5 módja annak, hogy egy üzleti Facebook-oldal professzionálisabbnak tűnjön

A professzionális megjelenést kölcsönöz még ma is, amikor hamarosan belépünk 2024-be. Mostantól minden vállalkozás számára elengedhetetlenek. Keresett már valaha egy céget magán a Facebookon, hogy megtudja, nincs Facebook vagy Meta üzleti oldala? Ezért kell még ma létrehoznia egy Facebook-oldalt az üzleti élet számára.

Milyen érzéseket váltott ki ez a céggel kapcsolatban, amely nem szerepel a Facebookon? Elgondolkodott azon, hogy „Miért nem fektettek be egy kis időt, hogy professzionális oldaluk legyen a Facebookon?”

Egy üzleti oldal segítségével professzionálisabbnak nézhet ki

A Facebook az, ahol az emberek átlagosan egy órát töltenek naponta a hálózatukon. Vannak 2,09 milliárd napi aktív felhasználó (2024. decemberi állapot.) Ez nagyon sok és elköltött a Facebookon. Ma itt kell lennie vállalkozásának.

Nem kell azonban minden idejét ott töltenie, hiszen egynél több közösségimédia-fiókkal kell rendelkeznie, mivel a Facebook a közelmúltban visszavonta az oldalak közzétételét, és egyes felhasználók hozzáférését megszüntette.

Mik azok a Facebook üzleti oldalak?

Minden nap találkozom olyan ügyfelekkel, akik nem értik a különbséget egy Facebook üzleti oldal és a személyes Facebook profil között. Sok ingatlanközvetítő személyes Facebook-profilján keresztül reklámozza vállalkozását, nem pedig Facebook-oldalain.

De ne feledje, a Facebook-oldalak vállalkozások, márkák és szervezetek számára készültek, hogy megosszák történeteiket, és kapcsolatba léphessenek az emberekkel. Másként használják őket, mint egy személyes Facebook-profilt.

Facebook oldalt nem tudsz létrehozni. Kell egy Facebook oldal. Az oldal kedvelése nem garantálja, hogy minden bejegyzést látni fog az oldalon.

Ha egy felhasználónak KEDVEZ egy Facebook-oldalt, akkor a hírfolyamában láthatja az oldal frissítéseit. Ha valaki kedvel egy oldal bejegyzését, vagy megjegyzést fűz hozzá, akkor ezt a tevékenységet megoszthatják barátaival, növelve az oldal láthatóságát és elérhetőségét.

Megsérti a Kódexet a Facebookon?

Sok ingatlanügynöknek van Facebook üzleti profilja, amely megjegyzi ingatlanszakértői szerepét és azt a céget, amelyben dolgozik. Ez általában megfelel a 12. cikk, 12-5. gyakorlati szabvány követelményének, amely szerint az REALTORS®-nak egyértelműen azonosítania kell magát és cégét, amikor online hirdet.

Olvasni:  Hét tipp egy online kézbesítési vállalkozás elindításához

De előfordulhat, hogy személyes Facebook-profilja nem tartalmaz ilyen részleteket, és ha listákat vagy egyéb reklámanyagot tesz közzé az oldalon, megsértheti a Kódexet.

Végezetül olyan pletykák terjedtek el, hogy a Facebook fel fog lépni ezzel szemben, mivel sok közösségi média megosztó eszköz már nem teszi lehetővé a tartalom megosztását a személyes Facebook-oldaladon. (Ez akkor történt, amikor a HUD beperelte a Facebookot az év elején.)

Ezeknek az eszközöknek, például a Buffer, az Agorapulse, a Hootsuite stb. használatához rendelkeznie kell egy üzleti Facebook-oldallal. A Facebook megtilthatja a Facebook használatát, ha elkezdi betartatni ezt a szabályt.

Éppen ezért, ha még nem tette meg, itt az ideje, hogy hozzon létre egy Facebook-oldalt az üzleti élet számára.

Új Meta üzleti oldal frissítések

Igen, a Facebook gyakran módosít az oldalain. Vagy az elrendezés, a szabályok, vagy az, hogy hogyan használja az oldalt vállalkozása számára.

Ezért mindig a változásokkal kell foglalkoznia. Ez azt jelenti, ha valaki nem kezel egy oldalt helyetted, ilyenek az oldalon lévő megjegyzések kezelése is.

A szabályok 2024-re ismét módosulnak, ezért feltétlenül nézze meg őket. Több fiókom is volt, és a blogger barátaim a közelmúltban elvesztették hozzáférésüket az oldalaikhoz miattuk. Természetesen Meta sem mondja el pontosan, miért.

Ha segítségre van szüksége ebben, forduljon hozzám, mivel nemrégiben sikerült újra elindítanom a fiók oldalát.

Algoritmus változásai

Sokan, akiknek évekkel ezelőtt volt Facebook-oldaluk, belefáradtak abba, hogy nem hoztak semmilyen eredményt. Akkoriban az egyetlen módja annak, hogy bármilyen típusú eredményt láthassunk a Facebook-hirdetésekkel.

A Facebook-algoritmus jobban működött a személyes Facebook-profilokon. Ma mindez megváltozott. (És maradj velünk, mert gyorsan változik!)

Most még a személyes profiloddal sem láthatja mindenki a Facebook-bejegyzéseidet. Látni fogja az olyan emberek bejegyzéseit, akik kapcsolatba lépnek veled.

Ha vannak olyan barátaid, akik soha nem vesznek részt a Facebookon, akkor nem látod a bejegyzéseiket, hacsak nem szánod rájuk.

Sajnos a Facebook-lista funkció eltűnt. Ez egy egyszerű és gyors módja annak, hogy megtudja, ki mit csinál a Facebookon. Remélem visszahozzák. Mindig is szerettem a hírhedt Twitter X-listákat, hogy a közösségi hálózatra koncentrálhassak.

Csatlakozhatsz olyan csoportokhoz, ahol több bejegyzés látható, de még a csoportokban is változnak a dolgok, mivel a Metának pénzt kell keresnie.

Olvasni:  7 bevált marketingstratégia a vállalkozás növekedésének szárnyalásához

Végül ugyanez vonatkozik a Facebook oldalakra is. Oldalként kapcsolatba léphet más oldalakkal, és kedvelheti az oldalaikat.

Ez segít a Facebook-oldal elérési és elköteleződési szintjének terjesztésében. Minél többen látják Facebook-oldaladat, annál több márkaépítési lehetőséged van.

5 ok, amiért a Meta Business Pages professzionális megjelenést kölcsönöz

Észlelés

Az emberek most közvetlenül a Facebookon keresnek embereket, helyeket és vállalkozásokat. Ha azt látják, hogy vállalkozásának jól átgondolt Facebook-oldala van, azt feltételezik, hogy Ön egy . Időt kell szánnod egy professzionálisnak tűnő Facebook-oldal létrehozására.

Mobil

Sokan mobileszközükön keresztül érik el a Facebookot. Napjainkban több Facebook-felhasználó néz meg mobileszközéről, mint asztali számítógépéről vagy táblagépéről. Ezért a professzionális Facebook-oldalak segítségével könnyen felhívható, e-mailben elküldhető, vagy azonnal megtalálhatja a térképen.

A vállalkozáshoz való könnyű hozzáférés professzionálisabbá teszi vállalkozását.

Hatóság

Egy üzleti Facebook-oldal tevékenységekkel és lájkokkal újra azt az érzést kelti, hogy tekintély vagy a szakterületeden. Ez azt mutatja, hogy van egy közössége és egy márkája, amelyet az emberek szeretnek, és amelyekkel kapcsolatba lépnek.

Naprakészen tart

Egy Facebook-oldal naprakészen tarthatja vállalkozását. Közzétheti legutóbbi eseményeit, projektjeit stb. Ezzel a módszerrel naprakészen tartja a márkáját a résén és a potenciális ügyfelei előtt. Az éttermek ezt használják frissített étlapjuk közzétételére.

Márka felismerés

Ha van egy Facebook-oldala a webhelyével, az jobban ismertté teszi a márkáját. Az emberek kezdik felismerni az Ön logóját, nevét stb.

Eszközök, amelyek segítségével kezelheti saját üzleti oldalát

Ha Ön egy tulajdonos vállalkozás, azt javaslom, hogy használja a MissingLttr-t a bejegyzések előre ütemezéséhez. A mesterséges intelligencia segítségével módosítják az egyes bejegyzéseid címsorait, és különböző grafikákat is használhatsz.

Használata INGYENES egy közösségi hálózathoz, vagy havi 9 USD több hálózathoz.

Ha azonban Ön több fiókot kezelő ügynökség, akkor erre az Agorapulse-t ajánlom. Akár 26 közösségimédia-fiókot kezelhet, valamint sok csengőt és sípot az ügyfelek számára.

Mit tehetnek még a professzionális Facebook-oldalak az Ön vállalkozásáért?

Keresőoptimalizálás előnyei

Az üzleti Facebook- vagy Meta-oldal jól indexelve van a Google-ban, és webhelye további SEO-előnyöket biztosít. A saját vállalkozásom Facebook oldal a 3. helyen szerepel a keresésben az Inspire to Thrive alatt. (Figyelem, az összes narancssárga csillag az értékeléseknél.)

Ha van Facebook-oldala, nézze meg a sajátját a Google-keresésben. – Ügyeljen arra, hogy igazolja Facebook-oldalát. Sok vállalkozás nem. Ezt a Facebook oldalad beállítási területén találhatod meg. (Most az új oldalakra eltűnt.)

Olvasni:  Hogyan erősíti a hatékony tartalommarketing zenei produkciós márkáját

A Meta azonban most díjat számít fel ezekért az ellenőrzött számlákért. 27 USD/hó, ha asztali és mobilfiókjához szeretné használni.

Insights

Az Insights csak egy Facebook-oldalhoz tartozik. Ezek a betekintések jobb megértést tesznek lehetővé arról, hogy ügyfelei mit szeretnek az oldalon közzétett bejegyzésekben vagy sem. Ez segít abban, hogy a jövőben jobb tartalmat tegyen közzé olvasóinak, és amikor a legjobb idő és nap a közzététel.

Ezek a meglátások azonban a közelmúltban megváltoztak az új üzleti Facebook-oldal frissítésével. Ha olyan eszközt használ, mint az Agorapulse, továbbra is rendelkezésre áll majd betekintés.

Válaszadási arány

Ha gyorsan válaszol a Facebook-oldal megkereséseire, a Facebook korábban megadta válaszadási arányát azoknak, akik a Facebookon keresztül üzennek Önnek. Remek ajánlás, ha gyorsan válaszol a megkeresésekre.

Szeretek egy Pages alkalmazást használni a mobilomon, hogy gyorsan válaszoljak a Facebook-oldalakra. Ezt azonban már nem teszik meg, bár ez az oldal rangsorolási tényezője. Az ügyfelek azonban imádni fogják a gyors válaszadási arányát.

Ajánlatok

Most már közvetlenül az oldaláról hozhat létre ajánlatokat. Ez egy fizetős Facebook szolgáltatás. Amikor az emberek az ajánlatára kattintanak, felkereshetik webhelyét, hogy elkezdjenek vásárolni, vagy további részleteket olvashatnak az ajánlatról.

Az ajánlatot a rendszer menti az emberek könyvjelzővel ellátott ajánlatai közé, arra az esetre, ha később felhasználnák. A Facebook értesítést kapnak az ajánlatodról, mielőtt lejár. Természetesen az ajánlatokat egy adott demográfiai csoportra is megcélozhatja.

Leadek generálása

Egy másik nagyszerű ok arra, hogy üzleti Facebook-oldalt hozzon létre, az, hogy potenciális ügyfeleket generáljon belőle. Hirdetheti Facebook-oldalát potenciális ügyfelek generálásához és ajánlatok népszerűsítéséhez.

Ma azonban számtalan módon hirdethetsz a Facebookon keresztül.

Megnövelt Facebook-bejegyzések Facebook-oldalakhoz

Évekkel ezelőtt azt mondtam volna, hogy ne használj kiemelt bejegyzéseket. De ma már hosszú utat tettek meg. Nagyon ajánlom, hogy használja őket. Most sokkal többet kínálnak.

Posztját népszerűsítheti azoknak, akik kedvelik az oldalát. Választhat egy hasonló közönséget a saját közönségéből, hogy valóban kiterjeszthesse az elérést.

Ha ezt megteszed, ismerőseiknek tetszhet a bejegyzésed. Ezután a Facebook tudatja veled, hogy tetszett nekik a bejegyzésed, de nem az oldalad, és megkérdezi, hogy szeretnéd-e meghívni őket. A Facebook-bejegyzések felgyorsítása nagyszerű módja annak, hogy kevés pénzért bővítsd az elérést és az oldal kedveltségét.

Itt megtudhatja, hogyan teheti fel gyorsan Facebook-bejegyzéseit. Van egy tipp is, hogyan szerkeszthetsz egy bejegyzést, miután felpörgetted. Bizonyára tanulhatsz a hibáimból az Inspire To Thrive oldalán.

Olvasni:  Itt az ideje, hogy a WordPress fejlesztők megtanulják a JavaScriptet

Ne adjon el minden alkalommal, amikor közzéteszi

A közösségi médiában az emberek nem akarnak mindenhol hirdetéseket látni. Nem kapnak fizetett a hirdetések megtekintéséért.

Szórakoztatni akarnak és társasági életet szeretnének másokkal. A régi 80/20 szabályt kell alkalmazni.

Ezért az értékesítési ajánlatait csak az idő 20%-ában használja a közösségi médiában. Ha értékesítési prezentációt kell használnia a közösségi médiában, akkor azt finoman tegye. Mutassa be terméke vagy szolgáltatása előnyeit és azt, hogy mit jelent rajongói számára.

Az egyik kedvenc kiskereskedelmi Facebook oldalam az Origins. Bőrápolót és kozmetikai vonalat kínálnak. Még nagy kiskereskedőként sem helyezik el promócióikat minden bejegyzésben. Figyeld meg, hogy Facebook-hirdetéseket készítenek erre.

Több mint 1,9 millió Facebook-rajongójuk van. Néha jó látni, mit csinál egy nagy cég a Facebook-oldalával. Az Origin gyakran megosztja termékeik előnyeit linkek stb. nélkül.

Kérjük, ne nyomja rá termékeit vagy szolgáltatásait követőire. Ez az egyik leggyorsabb módja a követők elvesztésének, valamint a túl gyakori bejegyzések Facebook-oldalának.

Tipp professzionális Facebook-oldalak készítéséhez az üzleti életben

Tudasd ügyfeleiddel, hogy módosíthatják Facebook hírfolyamukat, hogy először láthassák az oldalad bejegyzéseit. Ezt a tippet minden hónapban ajánlom a Facebook-oldaladon, ha új embereket szeretnél az oldaladdal, így módosíthatják a beállításaikat.

A következő lapon található, ahogy az alább látható:

Ha megosztod ezt a Facebook-közönségeddel, nagyszerű módja annak, hogy bejegyzéseid szervesen megjelenjenek a Facebook hírfolyamában. Az emberek gyakran kedvelnek egy Facebook üzleti oldalt, majd elfelejtik.

Egy kis emlékeztető nagyszerű módja annak, hogy gyengéden reklámozza oldalát, miután létrehozta az üzleti Facebook-oldalt.

Ezek az üzleti oldalak professzionálisabbá teszik majd?

Van egy Meta Business oldala a vállalkozásának? Ha nem, miért nem? Ha igen, hogyan használod? Vagy több professzionális Meta üzleti oldalt kezel?

Szeretnék többet megtudni a Meta (Facebook) oldaladról az alábbi megjegyzésekben, vagy ha az új évben készítesz egy Facebook-oldalt vállalkozásod számára.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott