5 webhely-elrendezési tipp, amelyet most végre kell hajtani

Tartalomjegyzék

 • Az 5 legjobb tipp a webhely elrendezésének megtervezéséhez
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Nagyon sok irányvonalat követhet, amikor eldönti webhelye elrendezését és kialakítását. Weboldala lehet játékos és interaktív, elegáns és modern, esetleg minimalista. Tisztán tudod, hogy milyennek szeretnél kinézni? Vagy ragaszkodik ahhoz a reményhez, hogy különböző dolgokat próbál ki, és ragaszkodik ahhoz, ami a legjobbnak tűnik Önnek és csapatának? Ha még nincs tiszta képe, megbeszélünk néhányat weboldal elrendezési tippek ami segíthet neked.

Forrás

Egy kiváló webdizájn javíthatja a felhasználói élményt és a funkcionalitást, miközben első pillantásra könnyen érthető. A rossz webhely elrendezés, szín vagy szöveg olvashatósága viszont néhány másodpercen belül ellökheti a felhasználót az oldalra érkezés után. Egy új weboldal létrehozása nagyszerű módja annak, hogy megmozgassa kreatív izmait. Bár a webhely végső megjelenésének tükröznie kell a stílusát, a munkamenetét és a márkaidentitást, néhány alapvető szabály továbbra is érvényes. Hasznos, ha áttekint néhány irányelvet, amelyek segítségével webhelye egyidejűleg hatékonnyá és vonzóvá teheti, megőrizve azt technikailag.

Az 5 legjobb tipp a webhely elrendezésének megtervezéséhez

Az alábbi részben megtudhatja, hogyan optimalizálhatja a webhely elrendezését és kialakítását különféle vállalkozások számára, például online boltok, blogok, portfóliók, vállalati szolgáltatások, vendéglátó vállalkozások stb. számára. Ezek az irányelvek biztosítják, hogy webhelye ne csak jól nézzen ki, hanem maximalizálja az üzleti sikert, akár a forgalom értékesítésekké alakításáról van szó, akár arra ösztönzi az olvasókat, hogy hosszabb ideig maradjanak az oldalon.

Merüljünk el a különböző dolgokban weboldal elrendezési tippek amelyek segíthetnek olyan webhely létrehozásában, amely konverziót eredményez, növeli a munkamenet időtartamát, vagy maradandó benyomást hagy potenciális ügyfeleiben.

Olvasni:  A Techstars vezérigazgatója azt állítja, hogy a beruházásokhoz szükségtelen a város jelenléte

1. Tartson fenn egy vizuális hierarchiát

Ez egy fontos tipp a weboldal tervezésével és elrendezésével kapcsolatban. A weboldal tervezésénél elengedhetetlen a vizuális hierarchia. Mindenekelőtt sorolja fel az összes oldalt, amelyet közzé kell tennie a webhelyén. Azt szeretné, ha látogatói gyorsan megértenék, miről is szól az Ön vállalkozása. Képesnek kell lenniük minden információhoz hozzájutni anélkül, hogy túl mélyre kellene menniük a webhelyen.

Bevételt vagy forgalmat is szeretne generálni, ezért azonnal meg kell mutatnia nekik a legjobb ajánlatot, szolgáltatást vagy ajánlatot. A márka webhelyének néhány szabványos oldala a következő: Kezdőlap, Rólunk, Szolgáltatások/Üzlet/Termékek, Blog, Általános Szerződési Feltételek, Adatvédelmi szabályzat, Visszaküldési szabályzat és Kapcsolatfelvételi adatok. Miután tudja, milyen információkat kell feltöltenie, rendezheti webhelye oldalainak menüjét és legördülő listáját.

Forrás

A különböző objektumok közötti bőséges fehér tér a legbefolyásosabb elem az elrendezésben. A legjobb elhelyezések némelyike ​​laposra eshet, ha nem hagynak helyet az áttekinthetőség érdekében. A cél az, hogy a látogatók a lehető legegyszerűbbé tegyék az oldalak átvizsgálását és olvasását anélkül, hogy a túl sok részlet és hivatkozás elterelné a figyelmét.

A vizuális hierarchia biztosításának másik módja a tipográfia, a képek és a színek. Különböző színeket használhat: kiegészítő vagy kontrasztos. Kontrasztot hozhat létre az elemek között, és lehetővé teheti, hogy bármelyikük jobban kitűnjön. A legfontosabb tartalmat úgy kell felépíteni, hogy ez legyen az első dolog, amit a látogató észrevesz az Ön weboldalán. Egy egyszerű webhely-elrendezési tipp, hogy különböző méreteket használ a szöveghez és annak az oldalon való elhelyezéséhez. Használhat például nagy szöveget a címsorokhoz, közepes méretű szöveget a bekezdésekhez és kis szöveget a cselekvésre ösztönző (CTA) gombokhoz.

2. Legyen zűrzavarmentes honlapja

A kezdőlap a weboldal tervezésének kritikus eleme. Ez az első dolog, amit az emberek meglátnak, amikor felkeresik webhelyét, ezért rendezett módon adja meg számukra a szükséges információkat. Válasszon egy minimalista és zűrzavarmentes honlapot közvetlen CTA gombbal. Az emberek nem élvezik, ha túl sok képbe, szövegbe, hirdetésbe vagy menüelembe fulladnak bele.

Olvasni:  Tartalommarketing és bejövő marketing: különbségek és hasonlóságok, amelyeket minden marketingszakembernek tudnia kell

Egy alap tipp a weboldal elrendezésének megtervezéséhez olyan kezdőlapot hoz létre, amely egyértelmű irányt ad a felhasználónak a következő lépéshez. A felhasználó kognitív terhelése megnő, ha túl sok lehetőség közül választhat a kezdőlapon. Hagyja, hogy az oldal lélegezzen, és győződjön meg arról, hogy bárminek, amit az oldalon helyez el, egyértelmű célja van – például egy kiemelt CTA gomb arra készteti a látogatókat, hogy gyorsabban hozzák meg a vásárlási döntést.

3. Hozzon létre egyszerű tartalmat

Legyen webhelye tartalma a lehető legvilágosabb, tömör és olvashatóbb. Válasszon olyan betűtípusokat, amelyek könnyen olvashatók, és a kritikus vagy összetett információkat lehetőség szerint egészítse ki vizuális elemekkel. Ha minden oldalhoz egyértelmű címet, rövid leírást és CTA-t rendelünk, ez jó tipp a webhely elrendezésének megtervezéséhez.

Kerülje az összetett szókincs és a hosszú mondatok használatát. Legyen a webhelye minden korosztály számára olvasható, és mindenki számára érthető, aki tud olvasni. Ezenkívül legyen összhangban a tipográfiával, stílussal és hangszínnel.

4. Biztosítsa az egyszerű navigációt

A rosszul megtervezett webhelyek legfrusztrálóbb aspektusai a rossz navigáció és a folyamatos felugró ablakok. Ha a webhelyén nehéz eligazodni, az komoly kitörést jelent a látogatók számára, és valószínűleg azonnal elhagyják a webhelyet.

Számos módja van annak, hogy a webhelyen való navigálást megkönnyítse látogatói számára. Az egyik legjobb webhely-elrendezési tipp egy olyan nyitóoldal hozzáadása, amely vásárlói beszámolókon keresztül közli olvasójával, hogy mit ad el, milyen áron, és miért Ön a legjobb. Egy másik lehetőség, ha egy apró bevezetőt ad hozzá a kezdőlapjához. Ez lehetőséget ad a látogatóknak, hogy elinduljanak, és végigjárják webhelye többi részét, miután többet megtudtak Önről.

Ezenkívül győződjön meg arról, hogy az összes oldalon található hivatkozások más szükséges weboldalakra. Például, ha valaki megtekintette az egyik blogbejegyzését, és több tartalmat szeretne látni az adott témában, engedélyezze számára, hogy hozzáférjen ehhez az információhoz az adott oldalon található összekapcsolással. Olvasói egyetlen kattintással más bejegyzéseket is találhatnak az adott témában anélkül, hogy vissza kellene térniük a kezdőlapra vagy újra keresniük kellene.

Olvasni:  A közösségi meghallgatás használata minősített leadek generálására

Forrás

Panoráma hozzáadásával is segítheti a látogatókat a navigálásban a webhelyen. A navigációs elemek hasznos tippeket adnak, amikor a felhasználók egy nagyobb, többszintű webhelystruktúrát (például kategóriákat vagy alkategóriákat) tartalmaznak. Megmondják az olvasónak, hogy hol vannak a weboldalon. Sőt, SEO szempontból is elengedhetetlenek. Végül helyezzen el világos CTA-gombokat az egész webhelyen, lehetővé téve az emberek számára, hogy bármely meglátogatott oldalról intézkedjenek. Ez bármi lehet a termék megvásárlásától vagy az e-mailes hírlevélre való feliratkozástól.

5. Optimalizálja mobilra

A webhelyek tervezésével és elrendezésével kapcsolatos egyik legfontosabb tipp a mobilbarátság integrálása az általános tervezésbe. Elengedhetetlen a mobilbarát weboldal kialakítása, hiszen sokan többet használnak okostelefonjukon és táblagépükön böngészésre, mint számítógépükön. A design legyen tiszta és könnyen olvasható álló módban.

Forrás

Folyamatosan figyelje weboldalai betöltődését az internetkapcsolat sebességének minden szintjén. A lassan betöltődő webhelyek miatt a felhasználók csalódottan távozhatnak, és soha többé nem térnek vissza. A navigációs menüt és a CTA-t intuitív módon kell elhelyezni a weboldal tetején vagy alján, hogy a felhasználók egyértelmű lehetőségeket kapjanak a feladatok elvégzéséhez, például a regisztrációhoz vagy a vásárláshoz.

Kulcs elvitelek

 • A webhely kialakításának és elrendezésének a felhasználói élményre kell összpontosítania, és könnyű hozzáférést, navigációt és funkcionalitást kell kínálnia.
 • Először is sorolja fel az összes oldalt, amelyet közzé kell tennie a webhelyén.
 • Biztosítsa a vizuális hierarchiát a weboldalak, a tipográfia, a képek, a színek és a tartalom rendezett elrendezésével.
 • A legjobb webhelyelrendezési tipp az, hogy egy minimalista és zűrzavarmentes honlapot válasszon közvetlen CTA gombbal.
 • Az egyik legjobb tipp a webhely elrendezésének megtervezéséhez egy olyan nyitóoldal hozzáadása, amely elmondja, hogy mit és milyen áron ad el, és miért vagy a legjobb.
 • Ezenkívül világos CTA-kat adjon meg a webhelyen, hogy az emberek könnyen áttérhessenek egyik tevékenységről a másikra.
 • A webhely szövege minden korosztály számára olvasható legyen, és mindenki számára érthető legyen, aki tud olvasni.
 • Legyen következetes a tipográfiával, stílusával, márkaidentitásával és hangjával.
Olvasni:  Ingatlanokkal foglalkozó weboldal – 8 hasznos tipp a sikerhez

Következtetés

Egy kiváló webdesign-elrendezés megédesítheti potenciális ügyfelei élményét, maradandó benyomást hagyva. A webhely létrehozása nagyszerű módja annak, hogy kifejezze tevékenységét, márkaidentitását és stílusát.

Egyszerűen fogalmazva, egy nagyszerű webhelykialakítás megkönnyíti az oldalak közötti váltást a webhelyen. A webhelyek tervezésével és elrendezésével kapcsolatos egyik legnépszerűbb tipp egy olyan nyitóoldal hozzáadása, amely elmeséli a márkája történetét, bemutatja ajánlatának lényegét, és erős CTA-val rendelkezik. A biztonságos webhely-elrendezési tipp egy minimalista és zűrzavarmentes honlap választása közvetlen CTA gombbal.

Ha követi a blogban tárgyalt egyéb webhely-elrendezési tippeket, akkor webhelyét hatékonyan és vonzóvá teheti, miközben megőrzi műszakilag megbízható.

GYIK

1. Mi az az öt webhelytervezési tipp?

Az öt legfontosabb webhely-elrendezési tipp a következő.
1. Tartson fenn egy vizuális hierarchiát.
2. Legyen zűrzavarmentes honlapja.
3. Hozzon létre egyszerű tartalmat.
4. Biztosítsa az egyszerű navigációt.
5. Optimalizálja mobilra.

2. Hogyan hozhatok létre egy egyszerű weboldal elrendezést?

Ha termékértékesítéssel foglalkozik, létrehozhat egy egyszerű nyitóoldalt, amely elmondja az olvasónak, hogy mit, milyen áron és miért a legjobb. Ha Ön szolgáltató vagy tanácsadó, akkor kezdheti azzal, hogy összeállít egy listát azokról a lényeges információkról, amelyeket szeretné, hogy ügyfele elolvasson. Ezután állítsa be a lista minden elemét az üzleti igényeinek megfelelően.

3. Mi a legjobb elrendezés egy e-kereskedelmi webhelyhez?

Az e-kereskedelmi webhelyek számára a legjobb a célorientált webhely-elrendezés, amely egyértelmű CTA-kkal ráveszi ügyfeleit a vásárlásra.

4. Mi a legjobb tipp a weboldal elrendezésének megtervezéséhez?

Tartsa zűrzavarmentesen oldalait, és lehetőség szerint egészítse ki az összetett információs látványelemeket. Hagyja, hogy webhelye lélegezzen úgy, hogy ne zsúfolja túl sok elemmel.

Új publikációk:

Ajánlott