5 kihívás, amellyel ma szembesülnek a tartalommarketingesek, és hogyan lehet leküzdeni őket

A nagyszabású tartalom létrehozásától a ROI bizonyításáig a tartalommarketingesek számos kihívással néznek szembe a tartalommarketing sikeréhez vezető úton. Íme néhány, és hogyan lehet legyőzni őket.

Tartalomjegyzék

 • A tartalommarketing kihívásai
 • Hogyan lehet legyőzni a tartalommarketing kihívásait?
 • Fontos tartalommarketing-problémák és feltörések
 • A tartalommarketing nem reklám
 • Miért érdemes befektetni a tartalommarketingbe?
 • Kulcs elvitelek
 • GYIK

A tartalommarketinget mindenhol látjuk, de nem ismerjük fel. A tartalommarketing a releváns és értékes tartalom következetes létrehozása és terjesztése, amely segít a vállalkozásoknak vonzani célközönségüket.

A régi marketinggyakorlatok helyett, ahol csak a termék bemutatását kell tennie, a tartalommarketing jobban összpontosít az ügyfélre, mint a márkára vagy termékre. Emellett hűséges fogyasztói bázist teremt, növeli az eladásokat és csökkenti a költségeket. De melyek azok a tartalommarketing kihívások, amelyekkel a marketingesek szembesülnek egy robusztus stratégia megvalósítása során? És hogyan lehet leküzdeni ezeket a marketing kihívásokat? Találjuk ki.

A tartalommarketing kihívásai

1. Források hiánya

Bár a tartalom előállítása egyszerűnek hangzik, a marketingesek kihívása a jó tartalom következetes létrehozása. Ha Ön az egész vállalkozása és az egyetlen, ez egy nagy hegynek tűnhet, amelyet meg kell mászni. A megfelelő személy vagy csapat felvétele kihívásnak tűnhet, mivel a tartalom létrehozása és népszerűsítése nagyon eltérő készségeket és némi befektetést igényel. Ahogy az alábbi képen is látható, a cégek 78%-ának mindössze 1-3 embere van a tartalommarketing csapatában. Tekintettel a lenyűgöző tartalom létrehozásához szükséges elemek számára, ez nem elég.

Forrás

2. A minőség számít

A minőségi tartalom létrehozása napjainkban az egyik legfontosabb kihívás, amellyel a marketingesek szembesülnek. Manapság a felhasználók gyorsan rámutatnak a hibákra, ezért a márkáknak ébernek kell lenniük. Ennek és a minőség biztosításának jó módja egy szerkesztő. Egy hiba azonban gyakran ahhoz vezethet, hogy a felhasználók elveszítik a márka mondanivalójába vetett bizalmukat. Az emberek gyakran nem bocsátanak meg, különösen most, a digitális korszakban. Hangot adnak véleményüknek, és Önnek mint márkának képesnek kell lennie az ilyen helyzetek kezelésére. Amint az az alábbi képen látható, a formális szerkesztési folyamattal rendelkező tartalomműveletek jobb eredményeket érnek el.

3. Verseny bőven

Ha ráugrik a tartalomra, látni fogja, hogy a verseny kiélezett. Bármit is gondol, az emberek már írtak vagy beszéltek róla. Ezért új ötletekkel előállni nagyobb kihívást jelent, mint valaha. Ez a verseny komoly kihívás elé állítja a marketingeseket. Ha versenytársához képest jobb minőségű tartalmat szeretne fejleszteni, szüksége lesz az erőforrásokra. Tehát ossza ki őket. Nyilvánvalóan tartalommarketing-fiókok a teljes marketingköltségvetés 26%-áért a B2C marketingesek.

4. Fogadja el a fizetett promóciókat

Nincs abban semmi rossz, ha a blogjain vagy a közösségi média csatornáin az organikus forgalomra hagyatkozik. A tartalomkörnyezet azonban olyan gyorsan változott, hogy szinte mindenki fizetett promóciókat kínál. Először is, mert nem olyan drága, mint régen. Másodszor, egyszerű felhasználói felülettel rendelkezik, amelyet bárki kezelhet. Az organikus forgalom egy ideig lendületet ad, de ha a versenytársak előtt szeretne maradni, és terjeszkedni szeretne, fel kell fedeznie a fizetett promóciókat, és meg kell találnia, mi a legjobb az Ön számára.

5. Irreális elvárások

A tartalommarketing hosszú távú játék. Időt, erőfeszítést, energiát és erőforrásokat igényel. Ha konzisztens ezekkel az elemekkel, és kiváló minőségű tartalmat állít elő, idővel pozitív eredményeket érhet el. A tartalmi munkafolyamat beállításának megkezdése előtt meg kell határoznia ezeket a célokat. Ne feledje, hogy csak 24-51 blogbejegyzés elkészítése után számíthat arra, hogy forgalma átlagosan 30%-kal nő, és ha havi 16+ blogbejegyzés közzététele 4,5-szer több leadet eredményez, mint a havi 0-4 közzététel. hozzászólások.

Olvasni:  Minden a mozgógrafikáról és az animációban betöltött szerepéről

A tartalommarketing kihívásainak leküzdése

1. Erőforrások felhalmozása

Tudtad? Az összes B2B marketinges közül 91% állítja hogy tartalommarketinget csinálnak. Miért? Mert működik. Tehát vagy rendszeresen minőségi tartalmat kell létrehoznia, vagy fel kell vennie valakit, aki tud. Kiszervezhet, vagy létrehozhat egy házon belüli tartalommal foglalkozó csapatot. Mindegyik lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Például, amikor kiszervezi tartalmi igényeit, mindössze annyit kell tennie, hogy fizet nekik, és elmagyarázza, mire van szüksége, és ők mindenről gondoskodnak, miközben Ön a vállalkozására koncentrálhat. Ezenkívül a látható eredmények alapján növelheti vagy csökkentheti a költségkeretet. De ha felvesz egy alulmaradt kiszervezett ügynökséget, megtörténhet, hogy elmulasztja a menetrendet, vagy rossz minőségű tartalmat készít.

Ezután bérelhet egy házon belüli csapatot, ahol szüksége lesz íróra, közösségi média menedzserre, grafikusra és még sok másra. Ez azt jelenti, hogy további finanszírozást kell szerezni az összes szükséges forrás költségeinek fedezésére. Ez valamivel kevésbé rugalmas, mivel az Ön igényei egy idő után változhatnak, és a házon belüli csapat megléte azt jelenti, hogy bizonyos fix kifizetésekkel kell rendelkeznie, amelyeket nem hagyhat figyelmen kívül.

Forrás

2. Legyen olyan platformokon, ahol ügyfelei vannak

A tartalommarketinghez nem jár garancia. De ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassa ki belőle, meg kell győződnie arról, hogy a tartalom csúcsminőségű, és a megfelelő helyen és időben jut el a potenciális ügyfelekhez. Tegye meg a legjobb lábát, és biztosítson tartalmat azokon a platformokon, ahol ügyfelei vannak. Például válaszolhat a kvorára, vagy vendégbejegyzést tehet egy blogon, amelyet az ügyfelek gyakran látogatnak. Megjeleníthet nekik hirdetéseket, amikor aktívan keresnek valamit, amit Ön kínál, vagy hagyhatja, hogy a blogjai behozzák őket. Tudta, hogy a HubSpot szerint a folyamatosan blogoló marketingesek 13-szor nagyobb valószínűséggel tapasztalnak pozitív ROI-t? Ahogy az alábbi képen is látható, elengedhetetlen, hogy a vásárlási út különböző pontjain találkozzon az ügyfelekkel azáltal, hogy mindent megtud róluk.

3. Egyedinek lenni nem lehetetlen

Egyedinek lenni nehéz, különösen, ha több millió tartalom veszi körül. De nem lehetetlen. Márkáját külön entitásként tekintheti meg, ha beállítja a márkahangot, és erős márkaszemélyiséget alakít ki. A tónusok, színek, vízió és ötletek kézikönyvének elkészítésével értelmezheti, mit mondana a márkája. Kövesse ezt a kézikönyvet, és hamarosan olyan ügyfelei lesznek, akik bárhol felismerik márkái különlegességeit.

4. Költségvetése jól költ a hirdetésre

A közösségi média hirdetési stratégiájának kidolgozásakor számos változó játszik szerepet. Tartalmazzák:

 • Költségvetés
 • Célpiaci demográfia
 • A célcsoportod tipikus közösségi média szokásai
 • A tartalom típusa
 • Eszköz kompatibilitás
 • Céljai vállalkozása számára

A fizetett promóciók gyakran próbálkozások és tévedések. Jegyezze fel az elköltött összeggel kapott eredményeket, majd döntse el, hogy a fizetett promóciók működnek-e az Ön számára. A hirdetések létrehozása előtt azonban célokat kell kitűznie. Például szeretne több követőt a közösségi médiában? Mert a Twitteren 94% tervez vásárolni egy általa követett vállalkozástól. Kezdje minimális befektetéssel. Érje el a dolgot. Tekintse meg, hogyan működik, és csak ezután gondoljon a költségkeret növelésére.

5. Állítsa be a megfelelő elvárásokat

Akár Ön türelmetlen, akár partnerei, elengedhetetlen annak megértése, hogy a tartalommarketing időbe telik. Nem tehet közzé blogot ma, és holnap bőséges forgalomra számíthat. A marketingszakemberek 86%-a azt állítja, hogy a tartalommarketing révén sikeresen elérte márkaismertségi céljait. Hogyan? Mert türelmesek voltak. Legyen reális céljaid, és győződjön meg arról, hogy eléri azokat. Ha bármelyik tartalommarketinged meghaladja az elvárásaidat, más néven céljaidat, nézd meg, mit csináltál másképp. Használja ezt a stratégiát a többi kampányában.

Olvasni:  Marketing kontra reklám: Az ügyfélszerzés maximalizálása

Fontos tartalommarketing-problémák és feltörések

Noha ezek a leggyakoribb tartalommarketing-kihívások, vannak más, nem erőforrásokkal, nem környezettel és tartalomkészítéssel kapcsolatos kihívások, amelyekre vigyázni kell. Például hogyan lehet tartalmat létrehozni egy kevésbé ismert rés vagy egy feltörekvő iparág számára? Íme néhány nem túl szokványos probléma, valamint néhány tartalommarketing-tipp kisvállalkozások és prominensebb márkák számára.

A vevő személyének megértése

Sok márka mást és mást jelent különböző emberek számára – például az iPhone.

Míg általában meg lehet fejteni a vevő számára a vásárlást befolyásoló alapvető előnyöket, vannak olyan esetek, amikor az ügyfél nézőpontjának megértése bonyolulttá válhat. A marketingcsapatokban néha kihívást jelent az ügyfél szegmentálása vagy a vevő személyének megértése. Míg termékközpontú vállalatként ez általában nem probléma, lehet tartalomközpontú marketinges.

Hogyan oldja meg ezt a kihívást, amellyel a marketingesek szembesülnek? Kérdezi az ügyfeleit. Csakúgy, mint az ügyfelek különböző módokon tanulnak – van, aki olvasás, van, aki hallgat, és van, aki cselekvő módon, úgy ők is szívesebben fogyasztják az Ön tartalmait különböző módokon. A legegyszerűbb módja annak, hogy rájöjjön, hogyan tudná jobban kiszolgálni őket, ha megkérdezi. Emlékszel, hogyan találkoztál időnként a YouTube-felmérésekkel? Emlékszel, hogy egy álláspályázat kitöltésekor a cég megkérdezi, honnan értesült a megnyitásról? Próbálj ki valami hasonlót. Cége szeretni fogja érte. És az Ön ügyfelei is. Kit zavar, ha egy kicsit elkényeztetik?

Hozza ki a legtöbbet a tartalomból

Ez az egyik olyan tartalommarketing kihívás, amellyel talán nem is sejti, hogy szembe kell néznie.

A tartalommarketing megtérülésének kiszámítása legfeljebb körülményes (erre később térünk ki), de ami még rosszabb, ha nem használja a tartalmat a legjobb előnyökre. Például egy B2B cég 1000 követővel a LinkedIn-en, 2000 e-mail-előfizetői bázissal és körülbelül 500 alkalmazottal. Mi történik, ha csak a Linkedin-en oszt meg értelmes tartalmat? Mi van, ha csak a Linkedin-en és e-mailben osztod meg? Tudsz jobban csinálni? Próbálja meg többször megosztani az összes platformon (beleértve a belső e-mail-platformot is az alkalmazottaival). Ez biztosítja, hogy a tartalom ne csak elérje közönségét, hanem ők is látták.

Természetesen még azután is előfordulhat, hogy újrahasznosítja a tartalmat, és különböző platformokra formálja át, de nem nagyobb az esélye annak, hogy megjelennek, ha mindent közzétett az összes platformon? Bár nem lehet ismételgetni, ez többé-kevésbé megölné a márka iránti érdeklődést; tudja, hányszor kell bombáznia ügyfelét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy látta, és megkapta a kívánt értéket?

Az avatatlanok számára az újracélzás vagy a tartalom újrahasznosítása egy zászlóshajó tartalomdarab kritikus elemeinek újrafelhasználása, például egy blog vagy egy körhinta bejegyzés a közösségi médiában, és egy új formátummá alakítják át a tartalom elérhetőségének bővítése érdekében. Ez rendkívül hasznos azoknál a platformoknál, ahol mérheti a tartalmak elérését, például a közösségi médiában vagy akár az e-mailekben is, mindaddig, amíg rendelkezik egy CRM-eszközzel, amely kiemeli a kulcsfontosságú mutatókat, például az e-mailt megnyitók számát és még sok mást.

Forrás

Összefoglalva: ha van egy nagyszerű vagy akár félig tisztességes tartalomötlete, gondoskodjon arról, hogy Ön és ügyfelei is értékesek legyenek. Oszd meg az összes platformon megfelelő formátumban, majd egy-két hónap múlva használd újra és oszd meg újra. A maximális expozíció érdekében újrahasznosíthatja olyan formátumok között, mint az infografikák, podcastok és akár blogok is.

Olvasni:  Hogyan generáljunk leadeket a Quora segítségével (útmutató kezdőknek)

Bevásárlás az érintettekkel

Gondjai vannak a vezetőség vagy más érdekelt felek jóváhagyásával? Ez egy gyakori kihívás, amellyel a marketingesek szembesülnek. Noha aggodalmaik őszinték, tekintettel arra, hogy milyen nehéz mérni a tartalommarketing megtérülését, kisebb mérföldkövek létrehozása segíthet. Mint a közösségi médiában, ahol minden bejegyzéshez konkrét céljai vannak, mint például egy kulcsfontosságú funkció kiemelése, az elköteleződés növelése, az érdeklődés vagy a hype felkeltése egy hamarosan megjelenő új termék iránt, még a más platformokon, például blogokon és e-mailekben történő tartalomszolgáltatás is egyszerű cél. Míg időnként pusztán a márkaismertség lehet a cél, máskor pedig az eladások növelése (különösen, ha kedvezményes kóddal járunk), a tartalomnak az a feladata, hogy növelje a termék megbecsülését.

Amikor tartalomnaptárt hoz létre, platformtól függetlenül jelöljön ki apróbb célokat vagy mérföldköveket az összes tartalomhoz. Ezek a kis célok az általános tartalmi stratégiához kapcsolódnak, és hosszú távon könnyebben megvalósíthatók.

Az otthoni tartalom összehangolása a vásárlói úttal

Kihívást jelent olyan tartalmat létrehozni, amely a fogyasztókat a vásárló útjára tereli. Bár a nagyszerű CRM, a webhely chatbotjai és az automatizálási stratégia segít az ügyfelek konvertálásában, az óra szükségessége a narratíva módosítása a vevői út szakasza alapján. Elengedhetetlenné válik annak kiderítése, hogy ügyfelei hogyan használják különböző módon a különböző marketingcsatornákat, hogy jobban megértsék Önt.

Forrás

Aranyszabály, hogy a PR és a fizetett promóciók általában segítik a márkaismertséget, a blogok, e-mailek és termékvideók javítják a mérlegelést, az esettanulmányok vagy az értékesítési csapattal folytatott megbeszélések pedig általában segítik a végső döntés meghozatalát. Itt összpontosítson a narratíva platformon alapuló megváltoztatására, és az ügyfél számára hozzáadott értékre. Például ahelyett, hogy azt mondanánk, hogy van egy nagyszerű funkciója, egy korábban használt vásárlói visszajelzési űrlap, amely rávilágított arra, hogy hány ügyfél szereti az adott funkciót, és miért (az ügyfelek beszámolóival), segítene tájékoztatni a fogyasztókat arról, hogy mit kell keresniük.

Tartalomkezelési folyamatok

Bár sok előrelépés történt a tartalomkezelés koncepciójában, ez még nem érte el tudományos csúcspontját. Miközben képesek vagyunk millió dolláros ERP-rendszerek létrehozására és folyamatos módosítására, egy hatékony tartalomkezelő rendszer, amely olyan sebességgel, mennyiséggel és minőséggel kezeli és hozza létre a tartalmat, mint ahogy egy ERP-nek sikerül online és működőképessé tennie a vállalati folyamatokat. tenni. A tartalomkezelés szervezett megközelítése azonban kilátásban van, és segít a dolgok rendezésében mindaddig, amíg a tartalom összhangban van a márka vagy a vállalat kulcsfontosságú céljaival.

Míg ezek a többiek kihívásokkal szembesülnek a marketingesek ami a tartalommarketinget illeti, időnként megjelennek a brandinggel és az influencer marketinggel kapcsolatos egyéb tartalommarketing kihívások is. Különösen az outsourcing és a több almárkával rendelkező ernyőmárkák korában nehézkessé válik a csatornákon átívelő egyenletes márkatónus kezelése.

A tartalommarketing nem reklám

Noha ez néhány egyéb tartalommarketing-kihívás, amellyel a marketingesek naponta szembesülnek, a jelenlegi tartalommarketing-trendekkel kapcsolatban valószínűleg az a legelterjedtebb probléma, hogy a vállalatok hogyan teszik mindezt magukról, és nem az ügyfelekről. A vállalati webhelyek gyakran rögzítenek olyan információkat, mint például az irodáik, a gyáraik és az alkalmazottak száma, miközben kiemelik termékportfóliójukat és kulcsfontosságú vállalati értékeikat. Ez azonban sokat elárul az ügyfélnek a cégről, de nem ad választ az ügyfelek alapvető kérdésére.

Igen, a mai vásárlók, különösen a Z generáció, márkatudatosak. Érdekli őket a fenntarthatóság és a márkák, hogy hűek legyenek értékeikhez, de mit ér az Ön webhelye, ha az ügyfélszolgálati szám egy homályos sarokban van elrejtve, ahová az ügyfélnek tízszer kell kattintania, hogy elérje? Itt nem a tudás a kérdés, hanem a gondolkodásmód. Sok vállalat nem érti, hogy a tartalommarketing és a reklámozás két különböző dolog, és másképp kell kezelni őket.

Olvasni:  A réteg konfigurálása, testreszabása és letiltása...

Forrás

Miért érdemes befektetni a tartalommarketingbe?

Kíváncsi vagy, hogy a vállalatok miért fektetnek be még mindig a tartalomba a termékjellemzők értékesítése helyett a tartalommarketing kihívásai ellenére? Ez azért fontos, mert a mai versenyhelyzetben az ügyfelek óvakodnak az értékesítési ajánlatoktól.

Az influencer marketing és az omnichannel jelenlét korszakában ami működik, az értéket ad az ügyfélnek. Amikor ezt megteszi, az ügyfelek nem csak a terméke miatt fordulnak Önhöz, hanem azért is, mert bizalmat épített ki. Ez az első lépés a márkahűség és a szájról szájra történő marketing növelésére.

Ezenkívül ez a szóbeszéd segít elérni azokat az ügyfeleket, akik elkerülik a hirdetéseket, és növelik a forgalmat és a konverziókat. Így az Ön tartalma nem csak az alapja az ügyfelével való kapcsolatépítésnek, hanem az a platform is, amely támogatja marketingtrükkjeit. Hogyan másként működhetne az ilyen pofátlan, de vírusos hirdetések lehúzása?

Következtetés

Reméljük, hogy ez a cikk megadta a választ, amit a tartalommarketinggel kapcsolatban keresett. A lényeg az, hogy ne a tartalommarketing mellett döntsünk. Ehelyett ismerje meg a csínját-bínját, és tűzzen ki ésszerű célokat, amelyek segítenek elérni a dolgokat. Végül ne riadjon vissza a kísérletezéstől. Rengeteg tartalomgeneráló eszköz jelent meg a piacon, és mindenképpen ki kell próbálnod őket.

Kulcs elvitelek

 • A tartalommarketing segít a márkaismertség, a szájhagyomány és a márkahűség kialakításában.
 • A tartalommarketing egy időigényes folyamat, amelynek garantált eredménye van
 • A tartalomgenerátor eszközök segíthetnek kreatív tartalomötletek megtalálásában
 • Egy hatékony közösségi média marketing tartalomötlet csodákra képes a márkáddal. Emlékszel az álmos bagoly videóreklámra, amelyet némán is élvezhetsz?
 • A legjobb tartalomstratégiai tippek? Tedd tartalmadat érzelmeket kiváltani. Ha meg tudja nevettetni vagy megsiratni ügyfelét, akkor emlékezni fognak rád, és akkor fogsz eladni, amikor a legkevésbé számítasz rá.
 • Ügyfelei ismerete ugyanolyan fontos, mint valaha: Legyen az ő platformjukon, tűnjön ki, és béreljen fel egy csapatot, amely segíthet kiemelkedni.

GYIK

1. Melyek a legfontosabb kihívások, amelyekkel a tartalommarketingesek szembesülnek?

A marketingesek fő kihívásai a következők:
Releváns és izgalmas tartalom következetes létrehozása
A különböző fogyasztói szegmensek megértése és összekapcsolása
Tartalom készítése többféle formátumban
A tartalom ROI-jának mérése
A nevezési díj megszerzése minden érintett féltől

2. Milyen korlátai vannak a tartalommarketingnek?

Íme néhány tartalommarketing kihívás:
A tartalommarketing időigényes és csak hosszú távon mérhető
Egy rendkívül versenyképes iparágban egy egyedi tartalommarketing-ötlet megalkotása komoly kihívást jelenthet
A tartalom sikerének értékelése olyan márkamutatók alapján, mint az ismertség, a hírnév és a hűség bonyolult

3. Mit kell tartalmaznia egy tartalomstratégiának?

A tartalmi stratégiának mindenekelőtt egy kézzelfogható célt kell szem előtt tartania. Mélyen gyökerezik az időtlen fogyasztói meglátásokban, és olyan erős tartalommarketing-ötletben kell alapulnia, amely érzelmi reakciót válthat ki.

4. Mi a hatékony tartalomstratégia?

A hatékony tartalomstratégia segít fenntartani az ügyfelek érdeklődését és elköteleződését, ami a márkaismertséget, a megfontoltságot és a piaci részesedést is javítja.

5. Milyen eszközöket használnak a tartalomkészítéshez?

Számos eszköz, például a SEMrush témakutató eszköz, a SEMrush marketingnaptár, a Google trendek, a Grammarly, a Sparktoro és még sok más segíthet a tartalom létrehozásában.

6. Hogyan juthatok kreatív tartalomötletekhez?

Noha a Google Trends és a YouTube használatával kutakodhat az interneten, hogy nagy verseny nélkül megtalálja az érdeklődésre számot tartó gyakori témákat, kreatív tartalomötletekkel is találkozhat csoportos ötletelés, séta és beszélgetés vagy akár vicces videók megtekintése során.

7. Mi a tartalommarketing jövője?

Ahogy a márkák több platformon kezdenek kommunikálni az ügyfelekkel, és a verseny fokozódik, a tartalommarketing egyre személyesebbé válik. A termékekre való összpontosítás helyett a tartalom most a készítőkre, az élményre és a hitelesség érzésének kialakítására összpontosít.

Új publikációk:

Ajánlott