5 tartalommarketing lecke, amit Oprahtól tanulhatsz

Tartalomjegyzék

  • 5 Tartalommarketing leckék tanulni Oprahtól
  • Kulcs elvitelek
  • Következtetés
  • GYIK

Az Oprah-effektus a vállalkozók és a gondolatvezetők által használt népszerű kifejezés. Megpróbálja meghatározni a pontos kapcsolatot a talkshow házigazdája, a bestseller-író és a globális inspirációs ikon, Oprah Winfrey és a sikeres üzleti gondolkodásmód között? Nos, Oprah néhány szava időtlen marketing leckék a bennük rejlő sikerért.

Egyszerűbben fogalmazva, az Oprah-effektus úgy definiálható, mint a közvélemény befolyásolásának képessége, beleértve az emberek döntéseit, észlelését és fogyasztási szokásait. Ez a hatás nem korlátozódik a gondolatvezetőkre és a szerzőkre; változatos alkalmazásai vannak.

Forrás

Oprah virágzó birodalommá változtatta egyszerű talkshow-ját. A műsorvezető, író, filantróp és jótevő Oprah a véleményformálás folyamatára figyelt. Ha Ön tartalommarketinges, rengeteget kell tanulnia, hogy elvegye Oprah marketingstílusát. Nézzünk néhány fontos dolgot tartalommarketing leckék tanulhatunk Oprah marketingtechnikájából.

5 tartalommarketing lecke, amit Oprahtól tanulhatsz

Míg Oprah egy élő inspiráció, és sok mindent meg lehet tanulni stílusának és készségeinek megfigyeléséből, öt tartalommarketing-lecke vonható le az Oprah-effektusból.

1. A személyes elem

Oprah nemcsak sikeres vállalkozó; ő mindenekelőtt empatikus ember. Az egyik legfontosabb és alapvető marketinglecke a kapcsolatok kialakítása. Együttérz a közönséggel és azokkal, akikkel kommunikál, és kapcsolatba lép velük. Az emberekkel való érzelmi szintű kapcsolattartás közelebb visz fájdalmaikhoz és szükségleteikhez. Ez lehetővé teszi számukra, hogy jobb és hatékonyabb megoldásokat kínáljanak ezekre a problémákra.

Oprah személyre szabja üzeneteit, amikor a közönségével érintkezik. A történetek erejét használja fel, hogy közelebb hozza a hallgatóságot üzenetéhez. Az értékelések és ajánlások segítségével megalapozhatja a közönség márkaként való bizalmát. A személyre szabottság egy másik nagyszerű módja, ha büszkék vagyunk márkájuk kultúrájára, fejlődésére és történelmére. Mondja el ügyfeleinek. Oprah egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonsága, hogy büszke arra, amilyen, és a kultúrája iránti szeretetére.

Olvasni:  2024 legjobban várt játékai

2. Szájról szájra marketing

Bár a szájról szájra terjedő marketing felesleges fogalomnak tűnik a mai rohanó világban, ez nem így van. A szájreklám marketing alkalmazkodott a virtuális kapcsolatok és az azt elősegítő médiumok világához. A másik az Oprah Winfreytől levonható marketingleckék listáján a szájreklám marketing erejének kiaknázásának művészete. Még a világméretű járvány ellenére is mindannyian megtaláltuk a módját a kommunikációnak és a virtuális valóság létrehozásának. Virtuális rendezvények, összejövetelek, vitafórumok, online társasági élet a szájreklám marketingje. Vállalkozásként gyűjthet össze cégtulajdonosokat, vállalkozókat és befolyásolókat egy online találkozón. A házigazda élő események nyilvános beszédet tesznek lehetővé online fórumokon stb.

Forrás

3. A következetesség kulcsfontosságú

A következő az Oprah-tól levonható marketingleckék listáján a következetesség elve. Oprah-nak sikerült sikert elérnie az évek során, legfőképpen annak a szokásának köszönhető, hogy következetesnek kell lennie bármilyen tevékenységi területen – könyvírás, műsorvezetés, kampány kezdeményezése stb. A márkának következetesnek kell lennie üzenetében és stílusában ahogy a közönség ezekkel a szempontokkal asszociál. Az egymásnak ellentmondó ötletek és üzenetek összezavarhatják a hallgatóságot. A márka víziójának és küldetésének következetesen tükröződnie kell az üzeneteiben és a vállalkozásként tett lépéseiben.

4. Kockázatvállalás

Forrás

Oprah Winfrey legszembetűnőbb tulajdonsága pályafutása során a kockázatvállalás és a megfelelő kezelés képessége. Oprah arról ismert, hogy újra és újra feszegeti a határokat. A legfontosabb marketinglecke, amit ebből levonhatunk, a kockázatvállalás szelleme. Egyetlen vállalkozás sem fejlődhet kockázatvállalás nélkül. Fontos, hogy a dobozból gondolkodjunk. Márkaként való kockázatvállalási képessége bizonyítja bátorságát és elkötelezettségét a közönség iránt. Ez viszont hűséges követőket von maga után.

5. Találja meg saját hangját

Ahhoz, hogy egyedülálló vállalkozásként boldogulhassunk, és hogy az emberek kövessék és elismerjék létezését az iparágban, kulcsfontosságú a saját hangod. Az utánzás hosszabb távon nem hasznos. Oprah hisz az innováció erejében, és bár Ön mint márka állandóan aggódhat a versenyképes márkák és vállalkozások miatt, és azok miatt, hogy mit csinálnak sikeresen, elengedhetetlen, hogy időnként emlékeztesse magát arra, hogy miben különbözik tőlük. . Találja meg márkája hangját és USP-jét (egyedi értékesítési pont).

Olvasni:  A sorozatos tartalom erejének kihasználása: lecke a tartalommarketingből és a történetmesélésből

Az Oprahtól levonható időtlen marketinglecke innovatív. Oprah úgy kezdte a chat-műsorát, mint bármely más szokásos csevegőműsort. De hozzáadott értéket ahhoz, hogy személyes márkát épít.

Kulcs elvitelek

  • Az Oprah-effektus a közvélemény befolyásolásának képességeként határozható meg; ez magában foglalja az emberek választásait, felfogásait és fogyasztási szokásait.
  • Oprah személyre szabja üzeneteit, amikor a közönségével érintkezik. Az empátia és a személyre szabás fontos marketingleckék, amelyeket meg kell tanulni Oprah-tól.
  • A másik az Oprah Winfreytől levonható marketingleckék listáján a szájreklám marketing erejének kiaknázásának művészete.
  • A márkának következetesnek kell lennie üzenetében és stílusában, ahogy a közönség ezeket a szempontokat társítja.
  • Márkaként való kockázatvállalási képessége bizonyítja bátorságát és elkötelezettségét a közönség iránt.
  • Egy időtlen marketinglecke, amelyet Oprah-tól tanulhatunk: innováció. Tudja meg, mi a márkája USP-je.

Következtetés

Oprah Winfrey vezető és inspiráló az emberek számára szerte a világon. Vannak alapvető és érdekes marketingleckék, amelyeket az ember kommunikációs stílusának megfigyelésével tanulhat meg. Fontos, hogy soha ne add fel, alakítsd ki egyedi hangodat márkaként, és légy mindig hajlandó többet tanulni.

GYIK

1. Milyen értékes életleckéket kell tanulni Oprah-tól?

A legfontosabb életleckék, amelyeket Oprah életéből tanulhatunk, a következők
Ne hagyd, hogy a múltod meghatározzon
Képezze magát
Legyen hiteles
Ne félj venni
Szerezzen sikert a szolgáltatáson keresztül

2. Milyen vállalkozása van Oprah Winfrey-nek?

Oprah tulajdonosa a Harpo Productions, más néven Harpo Studios. Ez egy általa alapított multimédiás produkciós cég.

3. Mitől egyedi Oprah Winfrey?

Oprah egyedi társalgási stílusa, amely egy teljesen új kommunikációs formát eredményezett, amely egyesíti az intim, gyóntató beszélgetés és az empátia elemeit.

Olvasni:  WooCommerce REST API: Minden, amit tudnod kell

4. Mi Oprah víziója?

Oprah Winfrey hisz abban, hogy önmaga legmagasabb és legigazabb kifejezése legyen.

5. Nevezhetjük Oprah Winfreyt influencernek?

Oprah az egyik eredeti „befolyásoló”. A 90-es években a közönségre gyakorolt ​​ereje és hatása alapján tudta befolyásolni a vásárlási döntéseit.

Új publikációk:

Ajánlott