6 gyorsjavítás, amellyel megszabadulhat az 521-es hibától a WordPress webhelyén

Az, hogy itt tartózkodik, azt sugallja, hogy webhelyének látogatói az 521-es hibakódot kapják, amikor beírják az URL-t a böngészőbe – azaz az Ön webhelye nem érhető el ügyfelei számára.

Tudva, hogy egy ilyen állásidő lehet több mint 300 000 dollárba kerül a vállalkozások 91 százalékánakgyorsan kitaláljuk, mit jelent az 521-es hiba, és hogyan lehet elhárítani.

A következőkre térünk ki:

521-es hibakód

Az 521-es hibakód vagy az „521-es hiba: a webszerver nem működik” egy hiba, amelyet a látogatók látnak, ha a Cloudflare nem tud hozzáférni a webhely szerveréhez.. Más szóval, a látogatók elérhetik a tartalomszolgáltató hálózatának (CDN) szervereit, de a CDN nem tudja elérni Önt.

A hiba gyakori okai közé tartozik a nem elérhető webszerver, a rosszul konfigurált Cloudflare-konfiguráció vagy az érvénytelen Secure Sockets Layer (SSL) tanúsítvány.

Az 521-es hibakód kijavítása

Most, hogy tudjuk, mi az 521-es hiba, nézzük meg a hibaelhárítás módját.

1. Ellenőrizze, hogy webhelye online állapotban van-e

Ha a Cloudflare-t fordított proxyként állítja be webhelye szerveréhez, az hídként működik ügyfelei és webhelye között. Webhelyének látogatói áthaladnak ezen a hídon, hogy a másik végén megtalálják webhelyét.

Olvasni:  Miért fontosabb a webhely teljesítménye, mint valaha?

Ha látogatói az 521-es hibával találkoznak, először ellenőriznie kell, hogy a híd rendeltetési helye továbbra is online van-e.

Használhatja a becsavar parancs segítségével közvetlenül kapcsolatba léphet a webhely szerverével, és választ kérhet.

Nyissa meg a parancssort vagy terminált (macOS vagy Linux használata esetén), és írja be a következő kódot:

curl –silent –output /dev/null –write-out “%{http_code}” https://yourwebsite.com

A kimenetet HTTP állapotkód formájában kapja meg. Ha 200, akkor a webhely szervere online.

Például itt van ennek a kódnak a kimenete, ha cURL-t használunk a webhelyünkkel való interakcióhoz.

Ha nem szeretne a parancssorral vagy terminállal dolgozni, próbálja ki A KeyCDN HTTP-fejléc-ellenőrzője.

Az 5xx állapotkód azonban azt jelenti, hogy a szerver nem válaszolt a kérésére – és Ön szerverhiba történt.

Szerverprobléma esetén forduljon a tárhelyszolgáltató ügyfélszolgálati csapatához, hogy ellenőrizze, végeznek-e karbantartást a szerveren. Azt is ellenőrizheti a tárhelyszolgáltató állapotoldalán, hogy a szerverek offline állapotban vannak-e.

Alternatív megoldásként, ha tárhelyszolgáltatója nem kínál azonnali támogatást, a szerverproblémák elhárítása érdekében megtekintheti a hibanaplókat a cPanel segítségével.

Ha a tárhelyszolgáltató szerverei gyakori leállásoktól szenvednek, fontolja meg a Hostinger lehetőséget. Megbízhatóan kínálunk majdnem 100 százalékos üzemidő az összes tárhelytervünkkel együtt. Emellett szakértői támogatási csapatunk a hét minden napján, a nap 24 órájában rendelkezésre áll, hogy segítsen bármilyen technikai kérdésben.

2. Távolítsa el a Cloudflare és a webhely közötti blokkolókat

Ha webhelye online, az 521-es hiba oka lehet, hogy a Cloudflare nem fér hozzá a webhely fájljaihoz.

A probléma a .htaccess fájlban, az IP-blokkoló szabályokban vagy a biztonsági bővítményben lehet. Lássuk, hogyan lehet mindegyiket kijavítani.

A Cloudflare egy sor IP-címet használ a bejövő forgalom webszerverére történő irányítására. Győződjön meg arról, hogy az összes IP-cím szerepel az engedélyezési listán, vagy engedélyezve van a webszerverén.

Olvasni:  Afrika megduplázza a villamosenergia-termelést, de nem megújuló energiaforrásokkal

Az IP-címek engedélyezőlistára tétele a szerver konfigurációjában a következőképpen történik:

1. Nyissa meg a .htaccess fájlt FTP-kliensen keresztül vagy a cPanel fájlkezelőjével.

2. Adja hozzá a következő kódot:

parancs tagadás, megtagadás engedélyezése mindenkitől

3. Hozzáadás megengedi től [Cloudflare IP addresses]. Cserélje ki [Cloudflare IP addresses] soronként egy tényleges IP-címmel, az alábbi képen látható módon.

4. Mentse el a .htaccess fájlt.

Ha cPanel-alapú gazdagépet használ, az IP Blocker segíthet letiltani webhelyét egy adott IP-címről vagy IP-címek egy tartományáról.

Tekintse át az IP Blocker beállításait, és győződjön meg arról, hogy az egyik rendszergazda nem adott hozzá véletlenül Cloudflare IP-tartományokat.

Előfordulhat, hogy a biztonsági vagy tűzfalbővítmény blokkolja a Cloudflare kéréseket. Ennek a lehetőségnek a kizárásához kapcsolja ki a beépülő modult, és nézze meg, hogy megoldja-e az 521-es hibát. Ha igen, lépjen kapcsolatba a beépülő modul fejlesztőivel, vagy cserélje ki a biztonsági beépülő modult.

3. Tekintse át a Cloudflare DNS beállításait

Jelentkezzen be Cloudflare-fiókjába, és navigáljon ide [yourwebsite.com] > DNS > Records.

Ha ott van, biztosítsa ezt a tartalmat mindenkinek A rekordok megegyeznek az eredeti webszerver IP-címével és a tartalommal CNAME Records tartalmazza a webhely domainnevét.

Ha valamelyik rekord hibás, akkor a gombra kattintva módosíthatja a rekordot Szerkesztés.

4. Telepítsen egy érvényes SSL-t az eredeti webszerverre

Ha konfigurálta az SSL/TLS-beállításokat a Cloudflare-en, mint Teljes (szigorú)a Cloudflare tanúsítványellenőrzést hajt végre maga és az Ön szervere között.

Ha pedig webhelyének SSL-tanúsítványa lejártnak vagy önaláírtnak tűnik, vagy nem egyezik a domainnel, a Cloudflare megszakítja a kapcsolatot. Ebben az esetben a látogatók az 521-es hibát látják a böngészőjükben.

Olvasni:  7 gyorstipp ügyvédi iroda webdesignjának fejlesztéséhez

Előfordulhat, hogy a probléma megoldásához telepítenie kell egy Cloudflare Origin Certificate Authority (CA) tanúsítványt a szerverére. A Cloudflare Origin CA-tanúsítványt a címre navigálva szerezheti be [yourwebsite.com] > SSL/TLS > Eredeti szerver és kattintással Hozzon létre tanúsítványt.

Ezt követően a tárhelyszolgáltató útmutatásait követve hozzáadhatja a Cloudflare eredettanúsítványt a webszerverhez.

Ha azonban érzékeny adatokat kezel, vagy meg kell felelnie a PCI-DSS követelményeknek, jobb lehet egy prémium SSL tanúsítvány.

5. Inaktiválja a mod_reqtimeout és a mod_antiloris paramétereket

Lehet, hogy engedélyezted mod_reqtimeout és mod_antiloris modulok az Apache HTTP-kiszolgálón, hogy megakadályozzák a szolgáltatásmegtagadási (DoS) és az elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadásokat. A modulok megvédik a webszervert ezektől a támadásoktól azáltal, hogy korlátozzák, hogy egy IP-szerver hányszor csatlakozhat az Ön szerveréhez.

Míg a mod_reqtimeout és a mod_antiloris védőpajzsként szolgál a tárhelyszerver számára, előfordulhat, hogy a Cloudflare-rel nem kompatibilisek.

Például a Cloudflare korlátozott számú IP-címre támaszkodik, hogy a forgalmat a szerverére irányítsa, de a modulok blokkolhatják ezeket a címeket az egymást követő kapcsolódási kísérletek miatt.

6. Lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal

Ha a fenti megoldások egyike sem működik az Ön számára, itt az ideje, hogy külső segítséget kérjen.

Szerezze meg a Cloudflare támogatását jegyen, csevegésen vagy telefonon, ha navigál a címre Támogatás > Vegye fel a kapcsolatot a Cloudflare-rel ha webhelye jól működik a Cloudflare CDN nélkül.

Ha a webhely tárhelyszervere nem működik, forduljon a webtárhely-szolgáltató támogatási csapatához. A Hostinger segítségével 24/7/365 támogatást kap a szakértő technikusoktól, akik az elejétől a végéig kezelik a hibaelhárítást, és lehetővé teszik, hogy más üzleti feladatokra összpontosítson.

Utolsó gondolatok: 6 módszer a Cloudflare 521-es hibakódjának javítására a WordPressben

Ha e-kereskedelmi vállalkozása van, vagy vállalatot vezet, nem szeretné, hogy sokáig az 521-es hibakód jelenjen meg. Webhelye minden másodpercben elérhetetlen marad, így több pénzt hagy az asztalon.

Olvasni:  A 18 legjobb partnermarketing program és hálózat 2024-ben

A fenti tippek segítségével a lehető leghamarabb megpróbálhatja kijavítani a hibát. A megelőzés azonban jobb, mint a gyógyítás.

A Hostingernél szakértőink kezelik Ön helyett a szerverkonfigurációt, így ritkán kell aggódnia az 521-es hibától. Arról nem is beszélve, hogy a vállalati tárhelycsomagjaink 24/7/365-ös támogatást nyújtanak elit technikusoktól, mindig készenlétben, ha valami elszabadul. .

Emellett kipróbálhatja az ingyenes beépített Hostinger Edge CDN-ünket is, amelyet a Cloudflare hajt, hogy megkerülje az 521-es hibakódot, mivel a Hostinger szakértői mindent kezelnek, szemben a Cloudflare-rel, ahol manuálisan kell konfigurálnia a CDN-t.

Tekintse meg tárhely-terveinket, és kezdje el még ma.

Új publikációk:

Ajánlott