5 tartalommarketing-tipp Webináriumok példakénti felhasználására

Tartalomjegyzék

  • 5 tartalommarketing-tipp Webináriumok példakénti felhasználására
  • Kulcs elvitelek
  • Következtetés
  • GYIK

Hatékony tartalommarketing-tippeket keres a növekedést szolgáló marketingstratégiájának megtervezéséhez? Ha igen, be kell fektetnie a webináriumokba. A közelmúltban a webináriumok az üzleti növekedés kulcsfontosságú eszközeivé váltak, amelyek javítják a márka ismertségét és az értékesítést. Valójában, a vállalkozások 95%-a a webináriumokat marketingstratégiájuk kritikus részének tekintik.

Forrás

A webináriumok nagyszerű lehetőséget kínálnak a márkák számára, hogy közvetlenül és személyre szabottabban kommunikáljanak közönségükkel. Erősíti a márka-ügyfél kapcsolatokat azáltal, hogy felvilágosítja közönségét a márka személyiségéről és termékeiről.

5 tartalommarketing-tipp, amit tudnia kell A webináriumok példakénti használata

Forrás

A webináriumok több éve léteznek. Ezt az eszközt azonban potenciális ügyfelek generálására használták; a benne rejlő lehetőségek még mindig alul vannak kihasználva és alábecsülve. A legtöbb marketinges a webináriumokat a lead generálásával társította, és figyelmen kívül hagyta a közönségélményt és a bevonási szempontokat. Ma a legjobb tartalommarketing-tippeket adjuk, és elmagyarázzuk a különböző webinárium-formátumokat, amelyek segítségével bevonhatja közönségét.

1. Az interjú webinárium

Ez a webinárium formátum lehetővé teszi, hogy az Ön üzleti területéhez kapcsolódó kérdéseket tegyen fel egy iparági szakértőnek. Tehát ahelyett, hogy egyedül nézne meg egy webináriumot, interjút készíthet valakivel, aki hozzáértőbb, és létrehozhat egy rendkívül társalgási formátumot az adott témáról.

Befolyásolókkal, szakértőkkel és gondolati vezetőkkel együttműködhet a webináriumon. Lee OddenLee, a TopRank Marketing vezérigazgatója szavaival élve: „A jól ismert befolyásolókkal való együttműködés a tartalom közös létrehozásában lehetővé teszi a márkák számára, hogy bevonják az egyre szkeptikusabb közönségeket.”

Olvasni:  Helymeghatározás telefonszám alapján: Teljes útmutató

2. Panelbeszélgetés

A panelbeszélgetések valóban leköthetik a közönséget, és leköthetik a webináriumot. Ez lényegében azt jelenti, hogy több szakértő összejön, és elmondja véleményét egy közös érdeklődésre számot tartó témáról.

A szakértőkkel folytatott élénk beszélgetés megtartása rendkívül hatékony lehet. Ez segíthet növelni a követői számát, különösen, ha a paneltagok nagy követőivel rendelkeznek. Ehhez moderátorra lesz szüksége, aki vezeti a beszélgetést vagy vitát. Ezenkívül hozzáadhat egy élő kérdezz-felelek szegmenst, hogy motiválja a közönséget a részvételre és a hosszabb tartózkodásra.

3. Élő oktatóanyagok

Oktatóanyagok alatt határozottan nem a termékismertetőket értjük. Minden iparág rendelkezik valamilyen iparági tudással, amely nem termékhez kapcsolódik, és megosztható a közönségével. Általában a műszaki megoldásokat, például API-t vagy keretrendszert kínáló cégek készíthetnek élő oktatóanyagokat. Könnyedén hozhatnak létre cselekvésre alkalmas tartalmat termékük körül és annak felhasználása a nézők oktatására.

4. Esettanulmány

A webinárium másik tippje az esettanulmányos webináriumok kihasználása. Ezek a webináriumok nagyszerű eszközként szolgálhatnak az értékesítés növelésére. Hívja meg az elégedett ügyfeleket, és kérje meg őket, hogy osszák meg termék- vagy szolgáltatási tapasztalataikat.

A nézők szívesen hallanak olyan vásárlók beszámolóit, akik már kipróbálták és tesztelték a terméket. Sőt, kiegészítő diákat vagy videókat is hozzáadhat ügyfele történetének előmozdításához és a közönség bevonásához.

5. Helyezze újra a webinárium tartalmát

Utolsó a listánkon webinárium tippjei a régi webinárium tartalmának újrahasznosításának fontossága. Számos különböző módja van a tartalom újracélzásának és az elérés növelésének. Például átírhatja régi webináriumát, és közzéteheti a keresőoptimalizálás növelése érdekében. Kezdje azzal, hogy közzéteszi az átiratot a blogjában, majd olyan csatornákon, mint a Medium és a Quora.

Kulcs elvitelek

  • A webináriumok nagyszerű módja annak, hogy elérje potenciális közönségét, és hitelesen bevonja őket.
  • Kísérleteznie kell különböző webinárium-formátumokkal, hogy meghatározza, mi a legmegfelelőbb a közönség számára.
  • A különböző stílusok felfedezése változatos interaktív élményeket eredményezhet, és növelheti a nézettséget.
  • A panelbeszélgetés, az élő interjú vagy az élő oktatóanyagok tartása nagyszerű webináriumi tipp.
  • A webinárium tartalmának újrahasznosítása és a különböző csatornákon való keresztbeküldése szintén növelheti az elérést.
Olvasni:  8 legjobb tartalommarketing-tipp a szépségmárka népszerűsítéséhez

Következtetés

A webináriumok nagyszerű lehetőséget kínálnak a potenciális közönség bevonására. Fel kell hagynia arra, hogy ezeket a webináriumokat puszta potenciális ügyfelek generáló eszközének tekintse. A tartalommarketinged is profitálhat belőle. Valójában ezek egyikeként szolgálnak legjobb tartalommarketing-tippek, amelyek lehetővé teszik, hogy meghallja közönsége mondanivalóját. Tehát kísérletezzen különböző formátumokkal, és biztosítson hiteles közönségélményt.

GYIK

1. Mi a tartalommarketing?

Ez egy marketing taktika stratégiai tartalom létrehozására az érdeklődés, az elköteleződés, a tudatosság és a nyereséges felhasználói cselekvés ösztönzése érdekében.

2. Mik azok a lényegesek tartalommarketing tippek?

1. Tegyen közzé jó minőségű és informatív tartalmat
2. Célozzon meg konkrét kulcsszavakat
3. Távolítsa el a tartalmat adatokkal
4. Rendszeresen elemezze a tartalom sikerét
5. Használja újra a tartalmat

3. Mi az webinárium tippje hogy sikeres legyen?

A sikeres webinárium lebonyolításához feltétlenül szűkítse le egy adott témára az iparágban, és kínáljon oktatási értéket a nézőknek.

4. Lehetnek-e interaktívak a webináriumok?

Igen, választhat olyan webinárium-formátumokat, mint az élő csevegőműsorok, panelbeszélgetések, élő kérdések és válaszok stb., hogy interaktívabbá tegye webináriumát.

5. Hogyan érhetem el, hogy a webináriumom nagyobb érdeklődést tanúsítson?

Lehetővé teheti közönségének, hogy kérdéseket tegyen fel egy élő webináriumon, és növelje a részvételt.

Új publikációk:

Ajánlott