5 tervezési tipp nemzetközi e-kereskedelmi üzletéhez

A mai világban az emberek figyelme kicsi. Csodálatos üzlete lehet a termékeit bemutató üzletben, de ha nem tudja úgy kialakítani az üzletét, hogy felkeltse a potenciális vásárlók figyelmét és vásárlásra ösztönözze őket, akkor nincs értelme egy e-kereskedelmi üzletnek. hely.

Tehát hogyan hívhatja fel a nemzetközi e-kereskedelmi webhely látogatóinak figyelmét? Nos, pontosan itt jön képbe a weboldal tervezés.

A dizájn egy olyan szempont, amely fontos szerepet játszik a webhely látogatóinak érdeklődésének felkeltésében, hiszen természetesen ez az első dolog, amelyre ügyfelei ránéznek és emlékeznek a márkára. Megadja az első benyomást. Valójában, a felhasználó 85%-a az első benyomás a tervezéssel kapcsolatos.

Mivel ennek a cikknek ez a fő célja, áttekintünk öt egyszerű tippet, amelyek segítségével megtervezheti nemzetközi e-kereskedelmi üzletét, és létrehozhatja az első pozitív élményt ügyfelei számára.

5 nemzetközi e-kereskedelmi üzlettervezési tipp

1. Tervezz úgy, mint egy webhelylátogató

Ha azt szeretné, hogy webhelye végül kapcsolatba lépjen az ügyfelekkel, akkor a tervezési fázisban látogatóként kell gondolkodnia.

Számos lehetséges szempont van, amelyre az ügyfélnek szüksége van a webhelyen való böngészés során, többek között:

  • Könnyen navigálható webhely
  • Jól kidolgozott
  • Könnyűvé, egyértelművé és problémamentessé teszi a vásárlást

A látogató helyébe bújva megadja azt a perspektívát, amire szüksége lehet. A leggyakrabban feltett kérdések a következők:

  • Pontosan hogyan készíthetek olyan weboldalt, amelyen könnyen navigálhat és javítja az ügyfelek élményét?
  • Milyen elrendezést használhatok, hogy könnyebben megtaláljam a termékeket?
  • Hogyan egyszerűsíthetem a fizetési folyamatot?
Olvasni:  Minőség vs mennyiség: Hogyan készíts minőségi tartalmat 5 tipp segítségével

Ez a három kulcskérdés elég elgondolkodtató a kezdéshez.

Nyelvi lehetőségeket kínáló nemzetközi e-kereskedelmi üzletek számára, amelyeknek látható nyelvváltó vagy a böngésző nyelve alapján a megfelelő webhelyre való átirányítás két nagyszerű módja annak, hogy megkönnyítse a navigációt a nemzetközi látogatók számára.

Egy tanulmány szerint, amelyet a CSA, a fogyasztók 65%-a szívesebben olvas saját nyelvén tartalmat, még akkor is, ha az nem jó minőségű. Ez segít javítani az általános visszafordulási arányt, ha a látogatók könnyen kiválaszthatják az általuk választott nyelvet.

Például, Weglot felhasználó Jimmy Fairly jobb felhasználói élményt akart nyújtani nemzetközi látogatói számára. A csapat azonnal lefordította webhelyét a Weglot segítségével, és látta, hogy a 70%-os növekedés a webhelylátogatások során.

Jimmy Fairly a felső menüsorba helyezi a nyelvváltóját, így könnyen megtalálhatja a francia boltot kereső webhely minden látogatója számára.

2. Helyezze a hangsúlyt a vizuális hierarchiára

A vizuális hierarchia bonyolult fogalomnak tűnhet, de valójában nagyon egyszerű megérteni.

Ez azzal magyarázható, hogy megvizsgáljuk a vizuális elemek méretét, színét, elrendezését és kontrasztját, amelyek meghatározzák relatív fontosságukat és azt, hogy az emberek milyen sorrendben látják őket.

Annak ellenére, hogy ez egyszerűen hangzik, nehéz lesz a nemzetközi e-kereskedelmi üzlet megtervezésekor. Mivel nem minden tartalom egyforma fontosságú a webhelyén, a sorrend és az, ahogyan az emberek látják, hatással lehet mind a vásárlásra, mind a webhely esztétikájára.

Itt használhatja előnyére a vizuális hierarchiát, és használhatja ezen elemek (pl. méret, szín, formátum stb.) kombinációját, hogy kiemelje a fontosat, és a webhely látogatóit arra az útra terelje, amelyen haladni szeretné (tipp). : egy vásárlás!). Ez könnyen belátható az alábbi példán.

Olvasni:  E-kereskedelmi webhely készítésén gondolkodik?

Az első verzió nem vonzó. Nehéz ránézésre elolvasni, és nem világos, hogy az olvasónak mi a prioritása. Váltson a második példára, és azonnal megértheti, hogy a szövegnek melyik része a fontos, és egy gyors pillantásra is tetszetős.

Helyes használat esetén a vizuális hierarchia irányíthatja a látogató figyelmét az érdeklődéstől a konverzióig, és pontosan ezért fontos az e-kereskedelmi üzletek tulajdonosai számára – a a vizuális hierarchia valójában több konverzióhoz vezethet.

3. Bontsa fel a tartalmat

A legtöbb ember nem akar ülni és szövegtömböket olvasni, amikor egy e-kereskedelmi webhelyre kerül. Ha túl sok minden történik, az emberek nagy valószínűséggel elmennek, és egy versenytárs webhelyére kerülnek, amit Ön pontosan nem szeretne.

A szöveget csak a termékek kiegészítéseként szabad használni. Ügyeljen arra, hogy ne legyenek olyan szövegtömbök, amelyek helyet foglalnak el a webhelyén, és elvonják a figyelmet a termékeiről – és az eladás céljáról.

A vásárló nem akar sok időt tölteni a webhelyén. Általában gyorsan meg akarják találni a terméket, majd le kell fizetni.

Vegyük a borkereskedőt Winc például. Nagy fejlécekkel hangsúlyozzák, amit csinálnak, amint megérkezik a webhelyükre. Az egyszerű navigáció lehetővé teszi, hogy néhány lépésben a webhely kívánt részéhez jusson.

Ha több kategóriájú terméket értékesít, a webhely látogatójának képesnek kell lennie arra, hogy átvizsgálja webhelyét, és minden olyan kategóriát azonnal megtekintsen, amelyik érdekelheti.

Ennek egy másik módja a bekezdések rövid tartása, többféle fejlécméret, felsorolásjeles vagy számozott listák használata, valamint a termékek bemutatása érdekében képek hozzáadásával, hasonlóan ahhoz, amit a vizuális hierarchia szakaszban tárgyaltunk.

4. Tartalmazza a szociális bizonyítékot

Semmi sem lehet megnyugtatóbb a potenciális ügyfelek számára, mint egy pozitív vélemény elolvasása a termékről. A vélemények annyira hatékonyak, hogy a fogyasztók 92%-a nagyobb valószínűséggel bíznak az ajánlásokban, mint bármely más típusú hirdetésben.

Olvasni:  Tesztterv készítése e-kereskedelmi webhelyéhez

Éppen ezért ostobaság lenne figyelmen kívül hagyni. Ahelyett, hogy csak arról beszélne, milyen nagyszerű a terméke a termékleírásban, inkább mutassa be, hogyan beszélnek róla mások.

A társadalmi bizonyítékok különböző típusai a következők:

  • Vélemények az ügyfelektől
  • Ügyfelek száma
  • Esettanulmányok
  • Közösségi média widgetek, amelyek megmutatják az Ön követőinek méretét

Webhelyének mekkora részének kell tartalmaznia közösségi bizonyítékot?

Alapján Az Orbit Media elemzése, az Amazon termékinformációs oldalainak 43%-a közösségi bizonyítékokat és véleményeket tartalmaz. Tehát ha az Amazon meg tudja csinálni, és működik nekik, akkor feltétlenül működnie kell az Ön nemzetközi e-kereskedelmi üzletében.

Ne feledje, hogy a leghatékonyabb eredmény elérése érdekében győződjön meg arról, hogy véleményei és ajánlásai láthatók a nagy forgalmú oldalain, például a kezdőlapján és a nagy forgalmú termékek oldalain.

5. Tegye egyszerűvé és zökkenőmentessé fizetését

Semmi sem öli meg úgy az ügyfelek e-kereskedelmi tapasztalatait, mint egy rosszul megtervezett fizetési folyamat. Ha nehéz eligazodni, és több lépést igényel, akkor valószínűleg a végén eladások elvesztése.

Ha azt szeretné, hogy az emberek vásároljanak Öntől, a fizetési folyamatnak egyszerűnek és zökkenőmentesnek kell lennie.

A pénztár oldalának tisztának, egyszerűnek és könnyen navigálhatónak kell lennie. A fő tervezési elemek a következők:

1. Összefoglaló oldal

2. Vendég pénztár

3. Számlázási és szállítási információk

4. Megrendelési oldal előnézete

A nem tervezési szempontok, mint például az, hogy ügyfelei számára lehetőséget biztosítanak a regisztrációra vagy a vendégként való fizetésre, több konverzióhoz vezethetnek egyszerűen azért, mert egyesek haboznak fiók létrehozása és személyes adatok megadása mellett.

Egy másik módja annak, hogy a vásárlási folyamat során megőrizze őket, ha gondoskodik arról, hogy mindent, ami a fizetési folyamathoz szükséges, egyértelműen megemlítsen az ügyfélnek. Ez magában foglalja a szállítási módokat, a visszaküldési lehetőségeket stb.

Olvasni:  Kész és egyedi megoldások: mit válasszon flottaüzletéhez

Végül pedig, miután ügyfele befejezte a vásárlást, győződjön meg róla, hogy egy megerősítő oldalra irányítja, hogy tudja, hogy minden rendben ment.

Összegezve

Tartsa szem előtt ezeket a tippeket, és pillanatok alatt elkészül egy jól megtervezett nemzetközi e-kereskedelmi üzlet. Íme egy gyors összefoglaló:

1. Tervezz úgy, mint egy weboldal látogatója

2. Helyezzen hangsúlyt a vizuális hierarchiára

3. Bontsa szét a tartalmat

4. Tartalmazzon társadalmi bizonyítékot

5. Tegye egyszerűvé és zökkenőmentessé a fizetést

Ezen egyszerű lépések követése sokkal jobb élményt nyújt ügyfelei számára, a jobb élmény pedig több konverziót eredményez.

Kezdje el az e-kereskedelemben

Most, hogy mindent megtanult a nemzetközi e-kereskedelemről, hozzon létre egy saját üzletet a Hostinger StoreBuilder segítségével. A StoreBuilder elvégzi a kemény munkát egy új WooCommerce webhely létrehozásában. Ezen kívül szakszerűen ellenőrzött beépülő modulokat és eszközöket tartalmaz, amelyekre egy sikeres üzlethez szükség van.

És mivel a WooCommerce-re épül, bármilyen további integrációt hozzáadhat a határokon átnyúló értékesítés megkezdéséhez.

Próbálja ki ezt az innovatív online áruházépítőt még ma.

Új publikációk:

Ajánlott