5 piros zászló, amire figyelni kell a WordPress-témák kiválasztásakor

Könnyen beállítható és testreszabható, a WordPress vitathatatlanul a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer. A több ezer beépülő modulnak és témának köszönhetően már csak néhány kattintásnyira van egy gyönyörű webhely létrehozásától.

Ez a cikk megmondja, mit kell tudni a WordPress-téma kiválasztásakor. Kiemeljük az összes lehetséges piros zászlót, amellyel tisztában kell lennie, és milyen eszközöket kell használnia webhelye biztonságának megőrzéséhez.

WP rendszergazda

1. 5 piros zászló a rosszul elkészített WordPress-témákért

A WordPress téma olyan fájlkészlet, amely szabályozza a webhely megjelenését, beleértve az elrendezést, stílust, színt és egyebeket. A témák elengedhetetlenek egy vonzó webhely létrehozásához, és szükségtelenné teszik a kódolást vagy a webhely saját tervezését.

De sok ezer és ezer témával nehéz lehet tudni, hogy mi tesz egy témát rossz befektetéssé. Az alábbiakban néhány piros zászlót kell szem előtt tartania:

1. Kompatibilitási problémák

A WordPress platformot rendszeresen frissítik, hogy javítsák szolgáltatásait és teljesítményét, és megvédjék a felhasználókat a növekvő kiberbiztonsági problémákkal szemben. Ha a WordPress-témája nem kap megfelelő támogatást és figyelmet, előfordulhat, hogy elavult kódja van, amelyet a hackerek kihasználhatnak.

A téma letöltése előtt ellenőrizze, hogy mikor kapott utoljára frissítést. Látnia kell a WordPress legutóbbi verzióját is, amellyel tesztelték. Ez nyugalmat biztosít, hogy a téma modern beépülő modulokkal működik, és a legújabb biztonsági javításokat alkalmazzák.

2. Illegális piacterek

A WordPress témák vásárlásának egyik legbiztonságosabb helye maga a WordPress. Könyvtára sokféle ingyenes és kereskedelmi témák amelyek szigorú minőségellenőrzésen estek át biztonságuk érdekében.

Olvasni:  Xbox One X vélemények – minden, amit tudnod kell

Ennek ellenére sok webhely-tulajdonos jobb választásra vágyik, amikor dizájnról van szó, és felkeresnek prémium piactereket, hogy testreszabott témákat vásároljanak. Az egyszerű igazság az, hogy mindig fennáll a kockázat, ha ezeken az oldalakon vásárol.

Egy tanulmány a Georgia Institute of Technology azt találta, hogy sok olyan piactéri webhely, amely rosszindulatú vagy fertőzött fájlokat árusított, továbbra is megjelent a Google legjobb 5 keresésében. Ez azt bizonyítja, hogy pusztán azért, mert egy webhely népszerűnek és legitimnek tűnik, lehet, hogy mindez egy front.

3. Bundled Plugins

Egy másik piros zászló a WordPress-téma kiválasztásakor az, hogy a csomagban lévő bővítményeket tartalmazza-e, vagy ezeket használni kell. Ezek a beépülő modulok egy újabb útvonalat jelenthetnek a hackerek számára, hogy megtámadják Önt.

Például több mint 100 000 WordPress webhely volt rosszindulatú programok által feltört miután a hackerek a Slider Revolution néven ismert mellékelt bővítményt vették célba. Az észlelés időpontjában a bővítményt még mindig több ezer témával árulták a prémium piactereken, mielőtt javították volna.

4. Lassú, lomha teljesítmény

A WordPress témának jól kell kinéznie, de gyorsabban is be kell töltenie. Végtére is, minél tovább tart a megjelenés, annál nagyobb a veszélye annak, hogy egy látogató elkattan.

Mielőtt letöltene és telepítene egy témát, ellenőrizze, hogy mennyire van optimalizálva. A demó URL-lel használjon olyan online teljesítményeszközöket, mint pl Weboldalteszt hogy milyen gyorsan töltődik be, különösen különböző eszközökön. Ezek a sebességeszközök gyakran kiemelik, ha kódolási problémák vannak a témával.

5. Gyanús fájlméret

Amikor fájlokat tölt le, mindig ajánlott figyelni a fájl méretét. A WordPress témának általában a fájlmérete van 1 és 10 MB közöttbár az összetettebb témák nagyobbak lehetnek.

Olvasni:  Tegye közzé bejegyzéseit a Jetpack for WordPress segítségével

Ha prémium témát fontolgat hatalmas fájlmérettel, akkor óvatosnak kell lennie a használatával. A téma mappában található fájlok némelyike ​​rosszindulatú kódolást tartalmazhat. Legalább ellenőrizze a mappát, mielőtt feltölti a blogjába.

WordPress

2. Kiberbiztonsági eszközök, amelyek megvédhetik webhelyét

A megelőzés a legjobb védekezési forma egy rossz WordPress-témával szemben. A kiberbiztonsági eszközök használatával képes lesz észlelni a fenyegetéseket, mielőtt azok megfertőzhetnék Önt.

Az alábbiakban bemutatunk három alapvető kiberbiztonsági eszközt, amelyeket használhat:

3. Reklámblokkoló

Szinte minden webhely használ hirdetéseket. És bármilyen bosszantó is a lekattintás, sok hacker vásárol hirdetési felületet, hogy megtámadja a WordPress-felhasználókat.

Ha ezekre a hirdetésekre kattintanak, még véletlenül is, megfertőzhetik számítógépét, és személyes adatokat lophatnak el. A probléma egyszerű megoldása egy reklám blokkoló.

Amint azt ugyanez sugallja, úgy tervezték, hogy megállítsa a tolakodó hirdetéseket, kiküszöbölve a rájuk kattintás lehetőségét. Ezek a nyomkövetők megakadályozhatják, hogy a webhelyek profilt építsenek és rögzítsék online tevékenységeit.

Mivel sokan különféle eszközöket használnak a WordPress szerkesztéséhez és közzétételéhez, elengedhetetlen az átfogó védelem biztosítása. Például egy prémium hirdetésblokkoló különféle eszközökön használható, ami azt jelenti, hogy védve lesz a hirdetésektől, amikor bejelentkezik a WordPressbe okostelefonjáról vagy számítógépéről.

4. Vírusirtó

A víruskereső szoftver az egyik legjobb védelmi vonal a rosszindulatú programok ellen. Ha pedig aggódik a WordPress témája miatt, átvizsgálhatja a mappát, mielőtt feltölti a WordPress webhelyére.

Ha a víruskereső gyanúsnak tartja a mappát, tudni fogja, hogy nem bízhat meg benne, és azonnal karanténba kell helyeznie és törölnie kell a mappát.

5. WordPress biztonsági mentések

A biztonsági másolatot úgy tekintse, mint a webhely másolatát egy adott napon és időpontban. A biztonsági mentések segítenek helyreállítani a webhelyet abban az esetben, ha valami szörnyűség történik.

Olvasni:  7 módszer a képek optimalizálására: Mi a WebP a WordPressben?

A webhely és a fájlok védelmének egyik legjobb módja az, ha biztonsági másolatot készít a téma telepítése előtt. Így, ha úgy találja, hogy a WordPress téma megsértette webhelyét, azonnal visszatérhet a telepítés előtti időponthoz.

Új publikációk:

Ajánlott