5 zseniális módszer a mozgógrafika marketingben való használatára

A mozgógrafika minden sikeres marketingkampány varázslatos összetevője lehet. Ebből a blogból megtudhatja, hogyan használhatja őket hatékonyan márkája érdekében.

2022-ben nagyon nehéz felkelteni a közönség figyelmét. Nem elég értékes tartalmat adni nekik, de az is fontos, hogy ez a tartalom figyelemfelkeltő legyen. A mozgó grafika pedig egy zseniális módja annak, hogy varázst adjon a tartalomhoz.

A mozgógrafika rendkívül hatékony marketingeszköz lehet, kiegészítve a vállalat átfogó márkaépítési stratégiáját. Használhatók erőteljes és lebilincselő videótartalom létrehozására, amelyet a közösségi médiában és más csatornákon terjeszthetnek.

A mozgógrafikus tervezést a weboldaltervezésben és a reklámozásban is egyre gyakrabban használják. A mozgógrafikák marketing tevékenységébe való beépítésével számos kulcsfontosságú célt érhet el: növelheti a márkaismertséget, növelheti az internetes forgalmat és növelheti a konverziókat.

Ebben a blogbejegyzésben megtudjuk, mennyire fontos a mozgó grafika a reklámozásban. Ezzel együtt megtudhatja a mozgógrafikák marketingben való használatának legjobb módjait is. Tehát minden késedelem nélkül gurítsuk fel ezt a labdát.

Forrás

Mi az a mozgógrafika a reklámokban?

A mozgógrafika a digitális animáció egyik formája, amely rövid videoklipeket vagy képeket használ a mozgás illúziójának megteremtésére. Az egyszerű animált szövegtől vagy logóktól a teljes értékű animált jelenetekig bármit tartalmazhatnak.

A reklámokban megjelenő mozgógrafikákat gyakran használják egy termék vagy szolgáltatás gyors magyarázatára. A hagyományos statikus hirdetéseknél vizuálisan érdekesebb hirdetés létrehozására is használhatók. A mozgógrafikák az online figyelem felkeltésében is hatékonyak, mivel a felhasználók nagyobb valószínűséggel néznek meg egy rövid, lebilincselő videót, mint egy hosszú szövegtömböt. Mint ilyenek, a reklámkampányok egyre fontosabb részévé váltak.

Olvasni:  A 38 legjobb digitális marketinges, akit követhet a közösségi médiában

Hogyan hatékonyabb a közösségi média mozgógrafika?

A mondás tartja: egy kép többet ér ezer szónál. De ha a közösségi médiáról van szó, egy mozgókép még többet érhet. A mozgógrafika szemet gyönyörködtető és lebilincselő, és arra ösztönzi a felhasználókat, hogy hosszabb ideig maradjanak itt, és jobban befogadják az üzenetet. Azt is megkönnyítik, hogy gyorsan és hatékonyan kifejtse álláspontját anélkül, hogy sok szöveggel zsúfolná el a bejegyzést.

szerint a a Content Marketing Institute jelentése, a marketingesek legalább 75%-a a videógyártást részesíti előnyben. A mozgógrafikák sokoldalú természetük miatt a leghatékonyabbak közé tartoznak.

  1. A mozgógrafika azonnal emlékezetesebbé tehet minden unalmas tartalmat.
  2. A közösségi média mozgógrafikái jobban megoszthatók.
  3. A mozgógrafika felkelti a közönség figyelmét, és márkaismertséget kelt.

A mozgógrafikus hirdetések előnyei

Ahogy egyre több márka összpontosít a tartalommarketingre, hogy növelje márkája értékét, a mozgógrafikák rendkívül népszerűvé váltak. Az animált videó formátum nagy sikert arat a hirdetők számára. Rövid videórészletek készíthetők minden platformra, és számos előnnyel rendelkeznek, amint azt alább említettük:

  1. A mozgógrafika szinte minden korosztály számára vonzó. Mindig jobb választás, mint egy statikus hirdetés.
  2. Mozgó grafikákat sokkal könnyebb létrehozni, mint tényleges videókat és animációkat. Ezért költség- és időtakarékosabbak.
  3. Könnyen megoszthatók a platformok között, és növelik a tartalom elérését.
  4. A mozgógrafika rendkívül sokoldalú. Minden márka megalkothatja saját egyedi stílusát, és többféle formátumban reprodukálhatja azokat.

5 módszer a mozgógrafika használatára a marketingben

Most, hogy tisztában vagyunk a mozgógrafikák előnyeivel, nézzük meg az öt legnépszerűbb felhasználási módot. Kipróbálhatja őket különböző platformokon, beleértve a közösségi média platformjait és a webhelyét.

1. Magyarázó videók

Biztosan találkoztál már sok magyarázó videóval online a YouTube-on és a Twitteren. Gyakran egyszerű grafikát használnak a koncepció magyarázataként. Ezek a mozgógrafikus videók a legjobbak az iparágával, termékeivel vagy márkájával kapcsolatos fogalmak magyarázatára. Több funkciót is hozzáadhat, hogy vonzóbbá tegye őket. A legjobb, ha könnyen beszélnek hosszadalmas fogalmakról.

Olvasni:  Hogyan használd a közösségi médiát a legjobb Black Friday ajánlatok megszerzéséhez

Használjon jó színpalettát vonzó videó létrehozásához. Adjon hozzá halk zenét a háttérhez a kifinomult hatás érdekében. Győződjön meg arról, hogy a beszéd jól forgatókönyve van, és minden szót egyértelműen kell kiejteni. Végül ne felejtsen el felvenni egy fülbemászó indexképet. Tedd fel videódat a YouTube-ra vagy a webhelyedre, és reklámozd a közösségi médiában.

2. Közösségi média gifek

A közösségi média a szórakoztató mémekről és gifekről szól, amelyeket könnyedén újra megoszthat az interneten. A gifek olyan animált képek, amelyek 2022-ben rendkívül népszerűvé váltak. A rövid hosszúság és a mozgó színek nagyon vonzóak és lekötik a közönséget.

A gif készítés a legegyszerűbb, ha csak egy képet és néhány mozgó elemet kell hozzáadnia hozzá. Videókból is készíthet gifeket, de a mozgógrafika használata jobb lehet a márkarezonancia szempontjából. Használja márkájának színeit és logóit, hogy valami emlékezeteset alkosson.

3. Animált infografikák

Az infografikák megosztása a tartalommarketing fontos részévé vált. Bonyolult ötleteket egyetlen képernyőn közölnek, és rendkívül megoszthatók. Míg a statikus infografikák meglehetősen népszerűek, az extra animált elem hozzáadása vonzóvá teheti őket. A közönségnek könnyebb megállni, és megnézni, mi történik, miközben a rengeteg tartalomban görgetnek.

Forrás

Válasszon erős színpalettát az infografikákhoz; kiváló, ha márkás színeket használhat. Használjon mozgógrafikát egy egyszerű, nem túl zavaró animáció létrehozásához.

4. Közösségi média hirdetések

A közösségi médiában való hirdetések elhelyezése a márkák legfontosabb lead-generáló eszközévé vált. A statikus hirdetések azonban gyakran nem képesek erőteljes hatást gyakorolni a közönségre. A mozgó grafika használata elengedhetetlen a vonzó és emlékezetes hirdetésekhez, amelyek kattintást kapnak.

A hirdetések létrehozásakor különféle animációkkal játszhat. A cél az kell legyen, hogy a felhasználó megálljon és megnézze. De ügyeljen arra, hogy használja a márkastílus-útmutatót, hogy a közönség felismerje Önt!

Olvasni:  10 használható közösségi média tervezősablon

5. Animált logók

A márkalogók a márkaépítés legrégebbi hagyományai közé tartoznak. De itt az ideje frissíteni! A statikus logó a legtöbb célra kiváló, de előfordulhatnak olyan esetek, amikor szeretné kiemelni a márkáját. A mozgógrafika segítségével egyszerű animációt lehet létrehozni a logókhoz, elegendő ahhoz, hogy a labda szépségévé váljanak.

Forrás

Az animált logó létrehozása nem jelenti azt, hogy a teljes logót megváltoztatja. Ez olyan egyszerű lehet, mint egy pislogás vagy forgatás. Ügyeljen arra, hogy ne legyen túl bonyolult és elvonja a figyelmet.

A mozgógrafika tökéletes lehet, ha 2022-ben szeretné megerősíteni marketingstratégiáját. Minden eddiginél jobban elkötelezi magát, és kiváló hatással van márkaismertségére. A mozgógrafikák segítségével erőteljes narratívát építhet fel, és felhasználói élményt alakíthat ki közönsége számára.

Próbálja ki ezeket a fantasztikus módszereket a mozgógrafikák használatára marketingkampányaihoz, és készüljön fel az eredményekre!

GYIK

1. Hogyan készítsünk mozgógrafikát?

A mozgógrafikus videó elkészítése a tervezéssel kezdődik. A videó méretétől és tartalmától függően érdemes megnézni néhány hivatkozást a kezdéshez. Kellene egy storyboard, egy rajzcsapat és egy animátor. Ne felejtsen el gondoskodni a hanghordozásról és a személyre szabott háttérzenéről.

2. Miért teszi vonzóbbá a tartalmat a mozgó grafika?

A mozgóképek pszichológiailag sokkal vonzóbbak az emberi szem számára. Az animált videók vagy mozgógrafikák segítik a néző érzékszerveit. A tartalom természetesen felkelti a néző figyelmét, és vonzóbbnak tűnik, mint a statikus tartalom.

3. A mozgó grafika ugyanaz, mint a videók?

Nem, minden mozgó grafika videó, de nem minden videó mozgókép. Az élőszereplős videók nem lehetnek mozgóképek. Ettől eltekintve azonban minden más mozgókép-animáció, beleértve a diavetítéseket, animációkat és gif-eket, mozgógrafika alá tartozik.

Olvasni:  Hogyan használd az Instagramot márkád népszerűsítésére?

4. Hogyan használják a mozgógrafikát?

A mozgógrafika többféleképpen használható közösségi média platformokon, webhelyeken és bármilyen digitális médiában. Az eszközzel videók, képek és tartalmak látványosabbá tehetők.

5. Drága a mozgógrafika?

Nem, a mozgó grafika a legolcsóbb módja annak, hogy tartalmait vonzóbbá tegye. A költség a tartalom méretétől függhet. Online eszközöket és szoftvereket is elérhet mozgógrafikák létrehozásához.

Új publikációk:

Ajánlott