5 videós ügyfélszolgálati tipp vállalkozása számára

Egy vállalkozásnak kiváló ügyfélszolgálatra van szüksége, és a videók, például a bemutatók és az ajánlások nagyszerű lehetőségeket kínálnak. Ez a blog öt módot sorol fel a videós ügyfélszolgálathoz.

A videó marketing és értékesítési eszközként való használata bevált stratégia, és már egy ideje létezik. De mivel a COVID-19 megváltoztatja az üzletmenetet, az értékesítés és a marketing csak néhány olyan részleg, ahol ezeket használhatják.

A videó egyre nagyobb teret hódít az ügyfélszolgálat hatékony eszközeként. Végül is az ügyfélszolgálati csapatok újabb és egyedibb módszereket kínálnak a jó ügyfélélmény biztosítására. A videóknak megvan az az ereje, hogy ezt megtegyék. A vállalkozások sokféleképpen hasznosíthatják, beleértve a videóvezérelt ügyfélbeépülést, tudásbázisokat, élő támogatást és még sok mást. Ez egy többcélú, rugalmas eszköz, amely könnyedén illeszkedik az összes ügyfélszolgálati stratégiához.

Forrás

További információt keres a videós ügyfélszolgálatról? További információért olvassa el az alábbiakat.

5 módszer a videók használatával az ügyfélszolgálat fejlesztésére

A márkák számos videóformátumot használhatnak a nagyszerű vásárlói élmény biztosítása érdekében. Ide tartozhatnak a videohirdetések, értékesítési videók, magyarázó videók stb. Íme néhány bevált módszer a videó használatával a videós ügyfélszolgálat fokozására.

Olvasni:  A végső útmutató a tartalomterjesztési stratégia létrehozásához 6 egyszerű lépésben

1. Válaszolj ismétlődő kérdésekre előre elkészített videókkal

Néhány ismétlődő lekérdezésről információkat találhat a vásárlói trendek és a termék használata során felmerülő kihívásokra vonatkozó adatok alapján. Kérdés lehet a termék elindítása vagy a szolgáltatás igénybevétele; ezeknek a lekérdezéseknek kell lenniük, amelyek gyakran felbukkannak az ügyfél interakciója során. Ahelyett, hogy az ügyfélszolgálati munkatársai ugyanazt válaszolnák, és időt pazarolnának, készíthet néhány rövid videót, amelyek bemutathatják a megoldást a videóban. Adja hozzá ezt webhelye Súgó, Tudásbázis vagy Oktatóanyagok részéhez, és ügyfélszolgálati munkatársai hatékonyabbak lehetnek.

2. Használjon videocsevegést az ügyfelek problémáinak megoldására.

Új szintre szeretné emelni ügyfélszolgálati tapasztalatát? Használja a videotámogatási csevegést a nehéz kérdések valós idejű megoldásához. Gyakorlati és azonnali, eredményorientált támogatást nyújt, miközben kihasználja a képviselő tudását és tapasztalatát. Az ügyfelek valós időben kapják meg válaszaikat.

Videocsevegés

Forrás

A másik előny, hogy az ügyfelek kényelmesen felvehetik a kapcsolatot az ügynökökkel. Ha a videocsevegést beépíti a szoftverébe, a kialakuló egy-egy kapcsolat még soha nem látott mértékben javíthatja az ügyfélélményt. Tehát az élő videós ügyfélszolgálat a nyertes formátum.

3. Hozzon létre egy videóvezérelt tudásbázist

Az ügyfeleknek nincs idejük vagy türelmük az ügynökök felhívására. Ahelyett, hogy megvárnák őket, miért ne használnának öncélú ügynököket? Győződjön meg róla, hogy tudásbázisa naprakész, mélyreható és alaposan feltárt, hogy az ügyfélbázis önellátó legyen. Az ügyfelek ezeket a felhasználóbarát videókat használhatják arra, hogy a számukra legmegfelelőbb szakértőkké váljanak.

A videóvezérelt tudásbázis kettős célt szolgál, hogy belső erőforrássá váljon az ügyfélszolgálati csapat számára. Hozzon létre egy könyvtárat az ilyen videókból, hogy az új ismétlések naprakészek legyenek. Hozzáadhat hibaelhárítási és ügyfél-bevezetési videókat is.

Olvasni:  Hogyan növelheti az e-mail megnyitási arányát a hírlevélhez (10 tipp)

Használjon sokféle tartalmat, hogy egy fokozattal feljebb vigye a tudásalapú videókat. Lehetnek lebilincselő blogok, oktatóanyagok, video-infografikák és videók a legjobb ügynökei történeteiről. Az ilyen tartalmak emberi érintést adnak tudásbázisának, és érdekes olvasmányt tesznek lehetővé.

4. Ügyfélbevezető videók

Az ügyfelek bevonása nehézkes, és ha jól elkészített bevezető videóid vannak, a támogatási csapat terhelése kisebb. Az új ügyfelek megtekinthetik a videókat, és választ kaphatnak kérdéseikre ahelyett, hogy az ügyfélszolgálati csapathoz fordulnának alapvető kérdésekkel. Egy jó bevezető videó létrehozásához értse meg a célját. Tájékoztatónak kell lennie, vagy értékesítési bemutatónak kell lennie, amely bemutatja az Ön ajánlatát?

Ügyfélbefogadás

Forrás

5. Proaktív támogatás webináriumokon keresztül

Ha megvan a gyakori kérdések listája, webináriumot szervezhet ezekről a támogatási témákról. Ez ösztönözheti a felhasználó elköteleződését, de proaktív támogatást is kínálhat. A webináriumon részt vevő nézők beszélhetnek a felmerülő problémákról és fájdalmaikról.

4 ok, amiért vállalkozásának szüksége van videós ügyfélszolgálatra

Vállalkozás elindításához jó ötletre és némi tőkére lehet szükség. A kiváló ügyfélszolgálat azonban megkülönböztető tényező lehet vállalkozása sikeres növekedésében. Íme néhány oka annak, hogy vállalkozásának kiváló ügyfélszolgálatra van szüksége.

Vevőszolgálat

Forrás

1. Ügyfelek megőrzése

Egy jól megalapozott üzleti statisztika azt mutatja, hogy az új ügyfelek megszerzése többe kerül, mint a meglévők megtartása. Az ügyfelek elégedettsége egyre fontosabbá válik, különösen a korlátozott erőforrásokkal rendelkező kisvállalkozások esetében. A felmérések szerint az ügyfelek 70%-a kilép egy vállalkozásból, mivel nem bánnak velük jól. Ezért elengedhetetlen egy kiváló ügyfélszolgálati csapat. A segítőkész ügyfélszolgálat lehetővé teszi a vállalkozás számára az ügyfelek megtartását. A boldog ügyfelek a szóbeszéd révén hatékonyan mozgatják az üzletet.

Olvasni:  A Google Címkekezelő használata e-kereskedelmi vállalkozása számára

2. Növelje az eladásokat

Míg az ügyfélszolgálat az ügyfelek megtartását jelenti, ez sokkal több annál. Ez is egy nagyszerű módja annak, hogy növelje az eladásokat. Meglévő ügyfelei és leendő ügyfelei is kérdéseik vannak az Ön szolgáltatásával vagy termékeivel kapcsolatban. Tanulmányok azt mutatják, hogy a vásárlók több mint fele feladja az online vásárlást, amikor nem találja meg a keresett információt. Az online vagy más egyszerű módon nyújtott ügyfélszolgálat segíti az értékesítést.

3. Bővítse szolgáltatásait vagy termékeit

Az ügyfélszolgálati csapat kritikus kapcsolat a vállalkozáson kívüli világgal. Más csapatokkal ellentétben az ügyfélszolgálati csapat megismeri az ügyfelek pulzusát. Információkat gyűjthetnek arról is, hogy az ügyfelek hogyan lépnek kapcsolatba a szolgáltatásokkal vagy termékekkel, és ha bármilyen problémájuk van. Ez segíthet a termékkel kapcsolatos hasznos döntések meghozatalában, módosítások és szolgáltatások meghozatalában, amelyeket az ügyfelek szeretnek. Az ügyfélszolgálat hasznos lehet, és alapvető döntéseket hozhat a termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban.

4. Szerezzen több esélyt az újraértékesítésre és a keresztértékesítésre

Kapcsolja össze vállalkozását a támogatási csatornákkal és a vállalkozását üzemeltető szoftverrel. A videók biztosítják, hogy mindenki, beleértve az értékesítést, a marketinget és az ügyfélszolgálatot is, ugyanazon az oldalon legyen az ügyfelekről. Jelenlegi ügyfelei jelentik az üzlet legjobb forrását. Ha az ügyféladatokat minden csapat megosztja, a vállalkozás nagyszerű munkát végezhet a kapcsolatépítésben. Segíthet feltárni a keresztértékesítési és a továbbértékesítési vevői lehetőségeket is.

A videós ügyfélszolgálat előnyei

Forrás

A videós ügyfélszolgálat néhány előnye a következők:

  • Megnöveli a lekérdezések megoldásának sebességét azáltal, hogy egyszerű és gyors megoldásokat kínál ügyfeleinek egyetlen gombnyomással.
  • Segít az ügyfeleknek, hogy könnyen megértsék a kínált terméket/szolgáltatást.
  • Csökkenti a támogató csapat terheit, mivel kevesebb lesz az ismétlődő kérdésekre irányuló hívás. Üzleti szempontból csökkenti a munkaterhelést és növeli a termelékenységet.
  • Mivel a videók éjjel-nappal elérhetők, az ügyfelek kényelmesen használhatják őket, így ez egyfajta kiterjesztett ügyfélszolgálat.
Olvasni:  A legjobb Deagle Skinek a CS2 Desert Eagle számára

Gyors összefoglaló

Az ügyfélszolgálati videók, különösen az élő videós ügyfélszolgálat, az egyik legjobb módja annak, hogy hatékonyabb megoldásokat nyújtsunk az ügyfelek kérdéseire. Amellett, hogy felgyorsítja a teljes problémamegoldási folyamatot, elégedettebbé teszi az ügyfeleket, mivel nem kell várniuk, hogy megkeressék az ügynököket. Ez növelheti az ügyfelek megtartását, mivel többet tudnak kihozni a szolgáltatásból vagy termékből.

Kulcs elvitelek

  • A videós ügyfélszolgálat produktívabb és pozitívabb ügyfélélményhez vezet. Az ügyfelek magas szintű elégedettsége még a szkeptikust is hűségessé változtathatja.
  • A márkák számára is logikus, mivel a videós ügyfélszolgálat szünetet ad a támogató csapatoknak az ismétlődő kérdésektől.

GYIK

1. Hasznosak a videók az ügyfélszolgálat számára?

Igen. Felmérések szerint sokan néznek magyarázó videókat, hogy megismerjék a terméket vagy szolgáltatást. Sok marketingszakember úgy véli, hogy az ügyfélszolgálati videó fontos a márkák számára, különösen a járvány után.

2. Fontos a videominőség hitelessége az ügyfélszolgálatban?

Sokan aggódnak amiatt, hogy a videók nem hangzanak vagy jól néznek ki. Bár a videók minősége fontos, a hitelesség felülmúlja azt. Egy webkamera és egy képernyőfelvevő elég jó videókat rögzíthet; a tartalom még mindig a király, még itt is.

Új publikációk:

Ajánlott