5 legjobb befolyásoló marketingstratégia 2024-re

Felsorolunk néhányat a legjobb befolyásoló marketingstratégiák közül a közösségi média játékod fejlesztéséhez.

Az befolyásoló marketing egykor néhány kiválasztott hírességre és jól ismert bloggerre korlátozódott. A közösségi média influencerei előtérbe kerültek, sőt csalás áldozatai lettek, ami éles ellentétben áll azzal, ahogy néhány évvel ezelőtt látszottak.

A múltban az influencer marketing kutatása során egymásnak ellentmondó tanácsokkal találkozhattál, amelyek a közösségi influencerek használatától a használatuk mellőzéséig terjedtek.

Vállalatként minden eddiginél nagyobb kihívást jelent a legjobb befolyásoló marketingstratégiák kezelése. De először értsük meg, mi is pontosan az influencer marketing, és hogyan működik.

Mit jelent a befolyásoló marketing?

Forrás

Az befolyásoló marketing a közösségi média marketing egyik formája, amely az influencerektől származó támogatásoktól és termékértékelésektől függ – olyan emberektől, akik széles körben követik a közösségi médiát, és szakterületük szakértőinek számítanak. Az influencer marketing a társadalmi influencereknek követőikkel megszerzett bizalom miatt virágzik, és ajánlásaik társadalmi érvényesítésként szolgálnak a márka potenciális ügyfelei számára.

Hogyan tervezzünk befolyásoló marketingkampányt

Mint minden más marketingstratégia, a legjobb befolyásoló marketingstratégiák kidolgozásához is pontos célzásra és előrelátásra van szükség. Ha ingyenes dolgokat küld mindenkinek, aki kérdez, vagy a jelenlegi barátai, ismerősei nem vezetnek sehova. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, ha megtalálja a marketingtervében dolgozó befolyásolók megfelelő listáját. Erre a célra befolyáskereső eszközöket használhat.

A következő adat világossá teszi, hogy a marketingesek hogyan használják a legjobb influencer marketing stratégiákat márkáik láthatóságának növelésére. Főleg a közösségi médiában.

  • A marketingesek 77%-a az influencer partnerségekre támaszkodik, hogy növelje márkája népszerűségét
  • A marketingesek 89%-a valódi tartalommarketing fejlesztésére használja
  • A cégtulajdonosok 56%-a használja ezt, hogy növelje webhelye forgalmát
  • A marketingszakemberek 43%-a fiatalabb demográfiai csoport megcélzására használja, akit nem érdekelnek a hagyományos hirdetések
Olvasni:  7 módszer a hatásos vásárlói visszajelzés rögzítésére

5 legjobb befolyásoló marketingstratégia

Növelje márkája ismertségét ezzel az öt legjobb influencer marketingstratégiával.

1. Befolyásoló által vezetett termékbevezetések

Forrás

A márkák régóta használnak hírességeket új termékek bemutatására és pozícionálására marketingtervük részeként. Az influencerekkel való együttműködés azonban jobb eredményeket hozhat, mint a szupersztárokkal való együttműködés.

A hírességek valószínűleg jelentős követőkkel rendelkeznek, széles érdeklődési körrel. Ritkán dolgoznak egy meghatározott erősséggel; így ajánlásaik kevésbé hitelesek. Még ennél is fontosabb, hogy az ügyfelek tudják, hogy támogatnak egy terméket, mert ezért fizették őket.

Másrészt az emberek azt hiszik, hogy a világ legjobb influencerei szakterületük szakértői. Így üzeneteik nagyobb jelentőséggel bírnak. Rajongóik is szenvedélyesen rajonganak e résért. Ez a hit növeli a konverziók valószínűségét.

Egy felmérés szerint a fogyasztók 30%-a választja a nem hírességek ajánlásait a hírességek ajánlásaival szemben, míg a millenniumiak 70%-a a nem híresség befolyásolóit részesíti előnyben. A befolyásolók támogatása az egyik legelfogadhatóbb módja a márka iránti bizalom építésének.

Chanel parfüm bevezetése

Például a Chanel befolyásolókat használt a Chanel No. 5 L’eau parfüm bevezetésének reklámozására. Instagram influencereket hívtak meg egy elvonulásra Franciaországba. A marketingterv kiemelte, hogyan készítik illatukat valódi virágok felhasználásával. És természetesen az új termék népszerűsítése.

A Chanel marketingszemlélete kiválóan teljesített. Óriási siker volt, amikor egy olyan prominens divatbefolyásoló, mint Juliane Diesner beszélt élményeiről az interneten. A #chanelgrasse és a #newchanel5 a kampány két márkás hashtagja volt, amelyek több mint 900 ezret gyűjtöttek össze a közösségi médiában. Ráadásul a Chanel kreatív influencer marketing stratégiája több mint 9 millió embert ért el.

Ez az egyik legjobb influencer marketingstratégia megtanít nekünk egy lényeges leckét az influencer marketingről – hogy dolgozzunk együtt a világ legjobb influencereivel, hogy a következő bevezetésed hatalmas sikert érjen el.

2. Használjon márkahű befolyásolókat

Forrás

Ha a világ legjobb influencerei már a szponzorálásod nélkül is reklámoznak téged, az azt jelenti, hogy szeretik az elveidet. Ez azt jelenti, hogy már van egy elfogott közönségük, akik arra várnak, hogy meghallják az üzenetedet.

Olvasni:  Hogyan győzte le a Samsung a Galaxy Note 7 válságát?

Miért ne működhetne együtt ezekkel az influencerekkel, hogy biztosítsa kampányai sikerét? Az egyik legjobb influencer marketing stratégiának tekinthető. Ha arra kéri az embereket, hogy támogassák márkáját, az növeli a kampány ROI-ját.

Forrás

Az Airbnb jól alkalmazta az influencer marketinget. Megkeresték Mariah Careyt, hogy működjenek együtt, miután megtudták, hogy kibérelte az egyik otthonukat. Megosztott néhány képet az Airbnb tengerparti ingatlanról is, ahol a promóció részeként szállt meg. Ezt a bejegyzést több mint 45 ezren kedvelték.

Az Airbnb most hasonló módon együttműködött más influencerekkel. Az influencer megköszöni a szponzornak, hogy posztolt egy képet a pazar utazásukról. És mit kapnak ezek az influencerek cserébe? Az Airbnb ingyenes tartózkodást biztosít számukra legpazarabb otthonaikban. Ez a stratégia segíti az Airbnb-t cége népszerűsítésében.

Tehát hogyan lehet megtalálni a márkavédőket? Tartsa szemmel, hogy ki címkézi meg. A közösségi médiában is ellenőrizheti az influencer említéseket és a márka hashtageit. A közösségi média lehallgató eszközei abban is segíthetnek, hogy megtalálja a vállalatáról szóló, nem szponzorált anyagokat.

3. Inspirálja a befolyásolók kreativitását

Forrás

A top influencer marketing stratégiák egyik legvonzóbb aspektusa a tartalom. A befolyásolók tehetséges egyének, akik varázslatot tudnak generálni. Segítségével a tartalommal foglalkozó csapata sok időt és erőfeszítést takaríthat meg a hatás által generált tartalom használatával.

Szóval, mi az az influencer marketing stratégia, amelyet itt megvalósítasz? A kreatív szabadság az alkalmazott stratégia. A legjobb befolyásolóinak kreatív rugalmasságot biztosítva működik. A Crowdtap felmérése szerint az influencerek 77%-a olyan cégeket választ, amelyek lehetővé teszik a kreatív rugalmasságot.

Íme egy érdekes eset. A Maybelline a kreatív szabadságot kihasználva reklámozta Falsies Push Up Drama szempillaspirálját. Így több blogger népszerűsítette a terméket a blogján, míg mások az Instagramhoz fordultak. A kampány hatalmas sikert aratott, 35,7 millió lájkot kapott.

4. Építs ki hosszú távú kapcsolatokat

Forrás

A legjobb eredményeket csak hatékony és eredményes csapatmunkával érheti el. A világ legjobb influencereinek megtalálása, akik márkanagykövetek lehetnek, az egyik hosszú távú legjobb influencer marketingstratégia.

Olvasni:  E-mail marketingstratégia: Hogyan tegyük meg 2024-ben

Sok sikeres cég évek óta ugyanazokat a legjobb befolyásolókat használja. Nem gondolják ezeket a kapcsolatokat egyszeri eseményeknek, különösen akkor, ha az influencer érdeklődése és szakterülete megegyezik a márkáéval.

).

A Johnson & Johnson az egyik márka, amely profitál ebből a stratégiából. Három évig dolgoztak az Oh Joy’s Joy Cho-val. Az Instagramot használta, hogy elterjessze a hírt az élénk színű sebtapaszról. Személyes Instagram-fiókjának csaknem 400 ezer követője van (míg Oh Joy-nak több mint 58 ezer).

Vegye át a vezető szerepet, és összpontosítson az influencerekkel való kapcsolatok kialakítására. Az egyik legsikeresebb és legjobb influencer marketing stratégia a kapcsolatok erősítése. A hosszú távú együttműködések bizalmat építenek vállalkozása és termékei iránt. A befolyásolók partnerlinkeket vagy kuponkódokat is közzétehetnek, hogy elősegítsék a termékek népszerűsítését.

5. Alkalmazzon mikro-befolyásolókat

Forrás

A mikrobefolyásolók a világ legjobb befolyásolóinak egy részét alkotják, kevesebb, de nagyon elkötelezett követővel. A szakértők azt találták, hogy az egyének 82%-a szívesebben fogadja meg egy mikrobefolyásoló tanácsát.

A mikrobefolyásolók jobb kapcsolatokat hozhatnak létre közönségükkel, mivel kevesebb a közösségi média követője. A rajongóik viszont aktívabbak a közösségi hálózatokon, és nagyobb valószínűséggel hisznek a tanácsukban. Ez az oka annak, hogy a mikro-befolyásolókkal való partnerség segíthet sikeres influencer kampányban.

A mikrobefolyásolókkal való munka költséghatékony is – 87%-os díjat 500 dollár alatt kell fizetni egy Instagram-bejegyzésért. A mikro-befolyásoló partnerségek egy potenciális influencer marketingstratégia, amely segíthet hatékonyan elérni a célközönséget.

Ennek ellenére nehéz lehet hiteles mikro-befolyásolókat találni. Személyesen kell átnéznie a profiljukat, hogy megtudja, érdemes-e együttműködni. Az influencer-kereső eszközök használata felgyorsítja a folyamatot.

Szűrőket kínál, amelyek segítenek kiválasztani a megfelelő befolyásolót, akivel együtt dolgozhat. A befolyásolókat kitettségük és a szponzorált bejegyzés tervezett költsége alapján is szűrheti.

A Tom’s of Maine testápoló márka 500-5000 követővel mikro-influencereket használt egy kampányban. Az influencer marketing 1,72 millió embert tudott elérni a közösségi médiában, és 600%-kal javította az elköteleződést. Ez a mikrobefolyásolók ereje.

Olvasni:  A 10 legjobb digitális marketing ügynökség Nigériában az Ön vállalkozásának növekedéséhez

A befolyásoló marketingstratégiák maximális kihasználása

Az itt felsorolt ​​legjobb influencer marketing stratégiák segíthetnek hatékony közösségi média marketing influencer kampányok kidolgozásában. Tartsa szemmel marketingkampányait. A marketingstratégiáját a világ legjobb befolyásolóira összpontosítja. Válassza ki cége számára a legjobb influencereket, és dolgozzon hosszú távú partnerségeken. A megfelelő befolyásoló eszközök és platformok használata időt takarít meg, és növeli a kampányok eredményeit.

GYIK

1. Melyek az influencerek különböző fajtái?

A következő négy befolyásoló típus a követők száma alapján:
1. Nano-befolyásolók (1-10 000 követő)
2. Mikro-befolyásolók (10 000–100 000 követő)
3. Makrobefolyásolók (100 000–1 millió követő)
4. Mega- vagy híresség-befolyásolók (1 milliónál több követő)

2. Milyen típusú influencer marketing a leghatékonyabb?

Top Influencer Marketing Ügynökség | Ujala Cloudsoft

Forrás
Az Instagram ideális platform a legjobb influencereknek.
Az Instagram jelenleg a legerősebb közösségi médiahálózat, a marketingszakemberek 69%-a erre költötte a legtöbb pénzt 2019-ben. A marketingszakemberek 70%-a a YouTube-ot tekinti a második legfontosabb médiumnak.

3. Mit jelent az influencer marketing platform, és hogyan működik?

A márkák Influencer Marketing Platformot használhatnak, hogy segítsék őket a Top influencer marketing stratégiáikban. A márkák és ügynökségek az Influencer Marketing Platformokat használhatják új befolyásolók megtalálására, és e platformok némelyike ​​még kereshető adatbázisokat is tartalmaz a potenciális befolyásolókról.

4. Mik azok legjobb influencer marketing stratégiák az eladások növelésére?

A legsikeresebb stratégiák a befolyásolók kihasználására az eladások növelése érdekében a következők:
1. Tartsa szemmel az influencer teljesítményét
2. Elismerje és jutalmazza a jól teljesítő influencereket
3. Kérjen fizetett véleményeket a világ legjobb befolyásolóitól
Használja ki a legjobb befolyásolók által létrehozott, felhasználók által létrehozott tartalmakat
4. A legjobb influencereket leányvállalatokká alakíthatod

5. Mennyire hatékonyak az influencerek a közösségi médiában a termékek értékesítésében?

A közösségi média befolyásolói hatékonyan tudják eladni az árukat. Szakértő tartalomszerzők, akik határozottan ismerik a tartalommarketinget. Emellett valódi kapcsolatokat ápolnak rajongóikkal, ami hatékonyabb marketinget eredményez.
Ezenkívül a befolyásolók többsége csak azokat a dolgokat támogatja, amelyekben hisz. Ez a fajta átláthatóság növeli az ügyfelek bizalmát, ami befolyásolja a vásárlási döntéseket.

Új publikációk:

Ajánlott