5 legjobb időgazdálkodási tipp szabadúszóknak

Tartalomjegyzék

  • 5 Időgazdálkodási tippek szabadúszóknak
  • Kulcs elvitelek
  • Következtetés
  • GYIK

Sok szakember nem szereti a 9-5 állást, és úgy gondolja, hogy annyi mindent kínálhat, mint egyetlen szervezet monoton munkájához ragaszkodni. A szabadúszó lehetőséget biztosít a szakembereknek, hogy különböző projekteken dolgozzanak, és ugyanakkor szabadok legyenek. De a szabadúszó élete nem olyan egyszerű. Időbe telik, hogy több projekttel, ügyféllel zsonglőrködjön, és olyan pozícióba kerüljön, ahol megkövetelheti azt, amit igazán megérdemel.

Íme 5 legjobb időgazdálkodási tipp, amelyet megfontolhat szabadúszó karrierjének menedzseléséhez.

Forrás

5 időgazdálkodási tipp szabadúszóknak

Ahhoz, hogy bármiben sikerüljön, az időgazdálkodás rendkívül fontos. Egy szabadúszó számára válik fontosabbá, akinek nincs meg az a „munkakörnyezete”, mint egy 9-5 fős alkalmazottnak, és óra/projekt fizetést kap. Az idő szó szerint pénz egy szabadúszó számára.

Íme néhány a legjobb időgazdálkodási tippek szabadúszóknak:

1. Döntse el a munkaidejét

Új szabadúszóként úgy érezheti, hogy 24 munkaórája van arra, hogy minden olyan munkát elvégezzen, ami az Ön útjába kerül. Sajnos ez nem igaz, és nem is tanácsos. Nagyon fontos, hogy törekedjünk a munka és a magánélet egyensúlyára. Minél előbb megtanulod, annál jobb. Természetesen szeretne keményen dolgozni, és minél több pénzt keresni, de ne ess túlzásokba. Döntse el az Ön számára megfelelő munkaórák számát, és próbálja meg betartani a legtöbb napon. Ez egyértelművé teszi, hogy mennyi további munkát kell vállalnia/elutasítania.

Olvasni:  25 tipp egy lebilincselő webinárium lebonyolításához

2. Sorolja fel az összes projektet/ügyfelet.

Tegyük fel, hogy a munkaidő alapján 5 projekt/ügyfél mellett döntött. Most milyen feladaton kell először dolgozni? Mik a határidők? Mennyi időt igényel egy-egy projekt? Ezekre a kérdésekre azonnali figyelmet kell fordítani, mert így könnyebben és gyorsabban dönthet a munkája fontossági sorrendjében.

Ha listát készít a projektjeiről és ügyfeleiről, és olyan helyen tartja, ahol mindig megtekintheti, segít abban, hogy jobban összpontosítson és betartsa a határidőket.

3. Stratégizálja munkastílusát

Mikor dolgozol a legjobban? Éjszaka vagy nappal? Napközben igénylik Önt ügyfelei? Tegye fel ezeket a kérdéseket, amikor eldönti, hogyan és mikor lenne Ön a legproduktívabb a munkavégzés során.

Hogyan akarsz dolgozni? Szeretnél munka közben zenélni? Szeretné távol tartani magát minden zavaró tényezőtől (telefon, személyes e-mailek stb.)? Hosszú/rövid időközönként szeretne dolgozni? Hány szünetet szeretne tartani? Mivel te vagy a saját főnököd, többletfelelősséged van, hogy szigorú legyél magaddal, és olyan munkastílust határozz meg, amely a legmegfelelőbb az Ön számára.

Számos népszerű eszköz és technika létezik az időgazdálkodás javítására: a Pomodoro technika, a timeboxing módszer, az időgazdálkodási alkalmazások stb. Kísérletezzen addig, amíg el nem dönti a legmegfelelőbbet.

4. Készítsen ütemtervet

A rugalmas rutin ugyanolyan kihívást jelent, mint vonzó. Mivel nincs munkakörnyezet vagy fix beosztás, amit egy 9-5 fős állás biztosít, ezért minden nap egyszerre kell motiválnia magát, hogy felkeljen és kezdje a napot. De elengedhetetlen az ütemterv? Nem ez a szabadúszó előnye? Igen, fontos, hogy legyen időbeosztás. Az egyik legjobb gyakorlatok az időgazdálkodáshoz van egy ütemterv, mert ez segít sokkal többet elérni a helyes úton.

Olvasni:  A 9 legjobb hirdetési tipp kisvállalkozások számára

A szabadúszók által elkövetett leggyakoribb hibák az, hogy haladnak az áramlással és kihasználják a rugalmas rutin előnyeit. Ez nagyon könnyen halogatáshoz és a munka-magánélet egyensúlyának felborulásához vezethet. De ha van beosztása, és ragaszkodik hozzá, akkor meghatározta a munkaidejét, és elválasztotta a személyes időtől. Így könnyebben tud teljes mértékben a munkára koncentrálni, majd kikapcsolni, amikor a munkaidő lejár.

5. Gyakorold a NEM mondás művészetét

A határok meghúzásának képessége a legfontosabb készség, amelyet bárki elsajátíthat – még inkább egy szabadúszó. Vonzó a több munkavállalás gondolata, könnyebbnek tűnik beleegyezni a szükségtelen változtatásokba/hozzáadott munkákba az ügyfél részéről, az alulfizetett munkát elutasítani nehéz, de csak addig, amíg nem szabod meg a határaidat, és nemet mondasz mindenre, amiről úgy gondolod, hogy nem érdemled meg. Mi köze ennek az időgazdálkodáshoz, kérdezheti. Elpazarolt idő minden olyan dologra, ami nem növeli az életed értékét. Tehát az egyik legjobb módja az időgazdálkodásnak meg kell tanulni NEM-et mondani.

Ne feledd, te vagy a főnököd; megteremtheti ideális szakmai/magánéletét, ha megtanul a megfelelő időben NEM-et mondani. Kiváló tipp a szabadúszóknak – ne féljen elengedni egy olyan munkát, amelyre nincs ideje, hátráljon a felesleges, nem fizetett munkával szemben, és tárgyaljon több időért és pénzért.

Forrás

Kulcs elvitelek

  • A munka és a magánélet egyensúlyának megőrzése érdekében döntse el, hány órát szeretne dolgozni, és próbálja meg ezt a legtöbb napon betartani.
  • Ha listát készít ügyfeleiről és projektjeiről, motivált marad.
  • Ha kitalálja, hogyan dolgozik a legjobban, az segít a legjobb munkájának kidolgozásában.
  • A napi beosztás/rutin produktív marad.
  • Ha megtanul NEM-et mondani az ügyfeleknek/projekteknek/helyzeteknek, akkor sokkal értelmesebb dolgokra koncentrálhat.
Olvasni:  A közösségi média etikettének mit kell és mit ne tegye, hogy inspiráljon a közösségi médiában

Következtetés

A szabadúszóknak az a feladatuk, hogy módszert vigyenek be a káoszba. Az Ön által kezelt több projekt/ügyfél miatt fontos, hogy tartsa be a határidőket, tartsa nyitva a kommunikációs csatornát az ügyfelekkel, távol tartsa a zavaró tényezőket, és olyan módon dolgozzon, hogy a termelékenység a legmagasabb szintre emelkedjen. Az egyik legjobb tippek szabadúszóknak rendszert hoz létre és ragaszkodik hozzá.

GYIK

1. Hogyan gazdálkodnak a szabadúszók az idővel?

Bármilyen nehéz is, a szigorú ütemterv elkészítése és betartása segít.

2. Mik azok legjobb időgazdálkodási tippek szabadúszóknak?

A legjobb időgazdálkodási technikák a munkaidő megtervezése, a munka fontossági sorrendjének meghatározása, a munkastílusok meghatározása, a napi beosztás készítése és a határok meghatározása.

3. Milyen időgazdálkodási eszközök vannak?

A naptárak, időgazdálkodási alkalmazások, időkövetők stb legjobb módja az időgazdálkodásnak.

4. Miért fontos az időgazdálkodás?

Az időgazdálkodás fontos ahhoz, hogy produktív maradjon, időben befejezze a munkáját, és több munkát végezzen.

5. Naponta hány órát kell szabadúszóként dolgozni?

Mindenkinek a magáét. Nincs pontos óraszám, amennyit minden szabadúszónak dolgoznia kell. Mindenkinek magának kell döntenie.

6. Dolgozhatnak-e a szabadúszók teljes munkaidőben?

Igen, a szabadúszók dolgozhatnak teljes munkaidőben. Attól függ, hogy naponta hány órát akarsz dolgozni.

Új publikációk:

Ajánlott