5 tipp a következtetések megírásához

Bármely cikk befejezése kapcsolódik a bevezetőhöz, és megfelelő befejezést ad az olvasónak a tartalomnak. Íme öt tipp a következtetések leírásához.

Az írók gyakran utálják az írási folyamat utolsó részét, azaz a konklúzió megírását. Egyes szerzők számára a konklúzióval való küszködés általában nagyobb probléma, mint az írói blokk, vagy az, hogy nem tud belekezdeni egy írásba.

Konklúziót írni nem könnyű feladat. Tegyük ehhez hozzá, hogy néha az írási folyamat végén jön egy következtetés, amikor az író már meglehetősen fáradt; csak megnehezíti a munkát. Nem vagy egyedül; Ha itt jársz, írási tippeket keresel a jobb következtetés érdekében. Ez a blog tippeket ad a következtetések megírásához. Tehát kezdjük!

5 tipp a következtetések megírásához

A közvélemény szerint a következtetések lényegtelenek, de fontos célt szolgálnak. Jelentőségük maximális, különösen akkor, ha hosszadalmas írást ír, mert a végére az olvasó elfelejtheti a darab fő gondolatát.

A következtetések lényegében segítik az olvasó figyelmét visszaterelni az írás központi témájára. Lehetővé teszik gondolatai összefoglalását, befejezést biztosítanak, és a befejezettség általános érzését kínálják.

Következtetés sablon

Forrás

Számos internetes tipp található a jobb következtetések leírásához. Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tippet, amelyek létfontosságúnak bizonyulnak abban, hogy hatékony következtetést lehessen írni.

1. Ne adjon hozzá képeket.

Bármilyen vizuális médiát, nem is beszélve a képekről, a végkövetkeztetésbe helyezve azonnali piros zászló. Elriaszthatja az olvasókat, és hosszabb lesz a következtetés. A következtetésnek rövidnek kell lennie. Ha bármilyen fontos vizuális adathordozóra van szüksége, tegye meg az írás közepén.

Olvasni:  A legegyszerűbb linképítési stratégiák minőségi linkek vonzására

2. Válasszon ki öt kulcsötletet

Ez egy kiváló tipp, ha nem tudja, hogyan kezdjen el egy következtetést, vagy elakadt a következtetési ötletek nélkül. Ezt megteheti a bejegyzés írása közben vagy a fő tartalom megírása után átfutva. Válasszon ki öt kulcsfontosságú ötletet vagy főbb sort, amelyek lényegében a crème de la crème az írása. Most pedig foglalja össze ezeket egy rövid következtetésben.

3. Legyen tömör

A következtetés nem lehet több 50-100 szónál. Ne feledje, hogy az olvasó elérte az írás végét, és lehet, hogy gyors kilépést keres. A befejezéseket nem szabad meghosszabbítani; rövidnek és lényegre törőnek kell lenniük.

Következtetési tippek

Forrás

4. Adjon meg további lépéseket

Ha a következtetésen keresztül szeretné megragadni az olvasók figyelmét, próbálja meg megadni nekik azokat a lépéseket, amelyeket a cikk elolvasása után követhetnek. Esetleg adjon hozzá cselekvésre ösztönző funkciót, hivatkozzon másik cikkre, vagy adjon meg egy videót.

Azt is leírhatja, hogy mit tegyen az olvasó ezután, még akkor is, ha nincs megosztható médiája vagy linkje. Például, ha írása a komposztgödör előnyeiről szól, megkérheti az olvasót, hogy indítson egy saját komposztgödröt a befejezésben.

5. Hagyja a kérdést

A befejező bekezdést egy, az írás lényegére vonatkozó kérdéssel fejezze be. Arra kell késztetnie az olvasót, hogy alaposan gondolkodjon, és hagyja meg az írásával kapcsolatos gondolatait. Ez a kérdés annyira hatásos lehet, hogy akár arra is készteti az olvasót, hogy újra olvassa az írását. Nos, ki ne akarná ezt, igaz?

A végén

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek egy sokkal jobb következtetés megírásában. Csak ne feledje, hogy rövid és édes legyen, minden vizuális médiától mentesen, és vigye vissza a hangsúlyt az írás fő témájára.

Olvasni:  13 WordPress blog elrendezési tipp

GYIK

1. Milyen célt szolgál a következtetés?

A következtetések lényegében segítik, hogy az olvasó figyelme visszakerüljön az írás fő gondolatára vagy témájára. Segítenek gondolataid összegzésében, befejezésben és általános befejezettség érzésében.

2. Miért ne lehetne a következtetéseknek vizuális médiája?

Bármilyen vizuális médiát, nem is beszélve a képekről, a végkifejletbe helyezni, azonnali vörös zászló. Sok olvasót elriaszt majd tőle, éppen ezért nem ajánljuk. Ettől a következtetésed is hosszabb lesz.

3. Hogyan nyújthatnak a következtetések további lépéseket?

Talán egy cselekvésre ösztönző funkció hozzáadása, egy másik cikk hivatkozása vagy egy videó megadása nagyszerű ötletnek bizonyulhat az olvasó számára.

4. Miért legyenek rövidek a következtetések?

Egy konklúzió nem lehet több 50-100 szónál. Ne feledje, hogy az olvasó elérte az írás végét, és lehet, hogy gyors kilépést keres, akárcsak Ön írás közben.

5. Mi az a gyakori probléma, amellyel az írók szembesülnek?

A konklúzióval való küzdelem gyakran rosszabb probléma, mint az írói blokk, vagy az, hogy egyes szerzők számára nem tud belekezdeni egy írásba.

Új publikációk:

Ajánlott