56 Tartalomírási példák, eszközök, tippek és források

Tartalom Tábla

Tartalomjegyzék

 • 56 tartalomírási példákeszközök, tippek és források
 • Inspiráló tartalomírási példák
 • Kreatív írási eszközök és források
 • Tartalomírási tippek
 • Következtetés
 • GYIK

A jó írás egyszerű írás, az egyszerű írás pedig nem könnyű. A szavak megválasztása, az érzelmi kapcsolat és az elkötelezettség a legfontosabb, akár B2B, akár B2C számára ír.

A jó minőségű tartalom írására nincs titkos szósz. Kiterjedt kutatásunk során azonban kidolgoztunk egy olyan receptet, amely olyan összetevőket tartalmaz, mint például néhány inspiráló tartalomírási példa, egy csipetnyi a legjobb tartalomíró eszközökből, egy csipetnyi a legjobb tartalomírási tippekből, és egy egészséges tartalomírási forrásból. ízt ad a csúcsminőségű tartalomhoz.

Térjünk rá!

Inspiráló tartalomírási példák

1. Legyen egyértelmű

A jól megírt tartalom jellemzője a világosan megmagyarázott és tömör indítóüzenet, amely segít az olvasóknak megérteni a termék célját. Ez a képesség a könnyen olvasható tartalomra, miközben lefordítja az ügy összetettségét, a szövegírási készség fejlesztésével érhető el.

A Basecamp, egy projektmenedzsment eszköz egy jó tartalomírási példa az egyszerű cselekvésre ösztönzésre az adózási helyzet leszámítolása nélkül. Mindössze öt mondatban azonosítja célközönsége problémájának okát, és meggyőzi termékének értékéről, mint megoldásáról.

Forrás

2. Kapcsolja össze a tartalmat a céllal

Az egyik legjobb tartalomírási tipp mind a hosszú, mind a rövid formátumú tartalomhoz, ha összekapcsolja a célt a tartalommal.

A csúcsminőségű tartalom létrehozása elengedhetetlen a közönség lekötéséhez. De jó tartalommarketing-stratégia nélkül előfordulhat, hogy nem használja ki a benne rejlő lehetőségeket. A bolondbiztos tartalommarketing stratégia fontos annak érdekében, hogy munkája a megfelelő közönséghez jusson el és megtartsa őket.

Sok vállalat hosszú formátumú tartalmat készít szolgáltatásaiban, például hogyan működik, feltárja a munkával kapcsolatos problémákat vagy termékei vagy szolgáltatásai előnyeit, hogy megragadja a potenciális vásárlók figyelmét.

A célorientált információk kiváló tartalomírási példája a Bulldog Skincare for Men „Rólunk” oldala, amely üzenettel mutatja be a kis történelmet. Humanizálja a márkát, és termékeit a mangó emberre szabottnak varázsolja.

Számos tartalomírási tanfolyam létezik elérhető az interneten, amelyek segítenek célirányos tartalom írásában.

3. Légy következetes hosszú távon

Ha több ezer szót ír, tartsa a hangszínt egységesen az elejétől a végéig. Például az e-könyvek és az e-learning tartalomírási kurzusok következetes hangnemet igényelnek.

Egy megfelelő tartalomírási példa a SEJ ebook a linképítésről. Jól szervezett, tetszetős, és egységes hangvételű az útmutatóban.

4. Gondolkodj okosan

Forrás

Lenyűgöző címek írása számos kihívással jár – szóválasztás, hossz, hangszín stb.

Forrás

A Business Insider fenti címsora nagyszerű tartalomírási példa a hatékony címsorra. Az „okosabb” szó felkelti az olvasó figyelmét.

5. Ne légy olyan komoly

Forrás

Olyan tartalom készítése, amely humanizálja a márkát és rokoníthatóvá teszi. Jó példa erre a tartalomírásra a Canva tervezőszoftver. Könnyű tartalmat biztosít felhasználóinak, hogy barátságos kapcsolatot hozzon létre.

6. Tedd áttekinthetővé és áttekinthetővé az információkat

Az egyik legjobb tartalomírási tipp az, hogy éles és tiszta tartalmat írjon. Ez nem csak azt mutatja, hogy elismered, hogy az olvasó értékes idejét töltötte az oldaladon, hanem jó módja annak, hogy a fontos pontokat kiemeld, és hazatereld őket.

Forrás

A Zendesk rövid, világos üzenetet tartalmazó mondatok írásával népszerűsíti ügyfélszolgálatát. Ez egy jó tartalomírási példa arra, hogy szavakkal törődik az ügyfelekkel, és azt akarja, hogy hozzáférjenek a megfelelő forrásokhoz.

Olvasni:  A tartalommarketing 15 jól teljesítő típusa a tartalomjáték feltöltésére

Tartalomíró eszközök és források

7. Vedd rá a látogatókat cselekvésre

Forrás

Sok erőteljes és egyszerű szó cselekvésre ösztönözheti a közönséget. Ennek tartalomírási forrása a Buffer. 189 kifejezésből álló listát kínál, amely a következő lépésre viszi a közönséget.

Könnyedén válhat profi íróvá, aki ismeri a megfelelő kifejezések használatának értelmét, ha csatlakozik igény szerinti tartalomíró tanfolyamokhoz.

8. Értékelje a mondatszerkezetet a Hemingway alkalmazással

Forrás

A Hemingway alkalmazás egy tartalomíró eszköz, amely kiemeli a tartalom passzív hangját, határozószavait, nyelvtanát, folyékonyságát és mondatszerkezetét. Ennek az eszköznek az egyik legjobb tulajdonsága, hogy azonnali visszajelzést ad a tartalomról. Ez a tartalomíró eszköz azt ígéri, hogy az írás egyszerű, merész és könnyen érthető lesz. Ez az eszköz olvashatósági pontszámot is biztosít; a jó írás majdnem a 10. osztály alá esik.

9. Használja a bloggenerátort, hogy ihletet merítsen blogbejegyzéséhez

Forrás

A Hubspot Bloggenerátora egyetlen kattintással ad ötleteket blogbejegyzésekhez. Mindössze három főnevet kell beírnia azon témákhoz, amelyekről írni szeretne, és az eszköz öt napnyi blogötletet generál. Ha feliratkozik, egy egész évre szóló ötleteket tárhat fel. Ez is egy nagyszerű tartalomíró eszköz a SEO számára. Információkat ad a SEO stratégia javításáról.

10. Értékelje a mondat összetettségét!

Forrás

Nem titok, hogy az olvasók könnyebben fogyasztanak egyszerű írást. Éppen ezért egy jó tartalomírási tipp az, hogy optimalizálja a tartalom olvashatóságát. Ehhez pedig jó tartalomíró eszköz az Olvashatósági Teszteszköz, amely automatikusan osztályozza a tartalmat, beleértve a szavak és a mondatszerkezet összetettségét is.

11. Elemezze a főcímek hatékonyságát

Forrás

Az Érzelmi marketingérték Headline Analyzer ellenőrzi a címsor minőségét és értékeli azt. Használhatja blogja, közösségi média, fehér könyvek és e-könyvek címeinek megtekintéséhez.

Egy másik nagyszerű tartalomíró eszköz a címsorokhoz a Coschedule. A címsor pontszámával együtt megjeleníti a címsor azon szavait is, amelyek befolyásolják a pontszámot.

12. Válaszoljon a hallgatóság kérdéseire

Forrás

Answer The Public az egyik legjobb SEO tartalomíró eszköz. Kérdőíves formában jeleníti meg az adatokat, így közvetlenül az ügyfél elméjébe enged betekintést.

A Google aktuális kifejezéseinek megjelenítésével pontosan megmutatja, hogy a közönsége mit keres. Ezek a kifejezések kulcsszavakként szolgálnak, amelyeket a tartalomban alcímként használhat, hogy tartalmait olvasóközpontúvá tegye, és fellendítse a SEO-t.

13. Nem szeretem olvasni a másolt tartalmat

Forrás

A plágium az egyik legnagyobb vétség, amit íróként elkövethet. Az egyik legfontosabb lecke, amelyet bármely tartalomírási kurzus megtanít, az, hogy hogyan kerülje el a plágiumot.

A PlagiarismDetectorgives.net egy ingyenes plágiumészlelő tartalomíró eszköz. Egyetlen kattintással tiszta képet ad a tartalom egyediségéről. Ha plágiumot észlel, pirossal kiemeli azt a részt, és megadja a forrást, ahonnan megjelölték.

14. Tedd magabiztossá a tartalmat

A nyelvtan döntő szerepet játszik a tartalomírásban. Világossá teszi a tartalmat, és hitelessé teszi azt. Ha Ön író, de lassú a nyelvtan, a Grammarly lehet a legjobb tartalomíró eszköz az Ön számára. Kijavítja az összes nyelvtani és központozási hibáját, és hitelesebbé és olvashatóbbá teszi a tartalmat.

15. Írás közben tartsa szem előtt a SEO-t

A releváns kulcsszavakat nem tartalmazó tartalom nem feltétlenül szolgálja a célt. Elengedhetetlen, hogy a SEO-t belekeverjük az írott tartalomba, és a kulcsszavak betömése tabu. A kulcsszavakat szervesen kell beilleszteni, és az áramlás részét kell képezniük. A kulcsszavak kutatásához használhatja az alábbi eszközök bármelyikét, például a Moz, a SEMrush, a Google Kulcsszótervező vagy a Kulcsszóeszköz. Bármelyik tartalomíró eszközt kiválaszthatja a SEO-hoz, hogy hatékonyabbá tegye a tartalmat.

16. Adja meg az olvasóknak, amit keresnek

Forrás

Nem engedheti meg magának, hogy ne beszéljen arról, amit az olvasó akar. A legjobban megírt, nem lényegre törő tartalom haszontalan. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy megértse vásárlója személyét, keresse a releváns kulcsszavakat, és végre elkezdje írni. Érdemes lehet megnézni a SEO egyik legjobb tartalomíró eszközét, az Ubersuggestet, amely tisztességes képet ad arról, hogy mit szeretnének olvasói.

17. Ha bizonytalan, nézzen utána

A tanulás folyamatos folyamat, és Ön sem kivétel. Lehet, hogy Ön az egyik legjobb író a városban, de érdemes még egyszer ellenőriznie a tartalmát, mielőtt sajtó alá helyezné. Ez egy szakértői tartalomírási tipp. A nyelvtannak van néhány finomabb pontja, és egy olyan eszköz, mint a Grammarly, segít ezek felismerésében. A nyelvmechanika mellett érdemes elsajátítani a tartalommarketing árnyalatait.

18. Mennyire legyen könnyen olvasható a tartalom?

Forrás

A Flesch-Kincaid Reading Ease eszköz használatával meg kell adni a tartalom által elért pontszámot. Tartalmának könnyen olvashatónak kell lennie, hogy minden olvasó számára megfeleljen. Hacsak a témája nem erősen technikai jellegű, nincs szükség összetett szavak használatára, amelyek megzavarják olvasóit.

19. Ne használj rossz szavakat

Forrás

Amikor megpróbál lenyűgöző lenni, előfordulhat, hogy rossz szavakat használ. A Dictionary.com egy jó tartalomíró eszköz a böngésző bővítményéhez, mivel segíthet a megfelelő szavak megfelelő helyeken történő használatában. Nagy baklövés úgy használni a szavakat, hogy nem vagyunk biztosak abban, hogy pontosan mit jelentenek.

20. Gyűjtse össze a releváns információkat

Minden sikeres lenni tartalomíró először az erőforrások gyűjtésére fog összpontosítani, függetlenül a témától. Nincs értelme azon aggódni, amit nem tud, mert senki sem lehet minden tárgy mestere. Különféle keresőmotorok segítségével gyűjtheti össze a tartalomírási forrásokat, mielőtt leírná a tartalmat.

Tartalomírási tippek

21. Ismerd meg a közönségedet

Az egyik legjobb tartalomírási tipp a célorientált tartalom írásához, ha ismeri a közönségét, mielőtt elkezdi írni, mivel az olvasó az, aki megkapja a tartalmat. Beszélned kell a nyelvüket, hogy jobban megértsék. De ez nem azt jelenti, hogy olyan szakzsargont választasz, amely tönkreteheti kreativitását. Általában az informális és társalgási nyelv működik a legjobban tartalom létrehozásakor.

Olvasni:  Mik azok a Twitter listák? A Twitter-lista hatékony használata X-en

22. Ne feledje, hogy a hossza a kontextustól függ

Forrás

Gyakran úgy gondolják, hogy a rövidebb tartalom jobb; ez távol áll az igazságtól. Egy témáról nem lehet mindent 500 szóban leírni. Míg a rövid formátumú tartalom könnyen fogyasztható, a hosszú formátumú tartalom felhívja az olvasók figyelmét, és elősegítheti a SEO fellendítését. Tehát egy jó tartalomírási tipp az, hogy a szószámot a cikk céljának megfelelően döntse el.

Ezenkívül a hosszú formátumú tartalomhoz vizuális elemeket is hozzáadhat, például képernyőképeket, videókat, fényképeket, hogy vonzóbbá és beolvashatóbbá tegye.

23. Tegye szkennelhetővé és áttekinthetővé a tartalmat

A szkennelés azért szükséges, mert az emberek csak azt olvassák el, ami számukra fontos. Sok szót kihagynak, különösen, ha nehezen érthetők. Az egyik legjobb tartalomírási tipp a közönség elvesztésének elkerülésére az egyszerű szavak használata és a rövid mondatok kialakítása.

Az információk hatékony továbbítása érdekében tegye könnyen olvashatóvá és beolvashatóvá a tartalmat. Íme néhány tipp a beolvasható tartalom írásához.

 • Rövid bekezdések
 • Alcímek
 • Golyók
 • Félkövér szöveg
 • Infografika
 • Linkek
 • Használj egyszerű szavakat

24. Lektorált a tartalom

Mindenki követ el hibákat. A lektorálás lehetővé teszi számunkra, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a szöveget gondosan szerkesztettük. A lektorálás magában foglalja a gyors ellenőrzést és a mélyreható módosításokat. Azt is fontos megérteni, hogy a lektorálás nem szerkesztés. A lektorálás meghatározza a végső vázlat áttekintésének folyamatát, a nyelvtant javítva, a helyesírást és az írásjeleket ellenőrzi.

25. Használjon aktív hangot a passzív hang helyett

Ha azt szeretné, hogy az alany végezzen műveletet, az egyik legjobb tartalomírási tipp az aktív hang használata. Amikor a passzív hangot használja, a hangsúly mindig valamin vagy valakin van, és soha nem közvetlen. Például: „Az értékesítési csapat előszeretettel dobta piacra a terméket” sokkal jobban hangzik, mint ahogy a terméket az értékesítési csapat előszeretettel piacra dobta. A hangra való odafigyelés mellett érdemes figyelni a gépelési és helyesírási hibákat, hiszen ezek az alapvető hibák az írói hitelességedről árulkodnak.

26. Írj egy célközönségnek

Forrás

Amikor elkezdesz írni, szem előtt kell tartanod a célközönségedet. Ne feledje, hogy az írás senkinek és mindenkinek soha nem szolgálja a célt. Kiválasztja az emberek egy részét, akiknek ír, és figyelmük felkeltése a legfontosabb a konverzió szempontjából. A célközönségnek való írás valószínűleg az egyik legjobb tartalomírási tipp, amit valaha kaphat. A célközönségnek írni az egyik legjobb dolog tartalomírási példák amelyek értéket adhatnak a tartalomhoz.

27. Ragadd meg az olvasók figyelmét a bemutatkozásoddal

Egy rövid, fülbemászó bevezető megírása segít megragadni az olvasó figyelmét, aki egyébként átvizsgálná a címsort, és továbblépne, ha érdektelennek tűnik. A trükk abban rejlik, hogy közvetlen és lényegre törő. A bevezető bekezdésnek azzal kell folytatódnia, amit a cím ígér. Az emberek mindig megoldást keresnek problémáikra. Egy jó tartalomírási tipp, ha megérted a célközönség fájdalmait, mielőtt elkezdenéd írni, sokat segít a kiváló tartalom írásában.

28. Írjon lebilincselő tartalmat

Felesleges egy fülbemászó címsorral kezdeni, majd azt követni zord tartalommal. Érdemes szem előtt tartani, hogy az emberek több platformot is felkeresnek a legjobb típusú tartalmat keresve. Az egyszerű, könnyen érthető nyelv használata ugyanolyan döntő jelentőségű, mint olyan tartalom írása, amely kiválóan teljesíti az olvashatósági tesztet. Olyan nyelvet használjon, amelyet a célközönsége megért és értékel. Az egyik legjobb tartalomírási tipp az, hogy kerülje a tartalom túlzott leegyszerűsítését vagy túlbonyolítását.

29. Legyen jellegzetes márkahangja

Forrás

Azok a márkák, amelyek kiemelkednek a tömegből, a hozzájuk kötődő személyiségük miatt teszik ezt. Először tudnod kell, kinek írsz, és olyan tartalmat kell adnod nekik, amely leköti őket. Ha van egy írócsapata, ügyeljen arra, hogy ugyanazon az oldalon legyenek, nehogy ellentmondó hangokkal árassza el a felhasználókat, amelyek csak megzavarhatják és elterelhetik őket.

30. Mindig vázlattal kezdje

Mielőtt elkezdené írni a darabját, vázolja fel, mit tervez írni. A kutatás befejezése után személyre szabhatja a vázlatot a célnak megfelelően. A vázlat létrehozása segít releváns, tökéletesen strukturált tartalom létrehozásában. Ez egy másik nagyszerű tartalomírási tipp. Ha jól elvégezte a házi feladatot, megoszthat értékes információkat, amelyeket több hiteles forrásból gyűjtött össze, hogy megerősítse előadását. A tartalomnak a keresett kulcsszavakon alapuló logikai sorrendben kell lennie.

31. Adjon hasznos tippeket a tartalomhoz

A tartalmad célja, hogy értékes információkkal lássa el olvasóit. Olvasói kétségtelenül megosztanak majd ilyen méltó tartalmat, és mi több, mindig visszatérnek még többért. Olvasói valószínűleg nem haboznak feliratkozni hírlevelére vagy levelezőlistájára. A legjobb tartalomírási tippek közé tartozik, hogy konkrét, használható információkat adjunk meg, hogy megkapják, amit akarnak.

32. Tartalmazzon megbízható tényezőket

Forrás

Rengeteg tartalom érhető el az interneten, és ha az Ön által kínált tartalom nem megbízható, akkor valószínűleg elveszik a tömegben. Miért akarna bármelyik olvasó olvasni? tartalom? Tartalom megbízhatóvá tételével kitűnik a homályos tömegből. Az emberek szeretnek jól kutatott és hiteles tartalmat olvasni.

33. Mondatstílusod variálása

A tartalom olvashatóságának növeléséhez elengedhetetlen tartalomírási tipp a könnyen érthető mondatok használata. Kiváló ötlet kiemelni bizonyos igéket, hogy a kulcsfontosságú cselekvésekre összpontosítson. Ne feledje, a tartalom nem csak a szavak számáról szól; a tartalomba helyezett szavak is számítanak. Kerülje a zsargont és a hosszú, összetett szavakat és mondatokat, mivel senki sem akar szótárra hivatkozni a tartalom olvasása közben.

34. Írjon cselekvésre ösztönzést

Forrás

Olvasni:  Elküldetlen projekt – Találja meg az el nem küldött szöveges üzenetek hatalmas gyűjteményét

A cselekvésre való felhívás írásakor az ügyfelek helyzetébe kell helyezkednie, és gondolkodnia kell. Miért győzné meg egy olyan cég, amelyről semmit sem tud? A cselekvésre való felhívásnak elég meggyőzőnek kell lennie; meg kell kérnie a felhasználókat, hogy osszák meg barátaikkal. Az, hogy miként hoz létre olyan CTA-t, amely releváns a felhasználók számára, és összhangban áll a vállalat marketingtevékenységeivel, meghatározza annak sorsát és hatékonyságát.

35. Lépést kell tartani a korral

Az interneten használt angol nyelv egészen más, mint az old school dolgok, amelyeket az emberek korábban megszoktak. Például senki sem mondja, hogy ő; ehelyett az „ők” akkor is használatos, ha az objektum egyes szám. A nemi szempontok szerint semlegesnek lenni most a lényeg, és érdemes az áramlással együtt haladni. Ne feledje, hogy egyedi közönségnek ír az interneten, és ennek megfelelően kell írnia.

36. Soha ne töltsd be önkényesen a kulcsszavakat

Csak azért, mert azt szeretné, hogy a keresőmotorok tudomásul vegyék, nem folyamodhat véletlenszerű kulcsszavakhoz a tartalomban. A kulcsszavak csak a cél elérésének eszközei, nem pedig maga a cél. A túltöltött kulcsszavak figyelmeztethetik a keresőmotorokat, és webhelye büntetést vagy feketelistára kerülhet. Ez nem csak a Google; még az olvasók is átláthatják és észlelhetik a kulcsszavak túlzott használatát.

37. Hiperhivatkozások a referenciaoldalakra

Alapvető tisztesség, ha az Ön által hivatkozott forrásokra hivatkozik, ami minden tartalomkészítőtől elvárható etikett. A forrásokra való hivatkozás azzal a kockázattal jár, hogy a felhasználók eltévednek, mindaddig rendben van, amíg a tartalom elég meggyőző ahhoz, hogy visszahúzza őket. Ez is egy jó tartalomírási tipp a plágium elkerülésére. A webhely forgalmának megtartásának egyik módja a „Link megnyitása új ablakban” opció használata.

38. Teremtsen érzelmi hatást az olvasóra

A tartalom terjedésének titka az, hogy a tartalma érzelmi hatást gyakorol az olvasóra. Ha van valami jó az elmesélt történetben, az segít elérni a kívánt hatást, amely elősegítheti a tartalom terjedését. Legyen szó fülbemászó egysoros hirdetésről vagy informatív internetes tartalomról, az egyik lényeges elem tartalomírási tippek érzelmi hatást kelt.

39. Legyen rövid és édes

Az egyre fogyatkozó figyelem miatt elengedhetetlen, hogy mondataid legyenek rövidek és édesek. Ugyanilyen fontos, hogy a bekezdések is legyenek rövidek, mivel az emberek hajlamosak kihagyni, ha hosszú, bonyolult mondatokkal találkoznak. Egyetlen mondat is képes egyedül repülni, és még mindig hatalmas hatást gyakorolni, feltéve, hogy elég meggyőző.

40. Ne felejtse el frissíteni a linkeket

Célszerű még egyszer ellenőrizni a hozzáadni kívánt linkeket, mert előfordulhat, hogy egyesek már nem élnek. Az ilyen hivatkozások elkeseríthetik az olvasót, és elűzhetik a jó kilátásokat. Folyamatosan ellenőrizze a kapcsolataihoz hozzáadott hivatkozásokat, és szükség szerint frissítse azokat. A linkek célja értékes információk megosztása, ami növelheti a látogatókat és az oldalletöltéseket.

41. Ne hagyja figyelmen kívül a SEO bevált gyakorlatait

Bár nem szabad túltöltenie kulcsszavait, nem szabad alulhasználnia őket. Az elsődleges kulcsszót nagyvonalúan kell használni a kívánt hatás eléréséhez. A tartalom legalább 4%-ának kell képeznie az elsődleges kulcsszavakat, de ami ennél is fontosabb, hogy ott használja, ahol a legjobban illik (URL, H2, meta leírás, fejlécek).

42. Bemelegítés, mielőtt a lényegre térnénk

Bár a rövidség kulcsfontosságú, nem lehet azonnal a lényegre térni. Egy rövid bemelegítés elengedhetetlen a hangszín beállításához. Egy jó tartalomírási tipp az, ha lefekteti a hátteret, és hagyja, hogy az olvasó lenyugodjon, mielőtt rátalálna a fő témára. A látogatók nem azért vannak a webhelyén, hogy átgázoljanak a rengeteg tartalomban. Valami konkrétat keresnek, ezért adj elég okot arra, hogy törődjenek a tartalommal, és megtalálják a keresett terméket vagy szolgáltatást.

43. Szőj egy jó történetet

Forrás

A közönséged nem kényszeríti, hogy elolvassa a tartalmadat, és ha nem mondasz el egy nagyszerű mesét, valószínűleg nem marad sokáig. A képek és rövid videók használata nagyszerű módja annak, hogy megragadja a figyelmet, és egy kicsit tovább tartsa a látogatót, hogy elérje a CTA-t. Pusztán a webhely meglátogatása nem megy. Konverziókra van szükséged, ami lehetséges, ha jó mesemondó vagy.

44. Soha ne használj bonyolult szavakat vagy mondatokat

Ne feledje, hogy nem azért ír, hogy elnyerje a Booker-díjat. A szójátékra való összpontosítás helyett ajánlatos egyszerű szavakat és mondatokat használni, amelyeket az emberek többsége el tud olvasni és megérteni.

45. Módosítsa posztjait az érték megőrzése érdekében

Lehet, hogy már régen írtál egy klasszikus tartalmat. Azonban lehet, hogy ma már nem aktuális. Győződjön meg róla, hogy tartalma gyakran frissül, hogy lépést tartson a korral.

46. ​​Webhely, webhely vagy webhely?

Valószínűleg mindhárom verziót elolvasta az interneten. Azonban melyik a helyes? A helyes forma egy webhely, és jobb, ha a kifejezést folyamatosan használjuk a biztonság kedvéért. Lehetséges, hogy a „webhely” kifejezést köznyelvben használod, de a tartalomban nem.

47. Adjon értéket a tartalomhoz

Az egyik legésszerűbb tartalomírási tipp azt mondja, hogy adjon értéket a tartalomhoz. Hacsak olvasóid nem kapnak értéket a tartalmadból, nincs okuk tovább időzni. Értéket adhat hozzá, ha egy hasznos webináriumra mutató linket ad hozzá, de az ilyen elvihető olvasók értékelni fogják.

48. Kérjen meg egy harmadik félt, hogy szerkessze a tartalmat

Lehet, hogy szereted a munkádat, és büszke is lehetsz rá, de ha valaki más szerkeszti a tartalmadat, az segít kiszűrni a kisebb hibákat. Ha nincs senki, aki megcsinálja, egy jó tartalomírási tipp, ha az írás befejezése után ne végezze el a szerkesztést. Jobb, ha rövid kihagyás után szerkeszted, mert jobban észreveszed a hibákat.

Olvasni:  Hogyan készítse fel Magento üzletét és bővítményeit a GDPR-re

49. Mentse el az ötleteket

Nehéz ötleteket találni, és érdemes elmenteni őket egy esős napra. Soha ne veszíts el egy jó ötletet, ha tudsz segíteni. Sok sikeres író felébredt az éjszaka közepén, hogy lejegyezzen egy ötletet. Mindig legyen kéznél toll és papír.

50. Tisztában lenni a piaccal

A piac hatalmas, és webhelyének minden látogatója keres valamit. Legyen szó értékes információról, termékről vagy szolgáltatásról, a legfontosabb az, hogy először azonosítsák az igényeiket, és megadják a megfelelő információkat. Ha a felhasználók nem találják meg, amit keresnek, akkor máshol keresnek.

51. Helyezze el a prioritásokat

Kulcsfontosságú, hogy az első bekezdésben releváns információkat nyújtsunk a célközönségnek. A bevezető rész kritikus, mivel eldönti, hogy a felhasználó elhúz-e még egy ideig. Az első néhány mondatnak egyértelműen meg kell magyaráznia, mire számíthat a tartalomban. Egy jó tartalomírási tipp a SEO számára, ha az elsődleges kulcsszót szervesen beilleszti a bevezetőbe.

52. Minden weboldal fontos

Nem lehet biztos abban, hogy a látogatók a céloldalra fognak-e eljutni, mert a webhely bármely oldalán megérkezhetnek. Ezért minden oldalon releváns tartalommal kell rendelkeznie, amely az emberek által keresett információkat nyújtja. Jó, ha minden oldalon vannak CTA-k, mert nem lehet megjósolni, hogy a felhasználó mikor nyomja meg a gombot.

53. Nyerd ki a bizalmat

Miután elnyerte ügyfelei bizalmát, továbbra is visszatérnek webhelyére, hogy többet megtudjanak. Csak a tényeket közölje és pontos információkat közöljön. Rendszeresen frissítse a tartalmat, és győződjön meg arról, hogy az Ön által hivatkozott források megbízhatóak. Ne ragaszkodjon azonnali e-mail feliratkozáshoz. Először érdemelje ki a látogató bizalmát.

54. Mindig az „első” személyt használja

Mindig „te”-ként hivatkozzon ügyfelére. Az emberek fontosságának adása és a velük való felmelegedés elengedhetetlen a kapcsolatteremtéshez és a tartós kötelék megteremtéséhez. A harmadik személyre vonatkozó hivatkozások túl informálisnak tűnhetnek, és nem alkalmasak kapcsolatok építésére.

55. Írj emberi érintéssel

Noha alaposan kutatod a témákat, hogy írj, ne csak a témára koncentrálj. Ha emberi hatást ad a tartalomhoz, akkor jobban elérheti ügyfeleit. A legtöbb olvasó értékeli a humort, amit olvas, ezért nem árt szellemesnek lenni. Egy jó tartalomírási tipp, hogy a lényeget hazatérítse, az, hogy a humor kontextusát és a célközönséget megfelelővé tegye.

56. Fejleszd képességeidet

Fel kell fejlesztenie írási készségeit, ha feliratkozik online tartalomíró tanfolyamokra. A webhely tartalmának kifogástalannak kell lennie ahhoz, hogy vonzza a látogatókat. Egy jó tipp a tartalomíráshoz, hogy tájékozódjon a legújabb fejleményekről. Ez segít lépést tartani a korral.

Következtetés

A friss, tiszta, világos, egyszerű és olvasható tartalom elkészítése jelenti a legnagyobb kihívást, amellyel szembe kell néznie, ezért használja ezeket a tartalomírási forrásokat, tippeket, példákat és eszközöket, hogy szembesüljön ezekkel a kihívásokkal. Sőt, a legjobbakba is beiratkozhatsz tartalomírási kurzusok írási készségeinek fejlesztéséhez és ismereteinek a tartalommarketing szürke területeire való kiterjesztéséhez.

GYIK

1. Melyek a legjobb tartalomírási példák?

A tartalomírási példák közé tartoznak a megfelelő címekkel ellátott blogbejegyzések, valamint a fő és kiegészítő kulcsszavakat tartalmazó releváns tartalom. Használhatja a kulcsszavakat tartalomíró eszközök mint a Google Kulcsszótervezője. A figyelemfelkeltő közösségimédia-bejegyzések nagyszerű példák erre, és a Facebookon, Twitteren vagy Instagramon való közzétételük kiváló eredményeket hoz. A hosszú bejegyzéseket a LinkedIn-en lehet közzétenni. A weboldal tartalma jót tesz tartalomírási példa, akárcsak a kiválasztott ügyfélkörnek rendszeresen küldött hírlevelek vagy e-mailes hírlevelek. Az infografikák vizuális csemegék, amelyek képeket és rövid, éles tartalmat tartalmaznak. Az e-könyvek népszerű tartalomírási példák, amelyek hosszú formátumú tartalmakat tartalmaznak, amelyek meghatározott közönséget céloznak meg.

2. Mit értünk tartalomíró eszközök alatt?

A tartalomíró eszközök segítenek az írás minőségének javításában, és a folyamat optimalizálása mellett segíthetnek a munkafolyamat egyszerűsítésében is. A Google-dokumentumok valószínűleg az egyik leggyakrabban használt eszköz, amelyre az írók támaszkodnak munkáik befejezéséhez és megosztásához. Amellett, hogy ingyenes, sokoldalú és nagyon felhasználóbarát, és egyetlen gombnyomással megoszthatja tartalmait több felhasználóval. A portens egy olyan eszköz, amely ideális tartalmi ötletek generálására. Az eszköz címjavaslatokat generálhat a betáplált kulcsszavak alapján.

3. Hogyan fejleszthetem tartalomírási készségeimet?

Az Ön által írt tartalomnak nyelvtanilag helyesnek kell lennie, és a nyelvtani ellenőrzés legjobb eszköze a Grammarly. Ez az eszköz segít a nyelvtan, a mondatszerkezet, a helyesírás stb. ellenőrzésében. Van egy további átírási funkciója, amely lehetőségeket javasol a szavak és mondatok átírására. Az írók által előnyben részesített egyéb eszközök közé tartozik a WebFX Flesch-Kincaid Readability Test Tool, amely ellenőrzi a tartalom olvashatóságát. A Hemingway Editor, ahogy a neve is sugallja, egy megbízható szerkesztőeszköz, amely hasznos a tartalom szerkesztésében.

4. Melyek a legjobb tartalomírási tippek?

A címsor vonzhatja a felhasználókat, ha elég fülbemászó, és sok olvasó folytatja az olvasást, ha izgalmasnak találja a címsort. Az alapos kutatás után megírt tartalom biztosan átmegy a teszten. A tények és számok, statisztikák, mutatók és jól kutatott forrásokból származó adatok hitelesebbé teszik a tartalmat. Mivel a tartalom az Ön cégét tükrözi, minél egyedibb, annál magasabb lesz a cég megítélése. Ezenkívül kulcsfontosságú, hogy a tartalmat a vásárló személyéhez igazítsa.

5. Mi lenne az ideális formátum a tartalomíráshoz?

Attól függ, hogy a tartalom mire vagy kinek szól. Jó, ha pontot teszünk, és azt illusztrációval (képpel) követjük, hogy az olvasók emlékezetében megmaradjon. A listák és útmutatók népszerűek, és a kívánt hatást kiválthatják. A keresési rangsorolás szempontjából a linkelés (bejövő és kimenő egyaránt) növeli a tartalom hitelességét. A hivatkozások hozzáadásával növelheti webhelye organikus forgalmát.

Új publikációk:

Ajánlott