6 közösségi médiastatisztika a marketingstratégiák fejlesztéséhez

A közösségi média a digitális marketing stratégia sarkalatos pontjává vált. Megpróbálta javítani marketingstratégiáját a jelenlegi trendek és a közösségi média statisztikái révén?

Az olyan óriások, mint a Facebook és a Twitter, átvették az uralmat az online marketing minden más formája felett, és elképesztő eredményeket hoztak a vállalkozások számára szerte a világon.

Ez rendkívüli mértékben megnövelte a közösségi média jelentőségét bármilyen méretű vállalkozás számára. Ennek fontosságát az elsöprő statisztikai adatok igazolják.

1. Általános közösségi média statisztika

Felett A marketingesek 93%-a üzleti céllal használja a közösségi médiátnéhány kivételtől eltekintve, mint például az Apple, amely eddig tartózkodott a közösségi média marketingeszközként való használatától.

Ez a közösségi médiába vetett hit annak a ténynek köszönhető, hogy az összes diverzifikált árut fogyasztók többsége online aktív. Valójában, Az összes internetező 72%-a aktív a közösségi médiában!

A jelentősége tovább nőtt a mobil forradalommal. Az okostelefon az internet erejét a legtávolabbi felhasználóknak adta, és egy teljesen új, kibővített piacot hozott létre a vállalkozások számára, amelyeket megcélozhatnak.

A marketingszakemberek 77%-a úgy gondolja, hogy a mobilmarketing a vállalkozása magja, és ez joggal, mivel az emberek több időt töltenek okostelefonjukon, mint laptopokon vagy notebookokon.

Indonézia kikövezte az utat a közösségi média marketing számára azáltal, hogy ennek legnagyobb piacává vált.

Bizonyos értelemben ez a A közösségi média világ fővárosa.

A Slideshare bemutatója szerint rögzíti A Twitter felhasználói másodpercenként 6000 tweetet küldenek és rendelkezik a A 4. legnagyobb Facebook populáció a világon. Ez csak egy ország; képzeld el, mekkora lesz a globális forgatókönyv.

Olvasni:  Hogyan írjunk oszlopoldalakat a SEO-hoz (példákkal)

Ahogy a közösségi média marketing fontossága 6 közösségi média statisztikát mutatok be, amelyek segítségével jobb és hatékonyabb közösségi média marketing stratégiát hozhat létre vállalkozása számára.

2. Facebook statisztika

A Facebook minden vállalkozás első számú választása a potenciális ügyfelekkel való kapcsolattartásra. Több mint 200 millió vállalkozás használja a Facebook alkalmazásait és ingyenes eszközeit. A legtöbben könnyen megtalálják a célközönséget, és a Facebook marketingstatisztikáit felhasználva olyan kampányokat készítenek, amelyek célja potenciális eladások kiváltása a platformon.

 • A Facebook a világ harmadik legtöbbet letöltött alkalmazása ami a digitális marketingszakemberek számára elérhetővé teszi, hogy beépítsék a havi közösségi média stratégiájukba.
 • 11 milliárd személy elérhető a Facebook-hirdetéseken keresztül. Míg egy Facebook-felhasználó havonta átlagosan 8 hirdetésre kattint.
 • Világszerte 250 millió Facebook Shop működik, több mint egymilliárd havi aktív felhasználóval. Ha ez nem elég sokkoló számodra, akkor ez nem az. A felhasználók 44%-a vallja be, hogy vásárlási döntését a Facebook befolyásolja.
 • Elköteleződési arányok egy videóbejegyzésnél 600%-kal növeli az interakciót a Facebookon. Ezenkívül a vállalkozások körülbelül 81%-a oszt meg videókat a Facebookon, ami nyilvánvalóvá teszi, hogy a Facebook-videóbejegyzések mennyire fontosak a Facebook marketing számára.
 • Val vel 2,96 milliárd havi aktív felhasználó ebből a felhasználók 98,5%-a mobileszközről éri el a Facebookot.

Facebook statisztika 2023-ban

3. LinkedIn felhasználói tények

A LinkedIn a legjobb platform vállalkozása számára célzottabb leadeket generál és értékesítés. Alacsonyabb a felhasználók aránya, mint a Pinterest, a Google+, a Twitter vagy a Facebook, jelenleg alig több 900,2 millió felhasználó. LinkedIn demográfiai statisztikák.

Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy az Ön szava eljut a felhasználókhoz.

 • Statisztikailag vége 58 millió cég van jelen a LinkedIn-en így vagy úgy. Ezenkívül minden másodpercben 2 új szakmai fiók jön létre.
 • A LinkedIn olyan hatékony eszközökkel rendelkezik, mint a jóváhagyások és a csoportok, amelyek segíthetnek vállalkozása hírnevének, hitelességének és minőségének kialakításában. Jelenleg vége van 1 milliárd LinkedIn jóváhagyásamely bemutatja a platform benchmarking eszközként növekvő népszerűségét.
 • A LinkedIn lead generáló űrlapjainak legfeljebb 3x konverziós arány bármely közösségi média platformhoz képest. A B2B marketingszakemberek körülbelül 62%-a sikeresen generál leadeket a LinkedIn-en.
 • A B2B marketingesek 92%-a rendelkezik LinkedInnel digitális marketingmixükben. Míg a B2B marketingszakemberek 97%-a használja a LinkedIn-t tartalommarketing-stratégiájának megvalósításához.
Olvasni:  Egy gyilkos tartalommarketing-stratégiához digitális marketingügynökségre van szükség

Ha bármely vállalkozás komolyan gondolja az eladások, a bevételek és az üzleti kapcsolatok növelését, a LinkedIn ezen statisztikái alapján több időt kell töltenie a LinkedIn-en, mint a többi közösségi média csatornán, és dolgoznia kell szakmai hálózataik kiépítésén.

LinkedIn statisztika 2023-ban

4. Twitter tevékenység

A Twitter használati statisztikái azt mutatják, hogy a Twitter márkaértékének növekedési üteme 2022-ben 85%-os, havonta összesen 363 millió felhasználó van. A közösségi média 2023 eleji statisztikái szerint a Twittert széles körben használják a professzionális marketingszakemberek, akik megpróbálnak kapcsolatba lépni a vásárlókkal.

 • Az Egyesült Államok felnőtt Twitter-felhasználóinak 49%-a kevesebb mint 5 alkalommal tesz közzé bejegyzéseket egy hónap múlva, de a Twitter hatása a közösségi média marketingre óriási, mivel ez a legnagyobb online közösség.
 • A A Twitter-felhasználó 5,1 órát tölt egy hónap a Twitteren. Ha lebontjuk, ez azt jelenti, hogy egy átlagos Twitter-felhasználó naponta 10 percet tölt a platformon.
 • A hashtagek a Twitter-felhasználók számára áldás és kár is lehetnek, attól függően, hogyan használják őket. 1-2 hashtag használatával 21%-kal nagyobb Twitter-elköteleződést érhet el. A 2-nél több hashtaget tartalmazó tweetek 17%-kal kisebb elköteleződést érhetnek el.
 • A Twitter egyik statisztikája azt mutatja, hogy az online marketingszakemberek ebből profitálhatnak A B2B marketingesek 67%-a használja a Twittert digitális marketing eszközként.
 • A Twittert ügyfélszolgálatra használó cégek 19%-kal nőtt az ügyfelek elégedettsége.

A Twitter egy hatékony modult is biztosít, amelyben a vállalkozások elemezhetik minden egyes tweet elköteleződési és megjelenítési arányát Twitter Analytics.

A Twitter óriási lehetőségeket kínál a márkák és magánszemélyek számára, hogy gyorsan kommunikáljanak közönségükkel. Reméljük, hogy a legtöbbet használja ki ezekből a Twitter-tényekből vállalkozása növekedéséhez.

Twitter statisztika 2023-ban

5. Közösségi média hirdetési statisztika

A közösségi média csatornák, mint pl Facebook, Twitter, valamint LinkedIn és YouTube lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy különféle reklámozási formákon keresztül népszerűsítsék márkáikat. Annak érdekében, hogy megkönnyítsük Önnek, összeállítottunk néhány közösségi médiában megjelenő hirdetési statisztikát, amelyek segítenek marketingstratégiáinak megalapozott megtervezésében.

Olvasni:  Hogyan reklámozzuk az affiliate marketinget közösségi média nélkül

közösségi média hirdetési statisztikák

Ez a folyamat óriási sikert aratott, mivel a vállalkozások kiterjedt kutatásra alapozhatják hirdetési kampányaikat, amely a felhasználók egyéni érdeklődési körének és hajlamainak figyelembevételével történik.

Ezeket a közösségi média marketingre vonatkozó statisztikákat a marketingesek a világ minden tájáról felhasználják, hogy minél közelebb kerüljenek marketingcéljaik eléréséhez.

 • A Facebooknak 2023-ban több mint 10 millió aktív hirdetője van. Míg átlagosan a A Facebook-felhasználó havonta 12 hirdetésre kattint.
 • A Reklám- és Médiaügynökségek számára végzett felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 44%-a a Facebookon megjelenő képes hirdetéseket és rövid videóhirdetéseket tartja a legsikeresebbnek.
 • Instagram marketingesek költségvetésük 69%-át költik erre influencer marketing az Instagramon. Ez a fogyasztók hatalmas 83%-ának segít abban, hogy új termékeket vagy szolgáltatásokat fedezzen fel az Instagram segítségével.
 • Körülbelül 164 millió hirdetés jelenik meg a Twitteren naponta, a legalacsonyabb mérföldköltséggel (CPM) az összes jelentős közösségi médiacsatorna közül.
 • A szponzorált InMail rendelkezik egy 52%-os nyitási arány a LinkedIn-en. A LinkedIn üzenethirdetések konverziós aránya 40%.

a legjobb közösségi platform a hirdetéshez 2023-ban

6. Új és növekvő közösségi médiaplatformok

Az elmúlt években számos új közösségi média csatorna jelent meg, és nagy sikert aratott a közösségi média marketing és reklámozás terén.

Ez azért volt lehetséges, mert ezek az oldalak a modern internetfelhasználók számára több rést és speciális közösségi lehetőségeket biztosítottak, amelyek népszerűvé tették őket.

A Digitalinsights.in részletes felmérést végzett, és érdekes közösségi média statisztikákkal rukkolt elő. Az Instagram elég fiatal A regisztrált felhasználók 69,1%-a 35 év alatti. A Pinterest-felhasználók 48%-a számára a vásárlás a legfontosabb prioritás, és akár kétszer is költenek más közösségi vásárlóknál.

A mobil optimalizálás a közösségi média marketing területén is új és feltörekvő erő. A YouTube közel 90%-a mobilról látogat felhasználókat a teljes forgalom miatt. Ez azt mutatja, hogy meredeken emelkedik a mobil penetráció a közösségi médiában.

Olvasni:  Írás közösségi médiába: Az Ön 5 pontos ellenőrző listája

A Google+-ról is egyre több pozitív vélemény érkezik a márka és a felhasználó közötti interakciókról. Az ilyen interakciók 53%-a pozitívnak bizonyult.

A blogmarketing meredeken emelkedett a leadek keresése terén. A felmérés szerint a blogmarketing a B2B marketingszakemberek összes leadásának 80%-át hozta létre.

Ezek a közösségi média marketingre vonatkozó statisztikák azt mutatják, hogy az új és feltörekvő platformok a legjobb közösségi média eszközök használatával bölcs befektetési lehetőséget jelentenek, ha a megfelelő platformot választja kampányaihoz.

Új publikációk:

Ajánlott