5 kick-ass szövegírási tanfolyam (egy tényleges szövegíró által ajánlott)

Tartalomjegyzék

 • Bevezetés
 • Mit tanulsz egy szövegíró tanfolyamon?
 • Ki vehet részt a szövegíró tanfolyamon?
 • Az 5 legjobb szövegíró tanfolyam, amelyet a szövegírók ajánlanak
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A szövegírás a szavak írásának vagy kimondásának művészete, amelyet a marketingesek arra használnak, hogy a potenciális ügyfeleket cselekvésre késztessék, miután elolvasták vagy meghallották őket. Ide tartozhatnak a nyomtatott vagy online terjesztés céljából írt és közzétett promóciós anyagok. Az anyagok tartalmazhatnak beszélt anyagokat is, például videók vagy reklámok forgatókönyveit. Ezt a szöveget „másolatnak” nevezik; ezért nevezik „copywriting”-nek. Különféle szövegírási kurzusok állnak rendelkezésre az interneten a szövegírási készségek elsajátítására és fejlesztésére.

A szövegírás mindenhol ott van, még akkor is, ha nem veszed észre. Számos kézenfekvő példát találhat a szövegírásra, ha csak megnézi postafiókját.

Nem kell teljesen kezdőnek lenned egy szövegíró tanfolyam elvégzéséhez. Befektethet szakmai fejlődésébe, ha részt vesz egy online szövegírás-tanulási órán. Mindig van mit tanulni, még akkor is, ha több éves tapasztalattal rendelkezik. Az online szövegírási tanfolyamokat gyakran a következő okok miatt veszik igénybe:

 • Szövegíróvá válni
 • Szövegírási készségeid fejlesztése
 • Befektetni személyes fejlődésébe
 • Versenyelőny a többi szövegíróval szemben

Mit tanulsz egy szövegíró tanfolyamon?

Ha beiratkozik egy szövegíró tanfolyamra, lehetőséget kap különféle dolgok elsajátítására. Ezek nem csak a szövegírási készségeid fejlesztésében segítenek, hanem új dolgokat is megtanulhatsz. A szövegíró tanfolyamon a következő dolgokat tanítják:

 1. Tartalmaz egy alapvető bevezetést a szövegíráshoz és a reklámozáshoz, többek között:
 • AIDA
 • Marketing mix
 • „Te kontra mi” másolat
 • Eladó a zizeg
 • Ügyfélközpontúság aránya
 1. Public relations írás: Ez megmagyarázná a különbséget a PR és a reklám között, sajtóközlemények, brosúrák, reklámanyagok, levelek, szórólapok stb.
 2. Hirdetések írása: Beleértve a rövid ismertetőket, a demográfiai adatokat, a pozíciót, a jogi és erkölcsi kötelezettségeket, valamint a képeket és grafikákat.
 3. Értékesítési levelek és direkt mail
 4. Írás online piacokra: beleértve a HTML-weboldalak szerkesztését, írását és frissítését. Továbbá e-mail marketing, e-zines, blogírás, SEO, nyomtatott és elektronikus értékesítési levelek stb.
Olvasni:  Hogyan használjunk két számítógépet egy monitorral?

Ki vehet részt szövegírási tanfolyamokon

Szövegíró tanfolyam elvégzése vagy szövegíróvá válás nem rendelkezik jogosultsági feltételekkel. Bárki, aki érdeklődik a szakma iránt, választhatja ezt a tanfolyamot. Azonban ez a legalkalmasabb egy olyan személy számára, aki

 • Ha szövegíróként szeretné fejleszteni készségeit, vagy felfrissíteni az alapokat
 • Érdekelne, hogy szövegíró legyek
 • Bármely vezetőségi tag, aki jóváhagyja az értékesítési és marketing példányt
 • Olyan személy, aki felügyeli a tartalommarketingben a tartalommal foglalkozó csapatokat

5 legjobb szövegírási tanfolyam, amelyet a szövegírók ajánlanak

1. SuccessWorks SEO szövegírás

Érdekelnek a B2B és SEO tartalmak? A SuccessWorks lehet az, amit keres. A 2010-ben alapított cég az első olyan SEO ügynökség, amely a szövegírásra szakosodott. Ők voltak az elsők, akik elindították az első SEO Copywriting Certification programot is.

A program hangsúlyt fektet a kulcsszókutatásra, a meggyőző másolatra, amely átalakítja és méri a sikert, valamint az internetes és közösségi médiában való íráskészségre. A Forbes Heather Lloyd-Martint, az alapítóját „a SEO szövegírás úttörőjének” nevezi.

Ezen a tanfolyamon minden SEO-szövegírást elsajátíthatsz. A kurzus során megtanulja, hogyan optimalizálja helyesen az oldalakat, hogyan írjon olyan másolatot, amely magas helyezést ér el, és hogyan javíthatja a keresőmotorok láthatóságát.

Költség: 995 dollár

2. Chartered Institute of Marketing (CIM) Copywriting mesterkurzus

Forrás

Az Egyesült Királyság egyik legrangosabb marketingszervezete, a CIM szövegírási mesterkurzusát tapasztalt oktatók tanítják kisebb osztályoknak.

A mai versenykörnyezetben elengedhetetlen a fejlett szövegírási technikákra fektetni a hangsúlyt. Ezenkívül megtanítja a diákokat a médiumokról, a közönségről, a hangszínről és a másolás-adatfolyam kezeléséről.

A Copywriting CIM-tanúsítvánnyal versenyelőnyhöz juthat a munkaerőpiacon. Tanúsítványát az egész marketingszakma jól elismeri, és nem hagyják figyelmen kívül.

Olvasni:  Marketingesettanulmány: A Tata Nano mint márka kudarcának története

Költség: 1315 GBP

3. Institute of Data & Marketing díj a digitális szövegírásban

Az IDM az Egyesült Királyság egyik kiemelkedően elismert marketingintézete. Az IDM Award in Digital Copywriting alapos pillantást vet a webes szövegírás pszichológiájába. Azt vizsgálja, hogyan motiválhatják az írók az embereket érzelmi hajtóerőkkel, és hogyan tudnak meggyőzőek lenni minden csatornán.

Ez a professzionális szövegíró tanfolyam segít megtervezni, megírni és elemezni a másolatot, amely megnyeri, meggyőzi és eladja, függetlenül attól, hogy milyen médiát használ.

Költség: 1125 GBP

4. Az eMarketeers.com SEO tartalom- és szövegírási képzése

Azok a hallgatók, akik szeretnének eljutni a szövegírás digitális világába, vegyenek részt az eMarketeers által kínált „Writing for the Web” tanfolyamon. Ezen a tanfolyamon belül számos személyre szabott választási lehetőség áll rendelkezésre.

Az intenzív egynapos workshop leegyszerűsíti a webes tartalmak írásához használt online technológiai eszközöket.

Kutatások kimutatták, hogy ez a tanfolyam több mint 100%-kal növeli az e-mail marketing és a weboldalak teljesítményét. Bár ez nem egy elismert odaítélő testület, Ön megkapja a „Szövegírási bizonyítványt”, amelyet a munkáltatók lenyűgözőnek találnak.

Költség: 499 GBP

5. LinkedIn – Marketing Copywriting tanfolyam

Ez a tanfolyam kezdőknek jó. Megtanulja a szövegírás különböző típusait, valamint annak általános szabályait. Ez Ian Lurie LinkedIn-tanfolyama megtanít olyan tartalmat írni, amely kommunikálja történetét, és eladja termékét.

A gyakorlatok és vetélkedők a program részét képezik, és az előadások mellett gyakorlati tapasztalatszerzésre is ösztönöznek.

Végigvezetik az első vázlat megírásán, a másolat átírásán, a szerkesztésen és a tesztelési határidőn. Tippek találhatók a nyomtatott és az online íráshoz, valamint a tipográfia megfelelő használatához.

Olvasni:  Rövid útmutató a B2B bejövő marketinghez

A feladatok és kihívások lehetővé teszik az előadásokon tanított fogalmak gyakorlatba ültetését.

Költség: 1 hónapig ingyenes

Kulcs elvitelek

 1. A szövegírás egy módja annak, hogy szövegeket írjunk el, vagy áruljunk el vagy hirdetünk valamit nyilvánosan.
 2. Szinte minden helyen alkalmazzák a szövegírást, például óriásplakátokon, katalógusokon, brosúrákon, jingle dalszövegekben, magazinokban, újsághirdetésekben, árusító levelekben. Használják direkt e-mailekben, televíziós vagy rádiós kereskedelmi forgatókönyvekben, szlogenekben, fehér könyvekben, közösségi média bejegyzésekben, webhelyek tartalmában és egyéb marketingkommunikációban.
 3. A szövegíró úgy írja meg a szöveget, hogy az a felhasználót cselekvésre és a kívánt feladat teljesítésére ösztönözze.
 4. A szövegíró tanfolyamon különféle dolgokat tanulhatsz meg, például a reklámhirdetések szövegírásának alapjait, PR-írást, értékesítési leveleket és hirdetéseket, blogokat, SEO tartalmakat stb.
 5. Bárki, aki érdeklődik a szövegírás iránt, vagy fejleszteni szeretné készségeit, választhat az online és offline szövegírási kurzusok közül.
 6. A SuccessWorks szövegírás tanfolyam a legjobb, ha SEO szövegírást szeretne tanulni.
 7. Az IDM szövegíró tanfolyam segít a haladó szövegírási technikák elsajátításában, valamint a promóciós tartalom tervezésében és írásában.
 8. Az eMarketeers szövegírási tanfolyama nagyszerű, hogy mindent megtudjon a szövegírásról és új technikákat.
 9. A CIM szövegíró tanfolyam alkalmas a szövegírási készségek átfogó fejlesztésére. Értéke is több, mint más tanfolyamok.
 10. A LinkedIn szövegíró tanfolyam kezdők számára alkalmas, mivel az alapoktól a haladó technikákig indul a szövegírásban.

Következtetés

Az íráskészséged csak akkor fog fejlődni, ha megtanulod, hogyan válhatsz jobb szövegíróvá. Tapasztalata révén értékesebb lesz az ügyfelek számára, mert a vállalatok nagyobb valószínűséggel szeretnének Önnel együtt dolgozni. A fent megadott szövegíró tanfolyamok közül választhat, hogy tökéletesítse tudását és új technikákat sajátítson el.

Olvasni:  Az Alarmbell egy új Magento biztonsági bővítmény a Hostingertől

GYIK

1. Melyik a legjobb szövegíró tanfolyam?

Néhány legjobb online szövegíró tanfolyamok vannak:
„Sikerművek” szövegíró tanfolyam
IDM (digitális marketing intézet)
„Writing for the Web” tanfolyam az eMarketeers.com-tól
(CIM) Chartered Institute of Marketing szövegíró tanfolyam
LinkedIn – Marketing Copywriting tanfolyam

2. Mit kell tanulnom, hogy szövegíró legyek?

Az írás-, média- és marketingtanfolyamok fontosak azok számára, akik szövegíróvá szeretnének válni. A szakosodott szövegírók gyakran rendelkeznek végzettséggel a témában. Néhány szoftverszövegíró számítógépes vagy mérnöki végzettséggel is rendelkezik.

3. Kell-e részt venni egy szövegíró tanfolyamon?

A szövegírás egy szakma, és mint a legtöbb karrierhez, ez is képzést igényel. Először is meg kell tanulnia a szükséges készségeket. Bár a szövegíró tanfolyam elvégzése nem szükséges, növelheti annak esélyét, hogy állást kapjon egy elismert intézetben végzett megfelelő képzés után.

4. Milyen végzettség szükséges egy szövegíróhoz?

A szövegíróknak nem kell külön végzettséggel rendelkezniük, de sok munkáltató újságírásból, angolból, kreatív írásból stb. kér majd diplomát.

5. Milyen készségek szükségesek a szövegíráshoz?

1. Kommunikációs készségek
2. Íráskészség
3. Kreatív gondolkodás
4. Technikai készségek
5. Interperszonális készségek
6. Problémamegoldó készség
7. Kutatási készségek

6. A szövegírás ugyanazt jelenti, mint a tartalomírás?

Az elsődleges különbség a tartalomírás és a szövegírás között a céljuk. A tartalomírás célja a nevelés vagy szórakoztatás, míg a szövegmásolás célja a meggyőzés. A szöveges hirdetések többsége szövegírást igényel, mivel ezek cselekvésre ösztönzik az olvasókat

Új publikációk:

Ajánlott