6 hatékony módszer a Facebook közösségi média marketingjének kiaknázására

Minden marketing erőfeszítésed hiábavaló a közösségi média platformokon, például a Facebookon? Íme hat hatékony módszer a Facebook közösségi média marketingjének fellendítésére.

Ha azt szeretné, hogy vállalkozása sikeres legyen a közösségi médiában, meg kell értenie a Facebook közösségi média marketingjét.

A Backlinko szerint világszerte körülbelül 4,48 milliárd személy fér hozzá havonta a különböző közösségi média platformokhoz. Ezek közül a Facebook a leggyakrabban használt közösségi média platform, 2,85 milliárd felhasználóval világszerte. Ezek a statisztikák szembetűnően nyilvánvalóvá teszik, hogy egy sikeres közösségimédia-marketingkampány a Facebookon a potenciális vásárlók tengerének bemutathatja márkáját.

A Facebook közösségimédia-webhelyként hírnevet szerzett, ahol a nagynénje titokzatos megjegyzéseket írhat a nyaralási pillanataihoz. Ugyanakkor ez a közösségi média tartalommarketing platformja is, ahol a közönség kapcsolatba léphet a márkával, annak méretétől függetlenül.

A Hootsuite jelentése szerint a felhasználók kétharmada azt mondja, hogy hetente legalább egyszer felkeresi egy helyi vállalkozás Facebook-oldalát, ami azt jelenti, hogy az emberek keresnek téged. De nem bízhat csak a szerencsében, ha el akarja érni ezt a közönséget. Nagyon fontos, hogy jól kidolgozott Facebook marketingstratégiával rendelkezzünk.

Tippek a Facebook közösségi média marketingjéhez

Készen állsz arra, hogy megtanuld, hogyan reklámozhatsz profiként a Facebookon? Íme, amit tudnod kell a következő évről.

1. Határozza meg célpiacát

A Facebook marketingben rejlő teljes potenciál kiaknázásához és a közönségeddel való elköteleződéshez először azonosulnod kell azzal, kivel beszélsz. Tegye fel magának a következő kérdéseket, hogy megtudja, ki a célközönsége:

 • Mennyi a célközönség átlagéletkora?
 • Van otthonuk?
 • Mi a foglalkozásuk/munkájuk?
 • Milyen közös kihívásokkal néznek szembe?
 • Hogyan használják a Facebookot, és általában mikor használják?

Természetesen ezen Facebook-felhasználók széles körű demográfiai adatainak ismerete is kulcsfontosságú. Ezt követően rápillanthat a Facebook Audience Insights-ra, hogy megtudja, kik használják aktívan az oldalakat, és ez hogyan kapcsolódik a potenciális ügyfeléhez.

Olvasni:  A LinkedIn közösségi média hálózat – vagy munkahely?

Forrás

A Facebookba beágyazott ingyenes Audience Insights eszköz lehetővé teszi, hogy megismerkedjen a potenciális ügyfelekkel kapcsolatos alapvető, durva tényekkel. Alkalmazhatja, hogy információkat keressen olyan témákról, mint például:

 • Kor
 • Oktatás
 • Nem
 • Kapcsolati státusz
 • Nyelv
 • Elhelyezkedés
 • Múltbeli vásárlási tevékenység
 • Facebook használat

Emellett, ha nem tudod, kit próbálsz elérni, nem fogsz messzire jutni.

2. Határozza meg céljait

Egy kompetens Facebook marketingstratégia felépítéséhez szilárd célkitűzésre van szüksége, amely a vállalat céljaihoz kapcsolódik. Minden szervezetnek különböző céljai vannak, de mindegyiknek olyan cselekvésekre kell koncentrálnia, amelyek befolyásolják az eredményüket.

A Sproutsocial által 2018-ban végzett felmérés szerint a Facebook marketingeseinek néhány fő céljuk van:

 • A válaszadók 34%-a kívánta növelni a márka ismertségét.
 • A válaszadók 21%-a a közösségi szerepvállalást kívánta fokozni.
 • A válaszadók 11%-a kívánta növelni a potenciális ügyfelek számát és az eladások számát.
Facebook marketingesek céljai

Forrás

Ha még nem tűztél ki Facebook-célokat, ezek a szavazás eredményei jó kiindulópontot jelentenek. Továbbá, ha szervezete általános célkitűzéseket fogalmazott meg, nézze meg, hogy ezek hogyan illeszkednek a Facebook közösségi média marketingstratégiájához.

Kezdetnek ezek a megállapítások alapján az Ön céljai közé tartozhatnak:

 • A webhelykonverziók növelése
 • Érdeklődések generálása
 • Ügyfélszolgálat optimalizálása

Javasoljuk, hogy pontos, mérhető megközelítéseket tervezzen, hogy elérje azt, miután megállapította, hogy mit szeretne elérni. Javasoljuk egy jól ismert célmeghatározási keretrendszer használatát, mint például az OKR célkitűzések keretrendszere vagy a SMART célok.

3. Stratégizálja a tartalmi anyagok keverékét

Meghatároztad a célpiacodat. A céljaid világosak. Itt az ideje, hogy a tartalomra összpontosíts.

Némi próbálkozásra és hibára van szükség, hogy megtaláljuk a megfelelő anyagkombinációt. Mindazonáltal a közösségi média sikeres promóciójának tisztességes ökölszabálya a „80-20 szabály”, amely kimondja, hogy bejegyzéseinek 80%-át tájékoztatásra, felvilágosításra és szórakoztatásra, a fennmaradó 20%-ot pedig a márka marketingjére kell felhasználnia. .

Legyen fontos, hogy értéket biztosítson követőinek, és kapcsolatokat alakítson ki velük. Ha rendszeresen ellátja az embereket vonzó anyagokkal, akkor fogékonyabbak lesznek, és odafigyelnek a termékeire és szolgáltatásaira, amikor idejük 20%-ában reklámozza őket.

Olvasni:  Hogyan lehet egyszerűen megváltoztatni a domain nevet a WordPressben

Tipp a marketing a közösségi médián keresztül: A Facebook megbünteti azokat a vállalkozásokat, amelyek agresszíven növelik eladásaikat. Mint kiderült, az algoritmus nem szereti az önreklámozást. Nem egyszerűen a kuponok, hanem a releváns, érdekes tartalom a legfontosabb a platform számára.

Miután kiválasztotta, hogy mit tegyen közzé, a következő lépésben válassza ki, hogy mikor tegye közzé a bejegyzést. Az adatok vizsgálata tudományos módszer a közzététel optimális pillanatának meghatározására. A Facebook Page Insights Bejegyzés lapján átfogó adatokat kaphat arról, hogy Facebook-oldalának követői a hét minden napján mikor csatlakoznak az internethez.

 Facebook oldal Insights

Forrás

A kutatások szerint a bejegyzések Facebookon való közzétételének optimális ideje hétköznap reggel 6:15 és 12:15 PST. Az időbeosztásától függetlenül ne felejtsen el rendszeresen posztolni.

Tipp a marketing a közösségi médián keresztül: Készítsen tartalomütemezést, amely segít kiegyensúlyozni a tartalomkategóriákat és nyomon követni a gyakoriságot.

4. Növelje az elköteleződési szintet oldala optimalizálásával

Bármi legyen is a marketingcélja, nehéz lesz elérni azt, ha senki sem tud Facebook-oldalának létezéséről.

Ezért fontos, hogy:

 • Kezdetben vonzza a látogatókat oldalára
 • Vonja be őket, és kezdeményezzen kommunikációt, ha már ott voltak

Tipp a marketing a közösségi médián keresztül: Adjon extra szeretetet és figyelmet a borítóképnek. Ez az első dolog, amit a látogatók látnak, amikor felkeresik oldalát, ezért tegye vonzóvá.

A keresztpromóció egy egyszerű technika, amely segít a felhasználóknak megtalálni az üzleti oldaladat a Facebookon. Az egyik legjobb közösségimédia-marketing ötlet, ha e-mail-aláírását és hírlevelét összekapcsolja Facebook-oldalával, és a “Tetszik/Megosztás” opciót is belehelyezi blogjába vagy webhelyére. Ez segít a többi fórumon Önnel már kapcsolatba lépő személyeket a Facebook-oldalára navigálni.

Valamivel kevésbé tudományos a lájkok, nézetek és követők megjelenése: nagyon megosztható bejegyzéseket kell generálnia. A követők hasznos és szórakoztató bejegyzéseket osztanak meg társaikkal.

Beszélgessen, mivel a reagálókészség a márkák közösségimédia-marketing megközelítésének nagyra értékelt jellemzője. Válaszoljon minden üzenetre és megjegyzésre, válaszoljon a kérdésekre, és tartsa naprakészen a tartalmat.

Olvasni:  Tippek szabadúszó szövegírói állások kereséséhez

Számos különböző módszer létezik erre a Facebookon.

 • Mindig nyitott kérdésekkel válaszoljon, amelyek további vitához vezethetnek.
 • Kezdj egy beszélgetést olyasmiről, amiért a közönséged lelkesedik.
 Facebook reszponzivitás

Forrás

 • Ossza meg leegyszerűsített, könnyen megoldható társalgási versenyeket, hogy felkeltse a termékét.
Egyszerű Facebook-bejegyzések

Forrás

5. Fontolja meg a Facebook funkcióinak használatát

Miután fenntartotta az üzleti oldalt, fontolja meg a vállalkozások számára a megjegyzéseken és bejegyzéseken túlmenően a követőikkel való kommunikációt.

Facebook üzleti menedzser

Nagyon tanácsos beállítani a Facebook Business Managert, hogy a márka közösségi média marketingötleteit magasabb szintre emelje.

A Business Manager egy olyan program, amely lehetővé teszi a fizetett és az organikus Facebook-bejegyzések kezelését. Lehetővé teszi továbbá a sikeres együttműködést a csapattagokkal, a vállalkozókkal és a külső forrásokból származó szervezetekkel.

Facebook csoportok

A Facebook-csoportok olyan online közösségek, ahol az emberek megosztják egymással ötleteiket, információkat, és esetleg szeretetüket a céged iránt. Lehetetlen figyelmen kívül hagyni azt az 1,4 milliárd embert, akik havonta használják a Facebook-csoportokat.

Kimutathatja szakértelmét és hozzáadott értéket rajongóinak, ha kiegészítő tartalmat vagy exkluzív akciókat kínál e csoportok „tagjainak”. Ez egy fantasztikus módszer a hosszú távú hűség és bizalom előmozdítására.

Chatbotok a Facebookon (más néven Messenger bot)

A Facebook-felhasználók havonta 20 milliárd üzenetet küldenek a vállalkozásoknak. Ha nem használja ezeket az üzeneteket, és nem tudja kiaknázni a Facebook közösségimédia-marketingtervében rejlő lehetőségeket, elveszítheti az ügyfelekkel való kapcsolattartás lehetőségét.

Nem elég pusztán a Facebook Messenger telepítése. Az egész arról szól, hogy hihetetlenül gyorsan válaszoljon az ügyfelek üzeneteire. A Facebook kutatása szerint a vásárlók azt akarják, hogy egy cég gyakorlatilag azonnal válaszoljon.

Mi a válasz ezekre az elvárásokra? Chatbotok: a hét minden napján, 24 órában elérhető automata válaszeszközök, amelyek segítik az érdeklődő követőket.

Facebook chatbotok

Forrás

6. Kísérletezzen videókkal, és kezdje élőben

Még mindig bizonytalan a Facebook-bejegyzések elkészítésében? Videók használata. A videók teljesítenek a legjobban a Facebookon az elköteleződés és az elérés tekintetében.

Facebook-videó-elköteleződés

Forrás

A BuzzSumo tanulmánya szerint „a videók átlagosan kétszer annyi interakciós szintet érnek el, mint a legtöbb más bejegyzési űrlap”. Az elmúlt évben a Facebook erőteljesen népszerűsítette élő videóit. Megváltoztatták az algoritmusukat, hogy az élő videókat magasabb helyezést érjenek el, mint a már nem aktív videókat.

Olvasni:  Hogyan használjuk a Facebook marketinget kisvállalkozások számára 2024-ban

Íme néhány javaslat az élő videók használatának megkezdéséhez:

 • Rendezzen egy Ask Me Anything vagy Q&A szekciót
 • Interjúk az iparág szakértőivel
 • Magyarázza el vagy szemléltesse, hogyan lehet valamit elérni
 • Beszéljétek meg a friss híreket
 • Ossza meg irodáját, munkafolyamatait, heti tippjeit vagy egy közelmúltbeli esemény kulisszáit

Következtetés

Ha beleásunk a Facebook közösségi média marketingjébe, rengeteg felfedeznivaló és tanulnivaló van. A nagyszerű hír azonban az, hogy pénzköltés nélkül is elkezdheti. E stratégiák alkalmazásakor az egyik tényezőt szem előtt kell tartani, hogy az eredmények megjelenése eltarthat egy ideig.

Tehát folytassa a tanulást menet közben. Átfogóbb közösségimédia-kampányok és stratégiák állnak majd rendelkezésre, ha készen áll a lépésekre.

GYIK

1. Miért jó a Facebook közösségi média marketingre?

A Facebook oldal egy hatékony ingyenes marketingeszköz a márkák számára. Megoszthat képeket, linkeket, videókat, BTS-t, bármit, ami meghatározza vállalkozását, amikor a Facebook közösségi média marketinget végez a Facebookon. Meghatározhatja célközönségét is, és ennek megfelelően testreszabhatja a tartalmat.

2. Hogyan csinálhatok közösségi média marketinget a Facebookon?

1. A Facebook sokkal több, mint „eladás”; próbáljon márkát építeni.
2. Határozza meg céljait és célkitűzéseit.
3. Humanizálja márkáját.
4. Hozzon létre egy megfelelő tartalomnaptárt.
5. Rendszeresen társalogjon a megjegyzés rovatban.
6. Használjon vonzó grafikát és látványelemeket.
7. Hozzon létre és ápoljon kapcsolatokat a közönséggel.
8. Használja a Facebook promócióit.

3. Jó a Facebook marketingre?

A Facebook a befektetésarányos megtérülés (ROI) három legfontosabb tényezőjének egyike az összes közösségi hálózat között. Mindenképpen megéri beruházni rá.

4. Megéri a Facebook közösségi média marketing szakmai bizonyítvány?

Ha ügynökség vagy, akkor mindenképp megéri szakmai bizonyítványt szerezni. Biztosítani fogja, hogy csapatai és ügyfelei a megfelelő emberekkel dolgozzanak. Ráadásul a jövőbeli kilátások hitelességét is növeli.

Új publikációk:

Ajánlott