50 Vizuális tartalommarketing statisztika: A teljes útmutató

Tartalom Tábla

Tartalomjegyzék

  • Mi az a vizuális tartalommarketing?
  • 50 Vizuális tartalom marketing statisztika Tudnod kell 2022-ben
  • Kulcs elvitelek
  • Következtetés
  • GYIK

Forrás

A vizuális tartalom kritikus fontosságú a felhasználói részvétel, a márka relevanciája és a kereskedelmi siker szempontjából. A marketingszakemberek 88%-a azt mondta, hogy a tartalom 50%-ában vagy többen vizuális tartalmat használtak. A vizuális tartalommarketing egyre fontosabbá válik, ahogy a digitális korszakba lépünk. Ennek fényében összeállítottunk egy listát, amely több mint 50 vizuális marketingstatisztikát tartalmaz, amelyekről 2022-ben tudnia kell.

Mi értelme tanulni róluk? Marketingelemei hatékonyabbak és jövedelmezőbbek, ha jó minőségű grafikai tartalommal rendelkeznek, amely leköti a közönségét. Az infografikák, fotók és videók vizuális vonzereje, olvashatósága és érthetősége a grafikai anyagok használatának számos előnye közül kettő.

Mi az a vizuális tartalommarketing?

A kritikus információk vizuálisan tetszetős megjelenítésére szolgáló képek felhasználását „vizuális tartalommarketingnek” nevezik. A vizuális tartalommal látogatókat szeretne vonzani webhelyére, közösségi médiafiókjaira és más platformokra, hogy lássák, mit kínál. Az információs grafika, az infografika és az „aláírással ellátott látványelemek” a vizuális tartalommarketing minden fajtája, amely szöveges, hang- vagy videoanyagokat reklámoz. Íme 50 vizuális tartalommarketing statisztika a hatékony marketing érdekében.

50 vizuális tartalommarketing-statisztika, amelyet 2022-ben tudnia kell

Számos számot kell figyelembe venni, amikor vizuális tartalommarketingről van szó. Ami működik, az nem működik, és minden ami a kettő között van.

1. A vizuális tartalom rendkívül vonzó

A vizuális anyagok felkeltik a nézők kíváncsiságát, és további interakcióra csábítják őket. A marketingesek 42%-a számára a stock fotózás a leggyakrabban használt vizuális anyag. Hasonlóképpen, 2022-re a videó az összes internetes forgalom 80%-át teszi ki.

Egyszerűen fogalmazva: a vizuális tartalom nagyobb forgalmat, kedveléseket, követést, fogyasztókat, látogatási időt és pénzt generál, mint a szöveg. Az emberek ragaszkodnak hozzá, mivel a látványt összehasonlíthatatlanul élvezetesebb nézni, mint egy nagy szövegtömböt.

A következő statisztika segíthet megvilágítani a kérdést.

Forrás

2. Az első benyomás minden

A vizuális információ az agyba küldött adatok 90%-át teszi ki. Így nem csoda, hogy a vizuális tartalom jelentős hatással van az emberek interakciójára. Emiatt az agy fejlődött, hogy gyorsan értékelje az új információkat.

Ebben a forgatókönyvben szilárd kezdeti benyomást kell kialakítania az anyagról. Ne feledje, hogy van néhány másodperce, hogy felkeltse az olvasó érdeklődését.

Az ábra bizonyítékul szolgál az egyszerűség megőrzésének érdemére is. Ön akkor nyer, ha infografikája vagy látványvilága gyorsan értéket ad a közönségnek.

3. A látható tartalom emlékezetes

A vizuális anyag másik előnye, hogy könnyen felidézhető. Hosszabb ideig megmarad a nézők fejében. Ez kötelező minden marketinggel kapcsolatos tartalomhoz, még akkor is, ha oktatóanyagot ír.

Az emberek hosszabb ideig emlékeznek a vállalkozásodra vagy a bejegyzésben hirdetett üzletre, ha vizuális anyagokat használsz. Növeli annak valószínűségét, hogy az emberek visszatérjenek, és felismerjék azt az értéket, amelyet webhelyén vagy közösségi médiafiókjában a jövőben felajánlott nekik.

A végén az emberek el fogják terjeszteni a hírt arról, hogy milyen nagyszerű az Ön terméke vagy szolgáltatása, ha emlékeznek rá, hogy ki vagy.

Forrás

4. A szín döntő tényező

A közönség érdeklődésének felkeltése érdekében a főiskolai professzorok mindig arra utasítják a hallgatókat, hogy „használjanak élénk színeket”. Ugyanez az elv érvényes a vizuális marketing minden formájára. A színek megragadhatják a néző figyelmét, és segíthetnek emlékezni a márkára és arra az üzenetre, amelyet a jövőben át akarnak juttatni (tehát mindenképp tartsa konzisztens színeket).

című kutatás szerint a színekről kimutatták, hogy különféle pszichológiai hatásokkal járnak, beleértve az étkezést, a hangulatot és még az alvást is.

Ennek eredményeként nem meglepő, hogy a szín jelentősen befolyásolja a vizuális marketinget.

Forrás

5. Mondja el márkája történetét

A reklámozás a történetmesélésről szól, és annak megértése, hogyan készíts meséket a vizuális anyaggal, elengedhetetlen a márkaépítéshez.

Minden vizuális anyagnak van márkatörténete, és ez alól a videóhirdetés sem kivétel. Érzelmi kapcsolatot épít ki az ügyfél, a márkája hiedelmei és végül a termékei között azáltal, hogy történeteket közvetít, és azokat szervesen kapcsolja a márkához.

Használjon történeteket a másokkal való interakció során, mivel ezek képezik minden emberi kommunikáció alapját. Nézze meg a Nike televíziós reklámjait, és rá fog jönni, hogy működik. Minden vizuális tartalommarketing stat megmutatja neked.

6. Minden történethez hős kell

A Go Compare vizuális tartalomstratégiájának központi szereplőjeként a Gio Compario-t mutatja, hogy ez a taktika még mindig hatékony.

A főszereplőre minden regényben feltétlenül szükség van. Adjon hozzá egy karaktert a hirdetéseihez, és sok információt közvetíthet a nézők számára cégéről és termékeiről.

A márka értékeit karakterek közvetítik, csábítják a nézőket, növelik a márkaismertséget és növelik az eladásokat.

7. Oldja meg ügyfelei problémáit

Az egyik alapvető marketingszabály az, hogy vizuális tartalom generálásakor kezelje ügyfelei problémáit.

Forrás

Olvasni:  A legjobb technikai ajándékok 75 dollár alatt 2024-ben

A hosszú távú siker elkerülhetetlen, ha tartalomstratégiával, infografikával vagy vizuális marketing anyagokkal oldja meg a kihívásokat. Mutasd meg az egyéneknek, hogy az Ön terméke vagy szolgáltatása hogyan fogja javítani az életüket, ahelyett, hogy egyszerűen elmondaná nekik.

8. A tartalom prioritásai a Covid után

A COVID-19 járvány arra késztette a marketingszakembereket, hogy újraértékeljék stratégiájukat. Egy CIM közvélemény-kutatásban a márka hírnevének helyreállítása kritikus volt.

Forrás

A bezárás több iparágat is kivont a megbízásból. Várhatóan egy kevés üzlettel járó időszak után a marketingszakemberek úgy vélik, hogy elengedhetetlen az általuk képviselt márka imázsának és ismertségének javítása.

A márka hírnevének növelése hosszú távon növeli a bevételt. A vizuális anyag tervezésénél ezt szem előtt kell tartani. Mi a legjobb stratégia cége ismertségének növelésére?

9. A marketingesek előtt álló legnagyobb akadályok

Nehéz olyan tartalmat készíteni, amelyet az emberek olvasni és megosztani szeretnének. A vizuális tartalom generálása a marketingesek 36,7%-a számára a legjelentősebb probléma. Mitől olyan nehéz? Számos tényezőt figyelembe kell vennie, hogy kiváló vizuális tartalmat hozzon létre marketingtervéhez.

A vizuális tartalom marketingesei tervezéssel, kutatással és adatstruktúrával küszködnek. A munka legnagyobb kihívást jelentő eleme annak biztosítása, hogy a vizuális anyagokat rendszeresen kézbesítsék.

10. A marketingszakembereknek jó minőségű tartalmat kell előállítaniuk

Ne tedd, ha esetleg kíváncsi vagy. A Venngage felmérésére válaszolók körülbelül 11%-a nyilatkozott úgy, hogy hetente több mint 20 órát tölt vizuális tartalom előállításával. Véleményem szerint az eredményeik sokkal jobbak voltak.

Ennek az az oka, hogy a vizuális anyag rendkívül fontos a márka számára. Károsíthatja márkája hírnevét, ha nem megfelelően jeleníti meg a tartalmat. A rossz közkapcsolatok a nem hatékony marketingstratégiákhoz hasonlítanak. Néhányan talán emlékeznek Taco Bell Chihuahua reklámjaira 2000-ből, amikor először bemutatták őket. A hirdetések relevanciájának hiánya miatt a megjelenésük miatt hat százalékkal csökkentek az eladások.

11. Ne kössön kompromisszumot a kiadások terén

Ha sok pénzt költünk vizuális anyagokra, az nem garantálja a kiemelkedőbb eredményeket. A grafikus tartalom bármilyen felhasználása ezt biztosítja. A látványra azonban több pénzt kellene költenie.

Ez azért van, mert a legvonzóbb vizuális anyag nem olcsó. A videók elkészítése 1200 USD és 50 000 USD között lehet, és gyakran a legnépszerűbb tartalomtípusok közé tartoznak.

Míg sok cég nem engedheti meg magának, hogy rendszeresen készítsen videót, azok, akik igen, jutalmat kapnak (és a kiadásaikat).

Forrás

A marketingesek a következőkre költenek pénzt:

Forrás

12. Hogyan készül a vizuális tartalom?

Az online eszközök a legkedveltebb módszer a grafikus tartalom előállítására sok marketingszakember számára. A marketingesek minőségük és használhatóságuk miatt többet használnak szabványos grafikai tervezési eszközöket, mint professzionális tervezőszoftvereket.

A legjobb, ha házon belüli tervezőkhöz fordul, ha azt szeretné, hogy vizuális anyaga egységes és jó minőségű legyen.

Forrás

13. A vizuális tartalom kritikus

Ez olyan, mint egy nagy ügy. Éppen ezért a Venngage felmérése szerint a vizuális anyag elengedhetetlen mindenki számára, aki részt vett. A marketingszakemberek nem tudják elképzelni az üzleti tevékenységet vizuális tartalom nélkül. Ebből kifolyólag, ha nem használsz rendszeresen grafikai anyagokat, akkor te vagy az egyetlen, aki nem.

14. A digitális vizualizáció egyre növekszik

A következő egy támpont, ha további meggyőzésre van szüksége arról, hogy a dolgok milyen irányba haladnak:

Az internet egy erős médium, amely folyamatosan fejlődik. A hirdetések, vírusvideók, fotók és grafikák elárasztották az internetet az elmúlt másfél évtizedben.

A nyomtatás a múlté. Ennek eredményeként az internet virágzik. A jelenlegi növekedés szerint semmi jele annak, hogy ez hamarosan megváltozna. A vizuális anyagok népszerűsége az interneten a jövőben csak nőni fog.

Különböző típusú vizuális tartalom

Grafikai eszközök tömkelege áll az Ön rendelkezésére. Ezek a legfontosabb tartalmi kategóriák, a következő mutatók alapján mérve.

15. A marketingszakemberek vizuális tartalomhasználata

A vizuális megjelenés a marketingesek 64%-a számára létfontosságú. A tartalommarketingesek mindössze 9,6 százalékának nincs szüksége képekre a kampányaihoz (Venngage). A marketingesek gyakran használnak stock képeket, ami sokkot okozhat egyeseknek. A Venngage éves közvélemény-kutatása szerint a válaszadók 40%-a nyilatkozott úgy, hogy gyakrabban használja ezeket, mint bármely más vizuális anyagot.

Ez valószínűleg azért van, mert olyan könnyű megtalálni őket, és kapcsolódni egy blogcikkhez vagy közösségi média bejegyzéshez.

Ennek ellenére ez nem mindig jelenti azt, hogy kiváló eredményeket biztosítanak. A következő adatok azt sugallják, hogy egy kicsit több erőfeszítés jelentősen befolyásolhatja marketingcéljait.

16. A grafika teszi a legnagyobb hatást

Arra a kérdésre, hogy a Venngage közvélemény-kutatásában részt vevő 200 marketinges 40 százaléka jelezte, hogy marketinges sikere a kreatív látványelemek használatának köszönhető.

Az infografikák, az egyedi reklámképek és a rajzok mind ebbe a kategóriába tartoznak. Annak ellenére, hogy ez a leggyakrabban használt vizuális anyag, a válaszadók mindössze 13%-a mondta azt, hogy a stock fényképek a leghatékonyabbak.

A minőséget nem lehet levágni, ahogy az az eredményből is látszik. Az extra mérföld megtétele jelentős hatással lehet az ember életére.

17. A videótartalom mennyisége óriási

A videóanyagok internetes népszerűségének növekedésével nem csoda, hogy az eladások felpörögnek. Becslések szerint a fogyasztói internetes forgalom 82%-a videó lesz 2022-re. 2018-ban 15-ször annyi felvételt töltöttek fel, mint tavaly.

Ennek eredményeként a videomarketing egyre jelentősebbé válik a jövőben. 2021-ben és azt követően kétségtelenül ez lesz a legnépszerűbb médiaforma.

Szóval, miért olyan népszerű a videó?

18. A videó segít megoldani a problémákat

A videó nem hasonlít a többi médiához abban a tekintetben, hogy képes ösztönözni, elköteleződni, intrikálni és átalakítani. Szerkezetéből adódóan a videó a leginkább példaértékű médium a fogyasztói problémák kezelésére, mivel sokkal több információt tud közvetíteni, mint bármely más médium.

Népszerűsége ellenére a videó továbbra is a legnagyobb kihívást jelentő vizuális tartalom sok marketinges számára, amelyet elkészíthet és beépíthet kampányaiba.

Ha azonban sikeres vagy, a jutalmak óriásiak lehetnek.

19. A videó segít növelni az eladásokat

A vállalkozások is profitálhatnak a videóból, az ügyfeleknek nyújtott érték alapján.

Általánosságban elmondható, hogy az ügyfelek akkor vásárolják meg az Ön áruit, ha megoldja a problémáikat. Ez az oka annak, hogy a szponzorált közösségi videót megtekintő egyének 64%-a végül vásárol.

Ennek eredményeként alaposan meg kell fontolnia a webhelyén található videoanyag mennyiségének növelését. A ROI szempontjából ez a vizuális tartalommarketing legjövedelmezőbb módszere.

20. Az infografikák segítik a tanulási folyamatot

Ki gondolta volna? Az infografikák használata kiváló módszer a kijelentések cikkben vagy prezentációban való alátámasztására, míg egyes cégek egyáltalán nem tartalmaznak alátámasztó szöveget.

Ez azért van, mert az infografikák olyan hatékonyak. Ezek a látványelemek lekötik és fenntartják a néző figyelmét, miközben megtanítják neki valami kihívást olvasni vagy koncentrálni.

Vagyis a kép és szöveg megfelelő kombinációja tökéletesen közvetíti a gondolatot, és a legbanálisabb kérdéseket is érthetővé teheti a nagyközönség számára. Éppen ezért az Infographic World közvélemény-kutatásában részt vevők 84%-a szerint az infografikák sikeresek voltak.

21. A fotózás jelentősége

A történetmesélés kulcsfontosságú eleme a hatékony marketingnek, és valami egyedi kitalálása biztos módja ennek.

Ha eredményeket és határozott márkaimázst keres, kerülje a stock képek használatát, mert azok gyorsak és egyszerűek. A legjobb lépés az Ön számára a képek elkészítése. A márkák fotózáson keresztül kommunikálhatják narratívájukat, bármit megörökíthetnek a márkás eseményektől a termékreklámokig. A fényképek lehetővé teszik, hogy bemutassa az ügyfeleknek, hogy szolgáltatása milyen előnyökkel jár számukra. Vizuális anyagának jelentős hatása lehet, ha egy ügyfél problémáját kezeli!

Olvasni:  Teljes útmutató a Blogger kapcsolattartási stratégiájához a blogodhoz

22. Az élő közvetítés térnyerése

2021-ben hatalmas lesz az élő közvetítés. A Twitch kiváló példa erre, hiszen napi közönsége óriásit nőtt az elmúlt néhány évben. 2019-hez képest a Twitch 14,3%-os növekedést ért el 2020-ban.

Itt az ideje, hogy elkezdjen gondolkodni azon, hogyan illesztheti be az élő közvetített anyagokat a vizuális tartalom stratégiájába.

A Facebook Live és az Instagram Live a két legnépszerűbb élő közvetítési platform. A válasz igen. A normál videóhoz képest a Facebook Live 10-szer magasabb elkötelezettségi szinttel rendelkezik, ennek ellenére a videó már eléggé megnyerő.

23. „Újrafelhasználható” interaktív tartalom

A marketinganyagokkal való interakció szórakoztató élmény lehet a látogatók számára, ha interaktív tartalmat használ. Az interaktív vizuális anyag interaktív filmeket, játékokat, interaktív diagramokat és térképeket, kütyüket és még kvízeket is tartalmaz.

Ellentétben a statikus képekkel vagy grafikákkal, az interaktív anyagok érdekfeszítőbbek és több figyelmet vonzanak, mint a statikus tartalom. Ennek eredményeként az ügyfelek interaktív tartalommal való bevonása kiváló stratégia az eladások növelésére. Nemcsak felkelti az emberek figyelmét, de arra is csábítja őket, hogy visszatérjenek.

Forrás

24. A mémek, GIF-ek és hangulatjelek növelik a kattintások számát

A GIF-ek és hangulatjelek a hasonló kommunikációs módok példái, amelyek hasonló hatásokat biztosítanak. A GetResponse tanulmány szerint az emojik 9 százalékkal növelik az e-mailek megnyitási arányát. Hangulatjelek. Miközben a Mist Twst hirdetéséhez mozifilmet (egy GIF-formátumot) adtak hozzá, a CTR elképesztő 75%-kal nőtt.

A GIF-ek, mémek és emojik használata a tinédzsereknek szóló marketingben egyre növekszik, és ezt számos példa bizonyítja. A Domino’s most először tette lehetővé a fogyasztók számára, hogy pizza emoji használatával rendeljenek.

Annak ellenére, hogy a mémek, GIF-ek és hangulatjelek hatékonynak bizonyultak, kevés marketingszakember alkalmazza őket rendszeresen. A Venngage jelentése szerint a marketingesek mindössze 4%-a használ mémeket és GIF-eket leggyakrabban használt vizuális anyagként.

25. A vizuális adatok iparága bővül

Ennek eredményeként az adatvizualizációk, például a grafikonok és diagramok piaca növekszik. Az adatvizualizáció várhatóan 9,69 százalékos CAGR-rel fog fejlődni 2020 és 2026 között. Ez 2,99 milliárd dollárról 5,17 milliárd dollárra nő az értékben.

Egyre több kis- és középvállalat használja az adatvizualizációt marketingjük, képzésük és döntéshozataluk elősegítésére. A nagy adathalmazok és az adatvizualizációhoz való többeszközös hozzáférés a fejlődés két további szempontja.

Amellett, hogy segíti a szervezeteket a jobb döntések meghozatalában, az adatvizualizáció segítségével is közvetíthet egy történetet vagy olyan pontot, amelyet nem vitathat. Ezért olyan hatékony a tartalommarketingben, különösen a B2B cégek számára.

26. A leghatékonyabb vizuális marketing módszerek

Nézzünk meg néhány marketingcsatorna adatot (azaz azokat a helyeket, ahol a marketingesek vizuális tartalmat terjesztenek). Számos különböző platformot használnak a marketingesek.

Forrás

A vizuális tartalmat leggyakrabban blogokhoz és webhelyek nyitóoldalaihoz használják, ezt követi az Instagram és a Facebook. Amikor a vizuális tartalommarketingről volt szó a múltban, a nyomtatás és a márkaépítés volt a fő választási lehetőség. Az internet fellendülése és az offline csatornák gyors visszaesése miatt azonban a marketingesek jelenleg több anyagot fejlesztenek bizonyos közösségi oldalakra, mint nyomtatott oldalakra.

27. A digitális hirdetőtáblák továbbra is hatékonyak

Idővel a hagyományos hirdetőtáblák behódolhatnak a nap durva sugarainak. Ennek ellenére a digitális óriásplakátoknak továbbra is alapvető szerepük van a vizuális tartalommarketingben, még akkor is, ha a fogalom egészét elhagyták.

Ha a reklámozásról van szó, az óriásplakátok kiváló módszert jelentenek bizonyos embercsoportok, például utazók és egyének eléréséhez egy adott útvonalon. Lehet, hogy az emberek úton vannak, de a digitális hirdetőtáblák továbbra is magas szintű interakciót ösztönöznek. A digitális óriásplakát-reklámok jobban „kiemelkednek”, mint az internetes hirdetések – derül ki a Neilsen tanulmányából.

Az emberek nem csak néznek, de emlékeznek is. Még ha egy potenciális vásárlónak naponta többször is el kell mennie az óriásplakátja mellett, ha a megfelelő termékről van szó, Ön felkelti a figyelmét.

28. A hagyományos nyomtatott sajtó hanyatlása

Az elmúlt évben az emberek világszerte 12,2 milliárd percnyi videót néztek meg az interneten. A COVID-19 járvány felgyorsította a nyomtatott és (ennek eredményeként) a nyomtatott reklámok összeomlását. Az emberek már néhány éve ezt hangoztatják. Egyelőre nem zseniális ötlet grafikus anyagokat elhelyezni olyan kiadványokban, mint az újságok vagy magazinok. A nyomtatott sajtó eladásai csökkennek, és egyre többen fordulnak az internethez információért.

A marketingszakemberek 72%-a szerint a márkás tartalom hatékonyabb, mint a magazinhirdetések. Ha figyelembe vesszük, hogy ezen információk nagy részét videók teszik ki, nem csoda, hogy a marketingesek online hirdetnek.

29. Az e-mail márkaépítés következetessége kritikus

Tartsa fenn a következetességet a márkaépítésben. Amikor marketinges e-maileket küldenek, az alkalmazottak jobban megértik, milyen grafikákat, fejléceket és logókat kell használniuk a márkaépítési szabályok végrehajtása miatt.

Tegye logóját minden e-mail tetejére, mert a fogyasztók ezt veszik észre először! Innentől kezdve megteremtheti a márka egységességét a vállalat többi részében. A MailChimp például egy fantasztikus eszköz, amely segíthet ebben a törekvésben.

Forrás

30. A videót tartalmazó e-mail fantasztikus

Szintén fantasztikus ötlet videoanyag hozzáadása egy e-mailhez. Korábban megállapítottuk, hogy a nézők problémáinak megoldása kritikus eleme annak, hogy a videó ösztönözze és felkeltse érdeklődését. Mi lenne jobb módszer áruinak vagy szolgáltatásainak bemutatására a fogyasztónak, mint egy videóval, amelyet e-mailben küldött nekik?

Mindenesetre az ügyfelek valószínűleg megkeresnek egy termékvideót az interneten, mielőtt a vásárlás mellett döntenek. Minimális munkával az átkattintási arány jelentős növekedését tapasztalhatja, ami a konverziók számának jelentős növekedéséhez vezet.

Forrás

31. Hol nézik a legtöbb videót az emberek?

Ezen webhelyek némelyike ​​nagyszerű kiindulópont, ha videót használ egyének célzására.

A YouTube és a Facebook a két legnépszerűbb oldal, ahol az emberek főleg videókat néznek. A YouTube-felhasználók naponta egymilliárd órányi videót néznek meg.

Az Ön anyaga akkor éri el a legtöbb megtekintést és interakciót, ha közzéteszi olyan videooldalakon, mint a YouTube és a Vimeo. A YouTube-on található videók több nézőt vonzanak!

Előfordulhat, hogy először egy YouTube-videót tesznek közzé, majd beágyazzák az e-mail üzenetbe. Így két rendkívüli dolgot érhetsz el egyszerre.

32. Illesszen vizuális elemeket a blogjába

A cégek 81%-a úgy dönt, hogy videókat reklámoz a Facebookon. (Social MediaToday)

Az infografikák például kritikusak a blog vizuális vonzereje szempontjából. Az Orbit Media által lebonyolított közvélemény-kutatás részeként a válaszadókat arról kérdezték, hogyan helyeztek el sok fényképet a bejegyzéseikbe, és mennyire hatékonyak. Sok blogger egynél több képet használ bejegyzéseiben, és ezek pozitív hatásokat érnek el.

Ezzel szemben a válaszadók mindössze 16%-a volt sikeres egyetlen képpel. A siker és a felhasznált fényképek száma közötti kapcsolat elképesztő. Emiatt a legtöbb blogger most képeket és egyéb vizuális médiát is tartalmaz bejegyzéseibe.

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a tartalommarketing nonprofit szervezetek számára történő használatához

33. A vizuális közösségi média platformok népszerűek a tizenévesek körében

Az Instagramot a tinik 72%-a, míg a Snapchatet az azonos korosztályúak 69%-a használja. 2015 óta mindkettő több mint 20%-kal emelkedett. (Pew Research)

Forrás

Minden közösségi média hálózatnak külön közönsége van, amelyet figyelembe kell vennie a vizuális tartalom létrehozásakor. A Facebook élő videóit tízszer többen nézik meg, mint a hagyományos videókat. A Pew Research Center szerint az Instagram, a YouTube és a Snapchat a tizenévesek legnépszerűbb közösségi oldalai. Az amerikai fiatalok 85 százaléka használja a YouTube-ot, míg a tinik 72 százaléka az Instagramot és a Snapchat felhasználók 69 százaléka.

Ha fiatal közönséget szeretne megcélozni, ez a három legfantasztikusabb hely a kezdéshez. Ezzel elérkeztünk a következő statisztikához.

34. Használja az Instagram-történeteket, hogy megszólítsa az embereket

Az Instagram Stories-t naponta több mint 500 millió ember használja, és havonta több mint 4 millió cég használja a Stories-hirdetéseket. Miután meglátott egy márkát vagy terméket a Storiesban, a fogyasztók 58%-a azt mondta, hogy jobban érdekli őket. (Instagram üzlet)

Bár nem új keletű jelenség, jelenleg népszerűbb, mint valaha. Ugyanez mondható el az Instagram-sztorikról is. Miután meglátott egy márkát vagy terméket a narratívában, az egyének 58 százaléka nagyobb valószínűséggel vásárolja meg.

Akár egy videó, akár egy grafika reklámozza cégét, vizuális anyagát a Snapchat és az Instagram történeteken keresztül terjesztheti.

A HubSpot tanulmánya szerint a legjobb módja annak, hogy felkeltsük valakinek a figyelmét, ha elmesélünk egy rövid történetet. Az amerikai Instagram-felhasználók 33,1 százaléka 25 és 35 év közötti; így a fiatal felnőttek is nagyszerű csoportot jelentenek, akiket megcélozhat a történetével!

35. A TikTok részvényei szárnyalnak

Az App Annie statisztikái szerint a TikTok a második legnépszerűbb alkalmazás az ügyfelek költéseit tekintve. A TikTok bevétele 2020-ban várhatóan 1 milliárd dollár lesz.

Forrás

A TikTok közelmúltbeli piaci értékelése további bizonyítékként szolgálhat a rövid formátumú videók robbanásszerű növekedésére. Miután a Vine újraélesztette, a TikTok újjáélesztette a videotartalmat, amelynek piaci értéke meghaladja a 250 milliárd dollárt.

A vígjátékok és a táncos rutinok a TikTok videók alapfunkciói, amelyek általában 15 és 60 másodperc közöttiek. A TikTok népszerűsége robbanásszerűen megnőtt, különösen az ezredfordulók körében. Lemaradsz, ha nem hirdetsz az alkalmazásban.

36. Az befolyásoló marketing hatalmas üzlet

Az előrejelzések szerint 2021-re az influencer marketing piac történelmi csúcsokat fog elérni.

A közösségi média platformjait egyre gyakrabban éri el a nagyközönség. A COVID-19 járvány csak felgyorsította ezt a tendenciát, mivel a bezárt személyek az internethez fordulnak, hogy elmúlják az időt.

Ahogy nő a közösségi médiát használók száma, úgy nő az influencer marketingnek kitett emberek száma is. Ennek eredményeként az influencer marketing 2021-re várhatóan 13,8 milliárd dollár lesz.

Forrás

37. Az Instagram a legjobb hely az influencer kampányokhoz

Az befolyásoló kultúra vizuális látvány, ezért a marketingesek továbbra is az Instagramot használják az influencerekkel való együttműködésre. A TikTok, a listán újonc, immár a második legnépszerűbb influencer marketing médium. 2020-ban a TikTok még csak nem is volt elég nagy ahhoz, hogy megjelenjen az IMH grafikonján.

Az influencerek fényképeikkel árulják vállalkozását, így nagy közönséget érhet el. Egyes esetekben egy influencer egyetlen bejegyzése potenciális vásárlók millióit vonzhatja.

38. A Pinterest növeli az eladásokat

Havonta több mint 600 millió ember használja a Pinterestet vizuális anyagok keresésére.

Forrás

A Pinterest az egyik legnépszerűbb közösségi média platform, ahol új vásárolni kívánt termékeket fedezhet fel. Ennek eredményeként a platform felhasználói hihetetlenül magas konverziós arányt látnak.

A Pinterest egy olyan hely, ahol az emberek megvizsgálják, összehasonlítják vagy megcsodálják azokat a dolgokat, amelyeket szeretnének megvásárolni, ezért reklámoznia kell őket, különösen akkor, ha ruhákat, háztartási cikkeket vagy más olyan cikkeket árul, amelyeket valószínűleg online vásárolnak.

39. Tedd mobilbaráttá Twitter-fiókodat

Ez azt jelenti, hogy senki sem használja a Twittert asztali számítógépen vagy laptopon. Ha a vizuális tartalom stratégiájáról van szó, hogyan kell ennek hatnia rád? Győződjön meg róla, hogy az anyag „mobilbarát”, különösen, ha a Twitteren oszt meg.

Legyen a látvány és a kép egyszerű és egyszerű. A marketingvideókban kerülje a hosszadalmas felvételeket vagy a túl bonyolult terveket. Győződjön meg róla, hogy linkje mobilbarát, ha harmadik fél webhelyére vagy forrására irányítja az embereket. Ügyeljen arra, hogy az internetes forgalom nagy része manapság mobileszközökről érkezik, ezért tartsa ezt szem előtt, amikor vizuális információkat tölt fel online.

40. A Twitter a 25-49 évesek körében a legnépszerűbb

A Twitter, a világ legnépszerűbb közösségi oldala, amely sok vita tárgyát képezi, méltó téma a további vizsgálatokhoz. A Twitter felhasználóinak 70%-a férfi és 30%-a nő. A Twitter-felhasználók nagy része (28,9%) 25-34 éves, ezt követi a 35-49 év közöttiek (28,2%).

Figyelemre méltó, hogy az amerikaiak 20%-a használja a Twittert, ami összesen nagyjából 70 millió felhasználót jelent! Ha egy meghatározott közönséget próbál bevonzani, a videó használata a tweetekben lehet a leghatékonyabb stratégia.

Forrás

41. A LinkedIn-felhasználók imádják a látványelemeket

A LinkedIn a B2B cégek legnépszerűbb közösségi oldala, a B2B marketingesek 80%-a ezt használja. A LinkedIn videótartalma 82%-os nézettséggel rendelkezik. A LinkedIn-felhasználók többsége szívesebben helyez el sok látványt a bejegyzéseibe. Ha Ön B2B marketingszakember, érdemes ezt kihasználnia.

Miért? A LinkedIn az első számú médium a többi márkával való kapcsolatteremtésre és az üzlet létrehozására. A LinkedIn-en az anyagot gyakran megbízhatóbbnak tekintik, mint a más oldalakon, például a Facebookon található anyagokat, amelyek a B2B webhelyekre irányuló összes közösségi forgalom 46%-át teszik ki.

42. Feltörekvő vizuális marketing trendek

Az előrejelzések szerint 2021-re 9,2 milliárd dolláros befektetést hajtanak végre a VR-be az üzleti életben, ami meghaladja a VR szórakoztató célú felhasználását. A vizuális tartalom marketingje a következő években is változásokon megy keresztül. Learathatja a jutalmát, ha azonnal belevág ezekbe a trendekbe, amint megjelennek. Ami a virtuális és a kiterjesztett valóságot illeti, a dolgok hamarosan sokkal izgalmasabbak lesznek. A virtuális és kiterjesztett valóság technológia valószínűleg kulcsfontosságú marketingcsatorna lesz a vállalati befektetések által a következő években.

Egyre több vállalat 9,2 milliárd dollárt fektet be a virtuális valóságba (VR) 2021-ig, köszönhetően annak növekvő felhasználásának az alkalmazottak oktatásában, az adatok grafikus megjelenítésében és az innovatív vizuális marketingben.

Termékeit és szolgáltatásait AR és VR segítségével virtuális környezetben is bemutathatja ügyfeleinek.

Forrás

43. A VR hatékonyabban javítja a konverziókat

A virtuális valóság lesz a következő nagy dolog, és már itt is van. Más kütyükkel ellentétben annyira ügyes az átalakításokban, hogy mindegyiket felülmúlja. Az ügyfelek nagyobb valószínűséggel reagálnak a cselekvésre való felhívásodra, ha VR-t használsz a nekik szóló reklámozáshoz.

A virtuális valóság felkínálása fogyasztói számára egyedülálló élmény, és ez az oka annak. Az egyének 53%-a azt mondja, hogy választana egy VR-t használó márkát egy olyan márkával szemben, amelyik nem használ VR-t, ha lehetőséget kapna rá. Az összes fogyasztó 66 százaléka szívesebben vásárolna a virtuális valóságban.

Olvasni:  Hogyan befolyásolja a mesterséges intelligencia az állásokat a szövegírói területen

Forrás

44. AR használata a „Próbálja ki, mielőtt vásárol”.

Ha Ön kiskereskedő, akkor az AR jelentős hatást fog tapasztalni. Az AR-kompatibilis vásárlások iránti kereslet gyorsan növekszik. Miért nem használja ki az AR előnyeit ebben az összefüggésben? Az AR segítségével létrehozhat egy „próbáld ki, mielőtt vásárol” reklámot. Egy AR-hirdetés lehetővé teheti az ügyfelek számára, hogy megépítsék cipőiket, ha lábbeliket árulnak.

Ha ilyen módon használja az AR-t, növeli a konverziók számát és azt a pénzt, amelyet ügyfelei hajlandóak költeni, miután megérkeznek az Ön webhelyére.

45. Az ügyfélélmény fokozása vizuális kereséssel

Egy másik technológia, amely jelentős hatással lesz a kiskereskedelemre, a vizuális keresés.

A vásárlókat általában érdekli a vizuális keresés, és hogy az hogyan javíthatja a vásárlási élményüket. A millenniumiak 69%-a szívesebben végez termékkeresést képek, semmint szöveg segítségével.

Az olyan webhelyek, mint a Pinterest, már használnak vizuális kereséseket az eladások növelésére. A blogcikknek vagy hirdetésnek tartalmaznia kell fényképeket az Ön által értékesített termékekről. Javítja az ügyfelek élményét, miközben tartalmait jobban láthatóvá teszi a vizuális keresésekben. A hatalmas átalakításoknak óriási előnyökkel kell járniuk.

46. ​​Vírussá váljon, vagy lépjen ki

A mémek és a közösségi média népszerűsége továbbra is szárnyal. Ezért minden eddiginél fontosabb a vírusos vizuális marketinganyag készítése. Vírusos anyagok, például videók és fényképek milliónyi nézettséggel, megtalálhatók az olyan alkalmazásokban, mint az Instagram és a TikTok.

Manapság még egy jól elhelyezett tweet is vírusossá válhat. Ennek az az oka, hogy a fogyasztók a jövőben nagyobb valószínűséggel reagálnak pozitívan. Mindig fennáll annak a lehetősége, hogy grafikai anyaga jelentős sikert arat.

47. Színtrendek, amelyeket érdemes figyelni 2022-ben

Jelenlegi trend van a nyugtató színpaletták terén. A COVID-19 járvány után egyértelmű, hogy az emberek megnyugvást keresnek az általuk fogyasztott információkban. A színek használata érzelmi reakció kiváltására a sikeres tervezés kulcsa lehet.

48. A YouTube Shorts népszerűsége gyorsan növekszik

Megérkezett a rövid videók forradalma – ezen felül egy új platform a tartalom rövid videón keresztül történő marketingjéhez. Bár még a tesztelési fázisban van, a YouTube TikTok versenytársa nagy vonzerőt generál. Tartsa szemmel ezt. Csatornádnak és vállalkozásodnak előnyös lehet a YouTube Shorts marketingcélú használata. A két percnél rövidebb videótartalom már az összes online videómegtekintés közel háromnegyedét teszi ki.

49. Továbbra is fektessen be a videóba

Nagyszerű ötlet most befektetni a videóba, és más platformok (például a LinkedIn) is ezt teszik. A Pinterest és a LinkedIn olyan influencer kultúrát próbálnak ápolni, mint az Instagram, a TikTok vagy a Snapchat, hasonlóan más közösségi oldalakon. A videó a leghatékonyabb módszer ennek megvalósítására, és a Pinterest már eddig is jelentős előnyöket tapasztalt ezen a területen. A 2022-es és az azt követő időszak trendjében a videó marad, és ennek hatékonyságát mutatja ez a látvány.

Forrás

50. Az élő videó népszerűsége folyamatosan nő

Ahogy a közösségi média népszerűsége folyamatosan növekszik, a marketingesek ezeket a csatornákat fogják használni, hogy növeljék azoknak a számát, akik látják hirdetéseiket. A Facebook Live és az Instagram Live 2022-ben a marketingszakemberek kihasználhatják az élő videók azon képességét, hogy magas szintű elkötelezettséget biztosítsanak.

Kulcs elvitelek

  • Mindig legyen aktív: A vizuális anyagok, legyenek azok infografikák, fényképek vagy videók, közvetlenül befolyásolják a közönség elköteleződését, és ezt mindig szem előtt kell tartania.
  • Ez a videó rendkívül jól készült: A videó kiváló eszköz a figyelem felkeltésére és az értékesítés elősegítésére. A videó már most is hatalmas, de az új technológia, például a virtuális valóság (VR) és az olyan új platformok, mint a TikTok és a YouTube Shorts, jóval nagyobbra készülnek.
  • Az Instagram (valószínűleg) a legjobb közösségimédia-platform: az Instagram lehet jelenleg a legelfogadhatóbb csatorna az ügyfelek eléréséhez, bár a YouTube és a Facebook még mindig kiemelkedő.
  • A jelentős erőfeszítések megtérülnek: Szánjon rá időt, és ne rohanjon. Vonzza be a kiváló alkalmazottakat. Ügyeljen pénzügyeire bölcsen. Amikor a vizuális tartalommarketingről van szó, „azt aratod, amit elvetsz”, ahogy a mondás tartja, és ez igazabb, mint valaha.
  • A digitális jobb, mint a nyomtatott: Ha üzletről és kereskedelemről van szó, nem engedheti meg magának, hogy lemaradjon; naprakész marad a digitális világban zajló eseményekkel kapcsolatban.

Következtetés

A vizuális tartalommarketingnek számos vetülete van. Annyi fajta, annyi trend és olyan sok értékesítési lehetőség, amelyek közül választhatsz tartalmaid reklámozásakor. Végül is ez egy siker. A vizuális anyagok bizonyultak a legsikeresebbnek, ha marketingteljesítményének növeléséről van szó az összes mutató tekintetében. És a vizuális tartalommarketing statisztika a fent említettek azt mutatják be.

Ha még nem tette meg, érdemes több grafikai anyagot készíteni. Akkor is érdemes többet befektetni, ha csak szerény mennyiségű pénzt fektet be. A jövőben a vizuális anyag lesz a legelfogadhatóbb módszer vállalkozása eladására, és egy jó kampánynak óriási haszna lesz.

GYIK

1. Mennyire vizuálisan orientált a marketing?

A marketingszakemberek 49 százaléka szerint a vizuális marketing kritikus, míg 22 százalékuk létfontosságú. A marketingszakemberek 49 százaléka grafikus anyagokat alkalmaz weboldalain és blogjain, ezt követi a közösségi média. Az emberek a látottak 65%-ára emlékeznek három nappal később, mint a hallottak 10%-ára.

2. Mennyire sikeres a vizuális anyag az üzenet közvetítésében?

Az emberi agy 60 000-szer gyorsabban dolgozza fel a vizuális anyagot, mint a szöveget. Még ha egy kép és egy szövegtömb ugyanazt az alapfogalmat fejezi ki, ez akkor is érvényes a megértésre. Az emberi agyba egy nap alatt eljuttatott információ 90%-a vizuális.

3. Mennyire hatékony a vizuális anyag a marketingstratégia részeként?

A szem óránként harminchatezer vizuális jelet tud feldolgozni. Kevesebb, mint egy tizedmásodperc alatt a néző megérzi a vizuális jelenetet. A vizuális információ az agyba küldött adatok 90%-át teszi ki. A vizuális feldolgozás 60 000-szer gyorsabban történik, mint a szöveg az agyban.

4. Mennyire fontos a vizuális tartalom a szavazás eredménye szerint?

Magasabb a vizuális tartalmat használó marketingesek követőinek, lájkjainak, megosztásainak, látogatásainak, vásárlóinak száma és bevétele. A vizuális anyagok egyre fontosabbá válnak a mai marketingstratégiában, legyen szó közösségi médiáról vagy e-mail marketingről.

5. Milyen szerepet játszik a grafika a marketingben?

A vizuálisan gazdag anyagokat, például a blogbejegyzéseket és a közösségi média bejegyzéseket nagyobb valószínűséggel osztják meg és tekintik meg az ügyfelek. Például a fényképeket tartalmazó tweetek akár ötször annyi figyelmet kapnak, mint a fényképek nélküliek. Kilencvennégy százalékkal többen látnak képeket tartalmazó cikkeket.

6. Hány vizuális képet látunk a nap folyamán?

Környezetünk vizuális jellege az idők során folyamatosan növekszik. Naponta több mint 3 milliárd fotót tesznek közzé, az internetes vállalkozások azon fáradoznak, hogy vizuálisan vonzó tartalmakat kínáljanak, amelyek szélesebb közönség számára is vonzóak.

7. Hogyan készíthetek vizuális tartalmat?

Döntse el egy adott témát. Jobb, ha a képet egyetlen témára összpontosítja.
Használja ki a napsugarak előnyeit.
A kontrasztnak legalább a szürke két árnyalatának kell lennie
A kiegészítő árnyalatok a legjobbak
Legyen a dolgok egyszerűek
Ha túl sokat szerkesztesz, hanyag termék lesz a vége

Új publikációk:

Ajánlott