5 legjobb sablon LinkedIn tartalomnaptár létrehozásához

Hozzon létre egy hatékony LinkedIn tartalomnaptárt, amely segít kitűnni az online tartalmak tengeréből az öt sablon segítségével.

Az Ön üzletága nagymértékben támaszkodik a közösségi média marketingre (SMM)? Mindig elárasztanak az ötletek, és nem tudod, hol kezdd? Lazíts! Nem vagy egyedül.

A közösségimédia-marketing növekvő fontosságával a láthatóság és a tartalom hangja feletti hallgatás felfelé ívelő feladatnak tűnhet. Megfelelő tervvel azonban elköteleződést érhet el, és kapcsolatba léphet olvasóival.

Az idő múlásával a LinkedIn a legjobb közösségi média platformmá vált a releváns olvasók bevonására és vállalkozása láthatóságának növelésére. Azt mondja, hogy a B2B marketingesek 94%-a használja a LinkedIn-t tartalomterjesztési csatornaként. A professzionális hálózati platform a B2B webhelyekre és blogokra irányuló összes közösségi forgalom több mint 50%-át teszi ki.

Forrás

A LinkedIn közösségi kommunikációjának ebben a folyamatában az első dolog az, hogy felvázoljuk azt a széles témát és üzenetet, amelyet kommunikálni szeretnénk az olvasókkal. Például, ha Ön egy új férfidivat e-kereskedelmi webhely, témáit a férfiruházat, a férfidivat aktuális trendjei, a fenntartható szövetek jelenlegi gazdasági forgatókönyvei stb. körül szeretné felforgatni. Vagy ha Ön szabadúszó író a műszaki írásra specializálódott, digitális átalakítási témákkal és informatikai megoldásokkal hívhatja fel magára a figyelmet különféle szolgáltatásokhoz, mint például az egészségügy, a biztosítás, a gyártás stb.

Az SMM szókincsében minden, amit közzétesz vagy megosztasz, az határozza meg, mint márka. Gondoljon a témára úgy, mint valamire, amely növeli a márka értékét és identitását. Ne foglalkozzon a témáival, mert előfordulhat, hogy Ön vagy márkája következetlennek vagy szervezetlennek tűnhet saját vállalkozásával kapcsolatban.

Hogyan segít a LinkedIn tartalomnaptár

A tartalomnaptár segít a tartalom megtervezésében és rangsorolásában, valamint az erőforrások megfelelő elosztásában. A naptár fenntartása azt is biztosítja, hogy legyen ideje lektorálni a tartalmat, mielőtt végül közzéteszi a LinkedIn-en: nincs őrült gépelés az utolsó pillanatig, és nincs idő a tények ellenőrzésére. Ezen kívül a LinkedIn naptár létrehozásával a következőket teheti:

  • Koncentrálj arra, amit a közönséged szeretne.
  • Vegyen részt és lépjen kapcsolatba közönségével.
  • Tervezze inkább a jövőt, ne csak a jelenét.
  • Egyszerűsítse erőforrásait ötletbörze és tartalomintegráció más közösségi média platformokkal.

Néhány kulcselem a LinkedIn tartalomnaptárában

Néhány alapvető elem, amelyet fel kell venni a naptárába a könnyebb hozzáférés és megértés érdekében:

1. A tartalom tulajdonosa

Ez azoknak szól, akik kisvállalkozásokkal rendelkeznek. Ha szabadúszó vagy a tartalmad kizárólagos tulajdonosa, ezt kihagyhatod. Alapvető fontosságú, hogy a tartalom íróját vagy tulajdonosát bízzuk meg a jobb tervezéssel, a minőségi tartalom feldolgozásával és a határidők betartásával. Úgy jelölje ki a tulajdonosokat, hogy az adott személy legyen felelős a tartalomért, és az utolsó pillanatban ne legyen kavarodás, hogy kinek kell közzétennie vagy megosztania a tartalmat.

Olvasni:  Fordítási projektmenedzser: A szerepek és felelősségek

2. Tartalom címe

Legyen szó blogról, videóról vagy fotóról, a projektnek meg kell adni egy kísérleti címet. Ez ötletet ad arról, hol kezdjem el a projekt irányvonalát. A címet bármikor megváltoztathatja, ha a tartalom formát ölt, de egy általános ötlethez kezdje a munkacímmel.

3. Havi/heti téma

Ez lehet kéthetente megjelenő téma, de soha ne tágítson egy témát vagy beszélgetési pontot egy hónapnál tovább. Június például a Pride hónapja az LMBTQIA+ közösség támogatására. Júniusban sok webhely, közösség, weboldal és ember tesz közzé tartalmat ezzel a témával kapcsolatban. Ahhoz, hogy releváns maradjon, megtervezhet egy témát egy hétre vagy egy hónapra, és ennek megfelelően tervezheti meg témáit.

Segít abban is, hogy tisztázza, milyen témákra számíthat a következő napokban mind a közönség, mind az író számára. Ez azonban nem szigorú szabály, különösen akkor, ha már van egy átfogó témája a márkához, és ennek megfelelően oszt meg tartalmat. Különleges hetekre vagy hónapokra, például a Büszkeség hónapjára, az ünnepi szezonra vagy a nők történelmének hónapjára, ennek megfelelően krétával kijelölhet egy beszélgetési témát a körülötte lévő témákkal.

4. Célközönség

A célközönség két részre osztható: elsődleges, másodlagos és harmadlagos. Például egy lakberendezési blog esetében az elsődleges közönség a 25 és 50 év közötti házas nők lehetnek. A másodlagos közönség a belsőépítészek, a harmadlagos közönség pedig a házastársuk vagy élettársa számára ötletet kereső férfiak. A célközönség meghatározása segít megérteni, hogy mit várhat el a tartalomtól a tonalitás, az üzenetküldés és a képek tekintetében.

5. Cselekvésre ösztönzés (CTA)

Mi a tartalmad fő célja? Hogyan reagáljon a közönség? Azt szeretné, hogy felkeressék webhelyét, megvásárolják a termékeit, vagy egyszerűen csak eljegyezzék magukat? Ha a CTA mellett dönt, könnyebben kitűzhet célt a tartalom és a vállalkozás számára.

6. Kulcsszavak és hashtagek

Ezek létfontosságúak a közösségi média tartalomírásában és a keresőoptimalizálásban (SEO). A releváns kulcsszavak és hashtagek naptárba foglalása segíti a tartalomkészítési folyamat hatékony végrehajtását és a létrehozás utáni beépülő modulok gördülékenységét.

7. A tartalom ütemezése

A legtöbb közösségimédia-naptár automatikus ütemezéssel rendelkezik a kampányokhoz, ami azt jelenti, hogy megadhat egy konkrét dátumot és időpontot, amikor a bejegyzés megjelenhet, és a naptár automatikusan közzéteszi azt. Kezdetben azonban megpróbálhatja manuálisan ütemezni és feladni, hogy elkerülje a hiányos vagy elsietett feladást.

Most, hogy tudja, mit szeretne a közösségi média marketingstratégiájában, itt az ideje, hogy feldobja virtuális naptárát. Nem olyan unalmas vagy nehézkes, mint amilyennek hangzik. Tekintsd úgy, mint a szekrényed rendbetételét. Segít szervezett maradni, és felszabadítja az elméjét. Nem kell minden alkalommal stresszelnie, amikor tartalmat kell közzétennie az oldalán.

Forrás

Minden tartalomnaptár más és más és más célokat szolgál. Válassza ki azt, amellyel dolgozni szeretne. Győződjön meg arról, hogy ez a naptár elég jó ahhoz, hogy rendszerezze tartalomtárát a közösségi média marketinghez. Lehet havonta, hetente, naponta vagy kéthetente; a lényeg az, hogy készíts egy ütemtervet és tartsd be azt.

Olvasni:  A 9 legjobb ingatlan bővítmény a WordPresshez 2024-ben

Számos LinkedIn vagy közösségi média marketing naptár az interneten, mint például az Asana, a Hootsuite, a CoSchedule stb., segíthet abban, hogy szervezett maradjon, és a legjobban tudja tartani a játékot. Némelyikük fizetett tagsággal érkezik, míg mások ingyenes sablonokat kínálnak. Kezdheti az ingyenesekkel, hogy képet kapjon a funkcióról, majd váltson fizetős tagságra, amely további előnyökkel, például ütemezett bejegyzésekkel, színkódolt témákkal, releváns statisztikákkal stb. a tartalom minőségének javulása magas elköteleződési számokkal és megnövekedett márkaértékkel a vállalkozás számára.

Példák közösségi média naptárra

Kíváncsi vagy, hogyan néznek ki ezek a naptárak a nap végén? Íme néhány példa a valós közösségi média tartalomnaptárra:

1. A Digital Opportunity Trust (DOT) belső közösségi média tartalomnaptára

A DOT közösségi média tartalomnaptára egyszerű és egyértelmű. Segítségével egy pillantással láthatja az összes csatornájukat, például a saját fejlesztésű Innojo platformjukat.

Eközben a DOT tartalomkönyvtár oldala magától értetődő gyűjtőhelyként szolgál az ötletekhez, az örökzöld anyagokhoz és a jövőbeni cikkekhez, amelyeket még ütemezni kell.

Forrás

2. A Hootsuite belső közösségimédia-naptára

Forrás

A Hootsuite közösségi média csapata a Google Táblázatokat és a Hootsuite tartalomtervezőt használja. Ez a Táblázatok naptár számos csatornát kínál, amelyek mindegyikén sok bejegyzés található minden nap. A felhasználók vízszintes görgetéssel több platformot, függőleges görgetéssel pedig jövőbeli vagy korábbi dátumokat láthatnak. Amikor a bejegyzések élővé válnak, a szöveg eltávolításra kerül.

A Hootsuite által terjesztett hatalmas mennyiségű információ miatt a Sheets hasznos anyagok felvázolásához több platformon. A csapat hozzáadhat helyőrző cikkeket (pl. kész tartalom, linkek vagy eszközök nélküli bejegyzéseket), hogy jobban megismerje a webhelyet, és garantálja a témák kiegyensúlyozott keverékét. Másrészt a Hootsuite teljesen kitöltött közösségi média bejegyzései a Hootsuite Plannerben összekapcsolt eszközökkel vannak elhelyezve, előkészítve az ütemezést és a közzétételt.

3. JotForm közösségi média naptár

Forrás

A JotForm közösségimédia-naptárja nem csak szép látvány, de hasznos is. A felső lapok az egyes csatornák közösségi stratégiáját jelenítik meg, beleértve a személyes és virtuális eseményeket is. Ne felejtsen el hozzáadni egy lapot a tartalomra vonatkozóan, és a csapatában ki lesz a felelős az anyag biztosításáért, ha közösségimédia-tartalmi naptárát ez után modellezi. A rendszerezés érdekében minden hónaphoz hozzáadhat egy másik lapot.

4. Firefly Marketing közösségi média tartalomnaptár

Forrás

Konvencionálisabban használja a közösségi média naptárát? Használjon Google Táblázatok sablont, például ezt a Firefly Marketing sablonját. Minden lap egy külön hónapot jelöl, és a táblázat tetején tartalmazza az összes szükséges csatornát. A sorok hetente vannak rendezve, így gyorsan láthatja, hogy mikor jelenik meg egy bejegyzés.

Most, hogy láthatott néhány olyan felkapott közösségimédia-naptárt, amely segít elindítani közösségi média stratégiáját, itt az ideje, hogy kipróbálja őket. A legjobb közösségimédia-naptár időt takarít meg, egyszerűsíti az eljárásokat, és lehetővé teszi, hogy okosabban dolgozzon, semmint keményebben.

Ingyenes közösségi média naptársablonok

Vessünk egy pillantást a leghasznosabb és leg ingyenesebb közösségimédia-tartalom naptársablonokra.

1. HubSpot közösségi média tartalomnaptársablon

Forrás

A HubSpot egy platformmarketing eszköz, és a tartalomnaptár sablonja sem különbözik egymástól. Ez egy ingyenes Excel-sablon, amely letölthető és módosítható, hogy az általános közösségi média csapatfeladatokat jelenítsen meg.

Ez egy kiváló tartalomnaptársablon, és tökéletesen illeszkedik a HubSpot saját közösségimédia-ütemezési eszközéhez, a Social Inboxhoz. Függetlenül attól, hogy a HubSpot ütemezési eszközét vagy más megoldást választja, minden szervezett módon van elrendezve és sablonozva.

Olvasni:  A 12 legjobb mesterséges intelligencia tartalomgenerátor közül választhat

2. CoSchedule Social Media Calendar

Forrás

A CoSchedule közösségimédia-tartalom naptársablonja egy táblázatos naptár, amelyet testreszabhat különböző típusú tartalommal. Lehetővé teszi a bejegyzések színkódolását csatornánként, és helyet tartalmaz minden olyan információ számára, amelyre szüksége lesz az elsődleges közösségimédia-naptár beállításához. Egy ingyenes sablont is tartalmaz a Google Analytics forgalmi adatainak megtekintéséhez, így felmérheti, hogy a közösségi médiában tett erőfeszítései kifizetődnek.

3. Backlinko tartalomnaptár sablon

Forrás

A Backlinko marketingnaptársablonja számos forrást tartalmaz, amelyek megkönnyítik az életét. Tartalmaz egy tartalomtervező eszközt a SEO címkékhez, egy tartalomfolyamatot, amely biztosítja az anyag befejezését, és egy havi tartalomnaptár sablont. Ennek a sablonnak az elsődleges célja annak biztosítása, hogy beállítsa a határidőket, és betartsa azokat.

4. Konverziós beállítottságú közösségi médiatartalom-naptársablon

Forrás

A Conversion Minded közösségimédia-tartalmi naptársablonja úgy készült, hogy segítsen tanulni a győzelmeiből és a hibáiból. Ehhez minden cikkhez meg kell határoznia a célokat, és mérnie kell a statisztikákat. A sablon egyszerű kialakítású, és lehetővé teszi tartalmi ötletei megtervezését. A naptár a táblázat celláinak színkódolása után kezd formát ölteni.

5. Evinex Marketing Naptár sablon

Az Evinex sablon nem csak egy közösségi média naptár; egyben marketing naptár sablon is. Lehetővé teszi, hogy bizonyos időre több csatorna tartalmát ütemezze, blogötleteket generáljon, és ütemezze a közösségi média frissítéseit különböző platformokra. A sablon statisztikai nyomkövető eszközöket és ideális hashtageket is tartalmaz, amelyeket a közösségi média bizonyos ünnepeihez használhat.

Forrás

Amint elkezdi rendszerezni a tartalomtervezőt, a tartalmak minősége javulni fog, az elköteleződési arány és a márkaismertség növekedésével.

Közösségi média tartalomnaptár-alkalmazások

Valószínűleg ugyanannyi közösségi médiatartalom-naptáralkalmazás és eszköz létezik, mint ahány közösségimédia-kezelő. Íme néhány a legjobbak közül:

1. Google Táblázatok

Szükséges-e ezt beletenni? Igen. A Google Sheets a közösségi média konyhájának mikrohullámú sütője: nem dicsekedhet vele gasztronómiai cimborái, de az élet túlságosan bonyolult lenne nélküle. Noha a pivot táblák használatának megkezdése (vagy akár a dolog reprezentatívnak tûnése) további erőfeszítéseket igényelhet, a közösségimédia-tartalom naptársablonjai gondoskodnak a második probléma megoldásáról.

2. Hootsuite tervező

A Hootsuite Planner természetesen (tudtad, hogy jön), a kedvenc közösségimédia-tartalomnaptárunk. Mivel közvetlenül a naptárból vázolhatja, megtekintheti, ütemezheti és közzéteheti az összes közösségimédia-bejegyzését, ez még a megbízható Google-táblázatainkat is felülmúlja.

A Hootsuite Planner támogatja a Facebookot, az Instagramot, a Twittert, a LinkedIn-t, a YouTube-ot és a Pinterestet.

Lehetővé teszi interaktív közösségimédia-naptár/ütemezés létrehozását. Vizuális áttekintést és minden anyagát (másolat, grafika és hivatkozások) egy kényelmes helyen kapja meg. Innen gyorsan közzéteheti, ütemezheti vagy frissítheti bejegyzéseit.

Tegyük fel, hogy egy nagyobb közösségi média csapat tagja vagy. Ebben az esetben gyorsan megoszthatja a naptárat munkatársaival és vezetőivel, sőt egyéni jóváhagyási eljárásokat is létrehozhat, hogy kézben tartsa elfoglalt tartalomütemezését.

3. Evernote

A marketingszakemberek használhatják az Evernote-ot, egy jegyzetkészítő alkalmazást, hogy nyomon követhessék a közösségi média stratégiáját alkotó összes mozgó összetevőt.

Az alkalmazás támogatja az éves, havi, heti és óránkénti naplózást is, így egyszerűen nyomon követheti, mikor tesz közzé bejegyzéseket a közösségi médiában, ír blogbejegyzéseket és más csapatszintű célokat.

Mindegyikhez az Evernote testreszabható közösségimédia-naptársablonokkal rendelkezik, amelyek letölthetők az alkalmazásba.

Olvasni:  A 10 legjobb szövegíró szoftver & Eszközök az ügynökség számára

Az Evernote Web Clipper beépülő modulja a Chrome-hoz egy másik kiváló eszköz. Ez az alkalmazás lehetővé teszi a marketingesek számára, hogy hivatkozásokat tároljanak az Evernote Notebookjukra, hogy később gyorsan terjeszthessék őket.

4. Loomly

Használhat egy mindent az egyben tartalomtervezési és közzétételi platformot, például a Loomly-t, hogy több kilométert hozzon ki tartalmi naptárából.

A Loomly a tartalom ütemezésén és kezelésén túl több funkcióval rendelkezik. Ez az eszköz egy lépéssel tovább megy azáltal, hogy inspirációt és útmutatást ad a tartalom létrehozásához. Használhatja továbbá tartalmi elemeinek kezelésére, cikkek ütemezésére, listaként vagy naptárként való megtekintésére, valamint annak felmérésére, hogy mely bejegyzések teljesítenek jól, és melyeket kell javítani.

5. Sprout Social

A Sprout Social által biztosított közösségimédia-naptár és közzétételi eszköz megkönnyíti a csapatok vagy egyének számára, hogy megtervezzék és ütemezzék az összes közösségi hálózaton közzétett bejegyzésüket. Beütemezheti az anyagok megosztását a Twitteren, a Facebookon, az Instagramon, a LinkedIn-en, a Pinteresten és más közösségi média platformokon.

A közzétételi stratégia és kampányok jobb kezeléséhez és jelentéskészítéséhez minden közösségi bejegyzést megcímkézhet, és megjegyzéseket fűzhet hozzá. Mivel nem mindig könnyű a LinkedIn tartalomötleteivel előállni, a Sprout Social közösségi lehallgató eszköze lehetővé teszi a marketingesek számára, hogy olyan speciális beszélgetéseket találjanak a LinkedIn-en, amelyek érdekelhetik közönségét.

Innentől csatlakozhat a beszélgetéshez a márka ismertségének növelése érdekében, vagy létrehozhat sajátot, hogy bővítse közönségét. Most ütemezze be az összes közösségimédia-bejegyzését, lépjen kapcsolatba követőivel, és mérje fel erőfeszítéseinek hatékonyságát, miután elkészítette közösségimédia-tartalmi naptárát.

Itt az ideje, hogy munkába álljon a naptár. Az éves közösségi média ütemterv elkészítése több folyamatot is magában foglal. Azonban nem lesz gond, ha követi a példánkat. Akár segítséget is kérhet, hogy éves naptárát és üzleti tevékenységét magasabb szintre emelje. Úton áll afelé, hogy még többet tegyen szervezete érdekében, mi pedig azért vagyunk itt, hogy segítsünk sikerében. Reméljük, hogy ez a blog segít Önnek!

GYIK

1. Hogyan hasznos a közösségi média naptár?

2022-ben felhasználhatja közösségi média tartalomnaptárát, hogy hetekre, hónapokra vagy akár egy évre ütemezzen tartalmat a különböző marketingcsatornáihoz.

2. Mely LinkedIn tartalomötletek működnek a legjobban?

A blogbejegyzések, harmadik féltől származó tartalom, natív videók, fotók, grafikák és csak szöveges bejegyzések a legjobb LinkedIn tartalomötletek a célközönséggel való valódi kapcsolat kialakításához. Ezenkívül a LinkedIn-tartalomterv-sablon és a LinkedIn-bejegyzésnaptár segít a LinkedIn-tartalom létrehozásának bővítésében.

3. Mi az a tartalomnaptár, és hogyan működik?

A blogok, közösségi média és szerkesztői csapatok számára végzett mindenféle tartalomtervezést tartalomnaptárnak nevezik. A tartalomnaptárak különféle formátumokban kaphatók, beleértve a táblázatokat, a naptáralkalmazásokat és a harmadik féltől származó tartalomeszközöket.

4. Hogyan biztosíthatjuk, hogy tartalomnaptárunk tele maradjon?

Nehéz lehet tele tartani a naptárát anyagokkal. Ennek ellenére különféle stratégiák léteznek. Ezek közé tartozik az új cikkek írása, a legjobban teljesítő darabok újramegosztása és a tartalom összeállítása.

5. Mi az a LinkedIn tartalomnaptár?

A LinkedIn tartalomnaptár egy Excel-sablon, amely lehetővé teszi a LinkedIn közzétételi stratégiájának megtervezését az egész évre, beleértve a heti közzétételi ütemtervet is.

6. Soroljon fel néhány 2022-ben használt közösségimédia-naptár-eszközt.

A ContentCal, a Falcon, a Loomly, a Sendible, a Hootsuite, a Hubspot, a Buffer stb. a legjobb közösségimédia-naptár 2022 eszközei közé tartoznak, amelyek lenyűgöző marketingnaptársablonokat kínálnak.

Új publikációk:

Ajánlott