6 gyakorlati lépés a webes tartalomstratégia létrehozásához

Hogyan készíthetsz hatékony tartalomstratégiát kisvállalkozási blogodhoz? Milyen internetes tartalomstratégiát alkalmaz online vállalkozása bővítéséhez?

A B2B marketingesek három legfontosabb tartalommarketing stratégiájának egyike a blogok. Ezért a marketingesek 90%-a használja a tartalommarketinget az üzleti növekedés érdekében.

Valójában a kutatások szerint a marketingesek 78%-a állítja, hogy a tartalomkészítés az elsődleges tényező állandó sikereikhez.

Fókuszban a kiváló minőségű tartalom

Vegyük észre, hogy ezeknek a marketingszakembereknek nem az a létfontosságú, hogy számos tartalmi elemet tudjanak létrehozni, hanem az, hogy jó minőségű és hatékonyabb blogtartalmat hozzanak létre, amely hozzáadott értéket jelent az olvasó számára.

Ha jó minőségű tartalmat kell előállítania, az üzleti megmentő lehet. Ez egy biztos módja annak, hogy a márka bizalmát és hitelességét építsd ki célpiacoddal.

Bár a kutatási folyamattól a tényleges anyag kidolgozásáig időigényes lehet, a blogodba fektetett erőfeszítések megérik. Ezek a lépések is segítenek lojális közösséget építeni a blogod körül.

De hogyan hozhatsz létre fenntartható tartalomstratégiát, amely lehetővé teszi, hogy olyan blogtartalmat készíts, amely kiemelkedik a zajból?

Ebben a cikkben, megtanulhat hat gyakorlati lépést egy hatékony tartalomstratégia létrehozásához, amely növeli a (ROI)-t.

1: Találja meg az ideális olvasót

Ki az ideális olvasód? Ismered a célközönségedet? Ezeket az embereket célozza meg, akiket rendszeresen fel kell hívnia webhelyére, hogy kapcsolatba lépjen a tartalommal. Például a vásárló személye a következő lehet:

 • Első anyukák
 • Otthonról dolgozó anyukák
 • Kezdő szabadúszó írók
 • Kezdő bloggerek
 • Tartalomkezelők
 • Üzleti vezetők
 • Stb.

Az Ön ideális olvasója bárki lehet, attól függően, hogy milyen piaci réssel rendelkezik. Azonban az számít, hogy képes-e azonosítani a tökéletes olvasót, és olyan tartalmat hozni létre, amely kapcsolatba kerül a közönségével.

Miért számít ez az Ön tartalmi stratégiájának?

Ez azért fontos, mert a közönségedre rezonáló anyagok biztosítása kritikus elem, amely lehetővé teszi, hogy tartós kapcsolatokat építs ki olvasóiddal. Könnyebb lesz megvenniük, amit kínálsz.

Olvasni:  Vállalati alkalmazásfejlesztési útmutató 2024

Ha megtalálja a célközönségét, akkor képes lesz azonosítani érdeklődési körét és igényeit. Azt is megtudhatja, hogyan és hol érheti el őket bejegyzéseivel a megfelelő időben. És mikor kell ezt kitalálnia, jobban felkészült lesz arra, hogy olyan blogtartalmat állítson elő, amely megfelel vállalkozásának, közönségének és marketingcéljának.

Más szavakkal. Egy sikeres tartalommarketing-motor összetevője, amely többszörösére növelheti vállalkozását. Vevő személye gyorsan észlelheti, hogy Ön szaktekintély az iparágban.

2: Határozza meg tartalmi céljait

Miért csinálsz blogot blogra? Miért tölt időt és energiát új blogbejegyzések és egyéb tartalmak készítésével? A válasz a blogírási és tartalommarketing céljaitól függ.

Tehát, hogy a saját tartalommarketing stratégia ha a vállalkozása érdekében dolgozik, meg kell határoznia a céljait. Tartalmi céljai lehetővé teszik, hogy egy működő fenntartható tartalommarketing tervet dolgozzon ki.

Bár a márkaismertség megteremtése a marketingesek leggyakoribb célja, új blogok készítése is lehet a célja a blogírásba való befektetésnek.

Friss tartalom

Miért van ez így? Mert a Google szereti a friss blogtartalmakat. Sőt, segít abban, hogy szakértőként mutassa be Önt saját résében, mivel közönsége és leendő ügyfelei értéket találnak bennük.

Szóval mi a célod? Mit szeretnél elérni a tartalmaddal? Legyen egyértelmű a sikeres tartalommarketing-stratégia szándéka. A következő jobb kezdési módok:

 • Márkaismertség kialakítása
 • Hozzon létre több leadet
 • Nevelje a blog felhasználóit potenciális ügyfeleknek
 • A webhely látogatóit potenciális ügyfelekké és fizető ügyfelekké alakíthatja
 • E-mail lista bővítése
 • Növelje a webes forgalmat

Mindezek létfontosságú célok, amelyeket vállalkozása számára kitűzhet. Világos képet ad arról, hogy mit akarsz elérni, és hogyan érd el. Azonban ne essen abba a hibába, hogy nem reális célokat tűz ki.

Tűzz ki elérhető célokat. Ez segít abban, hogy kisvállalkozása nagyszerű legyen.

3: Stabil tartalomstratégia létrehozása

A tartalommarketing kudarcának oka egyes márkák és kisvállalkozások tulajdonosai számára a szilárd tartalomstratégia hiánya. A Content Marketing Institute és a MarketingProfs fent említett jelentéséből az is kiderült, hogy a vállalkozások mindössze 37%-a rendelkezik dokumentált tartalommarketing stratégiával.

Ez azt jelenti, hogy a többiek 63%-a nem rendelkezik dokumentált tartalomstratégiával. De életképes tartalomstratégiára van szüksége az üzleti blogjához, hogy folyamatosan céltudatos, vonzó és egységes tartalmi anyagokat készítsen.

Olvasni:  20 innovatív módszer a SEO beépítésére az írásba

Blogokat kell létrehoznia, amelyek vonzzák a megcélzott vásárlókat. Más szavakkal, a tartalommarketing sikere azon múlik, hogy van-e stabil rendszere, amely segít a megfelelő tartalom létrehozásában a megfelelő emberek számára.

De vajon mi az a tartalomstratégia, elgondolkodhat.

Mi az a tartalomstratégia?

A marketingszakemberek többféleképpen írták le a tartalomstratégiát. Rahel Anne Bailie szerint:

Éppen ellenkezőleg, megjegyezte, hogy a tartalomstratégia nem az alkalmazásról szól. Ehelyett a tartalomfejlesztés, -kezelés és -terjesztés a tartalomstratégia stratégiai következménye, amelyet az optimális eredmények elérése érdekében alkalmazni kell.

Ezért a tartalomstratégia más gondolatvezetők koncepciójával összehasonlítva a tartalom tervezésében, fejlesztésében, előállításában, kezelésében és terjesztésében merül ki. Az elsődleges célod pedig az, hogy mágneses anyagokkal elérd a célod.

Mint korábban említettük;

 • A válaszadók 78%-a szerint a kiváló minőségű tartalom létrehozása kulcsfontosságú az állandó sikerükhöz.
 • A marketingesek 72%-a vallja be, hogy marketinges sikereinek elsődleges tényezője a tartalomstratégiájának kidolgozása és igazítása
 • A b2b marketingesek 50%-a úgy nyilatkozott, hogy a tartalomterjesztés a legfontosabb a sikerükhöz.

A tartalomstratégiának tehát magában kell foglalnia a tartalomterjesztés folyamatát és az új témaötletek kidolgozását. Segít elkerülni a jól kutatott marketingcikk megírásával járó kihívásokat.

Nem akarod újra és újra lefedni ugyanazt a témát.

Ezért szilárd tartalomstratégia nélkül a tartalommarketing-kampánya meghiúsul.

4: Tartalomszerkesztői naptár kidolgozása

A tartalomszerkesztő naptár platformot biztosít az elméjének feltérképezéséhez és gondolatainak rendszerezéséhez. A legtöbb esetben az órarend kommunikációs csatornaként működik a csapattagokkal.

Időt és energiát takarít meg, amikor tartalmat fejleszt blogja vagy ügyfelei számára.

Ha már a csapattagokról beszélünk, ha márkájának van tartalommal foglalkozó csapata, annak szerkesztőket, tartalomtervezőket és alkotókat kell tartalmaznia. Így a szerkesztői naptárral a csapattagok gyorsan megtekinthetik és menet közben teljesíthetik feladataikat.

Ugyanakkor láthatják, hogy mi várható az elkövetkező hetekben vagy hónapokban, miközben Ön megtervezi az internetes tartalomstratégiáját.

Egy példa

Például én vagyok a közreműködője Neal Schaffer blogja. A Coshedule szerkesztői naptárát használja a teljes tartalomcsapattal való kommunikációhoz. Friss híreket kapok az új projektekről és a közelgő vállalkozásokról, és megtekintem őket a naptárban.

Lehetővé teszi számomra és a csapat többi tagjának, hogy naprakészek legyünk, és gyorsan elvégezzük a feladatokat. A szerkesztői naptárt túlnyomórészt a tartalom létrehozásának, közzétételének és a különböző marketingcsatornákon történő kézbesítésének kezelésére használják.

Olvasni:  5 tipp a hatékony CRM-rendszer létrehozásához

Jegyzet: A tartalomnaptárak a WordPressben beépíthetők pluginok segítségével. Bár vannak tisztességes ingyenes lehetőségek, egyik sem tud versenyezni egy prémium, de megfizethető választással, mint például Törekedni.

Nagyon ajánlom!

Emiatt a naptárnak a következőket kell tartalmaznia:

 • Minden csapattag felelőssége
 • A blogok létrehozásának és kézbesítésének dátumai
 • Tartalomterjesztési stratégia és csatornák
 • A bármikor közzétehető blogtartalom listája
 • Weboldala vagy ügyfelei számára fejlesztendő bloganyagok

5: Alkalmazza a keresőoptimalizálást és a kulcsszókutatást

SEO taktikát alkalmaz, és a megfelelő kulcsszavakat használja blogja tartalmának optimalizálásához a keresőmotorok számára? A megfelelő kulcsszavak kiválasztása és használata a hatékony keresőoptimalizálási (SEO) technika gerince.

Ez növeli a tartalom láthatóságát és a keresési helyezéseket. Minél magasabban rangsorol a keresésekben, annál jövedelmezőbb lesz a webhelye. Azonban a megfelelő kulcsszavakat kell használnia, amelyekre közönsége a Google-on keres.

Ily módon növeli annak esélyét, hogy megjelenjen a keresőmotorok eredményoldalain (SERP). Ezenkívül félelmetes státuszt teremt a márkájának, és a megfelelő közönség elé helyezi magát.

Számos ingyenes és prémium kulcsszóeszköz segíthet megtalálni a legjobb kulcsszavakat és kulcsszókifejezéseket blogbejegyzéseihez.

Ubersuggest

Azt javaslom, kezdje ezzel Ubersuggest. Neil Patel Ubersuggest egy ingyenes SEO kulcsszószoftver, amely mindent megmutat a célzott kulcsszókifejezésekről. A következő mutatókat fogja feltárni:

 • Kulcsszó keresési mennyisége
 • Kulcsszó SEO nehézség
 • Kapcsolódó kulcsszókifejezések nagy keresési mennyiséggel, de kevésbé versenyképesek
 • Kattintásonkénti költség (CPC)
 • A versenytársak a kulcsszavakat használva

Például rákerestem a „tartalomstratégia” kifejezésre az Ubersuggest segítségével, és ez a találatom:

Íme a kulcsszavak áttekintése. Innen megtekintheti a kulcsszókifejezések havi keresési mennyiségét, a SEO nehézségeit, a fizetett nehézségeket és a kattintásonkénti költséget (CPC).

Ha kicsit lefelé görget, olyan kapcsolódó keresési kifejezéseket fog látni, amelyekre az emberek folyamatosan keresnek az interneten. Ezután megmutatja a versenytársaknak, hogy az adott kulcsszavakra kik helyezkednek el.

Segít a kulcsszavakra vonatkozó jobb döntés meghozatalában, hogy webhelyét magasabb helyre helyezze a Google-on. Ennek ellenére használhatod is Google Trends hogy felkapott témákat fedezzen fel az Ön résén és alrégiójában.

Az ötlet az, hogy segítsünk Önnek olyan blogbejegyzések létrehozásában, amelyek legyőzik a versenytársakat és hatalmas internetes forgalmat generálnak a megfelelő tartalomstratégiával az internethez.

6: Hozzon létre különböző tartalomtípusokat

A kutatások azt mutatják, hogy a blogbejegyzések a legnépszerűbb tartalommarketing-típusok közé tartoznak, amelyek rengeteg internetes forgalmat generálnak. A tanulmány azonban azt is mutatja, hogy más típusú blogtartalom, például videók Az infografikák és az infografikák a tartalommarketing-ipar erőteljes erői.

Olvasni:  6 webhelytervezési tipp nagyszerű webhely létrehozásához

Például a kutatások azt mutatják, hogy:

 • Azok a webhelyek, amelyek termékoldalain videókat tartalmaznak, 70%-kal növelik az átlagos rendelési értéket (AOV).
 • A webhely felhasználóinak 64-85%-kal nagyobb az esélye a vásárlásra, miután megnéztek egy termékvideót.
 • A felmérésre válaszoló marketingszakemberek több mint 85%-a jelezte, hogy a termékoldalakon található videók jelentősen növelték a konverziós arányt.

A videók készítése nem rakétatudomány. Így készítheti el a legjobb marketingvideókat ügyfelei és közönsége számára.

Videótartalom-stratégia a weben

Ezenkívül HubSpot azt is megállapította, hogy a fogyasztók 55%-a több videotartalmat szeretne látni, mint más típusú tartalmat. Az is kiderül, hogy a világ internetes felhasználóinak több mint 70%-a szívesebben néz videókat közösségi oldalakon. És 90%-uk megosztja a megtekintett videókat követőivel.

A videók létrehozása meglehetősen egyszerű, de gondoskodni kell arról, hogy magas legyen videó gyártás a minőség különbséget tehet Ön és versenytársai között. A videótartalomra van kereslet, de mivel nagyon sok tartalom létezik, meg kell találnia a legjobb módszereket, amelyekkel kiemelheti magát.

Hasonló megállapítások mondhatók el az infografikáról. Ezért gondoskodjon különféle típusú blogtartalom létrehozásáról, hogy nagyobb forgalmat és konverziót generáljon. Ezek a lépések lehetővé teszik, hogy személyes kapcsolatot építs ki a közönségeddel, mivel kielégíted az igényeiket.

Becsomagolás

Az internetes tartalomstratégia fenti lépései praktikusak. Alkalmazza őket, és folytassa az eredmények tesztelését. A növekedés fokozatos folyamat, így nem biztos, hogy azonnali előrelépést tapasztal.

Mindazonáltal nem lehet sikeres a tartalommarketing életképes tartalomstratégia nélkül.

Az Ön internetes tartalomstratégiája az online siker alapja. Miről maradtunk le? Milyen tippeket tud ajánlani olvasóinak? Kérjük, mondja el nekünk az alábbi megjegyzésekben!

Moss Clement szabadúszó b2b író, blogger, a cég alapítója Moss Mediaés egy tartalomkezelő a címen Írók óránként. Szorosan együttműködik a B2B marketingesekkel – számos startupnak segít növelni online jelenlétét a digitális marketing területen. Rendkívül informatív tartalommal segítette a kis- és középvállalkozásokat, hogy építsék online hírnevüket, és összekapcsolják őket vásárlói személyiségükkel.

Kapcsolatba lépni vele Twitter, LinkedInés Instagram.

Moss Clement legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott