5 módszer a SEO bevezetésére a bejövő marketingstratégiában

Míg a klasszikus hirdetések csak akkor hoznak eredményt, ha befektet, egy jól megtervezett bejövő marketingstratégia még akkor is vonzhatja az ügyfeleket, ha nem szán rá folyamatosan időt vagy pénzt. És nem ez az egyetlen előnye.

Ez persze nem jelenti azt, hogy az inbound marketing ingyenes. Eltarthat egy ideig, amíg kifejleszti a szükséges készségeket és tapasztalatokat ahhoz, hogy megfelelő legyen a stratégia ezen formája.

A SEO, a Search Engine Optimization rövidítése, alapvető szerepet játszik a hatékony bejövő marketingben. Hogyan illesztheti be a SEO-t bejövő marketingstratégiájába, és mik a valódi előnyei? Olvass tovább, hogy megtudd.

Mi az a bejövő marketing?

A bejövő marketing mágnesként vonzza ügyfeleit. Ez elsősorban a kiváló minőségű tartalomról szól, amely segít az embereknek a problémák megoldásában, és gyakran azt jelenti, hogy ingyen vagy elérhetőségért cserébe értéket adunk. Ezek alapvető lépések, mielőtt bármit is eladnának.

Hasonlítsa össze a kimenő marketinggel (más néven értékesítés), ahol az ajánlat azonnali bevezetése, függetlenül attól, hogy a potenciális ügyfelek jelezték-e korábbi érdeklődésüket, vagy sem. A bejövő marketinggel olyan embereket vonz be, akik már érdeklődnek egy adott téma iránt, és valószínűleg már olyan problémákkal is foglalkoznak, amelyeket az Ön ajánlata megoldhat.

A bejövő marketing a következőket tartalmazza:

 • blogolás
 • közösségi média
 • e-mail lead generálás
 • SEO
 • ólommágnesek

A bejövő marketing a kapcsolatok ápolásáról szól. Azáltal, hogy valóban értékes információkat adnak át, az emberek olyan szakértőnek tekintik Önt, akiben megbízhatnak, ami segít meggyőzni őket, hogy inkább Öntől vásároljanak, mint bárki mástól.

Olvasni:  Etsy SEO: Hogyan bővítsd üzletedet és szerezz nagyobb forgalmat

Forrás: Sirály

Alapján Invesp, az átlagos leadenkénti költség 80%-kal csökken öt hónapos következetes bejövő marketing után. Ez egy hosszú távú játék!

Összefoglalva, a bejövő marketing fő előnyei a következők:

 • az új potenciális ügyfelek folyamatos áramlása (weboldal látogatói, e-mail kapcsolattartói, követői a közösségi médiában),
 • márka- és tekintélyépítés (hasznos tartalom létrehozása vagy értékes márkaemelések létrehozása),
 • kapcsolatok építése és ápolása (küldés e-mail csepegtető kampányok vagy a közösségi médiában való kommunikáció).

Ha kizárólag a kimenő technikákra hagyatkozik, azzal kockáztatja, hogy lemarad a versenytársakról, mivel a célközönsége kapcsolatban áll velük, és tekintélynek tekinti őket a területen.

Mi az a SEO?

A keresőoptimalizálás (SEO) arról szól, hogy vonzóvá tegyük webhelyét olyan keresőmotorok számára, mint a Google vagy a Bing, így magasabb rangot kaphat, és organikus (ingyenes) forgalmat érhet el.

Ez az egyik leghatékonyabb bejövő marketingstratégia, amellyel tartalmait a célközönség elé helyezheti.

Tudta, hogy az átkattintási arány az első helyen a Google SERP-jén (keresőmotor eredményoldalán) 39,6% – és az ötödik helyen csak 5,1%?

A tartalom optimalizálása nélkül időt és pénzt pazarol.

Hogyan valósítsuk meg a SEO-t bejövő marketingstratégiájában?

Hogyan építi be a SEO-t a bejövő marketingstratégiába?

Nézzünk meg öt olyan módszert, amelyek segítségével maximalizálhatja annak esélyét, hogy emberek elé kerüljön.

1. Legyen gyors és reszponzív webhelye

Webhelye minősége kulcsfontosságú a magas helyezéshez, ezért ügyeljen arra, hogy gyors és reszponzív legyen.

Minél tovább tart egy weboldal betöltése, annál nagyobb a visszafordulási aránya (azon látogatók százalékos aránya, akik cselekvés nélkül hagyják el a weboldalt) az egekbe fog szökni. A Google felfedte hogy a visszapattanás esélye 90%-kal nő, ha az oldal betöltési ideje egyről öt másodpercre csökken.

Olvasni:  Az 5 legjobb SEO bővítmény a WordPresshez képest

De miért számít ez a SEO szempontjából? Mivel a magas visszafordulási arány azt jelezheti, hogy a felhasználók nem találják hasznosnak az oldalt, így a keresőmotorok szemében elhelyezkedő helyezése elcsúszik.

Számos oka lehet annak, hogy webhelye lassú. Egy nagyszerű első lépés egy sebességteszt elvégzése, és megnézi, milyen ajánlásokat kap.

Ezután arról is gondoskodnia kell, hogy webhelye különböző eszközökre optimalizálva legyen. Ha azt hallja, hogy webhelyének mobilra érzékenynek kell lennie, az ezt jelenti.

A webhelyét elemző és értékelő Google robotok jobban törődnek a mobil verzióval, mint az asztali számítógéppel. Ennek az az oka, hogy a Google-on a legtöbb keresés mobiltelefonon keresztül történik.

Forrás: Oberlo

2. Végezzen rendszeres kulcsszókutatást

Nem elég pusztán tartalmat létrehozni a közönséget érdeklő témák köré. Tudnia kell, milyen kérdések vannak a fejükben, és hogyan írják be ezeket a keresősávba, amikor egy adott témát keresnek.

Ezért meg kell találnia az alapvető kulcsszavakat, és csak ezután kell tartalmat létrehoznia körülöttük. A kulcsszavak kutatásának legjobb módja, ha először kristálytisztán megérti célközönségét. Mi érdekli ideális vásárlóit? Milyen problémáik vannak? Mit fontolgatnak, mielőtt az Önéhez hasonló termékeket vagy szolgáltatásokat vásárolnak?

E kérdések megválaszolásához előfordulhat, hogy mélyebbre kell merülnie a Google Analytics és a Google Trends területén, hogy saját ügyfél- és piackutatást végezzen. Ezen adatok alapján kidolgozhat egy kulcsszókészletet, amely erős alapként szolgál majd a tartalomtervezéshez. Ne felejtse el rendszeresen frissíteni és optimalizálni kulcsszókészletét, mivel a keresési trendek folyamatosan változnak.

3. Csak jó minőségű tartalom engedélyezett

A megfelelő kulcsszavak megtalálása csak egy része a sikernek: ne felejtse el, hogy tartalmat készít az emberek számára. Ha kulcsszavakkal tölti fel, nem fog jobb eredményeket elérni. A Google felismeri és megbünteti érte. És legyünk őszinték, ugyanazt a 2-3 szót újra és újra elolvasni az sem igazán kellemes élmény az olvasónak.

Olvasni:  11 legjobb webelemző eszköz webhelyéhez 2024-ben

A kulcsszavak segíthetnek az embereket a webhelyére irányítani, de ha már ott vannak, a tartalom minőségén múlik, hogy fenntartja-e a figyelmüket, és ideális esetben konvertálja-e őket. Győződjön meg róla, hogy megadja a válaszokat, amelyeket kerestek; különben az erőfeszítésed hiábavaló. Minden tartalomnak értékesnek, pontosnak és jó minőségűnek kell lennie.

Ez azt jelenti, hogy nem csak a releváns információk elmélyülnek a témában, hanem minőségi szöveg is, hibák és pótszavak nélkül, releváns videókkal és képekkel.

Tartsa lekötve a látogatókat azzal, hogy kapcsolódó tartalmat vagy mélyebb know-how-t kínál számukra letölthető fájlokkal e-mail címükért cserébe.

A jó minőségű és mélyreható tartalom gyakran csökkenti a címhez intézett kérések számát ügyfélszolgálati csapat.

4. Készítsen rendkívül optimalizált címeket

A cikkek strukturálása kulcsfontosságú mind a keresőmotorok, mind az olvasók számára. Ügyeljen arra, hogy az oldalcímekben az elsődleges kulcsszavakat használja.

A kulcsszavaknak a következőkben is meg kell jelenniük:

 • bevezetés
 • törzsszöveg
 • meta cím és leírás
 • URL

A címek is elengedhetetlenek ahhoz, hogy az olvasók megértsék, mit mond az egész cikk. Az eredménye Az NN Group kutatása kimutatta, hogy az olvasók 79%-a azt az oldalt olvassa be, amelyre először találkozott.

A hosszú, szerkezet nélküli szöveg eltántoríthatja az embereket az olvasástól, ezáltal növelve a visszafordulási arányt. Legyen tehát figyelmes a címek létrehozásakor, írjon rövid bekezdéseket (5-6 sor több mint elég), jelölje meg félkövérrel a fontos információkat, és használjon felsorolásjeleket, ha van értelme.

5. Releváns linképítés

A Google szerintfontos része annak meghatározásában, hogy egy oldal releváns és megbízható-eannak megértése, hogy más kiemelkedő webhelyek hivatkoznak-e a tartalmára vagy hivatkoznak-e rá.

Olvasni:  Hogyan írjunk digitális marketing ügynökség üzleti tervet (PDF-sablonnal)

A visszamutató hivatkozásokat a webhelye relevanciájának szavazataiként tekintheti meg. És minél több releváns webhely hivatkozik az Ön tartalmára, annál nagyobb az esélye, hogy jobb helyet foglaljon el a keresőkben.

Ezért elengedhetetlen, hogy:

 • hozzon létre értékes tartalmat, amelyre érdemes hivatkozni
 • rendelkezzen egy linképítési stratégiával, amely segít több visszamutató hivatkozás létrehozásában

Forrás: Backlinko

A linképítés határozottan erőfeszítést igényel, de hosszú távon óriási előnyt jelent a versenytársakkal szemben.

Keressen lehetőségeket a magas rangú oldalak között. Kezdje azzal, hogy ajánlásokat ajánl fel a használt szoftverhez cserébe, ha visszalinket tesz hozzá, vendégblogot írhat, megoszthatja blog cikkeit fórumokon vagy Facebook-csoportokban, vagy vendégszerepelhet podcastokban, vagy interjúkban vesz részt.

Összegzés

A SEO alkalmazása a bejövő marketingstratégiában növeli annak hatékonyságát. Nem titok, hogy a bejövő marketing erőfeszítést és időt igényel. Az emberek azonban sokkal könnyebben megtalálják, ha optimalizálja webhelyét és az általa létrehozott összes tartalmat.

Győződjön meg róla, hogy webhelye gyors és reszponzív, hozzon létre jól strukturált, jó minőségű tartalmat kulcsszókutatás alapján, és dolgozzon a releváns webhelyekről származó visszalinkek beszerzésén. Ezzel a területen tekintélyként építi fel márkáját, és biztosítja vállalkozása számára az új potenciális ügyfelek folyamatos áramlását.

Új publikációk:

Ajánlott