5 módszer a videó optimalizálására a kereséshez

A megfelelő platform, a megfelelő optimalizálási eszközök, a szöveges átirat, a közösségi média és a rövid formátumú tartalom kiválasztása kulcsfontosságú a videó keresésre való optimalizálásához.

A tartalommarketingben már nem elég a legjobb, legvonzóbb tartalom létrehozása. Ugyanilyen fontos, hogy a tartalom elérje a megfelelő közönséget. Itt jön képbe a tartalomoptimalizálás.

A tartalomoptimalizálás az, amikor olyan írott vagy videós tartalmat hoz létre, amely a lehető legnagyobb közönséget éri el. Egy tartalom általában csak SEO tartalomoptimalizálással érheti el a megfelelő közönséget.

Hasonlóképpen, a videótartalom-marketingben a megfelelő tartalom elhelyezése a webhelyen vagy csatornán nem elegendő ahhoz, hogy gyakorlati eredményeket érjen el, például:

  • Megnövekedett forgalom
  • Rangsor az első három eredmény között
  • A látogatók vásárlókká váltak

A kereséshez optimalizálnia kell a videót, és ebben a cikkben meglátjuk az öt legjobb módszert.

De előtte ismerjük meg röviden a videók tartalomoptimalizálásának fontosságát.

A videók tartalomoptimalizálásának fontossága

A videotartalom fogyasztása az elmúlt öt évben gyorsan nőtt. Szinte az összes marketingplatform, így a Facebook és az Instagram is bevezette a videó funkciót. Mindazonáltal az évek során a YouTube volt a legjobb platform a videók keresésére.

Forrás

Minden videóplatformon több ezer alkotó és több millió felhasználó található. A tartalomoptimalizálásra azért van szükség, hogy kitűnjön a résén, és kiterjessze elérhetőségét. Minden platformnak megvan a maga algoritmusa, amely tartalomoptimalizáló eszközökkel feltörhető.

Értsük meg a tartalomkészítés és a tartalomoptimalizálás közötti alapvető különbséget.

Olvasni:  Hogyan fejlesztheti az első számú terméktervezési módszer az Ön SEO stratégiáját?

A tartalomkészítés megértéséhez tekintse meg hazánkban a több ezer tartalomkészítőt. Noha ezek a nagyágyúk, akiknek sikerült legális karriert beépíteniük a tartalomkészítés terén, sok alkotó még mindig küzd azért, hogy elérje a közönséget.

Az alkotó sok erőfeszítést tesz a tartalom létrehozására. Ennek a tartalomnak azonban a megfelelő közönséget kell elérnie, és itt jön a tartalomoptimalizálás. Ez egy megkülönböztető tényező a platformok között. Fontos, hogy a megfelelő kulcsszavak, URL, hiperhivatkozás, metaadatok stb. rendelkezzenek a rangsoroláshoz bármely platformon. Nézzük meg, hogyan optimalizálhatod a videódat a kereséshez.

5 módszer, amely segít a videó rangsorolásában

Ma már tudjuk, hogy csak a jól optimalizált tartalom képes feltörni a keresőmotorok algoritmusát. Nézzük meg közvetlenül a videó keresésének optimalizálásának öt módját.

1. Válassza ki a megfelelő platformot a videó közzétételéhez

A videó keresésre vagy keresőoptimalizálásra (SEO) való optimalizálásához a megfelelő platformon kell közzétenni a tartalmat. A tartalmat közzéteheti webhelyén vagy bármely videómegosztó platformon. A tartalmat vagy jól fogadják, vagy figyelmen kívül hagyják, de ha nem éri el a megfelelő közönséget, akkor soha nem fogja megkapni azt, amit megérdemel.

Tehát bölcsen válassza ki a platformot, hogy elérje célközönségét. Ez egy szükséges lépés a videók keresésre való optimalizálásához.

Forrás

2. Használja a megfelelő tartalomoptimalizáló eszközöket

A SEO videóoptimalizálása nagyon különbözik az egyszerű tartalomkészítéstől. Ehhez tartalomoptimalizáló eszközökre van szükség, amelyek segítségével megtalálhatja videóinak célközönségét, és kulcsszavaival megcélozhatja ezeket a közönségeket. Egyes eszközök a videó teljesítményének elemzésében is segítenek. Mindezek együttesen növelik annak esélyét, hogy videód az első helyen szerepeljen, amikor valaki a kapcsolódó kulcsszavakra keres.

Fontos, hogy olyan eszközöket használj, amelyek alkotóként nem sok időt vesznek igénybe. Íme a három legjobb videóoptimalizáló eszköz:

Olvasni:  6 hatékony módszer a Facebook közösségi média marketingjének kiaknázására

Ez az eszköz segít releváns kulcsszavak megtalálásában videóidhoz. A kulcsszavak megmutatják, mit keres a célközönség. Például, ha valaki webfejlesztési oktatóanyagokat keres, a webfejlesztés kulcsszó. Tartalomkészítőként, ha tartalmat hoz létre ebben a témában, hasznos lenne webfejlesztést hozzáadni a videó címéhez. Ez a lépés biztosítja, hogy a videód eljusson a webfejlesztési oktatóanyagokat kereső személyhez.

Ennek az eszköznek van fizetett és nem fizetett változata. A fizetős verzió a keresési mennyiséget, a trendeket és a versenyadatokat is tartalmazza.

A Canva egy olyan eszköz, amellyel vonzó bélyegképeket készíthet videóihoz. Manapság a nézők csak akkor néznek videókat, ha az indexkép fülbemászó. Ahhoz, hogy elnyerje nézői figyelmét, vonzó, professzionális és jól megtervezett miniatűrre van szüksége.

Videóihoz bélyegképek készítéséhez használhatja a Canva ingyenes verzióját. Rengeteg jó lehetőség áll rendelkezésre. A kezdők is használhatják a Canvát miniatűrök készítésére.

Mindene megvan: egy jó videó, egy vonzó indexkép és jól kikutatott kulcsszavak. Most tudnod kell, hogy videóid kiemelkednek-e a versenytársak közül. Vagy talán tudnod kell, hogy a célközönséged mely videókat kedveli leginkább. A VidIQ segít Önnek ebben a kutatásban. A videó közzétételének legkedvezőbb időpontjáról is tájékoztat.

3. Társítson szöveges átírást a videóhoz

A Google tudja olvasni, de nem tudja megnézni a videót. Ez a kijelentés furcsán hangzik, de igaz. Keresett már valamit a Google-on, és kapott videójavaslatot a kulcsszavaira? Igen! Ez általában azért történik, mert szöveges átírás van társítva a videóhoz. Ha a megfelelő kulcsszavakat és átírt szöveget társítják a videóhoz, a keresőmotor relevánsnak találja, és a videót ajánlja a nézőknek.

4. Ossza meg tartalmait a közösségi médiában

A közösségi média és a tartalomkészítés kéz a kézben járnak. Manapság szinte minden közösségi média platformon bevezettek olyan videofunkciókat, mint az Instagram Reels, YouTube Shorts, Instagram Threads stb. A videótartalmak megosztása ezeken a platformokon segít felismerni és elérni a célközönséget, valamint közösséget építeni az egyes platformokon. Ez végül a többi fő platformra tereli a nézőket.

Olvasni:  4 módszer a SEO stratégiája gyors újjáélesztésére és az online sikerre

Ha például a videód jól teljesít a Facebookon, ugyanaz a közönség kereshet rád az Instagramon vagy a YouTube-on.

Most pedig nézzük meg, hogyan segíthetnek ezek a népszerű közösségi média platformok növelni videóid elérését:

  1. Instagram

Az Instagram nagyon népszerű a millenniumi generációk, Z és Y generációk körében. Ez egy közösségi média platform a legtöbb felhasználó számára. Az Instagram rövid videókat reklámoz. Ha a videóid túl hosszúak, a tartalmat tekercsekre bonthatod, és megoszthatod az Instagramon.

  1. Facebook

A Facebook egy közösségi média platform a felhasználók széles demográfiájával. Megoszthatja videótartalmát a Facebookon, hogy növelje elérhetőségét. Ezen túlmenően a videód teljesítménye a Facebookon is segíti a keresőoptimalizálást.

5. Rövidítse le a tartalmat

A rövid tartalom nagyobb düh, mint a hosszú videós tartalom, amelyet csak bizonyos típusok részesítenek előnyben. Az emberek megőrülnek a rövid videókért. A videótartalom keresésének optimalizálásához próbáljon meg rövid videókat készíteni. Ha informatív résben vagy, és nem tudsz rövidebb videókat készíteni, oszd kisebb darabokra a tartalmat, és tedd közzé őket. Ez segít minden platformon rangsorolni.

A tartalom létrehozása és a meghatározott célközönség elérése két nagyon különböző, de összefüggő folyamat. Ez utóbbihoz optimalizált tartalomra van szükség a SEO javítása érdekében. Próbálja ki a fent említett öt módszert a videó keresésének optimalizálásához.

Néhány gyakran ismételt kérdés:

GYIK

1. Hogyan optimalizáljuk a videót SEO-hoz?

Ahhoz, hogy videóját SEO-ra optimalizálja, be kell illesztenie a megfelelő kulcsszavakat, metacímkéket és vonzó bélyegképeket. A videód közzétételi ideje is számít a videó SEO-jának javításában.

2. Mik azok a tartalomoptimalizáló eszközök?

A tartalomoptimalizáló eszközök optimalizálják a tartalmat a SEO számára. Ezek az eszközök a videókeresés optimalizálásának egyik módja. A jó tartalom létrehozása csak egy része a tartalomkészítőnek. Ahhoz, hogy felismerjék, jó elérésre van szüksége.

Olvasni:  Facebook Marketplace Sydney – Követendő legnépszerűbb vételi és eladási csoportok

3. Miért kell optimalizálnunk a videódat?

Minden videónak megvan a maga meghatározott célközönsége, és nem könnyű elérni őket. Ehhez a keresőmotorok rangsorának élén kell állnia. A célközönség elérése csak a videó optimalizálásával lehetséges.

4. Mi a célja a SEO eszközöknek?

A Google egy keresőmotor, ahol percenként korlátlan tartalom jelenik meg. Ahhoz, hogy kitűnjön a résén, a Google első oldalán kell elhelyezkednie. A SEO eszközök segítenek ennek elérésében.

Új publikációk:

Ajánlott