5 tartalommarketing lecke a Shopify blogjából

Az e-kereskedelmi cég, a Shopify tartalommarketing sikere a Shopify blog nagyszerű tulajdonságainak tudható be. Íme, mit kell tanulnia tőlük

Az e-kereskedelem az egyik leglényegesebb és visszafordíthatatlan változáshoz vezetett vásárlási és fogyasztási szokásainkban. Köszönettel tartozunk az otthonunk kényelméből származó termékek, áruk és szolgáltatások egyszerű vásárlásának, megrendelésének és visszaküldésének a számos e-kereskedelmi platformnak, amelyek jobbá és kényelmesebbé teszik életünket.

A Shopify egy jól ismert óriás a világ vezető e-kereskedelmi platformjai között. A Tesla Motors, a Google, a Wikipedia és számos más prominens név – akár a technológiai iparban, akár az autóiparban, akár az információs területen – a Shopify-hoz kapcsolódik.

A Shopify kétségtelenül az egyik legjobb tartalommarketing-stratégiával rendelkezik az e-kereskedelem területén, és van néhány jótékony tanulság, amelyet a marketingszakemberek tanulhatnak a Shopify tartalommarketingből. Bár a Shopify sikerének jelentős része a speciális szoftvernek tudható be, a Shopify blognak és podcastnak is döntő szerepe van ebben a győzelemben.

Forrás

A Shopify blogja lecke azoknak a vállalkozóknak, akik megpróbálnak eligazodni az e-kereskedelemben. A blog biztosítja a képzést és a szükséges forrásokat egy sikeres online vállalkozás felépítéséhez és növekedéséhez. Megadja közönségének a fenntartható és hosszú távú vállalkozás elindításához szükséges ismereteket és oktatást.

A Shopify blog főbb jellemzői

A Shopify tartalommarketing kiválósága a Shopify blog zseniális funkcióinak tudható be. Nézzünk meg néhány főbb jellemzőjét:

1. Több blog egy oldalon

A Shopify blogoldala lehetővé teszi több blog futtatását és működtetését. Nem korlátozódhat csak egy blogra, ami általában több blogoldal esetében is így van. A Shopify blog segítségével kategóriák és igényei alapján elkülönítheti az információkat. Külön blogok lehetnek a céges hírekhez, egy második a promóciókhoz, egy harmadik az inspiráló tartalmakhoz stb.

Olvasni:  10 Apple marketing lecke, amiből tanulhat

2. Megjegyzések kezelése

A Shopify blogja különböző lehetőségeket kínál arra vonatkozóan, hogyan szeretné kezelni a blogbejegyzéseit. A megjegyzések letiltása” opció lehetővé teszi az összes megjegyzés letiltását, de nem tanácsos, mivel nem segít visszajelzést kapni a közönségtől. A „Megjegyzések moderálással” lehetőséggel jobban szabályozhatod a megjegyzéseket. Az „Automatikusan közzétett megjegyzések” alátámasztja, hogy vállalkozásként aktívan kapcsolatba kell lépnie a közösségével.

3. Címkék a blogbejegyzések rendszerezéséhez

A Shopify blogoldalán egy vagy több címkét rendelhet a blogbejegyzésekhez. Ez később segít a közönségnek, hogy releváns bejegyzéseket találjon, amikor bizonyos címkéket keres az online áruházában.

4. Automatikus RSS feed

A Shopify blog másik nagyszerű tulajdonsága, hogy minden általad létrehozott blogbejegyzéshez automatikusan létrehoz egy RSS (igazán egyszerű szindikációs) hírfolyamot. Ez lehetővé teszi a nézők számára, hogy előfizessenek rá, és frissítéseket és értesítéseket kapjanak, amikor legközelebb közzétesz valamit a blogodban.

5. SEO az Ön webhelyéhez

Ez kétségtelenül az egyik legjobb Shopify blogtipp, amelyből más blogolási platformoknak tanulniuk kell. Míg Ön általában a Google-t használta kulcsszavak kutatására minden egyes blogbejegyzés-ötlethez, a Shopify blog automatikusan biztosítja a webhelyéhez szükséges SEO alapokat. A SEO tartalmat szerkesztheti, ha hozzáadja a beépített SEO funkcióhoz.

5 lecke a Shopify tartalommarketingből

A Shopify tartalommarketing-példák és a Shopify blogtippek hatékony források lehetnek a sikeres és eredményes tartalommarketing-kampányok kidolgozásának folyamatában, és jelentősebb üzleti célok kitűzésében. Íme öt legfontosabb tanulság, amelyet a Shopify blogból tanulhat meg.

1. Rainstorm magkulcsszavak

Az alapkulcsszavak a kulcsszó, amelyen a kulcsszókutatási folyamat alapszik. A kezdő kulcsszavak nélkül nem tudja meghatározni a rést, és nem tudja azonosítani, kik a versenytársai. Amikor kulcsszókutató eszközt használ, az alapkulcsszót fog kérni. Ez segít kulcsszóötletek listájának létrehozásában. Kezdje azzal, hogy gondolja át rését és termékét, és gondolja át, hogy az ügyfelek milyen kérdéseket tehetnek fel. Ha az üzleti céljai kristálytiszták, jól meghatározottak, konkrétak és mérhetőek, a magkulcsszavak generálása egy séta a parkban.

2. Helyezzen kulcsszavakat egy kulcsszóeszközbe

Számos eszköz áll rendelkezésre, amelyek segítenek a kulcsszókutatási folyamatban. A Shopify blog által ajánlott ingyenes eszköz az Ubersuggest. Az Ubersuggest megmondja, hogy egy adott kulcsszóra 30 naponként becsült hányszor keresnek rá a Google-on. Ez segít a lista fontossági sorrendjének meghatározásában.

Olvasni:  Szoftverkarbantartási szolgáltatások cégek számára

A Shopify által javasolt másik eszköz az Google Kulcsszótervező.

Forrás

A kulcsszótervező eszköz közvetlen hozzáférést biztosít a Google-tól származó, kulcsszavaira vonatkozó információkhoz. Ezért nagyobb a megbízhatóság és a pontosság. Ennek az eszköznek a használatához azonban Google Ads-fiókra lesz szüksége. A következő a listán Ahrefs. Ez egy rendkívül fejlett kulcsszókutató eszköz. Bár a tervek kissé drágák, az iparági szakértők keresőoptimalizálásra használják.

3. Értékelje a kulcsszavakat a mennyiség és a verseny alapján

Egy vagy két kulcsszókutató eszköz használata után a kezdő kulcsszót szem előtt tartva, megkapja a kezdeti kereséshez kapcsolódó kulcsszavak listáját. A generált kulcsszavak a verseny szintjétől függően változnak. Létrehozhat egy excel lapot, és hozzáadhatja az összes releváns kulcsszót, színkódolva azokat a versenyszintnek megfelelően.

A Google Kulcsszótervező segítségével a szűrők segítségével ellenőrizheti a felsorolt ​​kulcsszavak versenyszintjét. Ezzel az információval átválthat a szükséges és nem szükséges kulcsszavak között, és a rájuk végzett keresések mennyisége és a verseny szintje alapján értékelheti őket.

4. Gondoljon a kulcsszó relevanciájára

Az alacsony és közepes konkurens kulcsszavak általában jobban teljesítenek. Most kiválaszthatja a legjobb kulcsszavakat ebből a listából az alapján, hogy melyek írják le legjobban webhelyét, bejegyzéseit, termékeit, tartalmait és az Ön számára kínált szolgáltatásokat. Ezeket rögzítse az Excel lapon, és adjon hozzá kategóriákat – hangerő, versenyszintek, hosszú farok stb.

Finomítsa kulcsszólistáját. Alapvető fontosságú, hogy ellenőrizze a kiválasztott kulcsszavak listáját. Győződjön meg arról, hogy alacsony a versenyben, magas keresési mennyiséggel rendelkeznek, és ami a legfontosabb, hogy megfelelnek-e az üzlete által kínált termékeknek vagy szolgáltatásoknak. Természetes, hogy a kulcsszólista összeállítása közben kicsit elragadtatjuk magunkat. Hajlamosak vagyunk néhány extra kulcsszót hozzáadni. A kulcsszókutató eszközök versenyereje a fizetett keresés versenyszintjét jelenti. Az organikus kutatás eredményeinek megtalálásához derítse ki, mely webhelyek helyezkednek el már jól az Ön által választott kulcsszavak alapján.

Olvasni:  Tartalommarketing a Big Data korában: Az adatok kihasználása a versenyelőny érdekében

Legyen szelektív a kulcsszavak listázása közben, és keresse a relevanciát. Lavináknyi tartalom érhető el odakint. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ha valaki az adott kulcsszóra keres, akkor az Ön webhelyének megfelelő oldalára vagy termékére kerül? Forralja le a listát 5-7 elsődleges kulcsszóra, és tartson meg egy extra 15-20 kulcsszót, amelyet másodlagos kulcsszóként használhat. A szélesebb lista segít nyitva tartani a lehetőségeket arra az esetre, ha a kiválasztott kulcsszavak közül néhány nem hoz megfelelő eredményt. De győződjön meg arról, hogy azokat választotta ki, amelyek elsődlegesek lesznek.

5. Hozzon létre egy tartalomnaptárt, és kezdjen el írni

Egy időtlen Shopify tartalommarketing-tanácsadás a tartalomnaptár. A tartalomnaptárral megtervezheti a tartalomfrissítéseket, és változatosságot biztosíthat a létrehozott tartalomban. Miután elvégezte a kezdeti iparági kutatást, és kiválasztotta a legjobb időpontokat és csatornákat a tartalom terjesztéséhez, azt összehangoltan megtervezheti a tartalomnaptárban. Számos rendszerező és ütemező eszköz áll rendelkezésre a naptár információinak rendezéséhez.

Forrás

A tartalomnaptár segít előkészíteni, hogy milyen tartalmat kell közzétenni, megosztani vagy feltölteni. A kiszámítható ütemezés segít a közönségnek előre tudni, hogy mit láthatnak márkád közösségi csatornáin vagy blogoldalain. Egy fontos Shopify blogtipp: Hozzon létre fenntartható tartalomfejlesztési ütemtervet. Olyat, ami nem nyom el vagy éget ki.

A tartalom egyértelműen a király, de a minőségi tartalom viszi a tortát. A tartalomnaptár tartalmának feltérképezésekor ügyeljen arra, hogy időréseket hozzon létre a célközönség válaszaival, megjegyzéseivel és a tartalom újramegosztásával való kapcsolattartásra. Győződjön meg arról, hogy csak jó minőségű tartalmat kínál. Legyen összhangban stílusával, hangnemével és információinak közösségi csatornáin és blogoldalán való közvetítésének módjával.

Következtetés

Ha Ön vállalkozó, nincs jobb hely, ahol elsajátíthatja vállalkozása elindításának és fejlesztésének művészetét, mint a Shopify. A Shopify nemcsak oktatóanyagokat, blogbejegyzéseket, kollektív tudást és informatív tartalmat biztosít más sikeres cégtulajdonosoktól, hanem a legjobb tartalommarketing leckéket is kínálja. A Shopify tartalommarketing stratégiái a kulcsszókutatásán alapulnak. Megőrzik hatékonyságukat és konzisztenciájukat a tartalomnaptárral.

GYIK

1. Milyen előnyökkel jár a Shopify?

A Shopify egy egyszerű és problémamentes módszert kínál az online áruház gyors elindításához, anélkül, hogy aggódnia kellene a szerverek és egyéb fejlesztési költségek miatt, amelyek általában egy e-áruház létrehozása során merülnek fel. A felület rendkívül felhasználóbarát. És könnyedén navigálhat, mivel a funkciók logikusan felépítettek.

Olvasni:  7 szabadúszó típus: Te melyik vagy?

2. Mi a Shopify fő célja?

A Shopify egy kereskedelmi platform, amely lehetővé teszi vállalkozása elindítását, felépítését, növekedését és kezelését. A Shopify segítségével kényelmesen létrehozhat online áruházat, és eladhatja termékeit. A Shopify bolttulajdonosok fizikai helyeken is értékesíthetnek POS-jukkal, Shopify Point-of-Sale alkalmazásukkal és a hozzá tartozó hardverekkel.

3. Mitől más a Shopify?

A Shopify eltér a többi e-kereskedelmi platformtól, és sokkal előnyben részesített, mivel rugalmasságot és egyszerű használatot kínál. Ehhez járul még a korlátlan sávszélesség és az online tárhely szolgáltatása. A Shopify online áruházai lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy létrehozzák blogjaikat. A jó minőségű tartalommal rendelkező blog létrehozása lehetővé teszi a meglévő és potenciális ügyfelek számára, hogy közösséget építsenek az interneten, és növeljék közönségüket.

4. Milyen platformra épül a Shopify?

A Ruby on Rails a Shopify által használt keretrendszer. A Magentóhoz képest egyértelműbb és logisztikaibb lépései vannak. A Ruby on Rails egy létfontosságú alapalkalmazás, amelyen több száz egyéb alkalmazás futtatja alkalmazását. A Shopify alapalkalmazása továbbra is a Lutke-t, az eredeti kódbázist használja.

5. Melyik a jobb: WordPress vagy Shopify?

Azok számára, akiknek már van WordPress webhelyük, logikusabb a WordPress használata az e-kereskedelemben. De ha még nincs webhelye, a Shopify jobb választás. Ez egy dedikált és praktikus megoldás az e-kereskedelem számára. A Shopify tárolja a felhasználó webhelyét, és minden szükséges eszközt biztosít a blog létrehozásához. A WordPressben a felhasználónak saját webhelyet kell tárolnia, és beépülő modulokat kell telepítenie az e-kereskedelmi eszközökhöz.

6. Mi a Shopify háttere?

A Shopify nem engedélyezi felhasználóinak a háttér-hozzáférést. Abban az esetben, ha meg szeretné változtatni a saját kódját, ezt feltétlenül megteheti a Shopify-on. Ha valaki szerkeszteni szeretné a témája fájljait, válassza ki a „Témák” elemet az „Online áruházból” az „Admin Panel”-ben. Ezután kiválaszthatják a „Téma testreszabása” lehetőséget, és megnyomhatják a „Kód szerkesztése” gombot, ahol a felhasználó módosíthatja a fájlokat.

Új publikációk:

Ajánlott