5 platform a videótartalom terjesztési stratégiájához

Tartalomjegyzék

 • Mi az a videótartalom-terjesztési stratégia?
 • 5 platform az online videoterjesztéshez
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Különböző tényezők, köztük az üzleti célok, határozzák meg a videó megjelenésének folyamatát. A videót több csatornán keresztül is terjesztheti, amelyek mindegyikének megvannak a maga előnyei. Talán több minőségi potenciális ügyfélre vágyik, vagy szeretné, ha többen ismernék fel márkáját. A te videótartalom-terjesztési stratégia az Ön céljaira lesz szabva, és segíteni fog azok elérésében.

A jobb online videó terjesztés terv a tartalmat azelőtt helyezi el, hogy az érintett közönség megvásárolja a termékeit. Ha jól csinálja, ez lehet az egyik leghatékonyabb stratégia a leadek generálására és a márka általános ismertségének növelésére az iparágon belül és azon kívül. A webhelyek, a direkt marketing és a közösségi média néhány példa az online videószolgáltatásra. Amikor azt mondjuk, hogy internet videó terjesztés, arról beszélünk, hogy bizonyos webhelyek hogyan tárolják a videoanyagokat. Az alábbi felmérés adataiból látható, hogy a videomarketing egyre növekvő terület. Így a következő években rendkívül jövedelmező lesz.

Mi az a videótartalom-terjesztési stratégia?

Négy különböző típusú videó létezik, amelyeket könnyebb reklámozni. Valószínűleg hallott már arról, hogy a videotartalmak milyen nagyszerű előnyökkel járhatnak vállalkozása számára, mint például a márka ismertségének növekedése, az internetes megjelenés, a konverziók és az eladások, hogy csak néhányat említsünk. A videómarketing várhatóan figyelembe veszi Az összes internetes forgalom 80%-a 2022-re. Hát nem hihetetlen? Önnek is részt kell vennie a játékban. Szóval, most, hogy teljesen tisztában vagy a videotartalom marketingben betöltött fontosságával, hadd mondjunk el valamit: különféle marketingvideókat használhatsz, hogy kiegészítsd videó terjesztési stratégia, de egyeseket egyszerűbb terjeszteni, mint másokat. Nézzük a legfontosabbakat.

Olvasni:  13 tipp professzionális videotartalom létrehozásához

1. Oktatási videók

Az oktatófilmek kiváló módja annak, hogy felvilágosítsa és felvilágosítsa közönségét egy adott témáról: van egy problémájuk, és Ön tudja, hogyan kell azt megoldani. Ezt követően egy ismeretterjesztő film formájában adja meg a választ. Kétségtelenül megosztják az Ön adatait másokkal, ha hasznosnak találják. Mi több? Az oktatófilmek a márka népszerűsítésének költségmentes módja! Napjainkban a felhasználók az interneten keresnek megoldást kérdéseikre. Ha segít nekik, bónuszpontokat kap.

2. Humoros videók

A humoros videók fontos részét képezik a videó tartalom terjesztése stratégia. A videónak nagyon lebilincselő ereje van, de még jobb, ha szórakoztató és élvezetes. Az emberek értékelik az izgalmas és humoros tartalmak megtekintését és megosztását, és ha tetszett nekik a filmed, mesélnének róla másoknak. Egy csipetnyi könnyedség segíthet abban, hogy filmje vonzóbbá és emlékezetesebbé váljon.

3. Videó oktatóanyagok

Konkrét választ adhatsz egy problémára egy útmutató filmmel, akárcsak az oktatóvideókkal: elmagyarázhatsz egy folyamatot, vagy megtaníthatod a célközönségedet valamire, amit csinálsz, vagy amiről tudsz. Ennek eredményeként helyet kap a szívükben. Ha hasznosnak találják az információt, meg akarják osztani társaikkal.

4. Magyarázó videók

Az animációs marketingfilmek kiváló eszközt jelentenek a közönség tájékoztatására és oktatására egyaránt. Számos forrás integrálásának köszönhetően, mint például látványos animációk, kellemes képek, fülbemászó zene, lenyűgöző szinkronhangok és egyebek, nagy lebilincselő erővel bírnak. Ez egy nagymértékben megosztható formátum, amelynek terjesztése is hihetetlenül egyszerű.

5 platform az online videoterjesztéshez

A videótartalom-terjesztési stratégia részeként hatékony csatornák segítenek a tartalom terjesztésében. Az alábbiakban ezek közül ötöt említünk.

Olvasni:  Hogyan juthat hozzá 50 GB (akár 1 TB) ingyenes felhőtárhelyhez 2024-ben

1. Snapchat

Videóterjesztési tervében ne hagyja figyelmen kívül az olyan feltörekvő platformokat, mint a Snapchat és a Periscope. Tudtad, hogy a Snapchat kb 300 millió videómegtekintés minden nap? Az expozíción kívül további előnyökkel is jár az alkalmazás használata: a Snapchaten kommunikálhatsz a legelkötelezettebb fogyasztóiddal, de a videókészítés minőségi követelményei minimálisak.

Íme néhány tipp a videotartalom terjesztéséhez a Snapchaten.

 • Hozzon létre könnyen érthető és hozzáférhető tartalmat.
 • A kulisszák mögötti (BTS) anyagok híresek.
 • Próbálja ki a függőleges videóformátumokat a nagyobb elköteleződés érdekében.

2. YouTube

A YouTube-nak nagyobb a millenniumi közönsége, mint bármely online videóelosztó hálózat. A YouTube-on videók nézésével eltöltött órák száma eggyel nőtt 60% évről évre. Ezért nem meglepő, hogy oly sok bevált márka videóterjesztési stratégiája a YouTube-on összpontosul. Ez a platform elengedhetetlen egy közösség kialakításához, és a keresőoptimalizálási kulcsszavakkal kombinálva a YouTube segíthet abban, hogy idővel sok organikus forgalmat generáljon. Íme néhány a legjobb hack YouTube-osok számára.

Forrás

 • A hosszabb videók hatékonyabbak, mint a rövidek.
 • Beszéljen közvetlenül a kamerához.
 • Szánjon egy kis időt annak eldöntésére, hogy melyik kelléket használja.
 • Győződjön meg arról, hogy a világítás megfelelő.
 • Célozzon meg dinamikus és a felhasználók által keresett témákat.
 • Ossza fel a videót fejezetekre a könnyebb megtekintés érdekében.

3. Instagram

Az Instagramnak körülbelül havi kétmilliárd felhasználója van, akik minden nap idejük nagy részét a platformon töltik. Tekintettel a fiatalabb ügyfelek körében növekvő népszerűségére, minden marketingstratégia nélkülözhetetlen eleme. A videóterjesztés néhány kulcsfontosságú eleme a tekercsek, a történetek, az influencer marketing és még sok más. Íme néhány tipp a videók Instagramon való közzétételéhez.

 • Tedd tartalmadat a lehető legrelevánsabbá és rokonabbá.
 • Nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen a kimenet.
 • Gondoljon arra, hogy hírességekről szóló anyagokat adna a videójához.
 • Együttműködjön egy influencerrel a viralitás érdekében.
Olvasni:  10 dolog, amire figyelni kell, ha webtervező céget vesz fel

4. Facebook és Twitter

Több mint négymilliárd A videomegtekintések minden nap rögzítésre kerülnek a Facebookon. A Twitter is egy videohotspot: a videók nézettsége a Twitteren is hatalmas különbséggel nőtt. Gyors „vírusos” növekedésük és erős interakciós potenciáljuk miatt úgy gondoljuk, hogy a Facebook és a Twitter minden online videóterjesztési stratégia alapvető eleme. Íme néhány tipp a videotartalom terjesztéséhez a Facebookon és a Twitteren.

 • A legjobb videó hossza 30-60 másodperc.
 • Használja a videó első három másodpercét, hogy azonnal megragadja a nézők figyelmét.
 • Próbáljon több szöveget, de kevesebb hangot tartalmazó videókat készíteni.
 • Kísérletezzen humorral.
 • Használja ki a fizetett marketinget a vontatás növelése érdekében.

5. Videós együttműködések és partnerségek

A médiapartnerségek lehetővé teszik, hogy új közönségeket érj el videóiddal. Több benyomásra és friss szemre tehet szert márkás tartalmaiban, ha médiapartnerségeket és együttműködéseket használ az online videóterjesztéshez. Néhány trend a médiapartnerséget használó alkotók számára a következő.

 • Hírességközpontú tartalom
 • Időszerű oktatóanyagok a kritikus eseményekről
 • Befolyásoló partnerségek
 • Termékértékelések

Kulcs elvitelek

 • A videótartalom terjesztése egy olyan terjesztési stratégiára utal, amelyben a videotartalmat különböző csatornákon tárolják.
 • Az oktató, humoros, oktató- és magyarázó videók könnyen megvalósíthatók és terjeszthetők.
 • A videóterjesztési stratégiák számos terjesztési csatornát foglalnak magukban, beleértve a YouTube-ot, a Twittert, a Facebookot, a Snapchatet, a Periscope-ot és a média együttműködését.

Következtetés

A videó terjesztése és sikere nagymértékben függ a viralitásától. A videó viralitása attól függ, mennyire friss. Minél gyorsabban kerül közzétételre, annál vírusosabb lehet. Ma szinte lehetetlen figyelmen kívül hagyni a videót a marketingiparban. Összességében a videó növeli a színvonalat a tulajdonban lévő, szerzett és fizetett médiában; és az olyan alkalmazások sikerével, mint a TikTok, a YouTube és az Instagram, a videók kezdték uralni a marketinget. Mire vársz még? Kezdje el videotartalom-terjesztési stratégiáját még ma.

Olvasni:  A mesterséges intelligencia szerepe a SEO világának alakításában

GYIK

1. Milyen módszereket használ a videotartalom megosztására?

Íme hat módszer a videótartalom terjesztésére és újrahasznosítására a maximális expozíció érdekében.
– Jó ötlet a videót kisebb, fókuszáltabb részekre osztani.
– Használjon e-mailt a részvételhez.
– Készítsen közösségi média marketingkampányt a videóra összpontosítva.
– Írja át a videót, és adjon hozzá feliratokat.
– Készítsen blogbejegyzések sorozatát a videóról.

2. Mit jelent videót terjeszteni?

Amikor az „internetes videóterjesztésről” beszélünk, arról beszélünk, hogy a videoanyagokat hogyan tárolják a különböző csatornákon. Ha megalapozott döntéseket hoz arról, hogy melyik médiát használja, az segítheti cégét abban, hogy a megfelelő típusú videókat a megfelelő célközönséggel találja meg.

3. Mi a tartalomterjesztés definíciója?

Az anyagok közzétételét és terjesztését az internethasználóknak különböző médiaformátumokban tartalomterjesztésnek nevezzük. Az elnyert tartalom terjesztése egy olyan terjesztési típus, amelyben harmadik felek reklámozzák az Ön tartalmát. Ilyenek például az interjúk, vendégblogok, retweetek vagy megosztások, valamint termékismertetők.

4. Hogyan tehetek elérhetővé egy videót az interneten?

Íme néhány kulcsfontosságú csatorna a videó terjesztéséhez.
– E-mail listák
– Online közösségek és fórumok
– Vállalati blogok és weboldalak
– Digitális kiadványok
– Közösségi média hirdetések
– Google Hírek Kirakat

Új publikációk:

Ajánlott