5 végső szövegírási tipp kezdőknek

Tartalomjegyzék

 • Mi az a szövegírás?
 • Lépésről lépésre kezdőknek szóló útmutató a hatékony szövegíráshoz
 • 5 Végső Szövegírási tippek kezdőknek
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Manapság minden vállalkozásnak jó minőségű, releváns és vonzó tartalomra van szüksége az elérés és a konverziós arány növelése érdekében. Megterhelő állandóan előállni valamivel, ami cselekvésre készteti az ügyfeleket. Ez az oka annak, hogy a tartalomírók és szövegírók iránti kereslet minden korábbinál magasabb.

Bár a szövegírás meglehetősen megterhelő, egyúttal azon karrierlehetőségek közé tartozik, amelyet szinte bárki elsajátíthat, aki hajlandó tanulni. Ha szeretné elkezdeni szövegírói pályafutását, vagy csak tovább akarja fejleszteni a készségeit, adunk 5 tökéletes szövegírási tippet kezdőknek, amelyek elvezetik Önt a megfelelő induláshoz.

Mielőtt azonban belemerülnénk ebbe, először is világos és szilárd ismereteket szerezzünk arról, hogy mi is pontosan a szövegírás, és hogyan válhatunk szövegíróvá.

A szövegírást gyakran összekeverik a tartalommarketinggel és a tartalomírással. Bár néhány árnyalatban osztoznak, a szövegírás különbözik a tartalommarketingtől. És annak, aki szövegíró akar lenni, elengedhetetlen, hogy tudja, mit jelent.

A szövegírás leegyszerűsítve egy adott szolgáltatás, termék vagy vállalkozás népszerűsítésére és piacra dobására szolgáló tartalom írása. A cél az emberek meggyőzése és befolyásolása egy konkrét művelet megtételére, például a termék előfizetésére vagy megvásárlására. A szövegírótól elvárás, hogy a lehető legmeggyőzőbb másolatot készítsen, azaz a tartalmat.

A másolat többféle formában is készülhet, amelyek mindegyike arra irányul, hogy az ügyfeleket vagy az érintetteket konkrét cselekvésre késztesse. Néhány ilyen forma

 • E-mailek
 • Levelek
 • E-könyvek
 • Weboldal másolata
 • fehér papírok
 • Blogok

A szövegírás erős cselekvésre ösztönzésből (CTA) áll, és meggyőző a reklámírással szemben. Köztudott, hogy ez egy csúcsstratégia, amely a puha eladást engedi meg. A digitális marketing előrehaladtával a szövegírás kezdett egy kicsit veszíteni jelentőségéből. De továbbra is szerves része a konverziós arány növelésére törekvő vállalkozásoknak.

Forrás

Lépésről lépésre kezdőknek szóló útmutató a hatékony szövegíráshoz

A szövegírókra minden vállalkozásnak és iparágnak szüksége van, méretétől és ágazatától függetlenül. A szövegírás ugyanis egy olyan hirdetési forma, amely hatékonyabb, mint a közvetett reklámok és a digitális marketing.

Ez is az oka annak, hogy ma megnövekedett kereslet a szövegírók iránt. A szövegírás egy olyan készség, amelyet bárki és mindenki elsajátíthat, legyen szó friss diplomásokról, akik karrierjüket kezdik, vagy üzletemberről, aki forgalmát szeretné növelni.

Ha szövegíró szeretne lenni, vagy egyszerűen csak meg akar tanulni másolni, akkor ehhez egy lépésről lépésre szóló útmutatót adunk.

1. Olvass, olvass, olvass

Az írás és az olvasás kéz a kézben jár. Ennek az az oka, hogy amikor olvasol, megfigyeled és megtanulod, hogyan közvetítik a gondolatokat, üzeneteket és véleményeket. Ez segít írás közben – elsősorban azért, mert pontosan tudni fogja, milyen szavak illeszkednek egy mondatba és teszik vonzóvá. Az olvasás javítja a nyelvtudást, ezáltal fejleszti az interperszonális kommunikációs készségeket.

2. Ismerje meg ügyfelét, termékeit és szolgáltatásait

Amikor új feladatot kap, az első dolog, amit meg kell tennie, egy alapos kutatás. Ügyfele ismerete segít hatékony és jól informált példányt írni, feltéve, hogy Ön az említett ügyfelet fogja képviselni. Ismerje meg vállalkozásukat, céljaikat, jövőképüket és küldetésüket. Végezzen alapos kutatást az általuk kínált szolgáltatásokról és termékekről.

Az is elengedhetetlen, hogy ismerje a reklámozandó terméket vagy szolgáltatást. Próbáljon meg mindent megtudni róluk, jellemzőikről, előnyeikről és hiányosságairól. Ez segít a termék hatékony bemutatásában.

Olvasni:  Magento 2 Page Builder: útmutató kezdőknek

3. Ismerje meg célközönségét

Most, hogy ismeri ügyfelét és termékét vagy szolgáltatását, ideje feltérképezni a célközönséget. Az elkészített példányt össze kell állítani, hogy cselekvésre csábítsa a közönséget. A közönség minden csoportjának sajátos jellemzői vannak, amelyek csak rájuk jellemzőek.

Tegyük fel, hogy az Ön ügyfele egy bőrápoló márka, amely kifejezetten tinédzsereknek szánt vendéglátóipari termékeket kínál. Célközönsége a 14-19 éves tinédzserek. Ennek a közönségnek néhány közös jellemzője a közösségi média platformok, a trendek, a mémek és a fülbemászó nyelvezet erős használata. Ezért, ha hidratáló krémet ír, ügyeljen arra, hogy kreatív, fülbemászó és divatos legyen, hogy vonzza a fiatal közönséget.

4. Ismerje meg a versenytársakat

Ügyfele és terméke kutatása segít, hogy a példány igaz és releváns legyen. Ha azonban ügyfele versenytársait kutatja, inspirációkat és kiskapukat találhat, amelyek segítségével jobb és vonzóbb másolatot készíthet.

5. Legyen meggyőző

A végső cél az, hogy rávegye a vásárlót egy bizonyos műveletre, például megvásárolja a terméket vagy kapcsolatba lép a vállalkozással. A másolatnak elég meggyőzőnek kell lennie ahhoz, hogy befolyásolja a vásárlókat a vásárlásban. Erőteljes szavak és meggyőző hangnem használata nagyszerű módja ennek. Mivel azonban az ügyfelek vásárolnak vagy bármilyen más műveletet hajtanak végre, nehezen megkeresett pénzüket és értékes idejüket fektetik be. Ezért a másolatnak valódi információkat és állításokat kell tartalmaznia.

Lehetőleg ne használja túl a meggyőző hangot; olyan módon használja, hogy ne bosszantsa vagy sértse meg az ügyfeleket. Az egyik hiba, amelyet az új szövegírók általában elkövetnek, az impozáns szavak vagy nyelvhasználat. Ne felejtsen el meggyőzni, de ne erőltesse.

Példaként tekintse meg ezt a példányt.

Forrás

Meg voltál győződve, igaz? Amit éreztél, miután átélted ezt, az az, amit az olvasónak éreznie kell a példányaidat olvasva. Írás közben helyezze előtérbe az ügyfél által meghatározott célokat és célokat. Gyakran előfordul, hogy a szövegírók elvesznek az írási folyamatban, és jó példányt kapnak, de nem azt, amit az ügyfél kért. A revíziók elkerülése érdekében a célokat szem előtt tartva próbálja meg kialakítani a másolat elrendezését; így nem nagyon fogsz eltérni tőlük.

6. Kezdje az elrendezés elkészítésével

A fenti tippet folytatva, ha az írás megkezdése előtt készít egy elrendezést, az segít a jól irányított másolat elkészítésében. A szövegírás különféle formátumokat foglal magában, néha formátum nélkül is, de minden másolatnak hasonló a szerkezete. Gyakran nehéz releváns és meggyőző tartalommal előállni. Az írási folyamat azonban kényelmesebbé válik, ha van egy szerkezet.

7. Írj szabad elmével

Mivel a szövegírás célja, hogy befolyásolja a közönséget a döntéshozatalban, az új szövegírók gyakran túlságosan stresszesnek találják magukat ahhoz, hogy meggyőző és fülbemászó másolatokat készítsenek. Ez az oka annak, hogy a szövegíró által készített másolatok többsége hasonlít egymásra. Ennek elkerülése érdekében létfontosságú, hogy szabad elmével írjon, anélkül, hogy nyomást gyakorolna egyfajta tartalom összeválogatására.

Ne kövessen egy adott stílust vagy hangot; ehelyett úgy írj, ahogy szeretnél. Írj természetesen. És ha végzett az írással, javítsa át. Lektoráltassa, amit befejezett, és szerkessze, szem előtt tartva, hogy a célközönség hogyan szeretné elolvasni.

8. Kísérlet

Miután írt néhány példányt, próbálja meg elemezni őket. Ügyeljen írási stílusára, konkrét szavaira és hangnemeire, amelyek visszatérnek a munkája során. Szövegíróként az íráskészséged alapjaként fog működni.

Kísérletezzen nyelvekkel, szavakkal és hangszínekkel, hogy tovább fejleszthesse készségeit. Olvasson az irodalmi eszközökről, és próbálja meg beépíteni őket írásába. A másolat felkapósabbá tételéhez használjon rímelést, alliterációt, hasonlatokat, képeket, szimbolikát és metaforákat.

Az is fontos, hogy fejlessze azt a képességet, hogy megfelelő másolatokat írjon a különböző platformokra. A különböző platformokon más-más másolati formátum, hosszúság, hangszín stb. lesz. A közösségi média platformon közzétett példány eltér a webhelyen megjelenő hirdetéstől. Ezért kulcsfontosságú annak megtanulása, hogy melyik stílus működik egy kiválasztott platformon.

Olvasni:  11 tipp a hatásos e-mail szalaghirdetések tervezéséhez

9. Legyen beszélgetős

A másolatban használt nyelv és szavak jelentősen függenek a célközönségtől. Például, ha tinédzser közönsége van, az informális és divatos nyelvhasználat segít felkelteni a figyelmét. És ha van egy professzionális közönség, a hivatalos nyelv és a precíz szavak használata jobban működik.

A társalgási és egyszerű nyelvezet azonban a legjobb megoldás arra, hogy a példányt olvashatóvá és érthetővé tegyük. Lehetőleg ne használjon zsargont és szakszavakat; ehelyett egyszerű szavakra hagyatkozzon, amelyeket mindenki megért.

10. Kövesse a sikerképleteket

Talán ez a legtechnikásabb a kezdőknek szóló szövegírási tippek közül. Minden példány különbözik a másiktól. A szövegíróknak következetesen egyedi tartalommal kell előállniuk, ezért az általuk készített másolatok hossza, nyelve, hangja és stílusa eltérő.

Van azonban néhány alapvető képlet, amelyre minden szövegíró támaszkodik; ezek,

 • FAB – jellemzők, előnyök, előnyök

Amint azt sejteni lehetett, ez a képlet magában foglalja a termék vagy szolgáltatás által kínált jellemzők leírását, a használat előnyeit a termékekkel szemben, valamint az általa megszerzett előnyöket.

 • BAB – előtte, utána, híd

Ezzel a képlettel arra törekszik, hogy a vásárlók lássák az adott termék vagy szolgáltatás igénybevétele előtti és utáni okát. Felsorolja a jelenlegi forgatókönyvet – azaz az előzőt –, majd bevezet egy, a jelenlegi forgatókönyvtől merőben eltérő forgatókönyvet; ez az utána. Az előtte és utána közötti szakadék áthidalása érdekében bemutatja termékét és annak jellemzőit.

 • PAS – probléma, agitáció, megoldás

A PAS-képletű másolatok a probléma felsorolásával kezdődnek, amit aztán erős, érzelmes szavakkal felkavarnak vagy súlyosbítanak, és – mielőtt a vásárlók pesszimistává és bosszankodni kezdenének – megoldást kínálnak, vagyis a terméket vagy szolgáltatást.

 • AIDA – figyelem, érdeklődés, vágy, cselekvés

Az AIDA egy meghatározott minta követését foglalja magában. Először figyelemfelkeltő szavakkal és mondatokkal próbálja felkelteni az olvasók figyelmét, majd felkelti érdeklődésüket a termék és annak jellemzőinek felsorolásával. Az ügyfél figyelmének megtartása érdekében megpróbálja növelni a vágyát. A másolás befejezéséhez pedig felszólítja őket egy adott művelet végrehajtására.

 • 4Cs – világos, tömör, hiteles és meggyőző

Ez az egyik leggyakrabban használt képlet a szövegíráshoz. Az Ön által írt példány egyszerű, tömör nyelvezetet és szavakat használ, és szándéka szerint átlátható. Így a másolat hitelesnek és lenyűgözőnek tűnik.

11. Adj egy csilingelőt!

Ha megpróbál emlékezni néhány ikonikus reklámra, észre fogja venni, hogy először azok jutnak eszébe, amelyeken csilingelnek vagy csengenek – például a Cadbury krikettreklám. Ugyanez vonatkozik a másolatokra is. Amikor egy fülbemászó, vonzó, mégis meggyőző példányt kell készítenie, egy csilingelő vagy rím hozzáadásával mindkét legyet egy csapásra megölheti. Ezenkívül egy csilingeléssel a közönséget lenyűgözheti és leköti. Így nagyobb valószínűséggel fognak cselekedni, és nagy várakozással tekintenek a jövőbeli példányok elé.

12. Ugorj fel a trendi kocsira!

A trendek a legjobb és legegyszerűbb módja annak, hogy felkeltsd bárki figyelmét. Ez különösen igaz, ha a példányát a közösségi média felületein teszik közzé. A közösségi média növekvő előtérbe kerülésével rendkívül népszerűvé vált a trendek használata egy termék piacra dobásához.

Kövesse a különböző közösségi média platformokat, például a Twittert vagy az Instagramot, hogy naprakész maradjon a trendekkel. Próbáljon felugrani a trendkocsira, amikor úgy gondolja, hogy egy trend releváns a termék vagy szolgáltatás szempontjából, amelyről írnia kell.

Egy dolog, amit meg kell jegyezni, hogy bár a trendek használata a szövegírásban izgalmas, ki kell választania a megfelelőket. A másolatban mémeket és vicceket is használhat.

A szövegírás kihívást jelenthet, különösen az elején. Az új tartalomírók és szövegírók gyakran nehéznek találják a megfelelő szavakat, hangokat, stílusokat és nyelvezetet kitalálni, hogy hatékonyan megragadják az ügyfelek figyelmét, miközben finoman ráveszik őket a cselekvésre.

Ennek érdekében rengeteg szövegírási tipp található kezdőknek az interneten. Mindazonáltal mindegyiken végigmenni ijesztő feladat, és a végén inkább összezavarhat, mint segítene. Ezért összegyűjtöttük az 5 legjobb szövegírási tippet kezdőknek.

Olvasni:  A Lenovo Ideapad 720s-15 áttekintése – teljes útmutató

1. Kerüld a nehéz szavakat; ne komplikáld túl!

Bár bárki lehet szövegíró, nem mindenki lehet jó ebben. A nagy szövegírókat az jellemzi, hogy egyszerű, világos és tömör nyelvezetet tudnak használni, ugyanakkor cselekvésre késztetik az ügyfeleket.

Könnyen megrázkódnak a súlyos szavak, ha még nem ismeri a szövegírást és a tartalomírást. Nehéz lesz, hogy ne csábítson a zsargon és a nehéz szavak a szókincsében. Átlagban azonban a legtöbb ügyfél jobban szereti a társalgási nyelvet és a szavakat a „szavas” szavakkal szemben. A nehéz szavak kitűnnek bőséges szókincseddel és nyelvtudásoddal, de a legtöbb ember nem érti őket.

Használjon egyszerű, társalgási szavakat, hogy a vásárlóknak ne kelljen szótáruk után nyúlniuk. A tiszta és tömör írás képes lenyűgözni és befolyásolni a hallgatóságot. Ily módon növeli a másolat elérhetőségét, és ezáltal elősegíti a piaci penetrációt.

2. Használj erőszavakat!

A hatalmi szavak, nos, erősek. Elég erős ahhoz, hogy meggyőzze és elcsábítsa a közönséget. Pontosan ezért kell őket használnia, hogy másolatait kifogástalanná tegye. Az erőszavak bárhol használhatók, és képesek érzelmi reakciókat kiváltani, pozitív és negatív egyaránt.

Néhány erősítő szó, amellyel befejező másolatokat írhat:

 • Vigyázat
 • Óvakodik
 • Veszély
 • Csapkod
 • Sikertelen
 • Elképesztő
 • Boldog
 • Epikus
 • Erősítse meg
 • Boldog
 • Hibátlan
 • Elbűvölő
 • Allure
 • Érdekes
 • Mágneses
 • Félrevezető
 • Kedvezmény
 • Siet
 • Hiteles
 • Garantált
 • Bizalmas

Ezek a szavak kíváncsiságot, dühöt, kapzsiságot és félelem, izgalom, szórakozás, biztonság és bátorítás érzését váltják ki. A tartalomírók, marketingszakemberek, szerzők és szövegírók erőteljes szavakkal ragadják meg és befolyásolják az olvasókat.

Forrás

3. Figyelj

A tanulás fele megfigyelés és gyakorlatba ültetés. Tehát, ha legközelebb egy fülbemászó reklámmal találkozik a tévében, interneten, újságban, rádióban vagy magazinban, mindenképpen figyeljen rá. Figyelje meg és elemezze alaposan, hogyan használtak bizonyos szavakat vagy csilingeléseket a termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére.

Összehasonlíthatja az azonos termékeket kínáló különböző márkák példányait is, hogy megtudja, hogyan lehet egy terméket eltérően forgalmazni. Új ötleteket ad a megvalósításhoz. Ügyeljen arra, hogyan közvetítette az ötletet, és hogyan győzik meg finoman az ügyfeleket. Miközben ezt csinálja, ne felejtse el a szövegíró és az ügyfél szemszögéből is megfigyelni. Gyakorlatként próbálja meg elemezni ezt a L’OREAL hirdetést.

Forrás

4. Ne féljen kísérletezni

A szövegírótól elvárás, hogy különböző ügyfelek, termékek és szolgáltatások tartalmait gondozza. Ezeket a másolatokat különféle platformokon teszik közzé, például közösségi médiában, hírlevelekben, magazinokban stb. A másolatok hossza, formátuma, hangja és nyelve gyakran eltérő. Amikor a szövegírás minden aspektusa ingatag és változhat, akkor a tartalomnak is minden alkalommal másnak kell lennie.

Szövegíróként egyedi példányokat kell összeválogatnia. Még ha nagyon kreatív ember vagy is, akkor is nagy eséllyel kifogysz az ötletekből. És ha megteszi, a tartalommal való kísérletezés lesz az egyetlen módja az áttörésnek.

A nyelveddel, hangszíneddel, szavaiddal vagy írásstílusoddal való kísérletezés nagyszerű módja annak, hogy munkád frissen és magával ragadó legyen. Az olvasók vonzására használhat iróniát, szarkazmust, vicceket vagy mémeket. Ha hivatalos hangnemben írt másolatokat, érdemes megfontolni az informális stílus elfogadását. Sose tudhatod; felfedezhet valamit, amiben kivételesen jó vagy.

Forrás

Vegyük ezt a Mercedes-Benz hirdetést, csak 14 szó van benne, de ezek a szavak elegendőek ahhoz, hogy eljuttassák az üzenetet az olvasókhoz. Ezenkívül a megjelenített kép felkelti az olvasó figyelmét, és alátámasztja az állításokat. Ihletet meríthetsz az ilyen hirdetésekből, és kísérletezhetsz hasonló taktikával.

5. Rábeszélni, ne erőltetni!

A szövegírás lényege, hogy rávegye az olvasókat egy adott cselekvésre. Az új szövegírók gyakran kihívást jelentenek a megfelelő meggyőző szavak használata anélkül, hogy impozánsnak tűnnének. Az olvasónak minden lényeges információt meg kell kapnia a termékről vagy szolgáltatásról anélkül, hogy kötelessége lenne cselekednie. Ha túlzásba viszi a meggyőző szavakat vagy az erős nyelvezetet, az felzaklathatja, sértheti és bosszanthatja az olvasót.

Olvasni:  Hűséges vásárlók ügyvédekké alakítása: 5 követendő tipp

Ehelyett használjon erőteljes szavakat, hogy cselekvésre ösztönözze őket. Pozitív módon rávegye a vásárlókat arra, hogy azt gondolják, hogy a legjobb termékről maradnak le. Keltse fel érzelmeiket és érzéseiket olyan szavak használatával, amelyek kiváltják ezeket az érzelmeket. Próbáljon gyengéd és meggyőző szavakat használni, és ne váljon túl erősen.

Forrás

Kulcs elvitelek

Mielőtt lezárnánk, nézzük meg gyorsan ennek a cikknek a legfontosabb tudnivalóit.

A szövegírás olyan tartalom írása, amely egy terméket vagy szolgáltatást népszerűsít, miközben az ügyfeleket egy adott cselekvésre ösztönzi. Ez magában foglalja az olvasók csábítására szolgáló szavak használatát. Széles körben egyetértés van abban, hogy szinte bárkiből lehet szövegíró, ha hajlandó tanulni. A törekvő szövegíróknak sokat kell olvasniuk. Az olvasás fejleszti nyelvi és kommunikációs készségeit. Tudni fogja, milyen szavak működnek, és hogyan kell rövid, nyelvtanilag helyes mondatokat írni.

Emellett gyakorold az írást. Írjon különböző típusú másolatokat és különböző üzleti szektorokhoz és termékekhez. Használjon irodalmi eszközöket, hogy egy kis frissességet adjon másolatainak. A tanulás irányítottabbá tételéhez kövesse ezeket a szövegírási tippeket,

 • Használjon egyszerű, társalgási szavakat a nehéz zsargon helyett
 • Használjon erős szavakat, hogy hatásos másolatot írjon
 • Figyelje meg a talált hirdetéseket és másolatokat; tanulni tőlük
 • Kísérletezzen új szavakkal, stílusokkal, hangokkal és szerkezetekkel
 • Használjon finom meggyőzést; soha ne szabj ki

Következtetés

A szövegírás egy növekvő karrier, amely nagyon keresett. A szövegírónak össze kell hangolnia a szavakat, vonzza az olvasókat, és meg kell győznie őket a termékről. Kreatív tartalmat fogsz kurálni, és megkérdőjelezed a korlátaidat. A szövegírás világa elsőre ijesztőnek és elsöprőnek tűnhet. Mivel az internet tele van szövegírási tippekkel kezdőknek, jobban elveszettnek érezheti magát, mint az elején. Annak elkerülése érdekében, hogy belefulladjon ezekbe a tippekbe, kövesse a kiválasztott néhányat az alap felépítéséhez. Ezután adjon hozzá új készségeket és képleteket ehhez az alaphoz.

GYIK

1. Mik a szövegírás alapjai?

A szövegírásnak különféle szempontjai vannak; az alábbiakban azonban néhány a szövegírás alapjait ismertetjük,
1. Világos, tömör nyelvezet
2. Sorolja fel az előnyöket a funkciókkal szemben
3. Kutassa fel ügyfelét és piacát
4. SEO optimalizált másolat
5. Meggyőzni, ne erőltesse
6. Tartalmazza a megfelelő cselekvésre való felhívást
7. Írj úgy, hogy szem előtt tartod a közönségedet

2. Elkezdhetem a szövegírást tapasztalat nélkül?

Igen! A szövegírás olyan készség, amelyet bárki és mindenki megtanulhat. Nincsenek speciális diplomák vagy kurzusok, amelyeket az embernek el kell végeznie a szövegírás megkezdése előtt. Egyszerűen elkezdhet szövegírást tanulni az internetről.

3. Könnyen megtanulható a szövegírás?

A szövegírást sokan nehéz feladatnak tartják. Ez azonban könnyebb, mint gondolnánk. Ha a megfelelő eszközöket használjuk a szövegírás megtanulásához, néhány héten vagy hónapon belül bárki mesterré válhat a szövegírásban.

4. Hogyan tanulhatok szövegírást?

1. Kezdjen el olvasni, hogy javítsa nyelvtudását
2. Kezdj el blogokat vagy termékleírásokat írni
3. Böngésszen az interneten, hogy példákat találjon másolatokra és egyéb forrásokra
4. Írjon különböző termékekről, vállalkozásokról és iparágakról
5. Építse fel portfólióját
6. Írás előtt alaposan tanulmányozza át a témát
7. Gyakornok vagy szabadúszó tapasztalatszerzés céljából
8. Legyen naprakész a többi szövegíróval

5. Milyen jellemzői vannak egy jó szövegírónak?

1. Világos és precíz írás
2. Mélyreható kutatás a piacról és a közönségről
3. Hatékony CTA
4. SEO optimalizált szövegírás
5. Vonzó és fülbemászó címek és nyelvezet
6. Könnyen érthető nyelv

6. A szövegíróknak tudniuk kell a SEO-t?

A digitális marketing növekvő előtérbe kerülésével a SEO a szövegírók elengedhetetlen készségévé vált. A SEO ismerete segíthet a szövegíróknak igényes és rendkívül hatékony másolatok írásában. Ez azonban nem kötelező készség.

7. Megtanulhatok szövegírást a YouTube-ról?

A YouTube, akárcsak a Google, kiváló forrás a készségfejlesztéshez. Szinte minden témához találunk oktatóanyagokat. Több ezer YouTube-videó használható szövegírás tanulására.

Új publikációk:

Ajánlott