5 legjobb követendő digitális kiadvány

A digitális technológia átalakítja a nyomtatás és a kiadás világát. Tekintse meg az 5 legjobb digitális kiadványt, amelyek a legjobbak közé tartoznak!

A kiadói ipar tele van változásokkal. Számos globális kiadói platform kísérletezett teljesen digitális kiadványokkal, és kivételes eredményeket ért el. Néha csodálatosan működik, néha pedig hatalmas kudarcok is előfordulhatnak, különösen a bevételek tekintetében.

Forrás

A világjárvány óta sok kiadványt találtunk az interneten. Végül is a világ lakossága az online médiumokhoz fordult napi hír- és információadagjukért. Sok digitális kiadvány jelent meg az elmúlt néhány évben, és nem csoda, hogy néhányuk megdöbbent!

De vajon valóban előnyös-e 2022-ben a digitális médiát elhagyni? Hogyan változtatja meg az olvasóközönséget és hogyan befolyásolja a hatását? Praktikus modell a bevétel szempontjából? Ez a blog mindenről és még sok másról lesz szó. Nézzük meg, hogyan befolyásolja a technológia az online közzétételi platformokat, és nézzünk meg néhány kiváló példát.

A digitális használat lenyűgöző előnyei

2022-ben szinte minden iparág számára nélkülözhetetlenné vált a digitalizálás – miért hagyják hát ki a kiadványok a bulit? Valójában rengeteg előnye van a digitalizálásnak, és most megnézzük az 5 legfontosabb okot.

Forrás

1. Segít több embert elérni.

Minden kiadvány arról álmodik, hogy széles olvasóközönséget találjon, és több életre hatással legyen. A digitalizálás sokkal könnyebbé teszi a feladatot. Az internet messzire terjed az egész világon. Közönsége bárhonnan könnyedén megtalálhatja a digitális kiadványokat. Nincsenek földrajzi és nemzeti határok korlátai.

Forrás

Sőt, a digitális kiadványokhoz is sokkal olcsóbb hozzáférni, mint a nyomtatott magazinokhoz (ennek okait az alábbiakban tárgyaljuk). Az ár rendkívüli megkülönböztető tényező az emberek számára. Ráadásul az online tartalmak sokkal megoszthatóbbak. Mostantól többet költhet hirdetésre és marketingre a közösségi média platformokon – és ez határozottan széles körű ismertséghez vezethet a vállalat számára.

2. Nyomtatási és terjesztési költségek megtakarítása

A nyomtatás és a terjesztés a szervezet költségvetésének hatalmas részét teheti ki. A kiváló minőségű nyomatok beszerzése és a szállítási költségek világszerte óriási teherré válnak. Ne feledkezzünk meg a nyomtatásban is keletkező környezeti hulladékok sokféleségéről!

Olvasni:  A HubSpot-blogok fejlődésének nyomon követése

Forrás

A digitális kiadványok óriási változást hozhatnak. A papír hiánya és a kevesebb szállítás óriási előny a környezet és a kiadási költségvetés javára. A digitális közzétételi platformok emellett sokkal olcsóbbá teszik több ember számára az információkhoz való hozzáférést. Az előfizetési költségek viszonylag alacsonyabbak a nyomtatott magazinokhoz képest. Egy szilárd bevételi modellel minden digitális kiadóvállalat rengeteg pénzt takaríthat meg 2022-ben!

3. Értékes adatok és betekintések beszerzése a közönségről

Olyan időket élünk, amikor minden marketinges egy nagyon szűk célközönséget szeretne kiszolgálni. A személyre szabás a több adatról szól. A digitális kiadványoknak több adatra és elemzésre van szükségük közönségükről – ízlésükről, nemtetszéseikről és véleményükről.

A felmérések és kvízek nyomtatási módban történő beszerzése rendkívül nehéz. Gyakorlatilag nincs mód arra, hogy a közönséget rávegye a papíralapú űrlapok kitöltésére és a különböző cikkekre adott reakcióinak felmérésére. De a digitális kiadványok óriási nyerőt jelenthetnek ezen a téren.

Forrás

Rengeteg részletet megtudhat olvasóiról, beleértve a korukat, nemüket és azt, hogy mit szeretnek a magazinban. A bejegyzések közösségi médiában való megosztása segít abban is, hogy jobban megismerje közönségét, és kapcsolatba lépjen velük. Online vetélkedőket is lebonyolíthat, hogy további információkat kapjon bizonyos témákról.

Az értékes adatok és betekintések felhasználhatók a közönség számára optimalizáltabb tartalom létrehozására. Ez magában foglalhat mindent, a felkapott témákról szóló írásoktól a márkanevek felhozásáig, amelyekkel a közönsége kapcsolatba léphet.

4. Sokféle tartalomválasztás

Ha a nyomtatott magazinokra gondolunk, akkor minden szóról és képről szól. Modern tartalomfogyasztóként pedig tudjuk, hogy ez nem elég! Az erős grafika, videók, animációk és a rengeteg digitális média nagyobb értéket adhat az olvasói élménynek.

A digitális kiadványok sokféle tartalomra adnak lehetőséget, és nincs korlátozás a médiára, amíg a képernyőn megtekinthető.

Ez több lehetőséget ad a szerkesztőknek, hogy kapcsolatba lépjenek a közönséggel. A videók sokkal több figyelmet kaphatnak, mint a szöveg és a képek. A közönség kedveli a lebilincselő felmérésekről és kvízekről szóló interaktív szavazásokat is. És ne feledkezzünk meg a podcastok fantasztikus elérhetőségéről 2022-ben. Ez a digitális kiadványok számára is óriási lehetőséggé vált.

5. Javítja a digitális hirdetéseket és értékesítést

A digitális reklámozás egyre nagyobb divattá vált, és a digitális kiadványok a legfontosabb médiumok közé tartoznak. Sokkal könnyebb márkákat és termékeket hirdetni az interneten, mint a nyomtatott magazinokat. Különféle tartalomstílusokkal dolgozhat, beleértve a vizuálisan élénk grafikákat és a lebilincselő videókat. A digitális kiadványokkal a márkák több leadet és konverziót szerezhetnek.

Olvasni:  10 módszer a reszponzív e-mail sablon létrehozására

Forrás

Mindezen elképesztő előnyök mellett a digitális közzétételi platformok minden eddiginél jobban bővülnek. Minden neves magazin elindította online platformját, akár a NY Mag, akár a Conde Nast csoportot számoljuk. Nem számít, milyen tartalmat keres, van egy online kiadvány, amely erre összpontosíthat.

5 digitális kiadvány, amely milliókat ér el lenyűgöző tartalommal

Most, hogy ismerjük a digitális kiadványok lenyűgöző képességeit, ideje megismernünk néhányat. Több ezer digitális kiadvány létezik, de szeretnénk megvitatni azokat, amelyek a kornak megfelelően modernizálódnak, új mércéket állítanak fel, és megrázzák a kiadói világot.

1. A Quint

Az „igazság által vezérelt” digitális kiadói platform, a The Quint egy indiai kiadvány, amelynek célja, hogy olyan történeteket jelenítsen meg, amelyek kihívást jelentenek a mainstream számára. Tartalmazzák a legfrissebb híreket és véleménycikkeket, amelyek célja a közösségek egyesítése és az olvasók intrikája.

Felelős újságírói szervezetként a The Quint az ország minden érdeklődőjét szeretné elérni. A társadalom minden rétegét képviselni akarják, és ezt teszik digitális tudásukkal. Számos tartalmat tölthet le telefonján, az opcionálistól kezdve a videókon át az infografikákig és a dokumentumfilmekig.

Íme egy példa interaktív tartalomra

Forrás

Számos vertikummal rendelkezik, beleértve a legnépszerűbb WebQoof-ot és a Saját jelentést. Különleges projektjeik is vannak, amelyekkel erős nyomozati darabokat készítenek, amelyekkel mélyrehatóan belemerülhetnek számos társadalmi kérdésbe. A podcastok közelmúltbeli népszerűsége miatt elkezdték megosztani a leginkább elgondolkodtató hallható tartalmakat.

2. Újságmosoda

Ez egy újabb kivételes digitális kiadvány, amely a legjobb sztorikat mutatja be Önnek. különféle online tartalmakat tartalmaz erős releváns történetekből, műsorokból és interjúkból. Egy podcast csatornával is rendelkezik, amely könnyen, emészthető módon hozza a napi híreket. Ezen kívül sok vertikum beszél popkultúráról, sportról és égető beszélgetésekről. Az e-zine hindi nyelven is közzétesz tartalmakat, tovább bővítve olvasói körét.

Forrás

Ha nagyszerű elemzéseket és jelentéseket keres a nemzeti kérdésekről, az eléggé tele van tartalommal. A digitális közzétételi mód révén ringatja az online magazinok világát, és rést vívott ki magának.

Olvasni:  Legjobb blogírási tanfolyamok 2024-ben (HOGY SEGÍTSÜK A BLOGJA NÖVEKEDÉSÉHEZ ÉS PÉNZÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ)

3. Teen Vogue

A Teen Vogue a Conde Nast csoport egyetlen tisztán digitális kiadványa. Még ha nem is olyan hatásos, mint maga a Vogue, ez az online publikációs platform kivágta a saját rését. A Teen Vogue messze túlmutat a tinédzser közönségen, és olyan fontos témákról beszél, mint a politika, a stílus és az identitás. Ezenkívül megkapja a legtrendibb vásárlási tanácsokat a legutóbbi szezonban.

Forrás

Különböző videókat is közzétesz, köztük exkluzív interjúkat, sok érdekes téma mellett. A széles Z generációs lakosságot és a millenniumi korosztályt kiszolgálva a Teen Vogue egyértelműen az egyik legjobb digitális kiadvány, amelyért jótáll.

4. A vezeték

A politika és a hírek világának egyik legfontosabb hangja az egyik legforradalmibb digitális kiadvány Indiában. Ha olyan fontos témákról beszélünk, mint a gazdaság, a jog, a külügy és a tudomány, élesen megírt tartalmaival sikeresen megragadta a digitális közönség szívét.

kiváló újságírói hálózattal rendszeresen publikál elgondolkodtató történeteket, melyeket a digitális platformok messzire eljuttatnak. A nagyszerű történetek és hírek mellett a digitális kiadvány hang-, videó- ​​és interaktív grafikonokon is közzétesz tartalmat, hogy megfeleljen a modern közönségnek.

Tartalmaikat az angolon kívül négy nyelven teszik közzé, köztük hindi, marathi és urdu nyelven. A Wire Science és a LiveWire olyan alágazatok, amelyek több réstörténetet kapnak a tudomány és a popkultúra világában.

5. A Swaddle

A The Swaddle egy olyan digitális kiadvány, amely a társadalom modern dilemmáinak megoldására szolgál, egy egyedülálló digitális kiadvány, amely az egészséggel, a nemekkel és a kultúrával kapcsolatos legújabb információkat nyújtja. Ez az online platform a mélylélektani problémáktól a társadalmi szerkezet modern válságáig mindenről beszél.

Forrás

A különféle, esetleg nem túl kényelmesnek tűnő kérdések megvitatása során a digitális kiadvány számos elismerést kapott a közösségi médián és podcast csatornáján keresztül. Videós produkciójuk az indiai modern kultúra néhány üdítő perspektíváját is bemutatja.

emellett rengeteg forrást hozott létre a társadalom hátrányos helyzetű rétegeinek megsegítésére és felemelésére. Különböző kutatási történeteket tesz közzé, hogy elmélyüljön az egészség és a mentális wellness iparágában. Kiterjedt és jól menedzselt márkaidentitással minden bizonnyal hatással lesz rá.

A digitális kiadványok minden rést kiköveztek. Naponta rengeteg tartalom jelenik meg a politika, a nemek közötti egyenlőség, az egészségügy, az oktatás és a nemzetközi ügyek terén.

A modern digitális kiadványok gyorsan terjeszkednek a közösségi média csatornáin, például a Twitteren, a Facebookon és az Instagramon keresztül. Azáltal, hogy egynél több médiumban tudósít a hírekről, sok digitális kiadvány minden eddiginél nagyobb sikert arat.

Olvasni:  12+ legjobb WooCommerce értékesítési tölcsérépítő és beépülő modul

Míg a szponzorok és a marketingszakemberek sok kiadványt finanszíroznak, számos önállóan vezetett digitális kiadvány is létezik. Míg a finanszírozási modellek mindenkinél eltérőek lehetnek, ezek a digitális kiadványok mindegyike egyedi perspektívát hoz az internetre.

Függetlenül attól, hogy előfizetsz, vagy sem, biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésedet. Reggel nem kell sehova menni egy jó hírért; ott van a képernyőn.

Kulcs elvitelek

  • A digitális kiadványoknak számos előnye van, beleértve az elérés bővítését, az erőforrások megtakarítását, az értékes fogyasztói adatok megszerzését és a digitális hirdetések javítását. Ezenkívül nagyobb rugalmasságot biztosítanak a tartalomválasztásban, és lehetővé teszik a környezetbarátabbá válást.
  • Öt jelentős kiadvány tette nagyot azáltal, hogy teljesen digitális lett: és .
  • A digitális médiumban való megdöntés kulcsa a szakértelem a saját résében. Tegyél közzé következetesen tartalmat a célközönségednek megfelelően, és biztosan több szemfüles leszel!

GYIK

1. A digitális publikálás a jövő?

Igen. A digitális publikációs platformok jelenlegi térnyerésével egyértelműen ez az iparág jövője.

2. Milyen hátrányai vannak a digitális kiadványoknak?

1. Sok hűséges olvasó még mindig előnyben részesíti a nyomtatott kiadványokat havi és heti olvasmányaihoz.
2. A digitális kiadványok megjelenését is visszatarthatja a képernyő előtt töltött idő növekedése.
3. A cikkek és hírek olvasásához túl sok képernyőidő mentális fáradtságot okozhat.

3. Melyek a digitális kiadványok legfőbb előnyei?

1. Jobb elérés és láthatóság
2. A nyomtatáson és a terjesztésen is rengeteg pénzt takarít meg.
3. Felfedezhet néhány modern kommunikációs médiumot, beleértve a videókat, az interaktív infografikákat és a podcastokat.

4. Hogy vannak digitális kiadványok finanszírozott?

A különböző kiadványok eltérő finanszírozási módszereket alkalmaznak. Sok online kiadvány a hagyományos hirdetési és marketing utat választja, ahol képeken, videókon és egyéb médiumokon keresztül mutatják be a márkákat. Sok digitális kiadvány havi vagy éves díj ellenében előfizetéses szolgáltatással is rendelkezik. Mások adományokat kérnek nagylelkű olvasóiktól a kiadvány folytatása érdekében.

5. Előnyös-e a digitalizmus a kiadói világ számára?

Igen. A digitalizmus a publikálás új hullámát hozza, amely nagyobb hatáspotenciállal bír. A közösségi média platformok, podcastok és online események kombinációja révén a digitális kiadványok minden eddiginél nagyobbá teszik. A digitalizálás megmenti a kiadói világot a sötét jövőtől.

Új publikációk:

Ajánlott