5 tipp a hatékony e-mail fejléc létrehozásához 2024-ben

A hatékony e-mail fejléc elengedhetetlen a marketingstratégiához. Ez nemcsak az ügyfelek megszerzésében segíthet, hanem az eladások növelésében is.

Az e-mail fejlécek olyan kódrészletek, amelyek alapvető szerepet játszanak az e-mail kommunikációban.

Az e-mail fejléc általában a következőket tartalmazza:

  • Dátum
  • A tárgy, amely röviden információt ad az e-mailről
  • A feladó adatai
  • A címzett adatai
  • Az az útvonal, amelyen keresztül az e-mail eljut a címzett postaládájába
  • Egyéb hitelesítési adatok

Az e-mailben található e-mail fejléc tartalmazza a vállalat nevét, logóját, termékeit, szolgáltatásait, ajánlatait stb. Az információ megjelenítésének módja meghatározza az e-mail címzettjeinek elkötelezettségét. Ez a marketingstratégia nagyszerű módja annak, hogy az emberek megismerjék a márkáját és az általa kínált lehetőségeket.

Hogyan készítsünk hatékony e-mail fejlécet?

Az e-mailek már nem csak szövegről szólnak; sokkal többről van szó. Manapság az e-maileket úgy tervezték, hogy vonzónak tűnjenek a címzett számára, mivel üzleti marketing szándékkal készültek.

Ezért az e-mail fejlécnek szemet gyönyörködtetőnek kell lennie tartalmi és kialakítási szempontból. Nézzünk meg 5 érdekes tippet, amelyek segítenek hatékony e-mail fejléc létrehozásában.

Jól megtervezett e-mail fejlécek

Forrás

Nagyon fontosak az olvasó figyelmének felkeltésében. A tervezésnek sokoldalúnak és egyszerűnek kell lennie, egyetlen vagy több képpel, amelyek feltűnőek a néző számára.

Ügyeljen arra, hogy minden alkalommal egyedi terveket készítsen, amikor e-mailt küld, akár a színek testreszabásával, akár az elemek elhelyezésével. Mindazonáltal fontos a következetesség megőrzése a márka felismerése érdekében.

Olvasni:  11 forrás a tervezők számára, hogy szabadúszó állást találjanak online

A betűtípus és szín szövegének könnyen olvashatónak kell lennie, és meg kell felelnie a márka irányelveinek. A márka logója, mottója, színei és betűtípusa segíti az olvasót a márka azonosításában és másoktól való megkülönböztetésében. A logó elhelyezése felül és a bevezető szöveg előtt legyen.

Győződjön meg arról, hogy az e-mail fejlécének szélessége (az e-mail fejléc mérete) nem haladja meg a 350 képpontot, és a magassága nem haladja meg a 100 képpontot. Mivel a legtöbb e-mailt mobilon tekintik meg, ez a méret megfelelőnek tekinthető. Míg asztali képernyők esetében a szélességnek 650-700 és 90-200 px között kell lennie.

Erős tartalom

Forrás

Az e-mailek fejlécében megjelenő tartalom nem csak szöveget, hanem képeket és videókat is tartalmaz. A szövegnek lényegre törőnek és vonzónak kell lennie, a képeknek pedig kiváló minőségűeknek és relevánsaknak kell lenniük.

Az e-mail fejlécében különböző típusú tartalom jelenik meg – promóciós tartalom, útmutatók, blogok, ajánlatok, termékek és szolgáltatások, jutalmak, felmérések, hírlevelek stb. Az információkat a közönség hitelességének és bizalmának növelése érdekében kell megjeleníteni. Nyelvtani, helyesírási hibáktól és hibás hivatkozásoktól mentesnek kell lennie.

Ezenkívül az e-mail tárgysora dönti el, hogy az olvasó marad-e, és elolvassa a többit, vagy távozik, ezért figyeljen rá, és tegye érdekessé.

A fenti pontokat szem előtt tartva ügyeljen arra, hogy az e-mail példány könnyen olvasható, érthető és fontos legyen az olvasó számára. A tartalomnak biztosítania kell, hogy a márka azt nyújtsa, amit az olvasó keres, és valamilyen módon értéket tudjon hozzáadni az életéhez.

Ez felkeltheti az olvasó érdeklődését, és kíváncsivá teheti, hogy többet tudjon meg. Használjon társalgási hangnemet, mivel az személyesnek és rokonságnak tekinthető. Segíthet kapcsolatokat építeni és ügyfeleket teremteni.

Olvasni:  11+ legjobb hely a Google-vélemények vásárlására 2024-ben (pozitív, 5 csillagos)

A vizuális vonzerő gyorsan felkelti az emberek figyelmét, és kiváló médium az olvasókkal való kommunikációhoz. Ennek ellenére elengedhetetlen figyelmet fordítani a kiválasztására, elhelyezésére és egyebekre.

Márkaépítés

Forrás

A márka irányelvei sikeresebbé teszik az e-mail programokat. A Litmus jelentése szerintaz e-mail programjaikat sikeresnek minősítő marketingszakemberek 27%-kal nagyobb valószínűséggel rendelkeznek az e-mailre vonatkozó márkairányelvekkel, mint a kevésbé sikeres programokban résztvevők (68% vs. 53%).

Minden márkának sajátos szabályai és előírásai vannak a közönségével való kommunikációhoz. Ez azért fontos, mert ezek a márkairányelvek képviselik őket a világ előtt. Ezenkívül biztosítják a dizájn, a tartalom, valamint a vállalat márkajelzésének megjelenésének és hangulatának egységességét.

A legfontosabb márkaelemek közé tartozik a márka logója, szlogenje, meghatározott színek, betűméret, betűszín, képméret, képstílus, képfelbontás, kép elhelyezése, tartalom tónusa stb.

Ezek az elemek fontos szerepet játszanak a márka imázsának kialakításában, és a tervezés során kiemelt jelentőséget kell tulajdonítani nekik. A designnak különösen fel kell hívnia a figyelmet a logóra, hogy jobban összpontosítson a márkára.

Az e-mail márkára vonatkozó irányelvek nemcsak a márka identitását adják meg, hanem azt is biztosítják, hogy az e-mail fejlécek könnyen és gyorsabban készüljenek el. A márkairányelvek hatékony megvalósításával a tervezési és felülvizsgálati folyamat kevesebb időt vesz igénybe, mivel a legtöbb elem előre rögzített, és a tartalomgyártás erősödik.

Felhívás cselekvésre

Forrás

Ha az olvasóknak tetszik, amit láttak, lehetőséget kell adni nekik, hogy mit tegyenek ezután. A CTA egy erőteljes gomb, amely folytatja a beszélgetést a márka és a potenciális vásárló között.

Legyen azonban világos és konkrét a cselekvésre való felhívással. A „Kattintson ide” vagy a „További információ” helyett használjon lényegre törő CTA-kat, például „Regisztráljon a korai hozzáférésre” vagy „Szerezze meg ingyenes termékmintáját most”.

Olvasni:  7 népszerű B2B szövegírási tipp egy rosszindulatú szövegírótól

Egy navigációs menü

Forrás

Adjon hozzá egy navigációs menüt egy e-mail fejlécbe, ahol a különböző lapokra mutató linkek népszerűsíthetők, és amelyek az olvasót érdekelhetik. Ez leegyszerűsíti az információkat, és egyszerű és kényelmes navigációt biztosít a nézők számára.

A navigációs menünek egyszerűnek kell lennie, és olyan gombokkal kell rendelkeznie, amelyek átirányítják az olvasókat egy webhelyre vagy alkalmazásra. A navigációs menü hozzáadásával az e-mail egy webhely megjelenését és hangulatát kölcsönzi a nézőnek. Azonban ne szerepeltesse őket minden kimenő e-mailben.

A navigációs sáv testreszabható és ízlés szerint alakítható. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megszervezzen több hivatkozást és különítse el a menüelemeket meghatározott elrendezések használatával. Asztali számítógépen a navigációs menü vízszintesen jelenik meg, míg mobiltelefonon történő megtekintéskor halomban jelenik meg

Epic e-mail fejléc készítése

Az e-mail fejléce az első dolog, amit az olvasók látnak, amikor megnyitnak egy e-mailt. Ezért próbáljon meg olyat tervezni, amely kiváló webtartalom-írással és a fent említett pontokkal rendelkezik, hogy felkeltse olvasója figyelmét, és többet szeretne megtudni márkájáról.

Ez egy rendkívül magas konverziós marketingstratégia, és a márkáknak nagyobb jelentőséget és átgondoltságot kellene neki tulajdonítaniuk a tervezés során.

GYIK

1. Mitől lesz jó? e-mail fejléc?

Bizonyos tényezők befolyásolják az e-mail fejlécek hatékonyságát. A tényezők lehetnek a megfelelő méret, az erős márkajelzés, a tartalom és a könnyű navigáció. A fenti elemek megfelelő megvalósítása jó e-mail fejléc lehet.

2. Hogyan hozzunk létre egy szakembert e-mail fejléc?

A professzionális e-mail fejlécek az e-mail fejléc formális hangjának beállításával jönnek létre. Itt az olyan elemek, mint a tartalom, a képek, az elrendezés, a dizájn, a betűtípus, a betűméret stb., fontos szerepet játszanak az e-mail fejléc professzionális hangvételében.

Olvasni:  4 típusú felhasználói personák a hatékony tartalommarketinghez

3. Miért kell odafigyelni egy e-mail fejléc?

Az e-mail fejlécének lenyűgözőnek kell lennie, mivel fontos szerepet játszik az olvasó figyelmének felkeltésében az e-mail felé.

4. Hogyan elemez egy e-mail fejléc?

Számos eszköz segíthet az e-mailek fejléceinek elemzésében. Néhány közülük az Mx toolbox, a G Suite toolbox üzenetfejléce, a What is my IP, a Mailheader.org. és a Gaijin.

Új publikációk:

Ajánlott