50 közösségi média posztötlet, amelyek növelik az elköteleződést

Vedd fel a harcot a rettegett írói blokkal a közösségimédia-tartalmi ötletek felhasználásával.

Valljuk be mindenki, hogy minden nap kreatívnak lenni kimerítő! A közösségi média tartalomírása teljes munkaidős munka. Ezért ezt az oomph-tényezőt egy fokkal feljebb kell vinnie, és naponta friss tartalmat kell szállítania. Úgy hangzik, mint valami munka, nem? Nos, azért vagyunk itt, hogy ezt a folyamatot egy kicsit megkönnyítsük az Ön számára. Összeállítottunk egy listát a közösségi médiában található bejegyzések tartalmi ötleteiről, amelyek segítenek Önnek abban, hogy arany tartalmat jelenítsen meg különböző platformokon, és az élen járjon!

Forrás

Tartalom Tábla

50 közösségi média tartalomötlet 2022-re

Görgessen tovább, és tudjon meg mindent azokról a közösségimédia-tartalmi ötletekről, amelyeket idén kipróbálhat.

1. Tartalomsorozat

Készítsen napi, heti vagy havi tartalom sorozatát. Mivel ez ismétlődő, nagyszerű módszernek bizonyulhat a tartalom következetes előállítására. mesterkurzus sorozat elvégzi a feladatot, hogy sok elkötelezettséget teremtsen. Ebben a sorozatban különféle szférák szakembereivel beszélget, és bepillantást enged a közönségnek a különböző iparágak működésébe, valamint tippeket és trükköket.

2. Ajándékok

Érdekes tény: a közönség nem tud ellenállni az ingyenes ajándékoknak. Rendezzen egy nyereményjátékot részletes utasításokkal, és hajrá! Nézze meg, hogy a megjegyzések rovata pillanatok alatt felrobban.

Ui.: egy verseny egy pillanat alatt kitölti a tartalomnaptárát.

3. Ossza meg eredményeit

Ha azonnal értesül a közönséggel az elért eredményeiről, akkor jelenléte még ígéretesebb lesz. Ha pozitív érzelmekkel tölti fel őket, például inspirációt és felhatalmazást, akkor azonnal kapcsolatot épít ki. Olvasói akár arra is késztethetnek másokat, hogy kövessék márkáját, és kipróbálják szolgáltatásait.

4. Szavazások

A szavazások elhelyezése a közösségi médiában egy gyors módja annak, hogy megtudja, mit preferálnak ügyfelei. Így egyértelműbbé válik, hogy milyen tartalom tetszik a szemüknek. A közvélemény-kutatások az egyik leggyorsabb módja annak, hogy megismerjük a közönség ízlését és preferenciáit, így ez a legjobb közösségi médiás bejegyzés ötlet.

Olvasni:  Ügynökség reflektorfényben: Tekintse meg a Mendel-webhelyeket, amelyek a következőtől fejlődnek...

5. AMA ülések

Merüljön el közönsége halhatatlan kíváncsiságában egy „Kérdezz bármit” (AMA) előadással. Tegyen közzé egy történetet, és kérje meg a nézőket, hogy tegyenek fel kérdéseket. Akár élő munkamenetet is indíthat az Instagramon, a Facebookon vagy a Twitteren, és válaszolhat a megjegyzések szekcióban feltett kérdésekre.

6. Statisztika

Megoszthat adatokat, amelyek magukban foglalják a legújabb frissítéseket, híreket és az iparág változásait. Ez a közösségimédia-tartalmi ötlet segíthet megragadni az olvasót, hiszen értékes információkkal látja el őket.

7. Kulisszák mögötti tartalom

Bármennyire is élvezi a közönség a forgatókönyvezett tartalmakat, egy szűretlen kulisszák mögötti (BTS) poszt az, ami felpörgeti az elkötelezettséget. Megmutathatja például a közönségnek, hogy mi megy egy adott termék előállításához.

8. A közösségi média átvétele

Add át a fiókod kulcsait egy jelentős követővel rendelkező befolyásolónak. Ez arra készteti a követőit, hogy elköteleződjenek az oldaladon. És ami a jobbik oldalon van, akkor kimaradsz az egész napos posztolásból!

9. Használja újra a natív tartalmat

A tartalom újrahasznosítása a ténylegesen működő közösségi médiás bejegyzési ötletek egyike. Ha van egy cikke, amely elterjedt vagy a legtöbbet nézték meg, miért ne készíthetne belőle egy grafikát, és írhatna be néhány idézetet? Tegye közzé a tartalmat az összes közösségi platformon ahelyett, hogy egyre korlátozná. Ha csak egy platformon oszt meg, elszalasztja a lehetőséget, hogy nagyobb közönségbázist érjen el.

10. Ossza meg újra a régi bejegyzéseket

Adjon új életet régi bejegyzéseinek azáltal, hogy újra közzéteszi őket hírfolyamában. Aki korábban lemaradt erről a bejegyzésről, most könnyedén megtekintheti. Koppints, koppints, koppints: áradjanak a lájkok!

11. Ossza meg újra más márkák tartalmát

Ha egy másik márka cikke, tweetje vagy története felkelti a figyelmét, ne riadjon vissza attól, hogy megossza közönségével. Az újra megosztott tartalom révén márkája úgy néz ki, mintha az ujját a résén tartja.

12. A közösségi média kihívásai

Az interneten terjedő kihívások általában táncmozdulatokat vagy valami szörnyűség elfogyasztását tartalmazzák. Azonban nem kell olyan messzire menni. Követőit egyszerű, mégis szórakoztató kihívás elé állíthatja.

13. Személyre szabott tartalom

A kifejezetten ügyfelei számára összeállított tartalmak nagy sikert aratnak. A felhasználók jól érzik magukat, hogy felismerik hűségüket, és valami különlegeset tesznek értük.

14. Vendégbejegyzések

Amikor releváns tartalmat tesz közzé más webhelyeken, győződjön meg róla, hogy a közösségi média követői tudnak róla. Az oldalra mutató linkeket az Instagram, Facebook vagy Twitter Stories segítségével tehet közzé.

15. Felhívás feliratozásra

Tegyen közzé egy képet, és kérje meg közönségét, hogy készítsen hozzá egyedi feliratot. Ez lehet a tökéletes módja annak, hogy jobban bevonjuk őket.

16. Vásárlói vélemények

Forrás

Ha termékeket ad el, ügyeljen arra, hogy megossza az ügyfelek véleményét a közösségi média oldalain. Ez a tétel többi részének képet ad arról, hogy mennyire kívánatos a termék.

17. Útmutatók

Követőid tudásra éhesek. Mutasson nekik remek tippeket és trükköket a dolgok elvégzéséhez. Például: „Hogyan süssünk tortát öt perc alatt?” Ez nemcsak növeli az elköteleződést, hanem arról is gondoskodik a közönség, hogy Ön igazi profi.

Olvasni:  Hozzon létre adatközpontú társadalmi stratégiát a közösségi trendek segítségével

18. Termékfotók

Oszd meg néhány jó minőségű fotót a termékedről, hogy azonnal elcsábítsa ügyfeleit. Adjon hozzá hashtageket, hogy szórakoztatóbbá és vonzóbbá tegye őket.

19. Mémek

Csak egy jót nevetni akarunk, nem igaz? Legyen ügyfelei szórakoztatója, és alkalmanként posztoljon mémeket. Megmutathatja humorérzékét, és ezzel egyidejűleg leköti a közönségét.

20. Márkautazás

Mindig jó ötlet elmondani a közönségnek, honnan indult. Oszd meg történetedet a közösségi médiában, hogy a követők ismerjék az utad, és hogyan jutottál el oda, ahol ma tartasz.

21. A közösségi média ünnepei

A naptárban ezermilliárd ünnep van elhelyezve, és ezeket a dátumokat is felhasználhatja tartalmaihoz. Erre valók a közösségi média ünnepei. A Nemzetközi Kutyanaptól az Emoji Világnapig mindenhez készíthet tartalmat.

22. Nézd meg a Pinterestet

A Pinteresten találhatók a legvonzóbb képek az interneten. Merítsen ihletet, és ossza meg ezeket közösségi média platformjain. Ez az egyik módja annak, hogy a közösségi rajongók elégedettek legyenek. Mondanom sem kell, mindig említse meg az inspiráció forrásait.

23. Engedd, hogy az ügyfél a reflektorfénybe kerüljön

Adjon hozzá egy „Reflektorfény” funkciót tartalmi naptárához, hogy ügyfelei jól érezzék magukat. Válasszon ki néhány nyertest egy nyereményjátékból vagy versenyből. Az ő beleegyezésükkel tegye közzé róluk a közösségi oldalakon.

24. Kérdések és válaszok

Ha ügyfelei újra és újra feltesznek hasonló kérdéseket, akkor érdemes elkezdeni válaszolni rájuk. Válaszoljon együtt minden olyan kérdésre, amelyre ugyanaz a válasz. Kombinálja őket átfogó élő ülésekké.

25. Befolyásoló együttműködések

A befolyásolók a márkád potenciális arca lehet. Tehát helyezze őket a középpontba. Megfelelő influencerrel reklámozhatja termékeit és szolgáltatásait. Az ügyfelek lenyűgözik kedvenc befolyásolóikat, és szeretik, ha egy valódi arc támogat egy márkát.

26. Esztétikailag tetszetős posztok

Őszintén szólva az emberek szeretnek szép dolgokat nézni. Nem számít, mit tesz közzé, ügyeljen arra, hogy annak vizuális vonzereje legyen. Ha esztétikus, akkor nyersz.

27. Mérföldkövek

Ha elérsz egy mérföldkövet, vergesd meg magad, és tapsoljon helyetted a közönség is. Oszd meg első éves évfordulóját egy közösségi média platformon vagy 200 000. követőjét. Bármi is az, csináld bátran. Néhány komoly ünneplés nem tesz kárt az oldalnak.

28. Lejátszási listák

Forrás

Zenei választásai sokat elárulnak rólad. Miért nem osztasz meg egy kis pillantást a követőiddel? Számos márka kezdett lejátszási listák gondozásába, köztük a H&M, a Nike és a Victoria’s Secret. Ez egy érdekes módja annak, hogy a márkáját az újabb és a meglévő közönség számára értékesítse.

29. Érje el a trendeket

Nem kell mindig kreatívnak lenned és saját ötletekkel előállnod. Néha biztonságos, ha beugrik a banda kocsijába, és részt vesz mások által létrehozott trendekben. Ez bármi lehet, a vörös szőnyeges megjelenés kommentálásától vagy a tekercsek közzétételétől.

30. Lassított videók

Néha előfordulhat, hogy a videotartalma átalakításra szorul. Kipróbálhat egy „slo-mo” videót, amely különleges effektusokat kölcsönöz egy szokásos, drab videónak.

Olvasni:  Hogyan reklámozzuk az affiliate marketinget közösségi média nélkül

31. Tudtad-bejegyzések

A közösségi oldaladon megoszthatsz néhány tényt a márkáddal kapcsolatban. Függetlenül attól, hogy milyen résszel rendelkezik, néhány részletet meg kell osztania.

32. Felhasználó által generált tartalom

Ünnepelje közösségét, és ossza meg tartalmait. A felhasználó által generált tartalom (UGC) lényegében a követői által létrehozott tartalom, amelyet feltölthet oldalára. Ez a közösségimédia-tartalomötlet segít értelmes kapcsolatok kialakításában követőivel.

33. Receptek

A legtöbb ember szívéhez az étel vezet. Ha Ön ételblogger, séf vagy vendéglős, fogyasszon el néhány szájtépő, eredeti receptet, és nézze meg, ahogy az emberek özönlenek az oldalára.

34. Kérj tanácsot a követőktől

Vegye figyelembe követői véleményét. Történet közzétételével véleményt kérhetsz. Ha ezt megteszed, a közönséged értékesnek fogja érezni magad.

35. Töltsd ki az üres posztokat

Erősítse meg közönsége kreatív gyümölcseit azzal, hogy megkéri őket, hogy töltsék ki a bejegyzés üres helyeit. Ők hozzájárulnak, te meghallgatsz.

Forrás

36. Gratuláló hozzászólások

Mutasd meg szeretetedet bármely márka iránt, amely mérföldkövet ért el. Ezzel akár a hűséges rajongótáboruk elé is kerülhet.

37. Mutassa be csapatát

Nem kell mindig új tagnak lennie a legénységben. A márkájának dolgozóinak reflektorfénybe helyezése nagyszerű módja annak, hogy felfedje emberségét.

38. Adománygyűjtések

Add vissza a közösségnek, amely annyi szeretetet adott neked. Ez sokat elárul vállalata értékeiről. Létrehozhat adománygyűjtő akciót egy online platformon, és megoszthat egy linket vagy részletet a közösségi média oldalára, és arra buzdíthatja az embereket, hogy csatlakozzanak az ügyhöz.

39. Termék ugrat

Ha egy terméket vagy szolgáltatást készül piacra dobni, pillantson bele egy jól kidolgozott képen vagy videón keresztül. A termékkel kapcsolatos ugratások segítenek megragadni a közönséget, és felkeltik bennük a kíváncsiságot.

40. Üres állás közzététele

Új tagot keresel? Nos, ha igen, akkor tedd fel a weben! Hozzon létre egy fülbemászó „Felveszünk” bejegyzést, amely röviden leírja azt a pozíciót, amelyre felvesz.

41. Poszt az általad kedvelt termékekről

Említse meg követőinek, hogy milyen termékeket használ naponta, és hogyan könnyítik meg az életét. Ha megosztasz részleteket az életedről, akkor különleges kapcsolat alakulhat ki.

42. Magyarázó képek

Ha olyan javításban találja magát, amely megpróbálja korlátozott lépésekben elmagyarázni a termék összes részletét, akkor érdemes egy képet használni a feladat elvégzéséhez.

43. Válassza ki a hét követőjét

Emelje a közösségi média játékát a következő szintre azáltal, hogy kimutatja a rajongók iránti szeretetét. Vezessen „A hét követője” foglalkozásokat, hogy elmondja nekik, hogy felismeri és értékeli őket.

44. Hangulatellenőrzés

Kérdezd meg rajongóidat, hogy érzik magukat a napról, vagy hogy telt a hét. Az ilyen egyszerű gesztusok ráébresztik a hallgatóságot, hogy törődsz velük.

45. Archivált bejegyzések és történetek

Haladjon le a memóriasávban, ha megoszt néhány képet és videót archívumából. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megmutassa a közönségnek, milyen messzire jutott márkaként.

46. ​​Rejtvények

Képes rejtvényeket készíthet, hogy rajongóinak találgassanak a következő indulásról. Ennek ellenére tájékoztassa őket a válaszokról.

47. Motivációs idézetek

Mindannyiunknak megvan a részünk a jó és a rossz napokból. Legyen ez az extra lendület a követőinek, ha időnként tesz közzé néhány inspiráló idézetet.

Olvasni:  HubSpot vs. Hootsuite: melyik a legjobb a közösségi médiához?

48. Üdülési ajánlatok

Ha az adakozás időszaka van, akkor mindenáron ezt csináld. Segítsen rajongóinak megtakarításokban azzal, hogy nagylelkű ünnepi kedvezményeket ad nekik. Készítsen különleges bejegyzéseket ezekhez az ajánlatokhoz, és tegye őket a lehető legvonzóbbá.

49. Használj hashtageket

Jegyezze fel a márkájához társítható hashtageket. Mérje fel, hány közülük igazán releváns, és használja őket, amennyire csak lehetséges. Akár saját hashtageket is létrehozhat, amelyeket márkás hashtagekként ismerünk.

50. Hívd meg a rajongókat céges rendezvényekre

Ha meg akarja erősíteni a köteléket szervezete és ügyfelei között, hívja meg márkarajongóit a szervezet tevékenységeire, hogy jobban megértse őket. A találkozó részleteit a közösségi médiában dokumentálhatja.

Főbb tippek a közösségi médiában való közzétételhez

Az alábbiakban felsorolunk néhány pontot, amelyek bemutatják, miért kulcsfontosságú a közösségi média marketingstratégiája szempontjából.

  • Ha reálisak vagyunk, nem függhet teljesen a közösségi médiától. Lehet, hogy online értékesít néhányat, de nem adhat el egymillió értékű termékeket közvetlenül a kapun kívül. Ez csak akkor lehetséges, ha erős online jelenlétet épített ki. Ez nem egyik napról a másikra fog megtörténni. Igazságos dolog a közösségi médiát más marketing vertikumokkal integrálni.
  • A következetesség kulcsfontosságú. Lehet, hogy nagyszerű tartalmat tesz közzé, de ha nem vagy következetes, közönséged találhat egy másik oldalt, amelyet követhet. Tehát, ha nem tervezi, hogy rendszeres lesz, akkor ne posztoljon.
  • Nincsenek jogok vagy rosszak, amikor a közösségi médiában posztolunk. Tartalma tükrözi személyiségét, ezért legyen nyers és természetes.
  • Ha a megfelelő kulcsszavakat és módszereket használja, SEO-rangsora az egekbe fog emelkedni. Győződjön meg róla, hogy rendszeresen frissíti a tartalmat a közösségi oldalakon, hogy továbbra is előkelő helyen szerepeljen a keresési eredmények között.
  • Minél jobb a tartalom, annál nagyobb az esélye annak, hogy megnő az átkattintási arány. A közösségi média legcsodálatosabb előnye, hogy forgalmat irányít a webhelyére.
  • A közösségi média lehetőséget ad arra, hogy többet tudjon meg versenytársairól. Maradjon összhangban a jelenlegi trendekkel, és dolgozzon azon, hogy bevonja azokat az embereket, akik a legfontosabbak márkája számára.

A digitális tudatosság elengedhetetlen a mai világban. A közösségi média költséghatékony médium, ezért az ügyfelekkel való kapcsolattartás egyik legnépszerűbb módszerévé vált. Próbáljon ki legalább néhányat a fent említett 50 közösségimédia-bejegyzési tartalomötlet közül, és soha többé nem fogja céltalanul bámulni a tartalomnaptárt.

GYIK

1. Hogyan lehetek egyedi a közösségi médiában?

Íme öt tipp, amelyekkel kitűnhet a tartalom a többi közül:
1. Tedd szórakoztatóvá és vonzóvá a tartalmat.
2. Győződjön meg arról, hogy a nyelvtan kifogástalan.
3. Találja meg márkája hangját.
4. Koncentráljon a vizuális bejegyzésekre.
5. Tegyen közzé további útmutató tartalmat.

2. Milyen típusú tartalom alkalmasabb a Twitter közönségének elköteleződésére?

A képek jobban teljesítenek, mint a videók. A Twitter felhasználói sokkal több képet tesznek közzé, mint videót. Az idézetek jobban teljesítenek, mint a kérdések, és mémek is használhatók.

3. Mit tegyek közzé a Facebookon?

Az egyik nagyszerű módja annak, hogy beszélgetést kezdeményezzen Facebook-közönségével, ha egyszerűen kérdéseket tesz fel. Emellett történeteket mesélhet, felkapott témákról beszélhet, termékfotókat, videókat és infografikákat tehet közzé.

Új publikációk:

Ajánlott