5 módszer a vállalkozások számára a felhőalapú migráció egyszerűsítésére

Az információs korszakban a vállalkozások folyamatosan új módszereket keresnek a termelékenység növelésére, miközben csökkentik a költségeket és egyszerűsítik az eljárásokat. Ebben a tekintetben kulcsfontosságú stratégia a felhőalapú migráció, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy felhőalapú számítástechnikai erőforrásokat használjanak adattárolásra, alkalmazástárhelyre és egyéb célokra. A felhőre való átállás azonban sok vállalkozás számára kihívást és időigényes lehet. A felhőre való átállás sikere attól függ, hogy mennyire könnyű az átállás. Íme öt stratégia ennek érdekében:

Értékelés és tervezés

Az első lépés a felhőalapú migrációs igények felmérése és tervezése. A vállalkozásoknak időt kell szánniuk arra, hogy felmérjék jelenlegi IT-beállításukat, meghatározzák a kívánt eredményeket, és alapos migrációs stratégiát dolgozzanak ki, mielőtt bármilyen adatot vagy alkalmazást áthelyeznének a felhőbe. Beépítése Cloud Migration Assessment mivel a forgóeszközök átfogó listája, a kölcsönös függőségek és az átállás ütemezése mind része ennek a tervnek. A szervezetek csökkenthetik a kockázatoknak való kitettségüket és az esetleges buktatókat a migráció során, ha jól átgondolt stratégiával rendelkeznek.

Felhőadatok

Válassza ki a megfelelő felhőszolgáltatót

A megbízható felhőszolgáltató kiválasztása elengedhetetlen. Az előnyök, árak és szolgáltatások széles skálája érhető el a különböző szolgáltatóktól. A vállalat szükségleteit és rendelkezésre álló erőforrásait mérlegelni kell, mielőtt a Szolgáltató. Az olyan felhőszolgáltatók, mint az Amazon Web Services (AWS), a Microsoft Azure és a Google Cloud, mind migrációs erőforrásokat és segítséget nyújtanak. Alapos dokumentációval és ügyfélszolgálattal is segítik a szervezeteket.

Adatmigrációs stratégia

A migráció egyik legfontosabb része az adatok felhőbe helyezése. Ennek az eljárásnak a megkönnyítése érdekében a vállalkozások fokozatos adatmigrációs stratégiát alkalmazhatnak. Az első lépés annak eldöntése, hogy mely adatokat kell azonnal áttelepíteni, és melyek várhatnak. Használat felhőalapú tárolás offline adatátvitelt biztosító megoldások, például az AWS Snowball vagy az Azure Data Box, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki a rendelkezésre álló hálózati sávszélességből. Ez a módszer segít az adatáramlás szabályozásában, minimális hatással a napi műveletekre.

Olvasni:  4 tipp a célok és célkitűzések meghatározásához vállalkozása számára

Alkalmazáskorszerűsítés

A vállalkozásoknak fontolóra kell venniük alkalmazásaik frissítését, hogy a legtöbbet hozhassák ki a felhőből. A kifejezetten felhőre épített alkalmazásoknak olyan előnyei vannak, mint a skálázhatóság, az alkalmazkodóképesség és az alacsonyabb költségek. Ez azonban szükségessé teheti a jelenlegi programok átalakítását vagy újratervezését, hogy azok megfeleljenek a felhőszabványoknak. A konténerezés és a szerver nélküli számítástechnika segíthet a vállalatoknak leegyszerűsíteni hagyományos programjaik felhőbe való migrálásának folyamatát.

Munkavállalói képzés és változásmenedzsment

A műsort futtató emberek ugyanolyan fontosak, mint a hardver a felhőre való zökkenőmentes átálláshoz. A képzési programoknak és a szervezeti változást elősegítő egyéb módszereknek kiemelten kell finanszírozni. Ahogy egyre több vállalkozás tér át a felhőre, a dolgozóknak hozzá kell szokniuk a dolgok új módjaihoz. A vállalatok képzések, workshopok és dokumentációk biztosításával segíthetik alkalmazottaikat a felhő-erőforrások ismeretében. A felhő-migráció sikere a vállalat összes tagjának részvételétől és részvételétől függ; változás menedzsment stratégiák megkönnyítheti ezt.

Fiatal alkalmazottak kezdő munkavállalói csoport kezet rakva egymásra a városi stúdióban vállalkozói ötletbörze alatt - Emberi erőforrások üzleti koncepciója a munkaidőről - Gyakorlat indítása az irodában

Végjegyzet

A felhőre való átállás nagyszerű módja annak, hogy a vállalkozások pénzt takarítsanak meg, növeljék a hatékonyságot és növeljék a termelékenységet, így versenyképesek maradhatnak. Ha a vállalatok követik ezt az öt javaslatot, akkor racionalizálhatják a felhőbe való átállásukat, és növelhetik a sikeres átállás valószínűségét. A megfelelő felkészültséggel, felhőszolgáltató kiválasztásával, adatmigrációs stratégiával, alkalmazáskorszerűsítéssel, személyzeti képzéssel és változáskezeléssel a vállalkozások teljes mértékben kihasználhatják a felhő előnyeit. Bár a felhőre való migráció nem mentes a kihívásoktól, az előnyök miatt megéri az erőfeszítést.

Új publikációk:

Ajánlott