5 tipp, hogyan teljesíts időben, és hogyan ne köss túl vagy alulteljesíts

Tartalomjegyzék

 • Hogyan szállítsunk időben és a Not Overcommit
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A túlzott elköteleződés és az alulteljesítés a bizalom romlásának egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja. A bizalom létrehozhat vagy megtörhet egy céget. Ezért fontos, hogy folyamatos erőfeszítéseket tegyen bizalmi kötvényeinek előmozdítása és védelme érdekében. Nem könnyű, tudjuk. Mindannyian jó szándékúak vagyunk, ha egy feladatot időben kell elvégezni. De még a legjobbak is elbukhatnak, ha nem gazdálkodunk az idővel, halogatjuk és a külső körülményeket hibáztatjuk. Az időben történő kézbesítés óriási hatással van az Ön hitelességére.

Túlkötelezettségről akkor beszélünk, ha több feladat, személyes napirend és felelősség mellett kötelezi el magát, mint amennyi rendelkezésre áll a napban. Íme néhány lehetséges oka a létezésnek túlkötelezett és alulteljesítő.

 • Segítőkészség, befogadó és kedves
 • Hajlam a segítségnyújtásra és a problémák megoldására
 • Nincsenek egyértelmű szabályok annak eldöntésére, hogy mely feladatokat kell elfogadni vagy elutasítani
 • Képtelenség meghatározni a prioritásokat és felállítani a határait.
 • Együttműködés olyan emberekkel, akik nem alkuképes követeléseket támasztanak
 • Nemet mondani vagy kötelezettségek újratárgyalásának képességének hiánya

Meg kell értenie, hogy kevesebb feladat mellett kell elköteleződnie ahhoz, hogy hatékonyabb legyen. Ez a megértés lehetővé teszi számodra, hogy eldöntsd, mit teszel és mit nem, több időt fektess abba, ami a legszükségesebb, jól érzed magad abban, amit csinálsz, és amit nem csinálsz meg, és mégis marad időd a kikapcsolódásra és az élvezetre. Íme néhány nagyszerű karrier tippek tovább hogyan kell időben szállítani.

Olvasni:  Hogyan csökkentette az OptinMonster a CPA-t 47%-kal a Elementor segítségével?

Forrás

Hogyan teljesítsünk időben, és ne kössünk túl: 5 tipp

1. Készíts egy teendőlistát

Vezessen egy teendőlistát a munkateher gyors és hatékony kezeléséhez. A napi teendők listája futónaplóként szolgál, és áttekintést ad a napi munkájáról a megadott határidőkkel. Írja fel az összes feladatot, amelyet egy nap alatt szeretne elvégezni a tennivalók listájára. Vegye figyelembe a munkabeosztását, a családi tevékenységeit, az öngondoskodást és a társadalmi eseményeket.

Vegye elő a naptárát, hogy minden kötelezettségét egy oldalon rendezze. Ahogy folytatja a listát, válassza ki, mely feladatokat fogja elvégezni, melyeket utasít el, és melyeket tárgyalja újra. Ne feledje, hogy időkorlátai vannak. Így pontosan meghatározhatja, mit kell tennie egy kiegyensúlyozott élethez, amely lehetővé teszi, hogy a legfontosabbra összpontosítson. Ellenőrizze, hogy kötelezettségei kiegyensúlyozottak-e – munka, játék, egészség, növekedés, kapcsolattartás stb.

Mielőtt további feladatot vállalna, győződjön meg arról, hogy tisztában van azzal, hogy mit várnak el Öntől, és mennyi időt kell rászánnia. Kérjen néhány percet, ha nem órát, hogy áttekintse ütemtervét, és visszatérjen hozzájuk. Ez biztosítja, hogy a legjobb döntéseket hozza meg az idő felhasználásával kapcsolatban.

2. Becsülje túl a szükséges időt

Amikor valamire határidővel elkötelezzük magunkat, általában megfontoljuk, hogy mennyi ideig tart a befejezés. Ritkán gondolunk azonban a kétségtelenül felmerülő váratlan zavarokra, vészhelyzetekre és egyéb időkihúzásokra. Amikor mások kérnek valamit, ritkán gondolnak arra, hogy ez mennyi időt és munkát igényel. Használja ezt előnyére, és csak duplázza meg az időbecslését.

Betartotta a határidőt, ha végül minden percre szüksége lesz a megduplázott időből. Ha nincs szüksége minden percre, akkor a vártnál hamarabb fejezte be a projektet, és ügyfele értékelni fogja. Az alul ígéretes és túlteljesítés a megadottnál valamivel többet tesz, és minden extra mérföldet tesz az ügyfelek kedvére.

Olvasni:  Hogyan optimalizáljuk a webdesignt az érdeklődők generálásához

3. Állítsa be a feladatait fontossági sorrendbe

Két üzleti iskola professzorának kutatása szerint az emberek túlvállalják magukat, mert arra számítunk, hogy a jövőben több időnk lesz, mint most. A holnap azonban mává válik, úgy tűnik, mindig túl kevés az idő és túl sok a tennivaló. Az egyik legfontosabb elsajátítandó készség az, hogy gondosan válasszuk ki a potenciális tevékenységeket. A túlzott ütemterv kezelése kihívást jelent.

A prioritások meghatározása és az idő bölcs beosztása elengedhetetlen készség a személyes és szakmai célok eléréséhez. Ossza fel a munkát kezelhető minifeladatokra. Mindegyikhez rangsorolhat és időréseket rendelhet. Az idő és az időbeosztás ellenőrzése lehetővé teszi a termelékenység növelését, életminőségének javítását, és olyan hírnév kialakítását, amelyre büszke lehet.

Forrás

4. Tanulj meg nemet mondani

Mielőtt határozott igennel reagálna, gondolja át a következményeket. Kategorizálja a kéréseket igen, talán vagy határozott nem szerint. Amikor az ütemterv már megtelt, nem csak elfogadható, de szükséges is nemet mondani. Érezd jól magad, ha korlátokat állítasz magad elé. Ha nemet mond, és udvariasan elutasítja a vonzó ajánlatokat, az sokkal jobban szolgálja Önt, mintha egy projektet vállalna, kilépne és csalódást okozna az embereknek.

A nemet mondás nem mindig jelenti a rossz ötletek vagy abszurd kérések elutasítását. Ahhoz, hogy előnyt szerezzen a túlzott elköteleződéssel szemben, nemet kell mondanod azokra a dolgokra, amelyeket valóban meg akarsz tenni. Vedd kezedbe a munkáját, és kerülje el a lehetetlen feladat elvégzésével járó stresszt és megerőltetést.

Ha a kérés következményeinek mérlegelése után sem tudott elég egyértelmű választ kapni, akkor nyugodtan mondhatja, hogy „talán”, hogy időt nyerjen magának. Nem baj, ha nem rendelkezik minden szükséges tudással, hogy azonnal megalapozott döntést hozzon. A lényeg az, hogy nem tud minden feladatot elvégezni. Be kell fektetni egy kis időt, hogy különbséget tegyen a jó és a lehetetlen kérések között.

Olvasni:  Ügynökség Spotlight: Hogyan küzdött meg a Contra a kihívásokkal...

Forrás

5. Szükség szerint tárgyaljon újra

Könnyen előfordulhat, hogy a rossz tervezés vagy az ítélőképesség hiánya, valamint az ígéretek be nem tartása miatt közvetlenül a versenytársainak adja át ügyfeleit. Senki sem akar majd üzletet kötni Önnel, ha rossz hírneve meghaladja a munkája minőségét. Ennek eredményeként az átlagon felüli szolgáltatásra, a megingathatatlan bizalomra kell építenie hírnevét, és mindig időben teljesítenie kell.

Néha új feladatok merülnek fel, amelyek azonnali figyelmet igényelnek. Ahelyett, hogy túlterhelné magát, érdemes újra felállítania a prioritásokat, és újratárgyalnia meglévő kötelezettségeit. Ha nem tud időben teljesíteni, nem éri el a megbeszélt határidőt, vagy meg kell szegnie a szavát, vállalja a felelősséget a körülményekért.

A lehető leghamarabb lépjen kapcsolatba a megrendelővel, ismertesse a késés okát, és adjon meg egy frissített befejezési dátumot, amelyre ésszerűen számíthat a munka befejezésére. Ne válasszon tetszőleges dátumot, és ne kockáztasson másodszor is a kudarcot, mert ez az egész üzlet elvesztéséhez vezethet.

Kulcs elvitelek

 • A kötelezettségvállalások betartása fontos, ha szeretné megőrizni ügyfelei bizalmát és bővíteni szeretné vállalkozását.
 • Kövesse nyomon a napirendjén szereplő kötelezettségeket, feladatokat, ötleteket és projekteket.
 • Hatékonyan kezelje az összes feladatot ütemterv elkészítésével és tárgyalási képességeinek felhasználásával kötelezettségei teljesítésére.
 • Csökkentse a teendők listáját a mini feladatokra, és kezdjen el a bezárás felé haladni.
 • Ahelyett, hogy elkötelezné magát, szánjon néhány percet az ütemterv és a feladatlisták áttekintésére.
 • Ha nem tud egy feladatot egy adott időszakon belül vagy egy meghatározott időpontig elvégezni, legyen őszinte hozzá.
 • Legyen realista a határidőkkel, hogy minden alkalommal alulígérjen és túlteljesítsen.

Következtetés

Amikor olyan projekteket vállalsz, amelyek túlszárnyalják a fejed, vagy nem teszed meg a szükséges erőfeszítéseket, akkor túlságosan elkötelezed magad, és hamis elvárásokat támasztasz. Hamarosan megbízhatatlannak fogják nevezni, és elveszik az emeléseken, a lehetőségeken és az előléptetéseken. Évekbe telhet, amíg megalapozza hitelességét, de csak egy-két elégedetlen ügyfél kell ahhoz, hogy minden összeomoljon. Szakadjon ki ebből a körforgásból azáltal, hogy teljesíthető kötelezettségeket vállal. Jobban kézben fogja érezni magát, ha végrehajtja ezt az öt karrier-növekedési tippet a túlzott elkötelezettség megszüntetésére. Őszinte, őszinte, megbízható és megbízható hírnevet is szerezhet, ami növekedéséhez és karrierje sikeréhez vezet.

Olvasni:  Hogyan lehet visszaküldeni a vásárlókat a TI WooCommerce kívánságlistájával

GYIK

1. Hogyan lehet túlvállalás és alulteljesítés megelőzni?

1. Visszautasít néhány bejövő feladatot, ha az további nyomást gyakorol rád.
2. Kerülje az utolsó pillanatban történő tervek készítését.
3. Elköteleződés előtt vizsgálja meg ütemtervét és a rendelkezésre álló időt.

2. Mik a túlzott elköteleződés jelei?

1. A teendők listája jelentősen bővült.
2. Nem tudja felidézni, mikor mondott utoljára nemet.
3. A szolgáltatás színvonala zuhant.

3. Hogyan kell válaszolni, ha az ügyfélnek teljesíthetetlen kérése van?

Az, hogy őszinte vagy, és azt mondod az ügyfélnek, hogy a megadott határidő irreális, azt bizonyítja, hogy elkötelezett a minőségi munka mellett, és megérted, mennyi időbe telik ennek teljesítése.

4. Hogyan tudja az összes felsorolt ​​feladatot elvégezni?

Tegye fel az eseményeket és a határidőket a naptárba, készítsen listákat a teendőkről, és ütemezze be a dolgokat. A tervezés és a szervezettség lehetővé teszi a termelékenység fenntartását, miközben elkerüli a nyomást és a stresszt.

5. Hogyan találhatod ki a számodra megfelelő elkötelezettségi szintet?

A kötelezettségvállalási korlátok felállítása megkönnyíti a kérés elutasítását vagy a korábbi kötelezettségvállalások újratárgyalását.

6. Mi legyen az első reakciója bármilyen új munkára?

Ahelyett, hogy pillanatnyilag „igen”-t adnánk nekik, ajánlatos időt szánni a döntésre. Ha minden kötelezettségét megtervezi, az segíthet a döntésben.

Új publikációk:

Ajánlott