5 módszer, amellyel növelheti vállalkozása ismételt vásárlási arányát

Sok cégtulajdonos elköveti azt a hibát, hogy mindig új üzletet keres, de a meglévő ügyfelek ismételt vásárlásainak ösztönzése sokkal eredményesebb lehet. Alapján Invespötször annyiba kerül új ügyfelet szerezni, mint egy régit megtartani, így a jelenlegi vásárlók megtartása valójában olcsóbb és hatékonyabb.

Adjon értéket webhelye tartalmával, hogy az emberek visszatérjenek

Ha azt szeretné, hogy az emberek ismételt vásárlásokat hajtsanak végre, okot kell adnia nekik, hogy újra és újra ellátogassanak webhelyére. Ennek talán a leghatékonyabb módja az, ha jó minőségű és informatív tartalmat tesz közzé, amely érdekli a célközönségét.

És ehhez tartalmi ötletekkel kell előállnia. Tartalmi ötleteket találhat, ha megnézi, mit csinálnak versenytársai, vagy meghallgatja a közönsége által feltett gyakori kérdéseket a megjegyzés rovatban, vagy elküldi az ügyfélszolgálati csapatának.

Megpróbálhat olyan témákat is lefedni, amelyeket mások nem tárgyaltak az Ön szakterületén, vagy kulcsszókutatást végezhet, hogy megtudja, milyen információkat keresnek ügyfelei. Amikor kulcsszókutatást végez, olyan eszközöket szeretne használni, mint a Ubersuggest vagy Moz kulcsszóeszköze olyan gyakori szavak vagy kifejezések keresésére, amelyeket az emberek az Ön munkaterületére vonatkozó információk keresésekor használnak. Ezek az eszközök ezután a célközönség által a keresőmotorokba beírt keresési kifejezéseket vagy lekérdezéseket adják meg, így tudhatja, milyen kérdéseket tesznek fel.

Nézzünk néhány példát olyan vállalkozásokra, amelyek kiváló munkát végeznek informatív és értékes tartalom létrehozásában ideális ügyfeleik számára.

FreshBooks weboldal

A FreshBooks egy olyan cég, amely kis- és középvállalkozások számára nyújt számviteli megoldásokat. Weboldalukon van egy oldal, ahol a fontosságáról beszélnek számla sablonok használata a nyújtott szolgáltatásokhoz.

Tudják, hogy a közönségükben lévő különböző vállalkozások tulajdonosai nem feltétlenül értik, miért van szükségük a szolgáltatás által kiállított számlákra. Ezért létrehoztak egy bejegyzést, hogy elmagyarázzák, miért, és megmutatják olvasóiknak, hogyan használhatják ingyenes sablonjaikat a nyújtott szolgáltatások létrehozásához. számla. Ez egy nagyszerű példa a tartalomra, amely értéket biztosít a közönség számára, és több embert ösztönözhet arra, hogy továbbra is újítsa meg előfizetését a vállalatnál.

Olvasni:  10 módszer a webhely organikus forgalmának növelésére

Elhalmoz

Az Overstock egy e-kereskedelmi üzlet, amely háztartási és kerti bútorokat árul. És a webhelyükön van egy rovat, ahol publikálnak hasznos útmutatók és tippek a vásárlók számára. Bejegyzéseik értékes információkat nyújtanak számos témában, a nappali festési ötletektől kezdve az otthoni irodai bútorok legjobb választásáig.

Nem minden látogató tudja pontosan, hogy mit szeretne vásárolni, amikor egy webhelyre érkezik, ezért ezek az útmutatók nagyon hasznosak lehetnek sok ember számára, aki meglátogatja webhelyét. Arra is ösztönöznek majd több embert, hogy jöjjenek vissza új ötletekért, és szerezzenek több bútort otthonuk, teraszuk vagy otthoni irodájuk megtervezéséhez.

Ez a taktika bármilyen típusú vállalkozásnál alkalmazható – termék- vagy szolgáltatásalapú. Csak meg kell győződnie arról, hogy az értékes és releváns információk nyújtására összpontosít, amelyek választ adnak a kérdésekre, vagy megoldják az ügyfelek problémáit.

Adja meg az ügyfeleknek a tájékozott vásárlási döntésekhez szükséges információkat

Ha azt szeretné, hogy az ügyfelek újra visszatérjenek és vásároljanak Önnel, gondoskodnia kell arról, hogy olyan vásárlásokat hajtsanak végre, amelyekkel nagyon elégedettek. Ez azt jelenti, hogy minden olyan információt meg kell adnia, amelyre szükségük lesz ahhoz, hogy megalapozott vásárlási döntéseket hozzanak.

Annak érdekében, hogy az ügyfelek tájékozottan vásárolhassanak, gondoskodnia kell arról, hogy bármilyen kérdésük vagy aggályaik esetén könnyen felvehessék Önnel a kapcsolatot. Esettanulmányokat is közzétehet korábbi munkáiról, vagy bemutathat termékbemutatókat, hogy előre láthassák termékei jellemzőit.

Végül próbáljon meg vásárlási útmutatókat és összehasonlító darabokat készíteni, mivel ezek lehetővé teszik az emberek számára, hogy a legjobb döntést hozzák a vásárlással kapcsolatban.

Olvasni:  10 hobbi, ami pénzt keres

Az inspiráció érdekében íme néhány példa azokra a vállalkozásokra, amelyek bevezették azt a technikát, hogy olyan információkat adjanak az ügyfeleknek, amelyek hasznosak lehetnek a megalapozott vásárlásokhoz.

Ping identitás

A Ping Identity identitás- és hozzáférés-kezelési megoldást kínál. Webhelyükön van egy oldal, ahol a biztonsági érvényesítési jelölőnyelvről (SAML) beszélnek, amely az egyik nyílt szabvány, amely lehetővé teszi az egyszeri bejelentkezési megoldásukat. Belemerülnek hogyan működik a SAML állítás és az előnyök. Még egy rövid oktatóvideót is tartalmaznak a SAML működéséről.

Kiváló poszt a cég potenciális ügyfelei számára, hiszen betekintést enged folyamataik végzésének módjába, és segít eldönteni, hogy igénybe kívánják-e venni a cég szolgáltatásait.

Loganix

Ez a második példa a Loganix kézikönyvéből származik helyi idézetépítő szolgáltatás oldalon. A leendő ügyfelek segítése érdekében a vállalat gondoskodott arról, hogy minden szükséges információt megadjon, amelyet az emberek tudni szeretnének a helyi idézetépítésről. Az oldal az üzleti folyamatról és a jobb hivatkozások létrehozásának módjáról szól, valamint az embereknek felmerülő gyakran ismételt kérdéseket is tartalmaz.

Emellett ajánlásokat és esettanulmányt is mellékeltek, hogy a potenciális ügyfelek elolvashassák és megtudhassák, hogyan segített a vállalat más, hozzájuk hasonló vállalkozásoknak jó minőségű idézetekkel. Gondoskodnak arról, hogy rengeteg információt adjanak meg, így a leendő ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy jól tájékozottan választanak, amikor úgy döntenek, hogy igénybe veszik ezt a szolgáltatást.

GroomsShop

Másrészről, GroomsShop egy e-kereskedelmi üzlet, amely ajándékokat árul vőfélyeknek. Honlapjuk nagyszerű munkát végez a termékeik csillagbesorolásának és korábbi vásárlóinak értékelésének bemutatásával. Ezek nagyon hasznosak lehetnek a webhely látogatói számára, mert képet adnak arról, hogy mire számíthatnak, mivel már látják azoktól az emberektől származó véleményeket, akik vásároltak a webhelyről. Ezen kívül az egyes cikkekre vonatkozó értékeléseket és értékeléseket is megjelenítik, és ez segíthet a leendő vásárlóknak kiválasztani az igényeiknek megfelelő termékeket.

Olvasni:  A Laravel 9 Framework telepítése a DreamHost-re...

Ezek igazán jó példák arra, hogy milyen különböző módokon segíthet ügyfeleinek olyan jól megalapozott döntéseket hozni, amelyekkel visszatérhetnek a márkájához. És hogy némi hitelességet kölcsönözzön az ajánlásoknak, hozzáadhatja korábbi ügyfelei fejlövéseit is az értékelésekhez.

Az ismételt vásárlások ösztönzése

Ember vásárol online

Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy más vásárlásra ösztönözze az embereket, ha kedvezményt ad. Kedvezményeket köthet olyan eseményekhez, mint például az ügyfelek születésnapja, vagy időnként meglepetés kedvezménykódokat küldhet, így az emberek több vásárlásra motiválhatók.

Vagy időérzékenysé teheti a kedvezményeket, hogy arra ösztönözze az ügyfeleket, hogy a meghatározott határidő előtt vásároljanak termékeket. A kedvezmények időkorlátozása nagyon hatékony lehet, mert sürgős érzést kelt az ügyfelekben, és arra ösztönzi őket, hogy az Ön által meghatározott határidőn belül tegyenek lépéseket.

Az ismételt vásárlások ösztönzésének másik módja egy hűségprogram létrehozása, amely szerint az ügyfelek jutalmat kapnak azért, ha visszatérnek a márkához. A jutalmak lehetnek pontok, amelyeket minden alkalommal szereznek, amikor visszajönnek vásárolni Öntől. Ezeket a pontokat aztán beválthatja, hogy vonzó nyereményeket vagy személyre szabott kedvezményeket kapjon termékeihez.

Ügyeljen arra, hogy ügyfélszolgálata világszínvonalú legyen

Ügyfelei hűségének kivívása érdekében a lehető legegyszerűbbé szeretné tenni az emberek számára a kapcsolatfelvételt, ha kérdéseik, aggályaik vagy panaszaik vannak.

Az emberek különböző módon szeretnek kommunikálni, ezért különböző kommunikációs csatornákat kell kínálnia, hogy minél több ügyfelet kiszolgálhasson. Ezek lehetnek e-mailek, telefonszámok, közösségi média és élő csevegési lehetőség a webhelyen.

A többcsatornás ügyfélszolgálati rendszer hatékony kezeléséhez érdemes lehet a kommunikációt kiszervezni egy ügyfélszolgálati csapathoz, amely képes lesz kezelni az egyes csatornákat.

Ez segít abban, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az ügyfelek minden kérdésére választ kapnak, és eltávolítja azt a terhet is, hogy minden kommunikációs platformját egyedül kelljen kezelnie.

Olvasni:  Hogyan növelheti CTR-jét és SEO-ját

Kipróbálhat egy többcsatornás, többcsatornás szoftvert is, amely lehetővé teszi az ügyfelek különböző kommunikációs csatornákról érkező összes kérdésének nyomon követését. Ha többet szeretne megtudni a többcsatornás támogatás kínálatáról és annak hatékony kezeléséről, tekintse meg a Wix útmutatóját: többcsatornás ügyfélszolgálat és hogyan tudják a vállalkozások ezt biztosítani az ügyfelek számára.

Legyen aktív a közösségi médiában

Közösségi média alkalmazások

Ha meg tudja győződni arról, hogy ügyfelei gyakran eszébe jutnak, sokkal valószínűbb, hogy újra meglátogatják webhelyét, és újra és újra vásárolnak Önnel. A közösségi média az egyik leghatékonyabb eszköz annak biztosítására, hogy ügyfeleid rendszeresen emlékeztessenek vállalkozásodra.

Tehát meg kell győződnie arról, hogy aktív a közösségi médiában. A következetes közzététel segíthet ebben, mivel ha felkerül a követői hírfolyamára, akkor biztos lehet benne, hogy a fejük tetején jár. És számos eszköz segíthet a közösségi médiában megjelenő bejegyzések ütemezésében, tervezésében és teljesítményének nyomon követésében. Például itt van egy lista 10 nagyszerű eszköz, amely segíthet felerősíteni Twitter marketingjét és ami nagyszerű, más platformokon is működnek!

Követői elköteleződésének ösztönzése érdekében a közösségi médiában kipróbálhat néhány speciális funkciót, például közvélemény-kutatásokat vagy felméréseket, vagy megbizonyosodhat arról, hogy kérdéseket tesz fel közönségének, és kikéri véleményét a termékeiről. Ezenkívül versenyeket vagy ajándékokat is tarthat, ahol megkérheti követőit, hogy kommentáljanak vagy osszák meg bejegyzéseiteket, ha díjat szeretnének nyerni. Ez biztosítja, hogy az emberek a márkájáról beszéljenek, és növelheti a közönségen kívüli emberek elérését.

Összegzés

Amikor először elindítja vállalkozását, hajlamos lehet új ügyfelek megszerzésére összpontosítani. De minél többet növekszik, annál nagyobb hangsúlyt kell helyeznie az ügyfelek megtartására, hogy továbbra is ismételten vásároljanak.

Ezt pedig úgy teheti meg, hogy a webhely használatával értéket ad az embereknek, aktív marad a közösségi médiában, és olyan ösztönzőket biztosít, amelyek arra ösztönzik az ügyfeleket, hogy visszatérjenek a márkájához.

Új publikációk:

Ajánlott