5 lépés a jobb megjelenésű, fogyasztható tartalomhoz

Néha a „hogyan prezentálsz” többet számít, mint az, hogy „mit mutatsz be”.

Előfordulhat, hogy az írók megtalálják a megfelelő szavakat, megalkotják a leghasznosabb, soha nem olvasott remekművet, és néhány nappal később mégis kedvezőtlen visszafordulási arány fogadja őket. Hasznos tartalmat írni már nem elég. Az információ olvasóbarát módon történő bemutatása biztosítja, hogy a hüvelykujj folyamatosan gördüljön a végéig.

Egy olyan korban, ahol a az emberi figyelmesség alig 8 másodperc, vaskos szövegek közzététele olyan, mint az olvasó türelmének próbája. Legyen szó hírlevélről, blogról vagy cikkről, a cél az, hogy „beolvasható, harapható és fogyasztható” tartalmat hozzon létre, amely túl sok szó nélkül adja át a kívánt üzenetet.

Lássuk hogyan!

Tartsa meg őket: 5 tipp a fogyóeszközökhöz

Készítsd el az olvasót, hogy görgessen-stop-görgessen-stop egészen a következtetésig.

1. Vágja le a bekezdéseket; mobilbaráttá tegye őket

Senki (komolyan, senki) nem akar hét sort egymás után elolvasni. Képzeld el, hét nagy sor tele van melléknevekkel, pontosvesszőkkel és zsargonnal. Ezek elegendőek ahhoz, hogy minden olvasó megnyomja a „vissza” gombot, és máshová kattintson.

Az írók elfelejtik, hogy az olvasók esetleg a telefonjukon olvasnak. Nyolc szöveges sor úgy néz ki, mint egy kis novella azon a 6 hüvelykes képernyőn. Legyen szerkesztői nindzsa. Vágja ezt a nyolc sort 3-3-2 bites sorokra. Adjon hozzá egy képet, ha releváns.

Olvasni:  5 bevált videószerkesztési technika a vonzó tartalomhoz

2. Mutasson rá pontokkal

A „könnyed a szemek” kulcsa az olvasók tájékoztatásának anélkül, hogy untatná őket. És annak érdekében, hogy bármilyen tartalom gyorsan fogyasztható legyen, helyezze el azokat a pontokba, ahol csak lehetséges.

A mutatók mindig megmentik a helyzetet, különösen a hosszú formátumú tartalmak, például útmutatók, útmutatók és termékleírások esetében. Az egyes altémák mutatókban történő összefoglalása gyorsan átadja a fő üzenetet.

Pontokba szedve

Forrás

A mutatók kiemelkednek a szöveg többi részéből, ami „beolvashatóvá” teszi őket. Ez olyan jó, mintha azt mondaná: „Hé, itt van a fontos rész”, de szakmailag.

3. Index, alcímek és félkövér betűk

Senkinek nincs ideje elolvasni mindent, amit egy író ír. Az olvasók görgessenek le az elolvasni kívánt részekhez, és hagyják el. Az „elvitel” megkönnyítése érdekében tegye navigálhatóvá a tartalmat. Ez még jelentősebbé válik a hosszú formátumú útmutatók és útmutatók esetében.

Említse meg az összes fejet és alcímet egy indexben a tetején, és linkelje őket alább a megfelelő szakaszokhoz. Az olvasók az őket érdeklő címsorra kattintanak, és folytatják a dolgukat.

Ha a „tartalomjegyzék” elhelyezése nem lehetséges, jelölje ki a szöveg fontos részeit. Ne légy félénk, vastagon írjon be 3-4 szót minden bekezdésben, hogy a tartalom fogyaszthatóbb legyen.

4. Egy következtetés súlyosan alulértékelt

A legtöbben azt mondják, hogy a bevezetés elengedhetetlen. De bizonyos esetekben a bevezető kissé túlértékelt lehet. Például, miközben egy termék-összehasonlításról szóló blogot olvasnak, az emberek valószínűleg lefelé görgetnek a következtetésig, és elolvassák az ítéletet.

Következtetés

Forrás

Jelen esetben ez a bevezető < konklúzió, mivel az érdekli őket, hogy X-et vagy Y-t vásároljanak. Már ismerik a termékeket, így a bevezető teljesen kihagyható.

Olvasni:  A Lyft-fiók törlése

Ez nem jelenti azt, hogy a bevezetés elhanyagolható. A bejáratnak hangosnak kell lennie, de a kijáratnak is ugyanolyan hangosnak kell lennie.

5. Kattintható, értelmetlen címsorok

Próbálj meg kitűnni. De próbáld meg ne a sales-y-nek és a clickbait-y-nek hangzani. A címsor legbiztonságosabb és legjobb módja az, ha az egyszerű és egyértelmű. A szemgolyó megragadásához és az egérkattintás vonzásához szórakoztatónak és informatívnak kell lennie a célközönség számára.

Hírek

Forrás

Ha ennek a blognak a címe „5 módszer bármely szöveg formázásának javítására” volt, az olvasók talán el sem olvasnák az első három szót. De több embert érdekelne az „5 feltörés a jobb megjelenésű, fogyasztható tartalomhoz”.

Miért?

Mert a legtöbb író azt akarja, hogy a tartalma jobban nézzen ki és fogyasztható legyen. A főcím már összefoglalja a blog alapvető üzenetét és eredményét. A célközönség számára kattintható.

Tudom, hogy ötöt mondtunk, de itt van egy bónusz tipp.

6. Használjon releváns képeket

A bejegyzés olvasóbarátabbá tétele érdekében használjon hasonló képeket. Annak meghatározásához, hogy egy kép illeszkedik-e, nézze meg, hogy az alfej és a kép a szöveg nélkül áthelyezi-e a lényeget. Számtalan ingyenes kép érhető el a webhelyen UnsplashPixabay és hasonló webhelyek.

Egyes csapatok nagy költségvetéssel megengedhetik maguknak a testreszabott infografikákat és látványelemeket blogjaikhoz. Mindössze egy popkultúra-megszállott szövegíróra van szüksége ahhoz, hogy mindez összevethető legyen.

A végén

Vágja fel a szöveges részeket, emelje ki felsorolásjelekkel, írjon összefoglaló alfejezeteket, fejezze be lenyűgöző következtetéssel, és mindezt egy kattintásra méltó címsorral egészítse ki. És természetesen az aktív hang és a „folyós” mondatok kellemes emberi, beszélgetős hatást adnak.

Olvasni:  Hogyan írjunk SEO-barát tartalmat: Átfogó útmutató

Nyugodj meg a szemed, és az olvasók hálásak lesznek érte!

Új publikációk:

Ajánlott