5 jel, hogy tartalommarketing-stratégiája elavult

Napjaink tudásközpontú fogyasztói aktívan fogyasztanak tartalmat hangon, videókon, képeken és szövegeken keresztül. Ez azt eredményezte, hogy a márkák egymással versengve olyan jó minőségű tartalmat állítanak elő, amely vonzza a megfelelő ügyfeleket. Az egyszerű reklámtaktika már nem működik olyan jól. Ehelyett állandó elvárás van a márkáktól, hogy értékes, a célközönségre rezonált tartalmat adjanak ki. Itt válik rendkívül fontossá egy életképes tartalommarketing-stratégia kidolgozása.

A tartalommarketing a siker kulcsává vált a digitálisan jártas fogyasztók korában, akik különféle erőforrásokkal rendelkeznek ahhoz, hogy megalapozott vásárlási döntéseket hozzanak. A tartalommarketing egy hosszú távú kapcsolat, amelyet a fogyasztókkal épít ki, hogy hűséges vásárlókká váljon. Ennek a kapcsolatnak a kiépítéséhez pedig gondosan megtervezett stratégiára van szüksége, amely összhangban van üzleti céljaival és fogyasztói elvárásaival.

5 jel, amely azt bizonyítja, hogy tartalommarketing-stratégiája elavult

Ahhoz, hogy versenyképes maradjon a folyamatosan változó piacon, folyamatosan frissítenie kell tartalommarketing-stratégiáját, miközben alkalmazkodik az időhöz. De a stratégiák túl gyakori megváltoztatása több kárt okozhat, mint hasznot. Így állapíthatja meg, hogy tartalommarketing-stratégiája elavult-e, és hogyan hajthatja végre a megfelelő intézkedéseket a frissítéséhez.

1. Nem ér el ellenőrizhető üzleti növekedést

A webhelyek nagyszámú látogatója és a bejegyzésekre leadott kattintások megszerzése kiváló, de semmit sem tesz, ha ezek a látogatók nem konvertálnak. Itt jön a képbe az adatok és az elemzés. Folyamatosan értékelnie kell a látogatók és követők minőségét, valamint azt, hogy érdeklődési körük vagy demográfiai jellemzőik összhangban vannak-e az Ön vállalkozásával vagy sem.

Olvasni:  Hogyan állítsunk be egy igénylőlapot a Zendesk számára a WordPress-ben

A sikeres tartalommarketing-kampány hosszú távon javítja a webhely forgalmát, az elköteleződést és a konverziós arányt, magasabb lesz a levelezési listákon való részvétel, és a közösségi média mutatói jelentős növekedést és több bejövő linket mutatnak be, mint kimenő linkeket.

Az előrehaladás nyomon követésének kulcsa az olyan fontos mutatók nyomon követése, mint az egyes oldalakon eltöltött átlagos idő, a felhasználónként megtekintett oldalak száma, a visszafordulási arány, a mennyiség és az elérés a közösségi médiában, az e-mail-feliratkozók átkattintási aránya és a minőségi bejövő linkek.

A megfelelő adatelemzés és az időben történő cselekvés segít abban, hogy folyamatosan tájékozódjon tartalommarketing-stratégiájáról.

2. Minden igyekezete ellenére alacsony a forgalom

A tartalom létrehozásának lényege, hogy tudást adjon át a megcélzott ügyfeleknek, és megalapozza márka tekintélyét az iparágban. De annak ellenére, hogy mindent megtettünk, ha a bejövő forgalom és a konverziós arány túl alacsony, vagy az előfizetők száma gyorsan csökken, ideje frissíteni tartalommarketing-stratégiáját.

A webhely alacsony látogatottsága számos tényezőből adódhat, beleértve a rossz optimalizálási taktikát, az általános tartalomkészítést, a végső célra való összpontosítást, nem a folyamatot stb. Megfelelő marketingstratégia létrehozásához meg kell határoznia a követőinek és az átváltható potenciális ügyfeleknek az okát. ami mind a vállalkozás, mind a fogyasztó számára előnyös.

3. Ön a mennyiségre összpontosít a minőség helyett

A tartalom minősége sokkal többet számít, mint az előállított mennyiség. Nem lehet pusztán különféle videókat, blogokat, infografikákat, cikkeket, közösségimédia-bejegyzéseket stb. közzétenni anélkül, hogy először ne elemezné, hogy a célközönség mit szeretne fogyasztani.

A minőségi tartalom minden olyan dolog, amely hozzáadott értéket jelent a fogyasztó számára, és javítja a téma megértését. Egyetlen, jól artikulált tartalom a megfelelő típusú potenciális érdeklődőket vonzza, elősegíti a márkaismertség növelését és a tekintély megteremtését, javítja az ügyfelek lojalitását és csökkenti a marketingköltségeket.

Tudni fogja, hogy itt az ideje frissíteni tartalmi stratégiáját, ha megérti, hogy a tartalom nagy része nem hozza meg a kívánt eredményt. Meg kell találnia, hogy mi köti meg a legjobban közönségét, és mik az elvárásaik a márkával szemben, hogy ennek megfelelően hozzon létre tartalmat.

Olvasni:  Akadályozza meg, hogy a brute force robotok pazarolják a WordPress erőforrásait

4. Tartalommarketing költségvetése nem változik

Ma már minden új kor marketingszakembere tisztában van a tartalommarketingre szánt jelentős költségvetés fontosságával. A legtöbben azonban nem veszik észre, hogy ha a költségvetésük viszonylag változatlan maradt az elmúlt néhány évben, akkor probléma lehet a tartalommarketing stratégiájával.

Ezt a hibát nem szabad elkövetnie tartalommarketing-stratégiájával. Ki kell próbálnia különböző tartalommarketing taktikákat kis léptékben, hogy eldöntse, mi működik a legjobban és mi nem. Ha valami jól működik, tegye nagyobb léptékű működésre, ahelyett, hogy több taktikába fektetne időt és erőforrásokat.

Szorosan figyelemmel kísérje adatait, és növelje ROI-ját marketing-költségkerete folyamatos finomításával.

Forrás

5. Ön nem reklámozza a tartalmát

Előfordulhat, hogy Ön az iparág legjobb SEO-optimalizált tartalmait hozza létre, de a fogyasztói nem fognak tudni róla, hacsak meg nem osztja. A tartalmak megfelelő médiumokon keresztüli népszerűsítése ugyanolyan fontos, mint a nagyszerű tartalom létrehozása.

Ha tartalomstratégiája nem a promóció különböző médiumaira összpontosít, vagy nem tartalmazza a legújabb promóciós taktikákat, például videókat, AR-t vagy VR-t, akkor ideje frissíteni.

Nem ideális így hagyni a tartalomdarabot, miután egyszer megosztotta a közönséggel. Folyamatosan újra kell keresnie régi tartalmait, és ha még mindig aktuális, akkor továbbra is ossza meg újra különböző médiumokon. Használhat például konkrét idézeteket vagy statisztikákat egy régi blogról, és megoszthatja azokat különböző platformokon úgy, hogy összekapcsolja őket a bloggal. Ez a taktika segít felkelteni több közönség érdeklődését, akik eltérően közelítik meg az Ön által kínált szolgáltatásokat.

A 20/80-as szabályt alkalmazhatja a tartalommarketingre, ahol ideje 20%-át tartalomkészítésre, a fennmaradó részt pedig promócióra fordítja. A tartalomstratégia frissítése közben, beleértve a promóció minden módját, még hosszú idővel a közzététel után is.

Olvasni:  A 38 legjobb digitális marketinges, akit követhet a közösségi médiában

3 hasznos tipp a tartalommarketing-stratégia elkészítéséhez

1. Hozzon létre tartalmat a célközönség fájdalmai körül

A tartalommarketing célja a megfelelő közönség vonzása, amely végül fizető vásárlóvá válik. Ezt úgy teheti meg, hogy termékét vagy szolgáltatását egy jogos probléma megoldásaként mutatja be.

Miután azonosította a problémát, keressen olyan népszerű kulcsszavakat, amelyekkel az emberek megoldást találnak, és ezek alapján hozzon létre tartalmat. A kutatás során próbálja meg kideríteni, hogy célközönsége hol tölti a legtöbb időt a kutatással, hogy a megoldáson alapuló tartalom könnyen látható legyen.

2. Maradjon lépést a legújabb trendekkel

A tartalommarketing évről évre fejlődik, új trendeket és eszközöket adva ahhoz, hogy a megfelelő platformon keresztül kapcsolatba lépjen a célközönséggel. A márkák manapság a hiperszemélyre szabott megközelítésre törekednek a fogyasztókkal való kapcsolat elmélyítésére.

Tisztában kell lennie az olyan tartalommarketing trendekkel, mint a videótartalom létrehozása, a Metaverse-en keresztüli aktív elköteleződés, a vásárolható linkek, a fejlett technológiák, beleértve az AI-t, az AR-t, a VR-t stb., valamint a felhasználók által generált tartalom promóciója. Mindezeket foglalja bele tartalommarketing-stratégiájába, hogy olyan tartalmat hozzon létre, amely megfelel a legújabb trendeknek.

3. Ügyeljen az elemzésre

Az elemzések segítségével értékes betekintést nyerhet a tartalom teljesítményére, a célközönség elköteleződésére, a konverziós arányokra stb. Amikor frissíteni kívánja tartalommarketing-stratégiáját, alaposan vizsgálja meg az összes rendelkezésre álló adatot, hogy megértse, milyen típusú tartalmat és melyik platformot kívánja használni. a legmagasabb ROI-t generálja.

Az elemzések világos képet adnak arról, hogyan működnek a tartalommarketinges erőfeszítései, beleértve azokat a területeket is, amelyeken javítani kell. Hasznos lehet a megközelítés kialakításában is, mielőtt új tartalommarketing-ötleteket vagy trendeket próbálna ki.

A tartalommarketing ma minden márka marketingtevékenységének jelentős részét képezi. Egy jó tartalommarketing-stratégia lehetővé teszi a márka számára, hogy tekintélyt alakítson ki a saját területén, ami magasabb konverziós arányt eredményezhet a potenciális ügyfelek között. A tartalommarketinggel egy méret nem passzol, még az azonos iparágban tevékenykedő versenytársak számára sem. Minél többet újít meg, hogy kapcsolatba léphessen a közönségével, annál jobb a konverziós aránya, ami magasabb vásárlói hűséget eredményez.

Olvasni:  A FairMoney alig várja, hogy 20 millió dollárért megvásárolja az Umbát

Ne aggódjon, ha nem tudja kitalálni a legjobb tartalomstratégiát vállalkozása számára. A sikeres stratégia kidolgozása időt, türelmet, kísérletezést és szakértelmet igényel. Kövesse a trendeket, kezdje el megérteni a közönségét, és tűzzen ki SMART célokat a sikeres tartalommarketing terv érdekében.

GYIK

1. Mikor frissítsem a tartalommarketing stratégiámat?

A tartalomstratégiáját 12–18 havonta felül kell vizsgálnia, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összhangban maradjon üzleti céljaival, és segítsen a felmerülő lehetőségek kihasználásában.

2. Miért buknak el a tartalmi stratégiák?

Számos oka lehet annak, hogy a tartalomstratégiája nem olyan sikeres. Határozza meg, melyik stratégiája sikertelen::
● Rossz tartalomtervezés és promóció
● Olyan tartalom létrehozása, amely nem kapcsolódik a célközönség érdeklődési köréhez.
● A megfelelő tartalomkezelő rendszerek hiánya
● Az előállított tartalom típusának következetlensége
● Rosszul felosztott tartalommarketing-költségvetés

3. Honnan tudhatom, hogy működik-e a marketingstratégiám?

Ha aktívan részt vesz az adatelemzésben, hogy megtudja webhelye forgalmát, konverziós arányait és egyéb fontos statisztikákat, akkor könnyebben megértheti, mennyire működik jól marketingstratégiája. Ezenkívül nyomon követhet bizonyos KPI-ket, visszajelzést kaphat a meglévő ügyfelektől, vagy fókuszcsoportokat használhat stratégiái sikerének megállapítására.

4. Melyek a tartalommarketing-stratégia elemei?

A sikeres marketingstratégiának világosan meghatározott közönséggel, SMART célokkal, világos értékajánlattal, megfelelő márkaépítéssel és jól meghatározott mérőszámokkal kell rendelkeznie a siker mérésére.

5. Melyek a tartalommarketing hibák?

A vállalkozások által elkövetett legnagyobb tartalommarketing hibák közé tartozik
1. Csak egyfajta tartalom létrehozása, és nem kellően népszerűsítése.
2. Az adatok figyelmen kívül hagyása a tartalommarketing-stratégia megalkotása során.
3. Nem tűz ki jól meghatározott célokat
4. A teljesítmény rendszeres mérésének elmulasztása vagy a szükséges változtatások végrehajtása
5. A felhasználók által generált tartalom figyelmen kívül hagyása
Ha azt szeretné, hogy tartalommarketing-stratégiája sikeres legyen, mindenáron kerülje el ezeket a hibákat.

Új publikációk:

Ajánlott