500 belső szerverhiba megoldása a WordPress-en

Néha történnek dolgok. Néha a dolgok ok nélkül történnek. Valószínűleg azonban a dolgok okkal történnek – még akkor is, ha ez az ok nem azonnal nyilvánvaló. Amikor valami megtörténik, általában egy hibakód jelenik meg, amely segít a helyes irányba mutatni.

Talán ismered a 404 nem található vagy talán a 301 Átirányítás (ami egyáltalán nem hiba, de túl sokszor irányítsd át, és meglepetésben lesz részed!). Néha a dolgok rosszul sülnek el, és csak egy “valami elromlott!” üzenet… Ó, régi barátunk 500 Belső Szerver Hiba.

Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni a WordPress 500-as belső kiszolgálói hibájáról. Ebből a blogból megtudhatja, hogy milyen lépéseket tehet a WordPress belső szerverhibáinak kijavításához.

Mi az az 500-as belső szerverhiba?

Az 500-as belső szerverhiba egy olyan üzenet, amely bizonyos webhelyeken váratlan esemény esetén jelenik meg. Ez azt jelenti, hogy valami nincs rendben a webhellyel – nem a böngészővel vagy az internetkapcsolattal.

Míg a konkrét megfogalmazás kiszolgálónként változik, a WordPress 500-as belső szerverhibája esetén valami ilyesmit kell látnia:

  • 500 Belső Szerver Hiba
  • 500-as hiba
  • Belső Szerverhiba
  • 500-as szerverhiba
  • HTTP 500 hiba

Mik az 500-as belső szerverhiba okai?

Ha valami váratlan történik, és nincs megfelelőbb hibakód, 500-as belső szerverhiba jelenik meg. Az okok közé tartozik a fájlsérülés, az engedélyhibák, a bővítmények és egyebek. Ez megfélemlítőnek tűnhet, de ezen a ponton legalább tudod, hogy probléma van – és hozzáláthatsz a megoldásához.

500-as belső szerverhiba javításának lépései egy WordPress webhelyen

500-as belső szerverhibát okozó bővítmények

A WordPresshez hasonló beépülő modul-alapú rendszereknél a különböző szerzők által (és különböző időpontokban) írt beépülő modulok ütközhetnek egymással. Ez minden bizonnyal az a fajta dolog, amely váratlan hibákat okozhat. Ebben az esetben a probléma azonosításához le kell tiltania az összes beépülő modult, majd egyesével újra engedélyeznie kell őket, amíg a hiba meg nem jelenik.

Olvasni:  A Magento öt leggyakoribb problémájának megoldása

Ha rendelkezik hozzáféréssel a wp-adminhoz, akkor bejelentkezhet a WordPress irányítópultjára, és a beépülő modulok menü képernyőjén deaktiválhatja az összes beépülő modult tömegesen. Ha nem fér hozzá a wp-adminhoz (feltehetően az 500-as hiba miatt), akkor manuálisan letilthatja a bővítményeket a kiszolgálón lévő bővítmények mappáinak ideiglenes átnevezésével.

Ha megtalálta a hibát okozó beépülő modult, próbálkozhat a plugin verzió visszaállítása egy korábbi verzióra, amely nem okozza a hibát. Ha a beépülő modul verziójának visszaállítása megoldja a problémát, akkor hasznos lenne felvenni a kapcsolatot a beépülő modul fejlesztőjével, és értesíteni őket a hibáról.

Ellenőrizze a hibanaplókat

Annak ellenére, hogy a szerverhiba váratlan, gyakran hibaelhárítási megjegyzések találhatók a hibanaplóban. Ezek a hibák nyilvánosan nem láthatók, és csak a szerveren keresztül érhetők el.

A fejlesztők ezeket a privát hibaüzeneteket navigációs útvonalként adják hozzá, hogy nyomon tudjanak követni a kiszolgálóval kapcsolatos problémákat (például 500-as hibát), anélkül, hogy véletlenül felfednék a titkos szerverinformációkat, például a kiszolgáló konfigurációját.

Ezek az információk nagyon értékesek mind a fejlesztők, mind a hackerek számára, ezért ezeket a hibaüzeneteket privát módon tárolják a szerver hibanaplójában.

Ha nem lát semmit a hibanaplóban, akkor meg kell győződnie arról, hogy a WP_DEBUG megfelelően van beállítva a webhelyen a hibák naplózásához. Ez hasznos lehet a hibaelhárítási információk megszerzésében a hibaüzenet nyilvános megjelenítése nélkül.

Legyél proaktív

Talán a legjobb tanács a webhelyén előforduló váratlan hibák megelőzésére az, hogy legyen proaktív, és a módosítások közzététele előtt ellenőrizze a hibákat.

Amikor megváltoztatja webhelyét, például új beépülő modult telepít, próbálja ki webhelye általános funkcióit. Egy lépéssel tovább léphet, és használhatja az úgynevezett fejlesztői környezetet vagy fejlesztői webhelyet.

Megakadályozható az 500-as szerverhiba?

Természetüknél fogva 500 hiba van fenntartva a váratlannak, és nehéz felkészülni a váratlanra. Egy fejlesztői webhely használatával azonban frissítheti a munkafolyamatot, hogy elkapja a potenciális 500 hibákat.

Olvasni:  8 legjobb űrlapépítő a WordPresshez (ingyenes és fizetős)

Mielőtt módosításokat hajtana végre a webhelyén, például új beépülő modul telepítése vagy a téma megváltoztatása előtt, a módosítások végrehajtása egy fejlesztői webhelyen lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a hibákat, mielőtt áttelepítené a módosításokat a nyilvános webhelyére.

Fontolja meg a WordPress hosting használatát a Hostinger-szel

Néha történnek dolgok. A fontos része az, hogy hogyan reagálunk a dolgokra, amikor megtörténnek.

A teljes körűen felügyelt WordPress tárhelyet kínáló gazdagép biztosítja a szükséges eszközöket a hibák kezeléséhez, amikor azok előfordulnak – mert egy bizonyos ponton megtörténik.

Tekintse meg a Hostinger teljes körűen felügyelt WordPress tárhely-terveit a kezdéshez.

Új publikációk:

Ajánlott