6 alapvető reszponzív e-mail tervezési tipp

A reszponzív tervezés az összes online kommunikáció jövője. Ebben a blogban adunk néhány kulcsfontosságú, reszponzív e-mail tervezési tippet.

Marketingstratégiája e-mail marketing nélkül is hiányos marad. 4200%-os ROI-jával (42 dollárt keres minden elköltött 1 dollár után) ez az egyik leghatékonyabb stratégia.

Erőteljes eléréssel rendelkezik, és ha jól csinálják, segíthet a márka ismertségének növelésében is.

A Campaign Monitor jelentése szerint a szegmentált e-mail marketingkampányokat használó marketingesek bevétele 760%-kal nőtt. Ahhoz, hogy egy e-mail hatékony legyen, nem csak a másolatra kell összpontosítania, hanem a tervezésre is. Az e-mailek olvasása során a felhasználói élménynek zökkenőmentesnek kell lennie minden eszközön. Ebben a blogban olyan reszponzív e-mail-tervezési tippeket adunk, amelyek segítenek az elköteleződés javításában és a konverziók számának növelésében.

Mik a reszponzív tervezés előnyei?

A reszponzív tervezés az, amikor egyetlen elrendezést hoz létre, amely zökkenőmentesen illeszkedik minden eszközhöz és formai tényezőhöz. Bármilyen méretű és felbontású vödörbe illeszkedik, ami azt jelenti, hogy a felhasználó nem tapasztal súrlódást a webhely böngészése során. Íme néhány előnye.

Forrás

1. Kompatibilitás több képernyővel

A reszponzív kialakítású e-mail bármilyen képernyőhöz és mérethez illeszkedik. Tehát, ha ügyfele útközben e-mailt kap, elolvassa és válaszol rá. Ugyanolyan megtekintési élményben lesz részük, mint asztali számítógépen vagy táblagépen.

Olvasni:  5 technikai tipp a blog adatainak biztonságához

2. Nagyobb konverziós arány

Az ügyfelek általában szeretnek a művelet gombra kattintani, amikor látják az e-mailt. Ilyenkor nagyobb a valószínűsége a konverziónak. Ha azonban a design nem reagál, az ügyfél nem fogja látni a teljes e-mailt.

3. Sima felhasználói élmény

A reagáló e-mailek minden képernyőtípuson tökéletesen jelennek meg. Ennek eredményeként sokkal jobb benyomást kelt az ügyfelekben, mivel helyesen tekinthetik meg. Ha az e-mail megfelelően megnyílik a képernyőn, az megkönnyíti a hozzáférést is, így a felhasználó könnyedén rákattinthat a művelet gombra.

4. Magasabb nyitási arány

A kattintásra történő megnyitás aránya magasabb, ha reszponzív e-maileket küld ügyfelének. Könnyebbé teszi az e-mailek elérését, a képernyőkön való navigálást és a másik céloldalra való váltást.

Reszponzív e-mailek tervezése: 6 legjobb tipp

Most már tisztában van azzal, hogy reszponzív e-mail-tervezésre van szükség. Nézzünk meg néhány bevált módszert az adaptív e-mailek tervezésére.

1. Használjon egyoszlopos elrendezést

Forrás

A kézi eszközök alkalmazásának kialakításakor elengedhetetlen a végfelhasználót szem előtt tartani. A tartalom legyen olvasható és interaktív. Ennek is elérhetőnek kell lennie. Csak ebből a célból egyoszlopos elrendezést kell használnia a tervezésben. A szélességnek valahol 600 és 640 pixel körül kell lennie. Egyetlen oszloppal az ügyfeleknek nem kell végiggörgetniük a tartalmat, és nem kell mozgatniuk az eszközt az olvasáshoz. Ez az e-mailek tervezésének legátfogóbb modellje.

2. Optimalizálja a CTA-t

A cselekvésre ösztönzés (CTA) fontos helyet foglal el az e-mailek kialakításában. A konverziók a tartalomban szereplő CTA-tól függenek. A másolat mellett azonban fontosnak kell lennie a gomb elhelyezésének is.

Javasoljuk, hogy az első hajtásban legyen, hogy a konverzióra kész ügyfelek közvetlenül rákattinthassanak a gombra, és az oldalra kerülhessenek. Ez az e-mail legkritikusabb része, és nem szeretné, hogy ügyfelei tovább keressenek. Ügyeljen arra is, hogy ne használjon olyan kifejezéseket, mint a „kattintson ide”, mert ez elriaszthatja az olvasót. Bár a CTA-nak pontosnak és tömörnek kell lennie, ugyanakkor relevánsnak és értelmesnek is kell lennie. Találjon ki vonzó kifejezéseket, például „Szerezze meg ingyenes példányát”, „Kosárba helyezés” stb.

Olvasni:  Minden idők 6 legjobb IPL kampánya

3. Adjon meg kattintható hivatkozásokat

A linkek hozzáadása egy e-mailhez meglehetősen szabványos. A legfontosabb azonban olyan linkek hozzáadása, amelyek a megfelelő helyekre érnek el. Győződjön meg arról is, hogy ezek a hivatkozások kattinthatók. Gyakran, amikor a felhasználók megpróbálnak rákattintani egy linkre, az sehova sem vezet. A zökkenőmentes és zökkenőmentes élmény érdekében az e-mailekben kerülni kell az ilyen problémákat. Annak érdekében, hogy az e-mail hivatkozások működjenek, exportálja az e-maileket HTML formátumba, és töltse fel őket az alkalmas e-mail kézbesítési szolgáltatásba.

4. Használjon interaktív képeket

Sok e-mail használ képeket az ügyfelekkel való kapcsolattartásra. Használhat GIF-eket vagy más képformátumokat is a figyelem felkeltésére. Segítene azonban a mobileszközöket szem előtt tartani az e-mailek tervezésekor.

Minden tartalomformátumnak gyorsan meg kell nyílnia, és minden eszközön elérhetőnek kell lennie. A képeket is át kell méretezni, hogy megfeleljenek az eszköz specifikációinak. Ennek eredményeként az e-mail megtervezésekor alkalmazzon reszponzív fényképeket is.

5. Helyezze a kulcsüzenetet a hajtás fölé

Az e-mail két részre oszlik, a hajtás feletti és a hajtás alatti részre. Minden, ami látható, amint az olvasó megnyitja az e-mailt, a hajtás felettinek minősül. Ehhez a felhasználónak nem kell görgetnie. Egyes tartalmak esetén azonban a felhasználónak görgetnie kell, ami a hajtás alatt történik.

Forrás

Az e-mail első felében a legfontosabb üzeneteket kell feltüntetni. Például meg kell említenie egy ajánlatot vagy egy új bevezetést úgy, hogy az már az első tekercsben is megjelenjen. Ha a vásárló érdeklődik a termék iránt, görgetni kezd, és megtekinti a többi tartalmat.

6. Tesztelje e-mailjeit

Alapvető fontosságú, hogy minden e-mailt hatékonyan teszteljen a tervezés és a tartalom szempontjából, mielőtt e-mail-kézbesítési szolgáltatáson keresztül elküldi azokat ügyfeleinek. Nem csak az e-mail működésének teszteléséről van szó; két különböző változat teszteléséről is szól, hogy ellenőrizze, melyik működik jobban az ügyfeleknél.

Olvasni:  10 tipp a kiváló közvetlen levelezők tervezéséhez

Az A/B tesztelés a reszponzív e-mailek tervezésének szerves része. Segít megtudni, melyik e-mail működik a legjobban, hogy maximális eredményt érjen el a tervből és a hirdetésszövegből. Végül vezessen nyilvántartást a kulcsfontosságú mérőszámokról az e-mail marketingkampány hatékonyságának nyomon követéséhez és méréséhez. Azt is ellenőriznie kell, hogy hányan tekintették meg az e-mailt mobileszközükön. Segítségével lenyűgözőbb e-mail-dizájnt hozhat létre a közelgő kampányhoz.

A reszponzív e-mailek tervezésének elsajátítása elengedhetetlen, mivel a felhasználók minden eszközön zökkenőmentesen olvashatják az e-maileket. Ha a reszponzív dizájnt választja, zökkenőmentes felhasználói élményt kínál, több értékesítést generál vállalkozása számára, és javítja az átkattintási arányt.

A reszponzív e-mailek tervezésének számtalan előnye van. Ha követi a fent említett reszponzív e-mail tervezési tippeket, biztosan élvezni fogja a velük járó előnyöket.

GYIK

1. Mit jelent a reszponzív tervezés?

A reszponzív tervezés azt jelenti, hogy a biztosítékokat úgy kell megtervezni, hogy a felhasználók zökkenőmentesen megtekinthessék és felhasználhassák azokat minden típusú és méretű képernyőn.

2. Miért érdemes reszponzív e-maileket terveznem?

A reszponzív e-mailek beolvashatók, jobb felhasználói élményt biztosítanak, és magas a konverziós arányuk.

3. Mi az e-mail marketing ROI-ja?

Az e-mail marketing ROI-ja 4200% (42 dollárt keres minden elköltött 1 dollár után).

Új publikációk:

Ajánlott