5 legfontosabb prezentációtervezési tipp

Tartalomjegyzék

  • 5 tipp lenyűgöző prezentációk tervezéséhez
  • Kulcs elvitelek
  • Következtetés
  • GYIK

A mai vállalati világban elengedhetetlen, hogy jó prezentációkat tudjunk tartani. Hiteles tények, részletes információk, professzionális tervezés és szónoki képességek csak néhány dolog a sok közül, amelyekkel rendelkeznie kell, mielőtt felszólalna. Olvass tovább valami gyilkosért prezentáció tervezési tippek ez segít lenyűgözni a közönséget.

5 tipp lenyűgöző prezentációk tervezéséhez

Kövesse a lépést, miközben bemutatunk hat alapvető tippet prezentációinak javításához.

Forrás

1. Gondosan válassza ki a témát

Először is válassz egy olyan témát, amiben jól ismersz. Néha azonban előfordulhat, hogy olyan témával kell foglalkoznia, amelyről nem sokat tud. Ilyen forgatókönyv esetén keresse meg azt a szöget, amelyet a prezentáció alaptémájának szeretne használni. Például, ha a témája a kisállatok gondozása, beszélhet a kutyák egészségéről és táplálkozásáról, ha erről sokat tud.

Miután eldöntötte a témát, mindenképpen végezzen alapos kutatást róla. A végén mindig tanácsos feltárni a teret a kérdések előtt. Elég magabiztosnak kell lennie ahhoz, hogy ezt meg tudja tenni. És ez csak a téma alapos kutatásával fog megtörténni. Annyit olvashatsz tervezési tippek prezentációkhoz ahogy akarod, de ha nem ismered eléggé a témát, az nem segít az ügyeden.

2. Kerülje a túl sok szöveg hozzáadását

Az egyik legalapvetőbb prezentációtervezési tipp, hogy a szöveg minimum legyen, azaz csak annyi legyen, amennyi szükséges. Akadályozza meg, hogy magában a prezentációban minden részletet leírjon. Ehelyett írja be őket az előadó jegyzeteibe, és beszélje meg őket szóban.

Olvasni:  5 gyakori tartalommarketing-hiba, amelyet el kell kerülni

Forrás

Soha ne nyomd túl a közönségedet. Ne zsúfolja el a diákat bekezdésekkel. Ez hasonlít a tipikus grafikai tervezéshez: adjon hozzá olyan tartalmat, amely elegendő ahhoz, hogy a fő szempontra irányítsa a figyelmet. A diák túlzsúfoltsága nem része a jó diatervezési gyakorlatnak.

Ha sok megbeszélnivalója van, fontolja meg csak a főbb tudnivalók megemlítését. Ezzel elkerülheti, hogy prezentációja zsúfolt legyen. A legjobban megtervezett PowerPoint-prezentációk némelyike ​​követi a 7×7-es szabályt, ami azt jelenti, hogy diánként legfeljebb hét felsoroláspont szerepelhet, minden pontban hét vagy kevesebb szóval.

3. Hagyja, hogy a statisztika tegye a dolgát

Számok, tények és adatok hozzáadása a prezentációhoz jó ötlet. Ezek hitelesebbé és hitelesebbé teszik az előadást. Ha korlátoznia kell a szöveget a diákban, hogyan fogja biztosítani, hogy az álláspontját közöljék? Használjon diagramokat és ábrákat. A grafikonok és adatmodulok vonzóbbá és professzionálisabbá teszik prezentációját. A jó prezentációtervezési tippek részeként azonban emlékeztetnünk kell arra is, hogy ne vigyük túlzásba.

4. Legyen mesemondó

Az emberek mindig szívesen hallgatnak egy történetet. Még ha a prezentáció nem is túl hosszú, az álláspontodat egy történet formájában is jobban leköti a néző. Ráadásul a történeteket könnyebb megjegyezni. Nyilvánvalóan hozzá kell adnia a statisztikákat, ahol szükséges, de a narratíva felépítése segít a kontextusban.

5. Multimédiás hozzáadása az elköteleződéshez

Ha elegendő időt töltött a lenyűgöző tartalom fejlesztésével, keressen olyan látványt, amely magával ragadó. Képzelje el, ha valaki prezentációt tart Önnek, amelyben csak szöveg van: elég gyorsan elveszíti az érdeklődését. Éppen ezért, ha különféle vizuális elemeket, például GIF-eket, videókat, diagramokat, képeket stb. ad hozzá, izgalmassá teszi a prezentációt a közönség számára.

Olvasni:  5 trend és tipp a szezonális kampányok hatékonyabbá tételéhez

Kulcs elvitelek

  • Mindenki tudja, hogyan kell PowerPoint prezentációkat készíteni. De ha ki akarsz tűnni, akkor fontos, hogy olyan prezentációt készíts, amely hiteles tényeket tartalmaz, és a témáról részletesen szól.
  • Ezen kívül elengedhetetlen a jó prezentációtervezési tippek követése. Ne adjon hozzá túl sok szöveget a diákhoz. Untatni fogja a közönséget.
  • Gondosan válassza ki a betűtípusokat és a színeket. Ne adjon háromnál több betűtípust egy diához. Kövesse a márkájához jól illeszkedő színsémát.
  • Mindig adjon hozzá multimédiát, hogy prezentációja vonzóbbá és izgalmasabbá váljon.
  • A számok és a statisztikák szerepeltetése szintén kritikus. Ezeket diagramok és grafikonok formájában is bemutathatja.
  • A jól megtervezett prezentációk nem összpontosítanak túl sok pontra az egyes diákban. Ez elegendő időt biztosít a közönségnek egy-egy pont megemésztésére.

Következtetés

Magán az iskolában tanítanak meg PowerPoint prezentációkat készíteni. De lenyűgöző prezentáció létrehozása és bemutatása nem más, mint művészet. Ezért van az, hogy az internet tele van prezentációtervezési tippekkel, amelyek segítenek a fiatal vállalati szakembereknek hatásos prezentációk létrehozásában. Dióhéjban, a hasznos prezentációtervezési tippek követése mellett minden előadó számára kritikus fontosságú, hogy alaposan ismerje közönsége pszichéjét – és témáját is.

GYIK

1. Mi a PowerPoint 10-20-30 szabálya?

Guy Kawasaki, a Szilícium-völgyben élő szerző, előadó és vállalkozó a PowerPoint-prezentációk 10-20-30 szabályával állt elő. Kimondja, hogy egyetlen PowerPoint-prezentáció sem lehet hosszabb 10 diánál és 20 percnél, és a betűtípus nem lehet kisebb 30 pontnál. Ezt a szabályt azért alkotta meg, hogy véget vessen a hosszú és hektikus PowerPoint-bemutatóknak.

2. Melyek a hatékony prezentációs tippek?

A hatékony prezentációs tippek hosszú listája. Az alábbiakban talál néhányat közülük.
1. Tervezze meg megfelelően a prezentációt.
2. Végezzen alapos kutatást.
3. Értsd meg a közönséget.
4. Világosan mutasson be olyan nyelven, amelyet a közönség jól ismer.
5. Erősen kezdje és fejezze be az előadást.

Olvasni:  Pályaváltás a Wow napjaiban – mit tegyünk először

3. Hány felsoroláspontnak kell lennie egy PowerPoint dián?

Az alapvető PowerPoint prezentációtervezési tippek szerint a prezentáció minden diáján legfeljebb hat felsoroláspont szerepelhet.

4. Hogyan kezdj el egy prezentációt anélkül, hogy azt mondanád, hogy „jó reggelt”?

Ha nem szeretné úgy kezdeni az előadást, hogy „jó reggelt” köszönt a közönségnek, számos más lehetőség közül is választhat. Megoszthat egy megdöbbentő statisztikát vagy tényt. A prezentáció személyre szabása érdekében anekdotát is elmondhat. Egy másik nagyszerű ötlet, ha kérdést tesz fel a közönség bevonására. Mindig ne feledje, hogy az első benyomás az utolsó benyomás, ezért próbálja meg nagyszerűen kezdeni és befejezni a prezentációt.

5. Mit érdemes kerülni a PowerPoint prezentációban?

Íme néhány tipp, amellyel elkerülheti a prezentáció tönkretételét.
1. Ne zsúfolja túl a diákat szöveggel.
2. Ne használjon háromnál több betűtípust egy dián.
3. Ne használjon sokszínű palettát.
4. Ne használjon egyetlen diaátmenetnél többet a bemutató során.
5. Ne használjon rossz minőségű képeket és videókat.

Új publikációk:

Ajánlott