6 hatékonyan használható tartalomnaptár eszköz

Tartalomjegyzék

● Mi az a tartalomnaptár?

● 6 tartalomnaptár eszköz a kezdéshez

● 3 megtisztelő kitüntetés

Mi az a tartalomnaptár?

A kreatív elme mindig úton van. Folyamatosan jelentkeznek az új ötletek, még egy újabb kreatív törekvés közepette is. Tedd ezt a természetes tendenciát a tartalommarketing éles világába, és készen állsz egy óriási feladatra. „Hogyan követhetem nyomon az összes tartalmamat a tartalomkészítési munkafolyamat során?” Itt jönnek segítségedre a tartalomtervező naptárak.

Egyszerűen fogalmazva, a tartalomnaptár egy olyan platform, ahol megteheti

● Szerezzen meg egy gyártási folyamatot minden olyan tartalomötletből, amely hirtelen támadt

● Kövesse nyomon a folyamatban lévő tartalomkészítési folyamatát különböző szakaszokon, például íráson, szerkesztésen, tervezésen, közzétételen és promóción keresztül

● A tartalom közzétételének ütemezése fontos dátumok és események alapján

● Együttműködés és feladatok kiosztása egy csapaton belül

Miért elengedhetetlen a tartalom ütemezése?

Legyen Ön független tartalomkészítő vagy csapatban dolgozó tartalommarketing-menedzser, feladata nem szűkölködik a teljes értékű projektmenedzsmentben. A kockázatok, a határidők és az emberi hibák egyaránt vonatkoznak Önre, ezért tervezésre, ütemezésre és ellenőrzésre van szükség.

● A tartalom ütemezése jelentős időt és szorongást takarít meg Önnek, amelyet az utolsó pillanatban végzett tervezés és újralátogatás okoz

● Az együttműködésen alapuló tartalomnaptár rendkívül kényelmessé teszi a tartalomkészítők csapata számára a szinkronban végzett munkát.

Olvasni:  A 8 legjobb EdTech eszköz diákoknak 2024-ben

● A modern tartalomnaptár eszközök madártávlatból nyújtanak rálátást múltbeli, jelenlegi és tervezett tartalmaira. A beépített kategorizálási és összekapcsolási képességgel könnyedén megteheti.

○ Újrahasználat

○ Újrafelhasználás

○ Ötleteket generálhat tartalomsorozatokhoz

○ Kerülje a párhuzamosságot

6 tartalomnaptár eszköz a kezdéshez

1. Hootsuite

A Hootsuite kiváló lehetőség azoknak a közösségi média marketingeseknek, akik több közösségi média platformmal dolgoznak.

Ami nagyszerű: Több közösségi médiaplatformhoz csatlakozik, így egyszerre válogathat és posztolhat különböző platformokon. A naptárnézet tele van bejegyzések létrehozásához, szerkesztéséhez és mozgatásához szükséges funkciókkal. Gazdag elemzési adatokat biztosít a teljesítmény utáni, organikus vagy fizetett elérésről stb., rengeteg egyéni jelentésből.

Mi nem: A fizetett tervek, különösen a csapattervek, meglehetősen drágák. Az ingyenes próbaverzióval havi öt bejegyzéssel két közösségi média platformot érhet el. Jól illik a nagy szervezetekhez.

Szerezd meg itt.

2. ászana

Az Asana egy projektmenedzsment eszköz, amely rendkívül kifinomult módon racionalizálja a tartalommal kapcsolatos munkafolyamatot.

Ami nagyszerű: Minden projekt különböző nézetekben tekinthető meg: Lista, Kanban, Idővonal, Naptár, Fájlok, Folyamat, Portfóliók, Munkaterhelés, Beérkezett üzenetek, Saját feladatok. Egy egyszerű projekthez az Asana ingyenes tervet kínál maximum 15 tagú csapatok számára.

Asana Board View

Forrás

Asana listanézet

Forrás

Ami nem: Az Asana elsöprőnek tűnhet nagy és összetett projekteknél, mivel a projekt nézete zsúfoltnak tűnik.

Szerezd meg itt.

3. HubSpot

A Hubspot bizonyos értelemben az összes tartalom Amazonja. Teljes eszközkészletet, tartalomterv-sablonokat, naptárakat, csapatokat és automatizálást kínál a tartalommarketing rendkívül stratégiai kialakításához.

Ami nagyszerű: a HubSpot blog szerkesztői sablonja ingyenes és személyre szabható. Az MS Excel/Google Sheet sablon lehetővé teszi nagy projektek kezelését nagy csapatokkal.

Olvasni:  10 versenytárs-elemző eszköz, amelyre minden marketingszakembernek szüksége van

Mi nem: A táblázatsablonok pusztán használati célokra szolgálnak, és nem nyújtanak olyan vizuális élményt, mint néhány más kereskedelmi eszköz. Nem teszi lehetővé az automatizált ütemezést és feladást sem.

Szerezzen be egy ingyenes Hubspot szerkesztői naptársablont itt.

4. Menetrend

„Nem a legjobb tartalom nyer. Ez a legjobban reklámozott tartalom nyer.” – Andy Crestodina, az Orbit Media társalapítója és marketing igazgatója.

A Coschedule egy másik erősen ajánlott eszköz a közösségimédia-bejegyzések, kampányok és WordPress-blogok ütemezéséhez. Drive-dokumentumokat, Evernote-ot, szövegszerkesztőt és projekteket csatolhat ütemezett elemeihez az együttműködés és a termelékenység növelése érdekében.

Ami nagyszerű: Automatizálja a közösségi médiában megjelenő bejegyzéseket, és soha többé ne felejtse el reklámozni a tartalmait. A Requeue funkció újraosztja a legsikeresebb bejegyzéseket. A legjobb időütemezés előrejelzi a bejegyzés közzétételének legmegfelelőbb időpontját, ha nem akar egyéni időpontot beállítani.

Hogyan működik a Requeue

Forrás

Mi nem: Az egyéni vállalkozók használhatják az alaptervet a korlátozott közösségi média elköteleződésekhez. A benne rejlő lehetőségeket azonban a nagyon aktív blogoldalakkal rendelkező vállalkozások realizálják.

Válassza ki a tervet itt.

5. Trello

Ezzel a vizuális projektmenedzsment eszközzel kártyákat hozhat létre minden tervezett bejegyzéshez. Minden kártya kategorizálható, címkézhető és színkódolható. Minden egyes kártyához megadhat egy határidőt is, és egyszerűen húzza át a munkafolyamatot, ahogy a munkafolyamat minden lépése megvalósul.

Mi a jó: Kezdőknek vagy fiatal csapatoknak nagyszerű lehetőség a tartalomterv megszervezésére, a szerepek és határidők kiosztására, valamint a naptárnézetben történő követésre. Magánszemélyek számára ingyenes.

Mi nem: Nem ütemezheti be, hogy bejegyzései megjelenjenek a közösségi platformokon. Ezt manuálisan kell megtennie.

Kezdje el felfedezni Trellót itt.

Olvasni:  uTorrent útmutató – Teljes áttekintés

6. Puffer

A név azt mondja. A Buffer lényege, hogy szuperhatékony legyen a közösségi médiában megjelenő bejegyzések erős csatornájának felépítése, és a legmegfelelőbb időpontban történő közzététel ütemezése, amit a Buffer is javasolt.

Ami nagyszerű: Egyszerű kialakítása és funkciója előnyt jelent az amúgy is túlterhelt tartalommarketinges számára. A mobilalkalmazások és -böngészők bővítményeivel a linkek, képek és videók csatolása nagyon gyors. Nagyon megfizethető egyéni felhasználók, kis és közepes méretű csapatok és ügynökségek számára.

Mi nem: A Buffer ingyenes verziója mindössze három közösségi médiaplatformot támogat, és közösségi csatornánként egyszerre akár tíz bejegyzést is sorban állíthat.

Válassza ki a tervet itt.

3 megtisztelő kitüntetés

A felhasználó igényeinek és prioritásainak szubjektivitása miatt méltánytalan lenne néhány ilyen csodálatos eszközt kihagyni ebből a listából. Tehát itt van néhány megtisztelő említés, amelyet szeretnénk, ha szem előtt tartana.

1. SproutSocial

A SproutSocial nem csupán ütemezést és közzétételt tesz lehetővé. Gondoskodik az eljegyzésről is. Közösségi CRM-eszközük nyomon követi a kritikus ügyféladatokat, hogy a csapatok hatékonyan válaszolhassanak az ügyfelek kérdéseire. Nagyon átfogó elemzésekkel és jelentésekkel rendelkezik.

2. Loomly

A Loomly alapverziója kissé drága, de sokat érsz vele. Havi 26 dollárért felhasználói hozzáférést kap két felhasználó számára, kapcsolatot 10 közösségi fiókkal és korlátlan számú bejegyzést.

3. Google Drive

Gondoltad volna, hogy ezt kihagyhatjuk? Nem minden projekthez van szüksége fizetős, erősen vizuális és összetett eszközre. Egy egyszerű Google Táblázat segítségével oszlopokat és sorokat állíthat össze adatokkal, például határidővel, közösségimédia-csatornával, témával, kulcsszavakkal, tartalomtípussal, melléklettel stb. Lehetővé teszi a csapattagokkal való egyszerű együttműködést és a google naptárral való zökkenőmentes párosítást.

Olvasni:  Hatékonyan növelje az ügyfélélményt vezetői készségeivel

„Nincs szükségem tartalomnaptárra.” Igazán? Gondolkozz újra

Nem, ne gondolkozz. Csak próbálja ki a fenti eszközök egyikét (mindegyik ingyenes próbaidőszakkal rendelkezik) néhány napig, és figyelje meg az elért eredmények és a munkavégzés változásait. A közösségimédia-naptár proaktívvá tesz; izgalmat kelt az előtt, ami most következik. Segít világos, elérhető célokat kitűzni. És ez a kilenc tartalomnaptár eszköz tökéletes módja annak beállításának!

“Ha nem tudod, hova mész, valahol máshol kötsz ki.” – Yogi Berra.

GYIK

1. Mit kell tartalmaznia egy tartalomnaptárnak?

● A közzététel dátuma és időpontja
● Média: YouTube, Twitter, Medium, Instagram, LinkedIn, WordPress stb.
● Típus: Blog, videó, podcast, kép, tekercs stb
● Cím
● Esedékesség
● Megbízott
● Állapot
● A közzététel dátuma és időpontja
● Média: YouTube, Twitter, Medium, Instagram, LinkedIn, WordPress stb.
● Típus: Blog, videó, podcast, kép, tekercs stb
● Cím
● Esedékesség
● Megbízott
● Állapot

2. Mi az a tartalom közzétételi munkafolyamat?

A tartalom közzétételi munkafolyamat meghatározza azokat a szakaszokat, amelyeken keresztül a tartalom áthalad, az ötleteléstől a közzétételig. A tartalomnaptár hasznos eszköz a tartalom ezen a munkafolyamaton keresztüli utazásának feltérképezésére.

3. Mi az a tartalomsablon?

A tartalomsablon az írók által használt vázlat, amelyre alaptartalmukat építik. Tartalmaz minden szükséges információt és segédanyagot, például képeket vagy videókat, cselekvésre ösztönzőket stb.

4. Mi a legjobb tartalomnaptár eszköz?

A legjobban működő eszköz kiválasztása teljesen szubjektív, és számos tényezőtől függ, például a csapat méretétől, a költségvetéstől, a kívánt közösségi platformoktól, a bejegyzések gyakoriságától stb. A fenti lista a legnépszerűbb eszközöket tárgyalja e kritériumok alapján.

Új publikációk:

Ajánlott