6 legfontosabb tipp a cikkek videóvá alakításához

Tartalomjegyzék

  • Miért kell a blogokat videókká konvertálni
  • Cikkek konvertálása videókká
  • Kulcs elvitelek
  • Következtetés
  • GYIK

A mai digitális világban nem elég egyetlen platformot használni. Fontos, hogy jelen legyen a közösségi média összes csatornáján, és többféle formátumot használjon üzenetének továbbítására az online világ felé. Ennek egyik módja a meglévő tartalom újrahasznosítása. Ez azt jelenti, hogy meglévő tartalmait (például blogjait) használja más formátumokká, például gazdag képekkel, videókkal vagy akár hangrészletekkel. Ebben a cikkben az egyszerű módszereket tárgyaljuk hogyan lehet cikkeket videókká alakítani.

Miért kell a blogokat videókká konvertálni

Évekig a blogírás volt a legelérhetőbb módszer a közösségi elérés online elérésére. Mindössze annyit kellett tudnia, hogyan formázhatja meg írásait egy szövegtömb segítségével, és egy kis betekintést kell szereznie a keresőmotorok működésébe, azaz a SEO-ba. Alapján BrightEdge, az organikus webhelyforgalom 51%-a SEO-n keresztül érkezik, és ennek jelentős részéről a blogok gondoskodnak. Ennél is fontosabb, hogy a blogok minőségi leadeket generálnak a közösségi média marketinghez képest.

Miért kell tehát a blogokat videókká konvertálni? A válasz az eljegyzésben rejlik. A Learnhub jelentése szerint a videók 1200%-kal nagyobb érdeklődést váltanak ki mint a szöveg és a kép együtt! A legtöbb ember vizuális, hang- és szövegalapú jelzések kombinációját használja az új információk gyors befogadására. Ez sokkal hatékonyabbá teszi a videómarketinget abban, hogy kifejezze álláspontját.

Olvasni:  11 forrás a tervezők számára, hogy szabadúszó állást találjanak online

A videószerkesztés a leghosszabb ideig hatalmas befektetést jelentett számítógépek és nagy feldolgozási teljesítményű grafikus kártyák, drága szoftverek, niche-készségek és sok idő megszerzése érdekében. A fejlődő technológiának köszönhetően azonban már sokkal könnyebben elérhető. Olvasson tovább tippek a cikkek videóvá alakításához.

Cikkek konvertálása videókká

1. A barkács módszer

A Microsoft PowerPoint hozzáférést biztosít különféle animációs és átmeneti effektusokhoz, amelyek segítségével videót készíthet egy meglévő blogból. Amellett, hogy stock felvételeket használ, vagy csak egy felvételt készít saját beszédéről, kísérletezhet diagramok és infografikák hozzáadásával is a prezentációhoz.

Bár a funkcionalitás korlátozott, ez a legegyszerűbb módszer, mivel szinte mindenkinek van tapasztalata iskolai projektekhez, üzleti javaslatokhoz stb.

2. Online barkács platformok

Ha valami kezdőbarátabbat szeretne kipróbálni, mint a Microsoft PowerPoint, az online Canva tartalomkészítő platform szintén remek lehetőség. A Canva segítségével gazdag grafikákat, diagramokat, stock felvételeket és képeket érhet el egyetlen irányítópulton.

A Canva másik jelentős előnye, hogy nincs szüksége további szoftverre, ha saját magát vagy képernyőjét rögzíteni szeretné. A Canva ingyenesen használható, de a Pro verzió több funkciót kínál.

3. Vegyél fel szakembereket

Bár a videó szerkesztése egyszerű a fent említett eszközökkel, ez még mindig meglehetősen nehézkes folyamat, és nem mindig érheti el a kívánt eredményt. Ha nincs szabad ideje megtanulni, hogyan konvertálhat cikkeket videókká, a legjobb, ha szabadúszó szakembereket fogad fel, akik hozzáféréssel rendelkeznek a források hatalmas könyvtárához. Ráadásul biztos lehet benne, hogy a végeredmény professzionálisan készült, és egyértelműen közvetíti a blog üzenetét.

4. Használja ki az AI erejét

Az egyik legjobb tippek a blogok átalakításához mesterséges intelligencia (AI) platformok használata. Ezek az online szolgáltatások automatikusan begyűjtik a kulcsfontosságú információkat nyers szövegekből, például blogokból és cikkekből, és perceken belül videókká konvertálják azokat.

Olvasni:  Gyakorlati betekintés a DevOps és az agilis megközelítésbe

Ezenkívül személyre szabhatja videóját storyboard-ötletek, elrendezések, márkaszínek és zene segítségével. Ez azt jelenti, hogy rekordidő alatt professzionális eredményeket érhet el, ami lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségű szöveget lebilincselő tartalommá alakítson át.

A legnépszerűbb AI platformok

5. Használjon ingyenes szerkesztő szoftvert.

Ami a promóciós tartalmat illeti, előfordulhat, hogy a kiszervezés nem mindig ideális. Még ha csak Önről van szó, egy házon belüli csapatnak valószínűleg tisztább elképzelése lesz arról, hogyan kell kinéznie a márkaüzeneteinek. A professzionális eredmények eléréséhez egyéni márkaelemeket kell hozzáadnia, hangot kell szerkesztenie az Ön igényei szerint, javítania kell a grafikát, a vizuális effektusokat és még sok mást. Ha egy kiterjedt reklám- vagy marketingkampányra tervezi a költségvetést, érdemes kitalálni hogyan lehet a blogbejegyzéseket videókká alakítani.

Az egyik szoftver, amely lehetővé teszi, hogy lenyűgöző videotartalmat készítsen egyedül, a Lightworks. Sőt, még olyan hollywoodi A-listás filmek készítésére is használták, mint például A király beszéde és A Wall Street farkasa. A legjobb rész? Ez ingyenes. Számos oktatóanyag érhető el online, amelyek segítenek a szoftver használatának elsajátításában. A Lightworks rendelkezik egy Pro verzióval, ahol hozzáférhet az audio- és videoforrásokhoz. De nélkülözheti az ingyenes online források felhasználásával.

Néhány webhely, amely jogdíjmentes, kereskedelmi licenccel rendelkező hangot és videót kínál:

6. Használjon professzionális szerkesztőszoftvert az elkészíthető sablonokkal.

Ha hozzáfér professzionális videószerkesztő szoftverekhez, mint például az Adobe Premier Pro vagy a FinalCut Pro X, akkor cikkeket professzionális videókká alakíthat. Mindössze annyit kell tennie, hogy letöltse az online elérhető, használatra kész sablonokat olyan platformokról, mint az Envato. Ez erősen ajánlott, ha van tapasztalata a képszerkesztő szoftverek használatában.

Olvasni:  E-kereskedelmi termékoldal SEO: 10 követendő tipp és...

Kulcs elvitelek

  • A videotartalom minden bizonnyal egyre fontosabb lesz a márkák és az egyéni alkotók számára egyaránt.
  • Azok a videók, amelyeken egy személy a kamera mögött van, általában nagyobb érdeklődést keltenek az interneten, mint az animált tartalom. Valójában a platformok ösztönzik ezt. Ugyanakkor érdemes diagramokat és infografikákat használni a vizuális effektusok kiegyensúlyozására.
  • Ha nem érzi jól magát a fényképezőgéppel szemben, mindig használhat stock felvételeket.
  • Nem kell rögzítenie a saját hangját. Használjon ingyenes, online elérhető szöveg-beszéd átalakítókat a beszédhanghoz.
  • Akár tetszik, akár nem, a videó itt marad. Fordítson egy kis időt a szöveges tartalom újrahasznosításába, hogy nagyobb érdeklődést keltsen az interneten.

Következtetés

Mivel a Cisco előrejelzése szerint a fogyasztói tartalmak teljes online forgalmának 82%-a videóalapú lesz, most kulcsfontosságú, hogy professzionális és lebilincselő tartalommal lássa el közönségét. Tekintettel arra, hogy a technológia viszonylag egyszerűvé tette a különböző tartalomterjesztési platformok kipróbálását, most van a legjobb alkalom arra, hogy a márkáját és a tartalmat mozgásba hozza!

GYIK

1. Hogyan lehet a blogbejegyzéseket videókká alakítani?

Számos ingyenes és fizetős eszköz és forrás érhető el online, amelyek segítségével szöveges bejegyzéseket videókká alakíthatsz. A leggyorsabb módszer a mesterséges intelligencia eszközök használata, míg a legolcsóbb az ingyenes szoftverek, például a PowerPoint manuális használata.

2. Mi a legjobb módja a videó készítésének?

1. Győződjön meg arról, hogy elegendő fény van
2. Tartsa a hátteret zűrzavarmentesen
3. Győződjön meg arról, hogy a hang tiszta
4. A remegő felvételek elkerülése érdekében helyezze a fényképezőgépet állványra.
5. Válassz egy jó videószerkesztő szoftvert.
Tekintse meg ezt a cikket a videómarketing-tartalom létrehozásával kapcsolatos további információkért.

Olvasni:  Rövid sajtótájékoztató kezdőknek

3. Melyik a legjobb ingyenes videószerkesztő?

A legnépszerűbb ingyenes videószerkesztők a Lightworks, a Videopad és a Blender.

4. Melyik a legegyszerűbb videószerkesztő szoftver kezdőknek?

A Lightworks mellett a Canva vagy az Envato sablonokat is kipróbálhatja, ha meg akarja érteni hogyan lehet cikkeket videókká alakítani.

5. Mi az a vízjel a videón?

Stock felvételek használatakor előfordulhat, hogy szerzői jogi jeleket, vékony fehér vonalakat vagy egy cég vagy márka nevét láthatja a videóban. Ha nem szeretnél vízjeleket a videódban, vásárolj kereskedelmi licencet. Ingyenes alternatíva a Creative Commons erőforrások használata, amelyek jogdíjmentesek, és nem tartalmaznak vízjelet.

6. Ingyenes az InVideo?

Az InVideo ingyenes és fizetős csomagokat is kínál. Ha az ingyenes csomagot választja, videói vízjelet fognak tartalmazni.

Új publikációk:

Ajánlott