5 szórólaptervezési ötlet, tökéletes a következő eseményéhez

A hatékony szórólap létrehozásának lényege, hogy felkeltjük valakinek a figyelmét, majd elég sokáig megőrizzük, hogy elolvassák az Ön által közölni kívánt információkat. És bár ez egyszerű feladatnak tűnhet, azok, akik értik a tervezés apróságait, tudják, hogy egy jól átgondolt szórólap mögött sok mindenre van szükség.

Nehéz lehet, főleg azoknak, akiknek nincs annyi tapasztalatuk a tervezés terén. Szerencsére számos ilyen van szórólapkészítők online eszközei odakint, hogy jön a szórólap készítő, ami szükségtelenné teszi a fejlett tervezési filozófiák ismeretét. Áldottan egyszerűvé, könnyűvé és gyorssá teszik a dolgokat. Azt is ellenőrizheti ingyenes grafikai tervező szoftver letöltés és pillanatok alatt végezze el a munkáját.

Ha azonban tovább szeretné személyre szabni sablonjait, és szórólaptervezési ötleteket keres, amelyekkel még inkább feldobhatja őket, fontolja meg az alábbi elemek egy vagy két elemének hozzáadását!

Hogyan készítsünk szórólapot:

Használjon feltűnő képeket

Az egyik legjobb módja annak, hogy felkeltsük valakinek a figyelmét, ha olyan képeket mutatunk be, amelyek valamilyen érzelmi vagy akár vizuális reakciót váltanak ki. Alapján ez a cikk a Shutterstocktóla hat fő képtípus, amely leginkább vonz minket, portrékból, babákból, állatokból, inspiráló bravúrokból, nosztalgiából és a boldogság megnyilvánulásaiból áll.

Ennek az az oka, hogy az ilyen elemeket tartalmazó fotók mindannyiunkban valami mélyet, valami primitívet indítanak el. Annyira erős érzés, hogy minden kultúrában univerzális, így kiváló témák azonnali érdeklődést váltanak ki.

Olvasni:  A Sony következő PlayStationja kézi eszköz lesz

Ellenkező esetben szabadon felhasználhat bármilyen képet, amelyről úgy érzi, hogy releváns és hatásos lehet az eseménye szempontjából!

Kanada napi szórólapKépernyőkép/Venngage szórólap sablon

Használja ki a formák és a tér előnyeit

Ha a modernről van szó grafikai tervezés, semmi sem azt mondja, hogy klasszikus, mint a lapos geometriai formák. A legalapvetőbbek a következők: háromszög, négyzet és kör; megfelelően használva nagyszerű, szemet gyönyörködtető hatást érhetnek el. Az emberi agy természetesen felismeri a környezetében lévő mintákatelvégre, és ez egy olyan tulajdonság, amelyet biztosan hasznosíthat.

Az esetek többségében, mint az alábbi példában is, a formák elég erősek ahhoz, hogy a szórólap kialakításának önálló elemei legyenek, különösen, ha a pozitív és negatív tér jó kihasználásával párosul. De ha ez nem elég, akkor nagyszerű kiegészítőket is készítenek, amelyek fantasztikusan kiemelik a fényképek, jelentések vagy infografikák egyéb elemeit.

Grand River Healthcare szórólapKépernyőkép/Venngage szórólap sablon

Kirakatikonok és grafikák

Az előző pontra építve biztosan beépíthetsz részletesebb formákat vagy grafikákat is a szórólapjaidba.

Amikor előfordulhat, hogy a fényképek és illusztrációk nem illeszkednek be, mert előfordulhat, hogy nem a megfelelő stílus a közvetíteni kívánt üzenethez, vagy olyan esetekben, amikor egyáltalán nem állnak rendelkezésre vizuális eszközök, vagy ha nem akarsz túlságosan specifikus a tervezéshez, fontolja meg inkább egyedi ikonok és grafikák használatát.

Általános célú és semleges tónusúnak tekinthetők, és nagyon könnyen testreszabhatók, hogy illeszkedjenek a szórólap dizájnjához – akkor is jó választás, ha nehéz helyzetben van.

A legjobban akkor működnek, ha modern vagy minimalista dizájnba, infografikába, szórólapba és hasonlókba helyezik őket. Egyes esetekben megismételhetők, és helyette mintává alakíthatók, ami szintén izgalmas dizájnelemet alkothat.

Olvasni:  Példák közösségimédia-kampányokra: 13 ötlet, amit most ellophatsz
Corkville Dental szórólapKépernyőkép/Venngage szórólap sablon

Közvetlen, vezető vonalakkal

Vezető vonalak, a fotózáshoz leggyakrabban társított fogalombelépett az univerzális formanyelvbe, és ennek jó oka van.

Egy képbe helyezve a figyelem erőteljes irányítói, mivel természetesen követjük őket, amikor látjuk őket. Ezek az egyik legjobb eszköz a hibátlan vizuális folyamat létrehozásához, lehetővé téve a nézőknek, hogy időt szakítsanak a különböző elemek felvételére, miközben egy kép vagy cím fókuszpontjához vezetik őket. Emellett mélységérzetet adnak minden dizájnhoz, így nagyobbnak érzik magukat, mint amilyenek valójában.

Jerwood Street szórólapKépernyőkép/Venngage szórólap sablon

Korlátozott színpalettával rendelkezzen

A szín a tervezés alapvető szempontja. Leggyakrabban érdeklődés felkeltésére vagy kapcsolódó darabok csoportosítására használják.

A közhiedelemmel ellentétben a szemet gyönyörködtető mintáknak nem kell mindig hangosnak és színesnek lenniük. Néha elég csak hangsúlyozni a szórólap témáját.

Ennek nagyon sok módja van. Ennek a szabálynak az egyik legnépszerűbb megvalósítása a monokromatikus paletta – vagyis az, hogy a terv csak egy színt tartalmazzon. Így csak a tárgyon van a hangsúly.

Vagy használja őket a vezető vonalakhoz hasonlóan, ahol úgy vannak elrendezve, hogy a néző tekintetét a tervre irányítsák. Elképzelheti például, hogy természetes a világostól a sötétig terjedő színek követése.

Bárhogyan is használja, nem tévedhet, amíg összetartó.

Városkép szórólapKépernyőkép/Venngage szórólap sablon

A szórólap tervezésének nem kell bonyolultnak lennie

A nap végén azonban teljesen rajtad múlik, hogyan fog kinézni a szórólapod. Ne feledje, hogy ezek fantasztikus eszközök az események népszerűsítésére, és mindaddig, amíg a design egybevágó, elvégzik a munkát.

De azok számára, akik valami gyors és egyszerű dologra vágynak, már most rengeteg kreatív szórólap-tervező sablon található, és a tökéletes megtalálása várja!

Új publikációk:

Ajánlott