6 legjobb videótartalom marketing példa a Netflixtől

Tartalomjegyzék

 • Hogyan lett a Netflix az eredeti alkotó
 • A Netflix marketingjének alapelvei
 • 6 legjobb videotartalom marketing példa a Netflixtől
 • 7 legfontosabb marketinglecke a Netflixtől
 • A Netflix digitális marketing modellje
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Az úttörő népszerűségnek örvend, a Netflix ma már ismert név. Reed Hastings és Marc Randolph alapította 1997-ben a kaliforniai Scotts Valley-ben. A streaming televíziós szenzáció és a világ vezető lekérhető videoszolgáltatója, határokon, koronként, nézési érdeklődési körökön és még sok máson is felkeltette a nézők figyelmét. A Netflix szilárd eredeti tartalom-géppé fejlődött az elmúlt néhány évben. 2020-ra a Netflix meghaladta a 200 millió fizetős előfizetőt. És a növekedése nem állt meg itt.

Sikerét elképesztőnek nevezhetjük. És ennek bizonyítéka, hogy számos online videó- ​​és filmplatform (például Amazon, Hotstar, Hulu) elérhetősége ellenére nincs egyetlen versenytárs sem, amelyik a Netflix-szel versenyezhetne. Nagyon sokat lehet tanulni a Netflix marketingstratégiájából, és ezek a döntő tanulságok a legjobb videótartalom-marketing példákban rejlenek. Nézzük meg, mi a figyelemre méltó marketingstratégiájuk.

Kicsit meglepő lehet, hogy a Netflix erősen támaszkodik a tartalommarketingre. Kulcsfontosságú márkaelköteleződési stratégiái pedig elég egyszerűek ahhoz, hogy könnyen megvalósíthatóak legyenek, ugyanakkor erőteljesen modernek, így egyetemes vonzerejük van. Az innováció, a legújabb technológia, a kreatív reklámozás és a valós idejű adatelemzés legjobb kihasználásával a Netflix marketing egyik fontos szempontja az ügyfélkapcsolat-kezelés. Az alkalmazkodó marketingstratégia lehetővé teszi a Netflix számára, hogy talpon maradjon a piaci változások mellett.

A Netflix összetartó közönségként, inkább közösségként kezeli ügyfeleit. Ezeket a csoportokat tévéműsoraik és filmes preferenciáik alapján „ízközösségeknek” nevezi. Sikeres marketingstratégiájának középpontjában a hatékony marketingeszközök állnak, amelyek adatvezérelt, személyre szabott, mindenhol jelenlévő és ügyfélközpontúak.

Hogyan lett a Netflix az eredeti alkotó

Mielőtt lebontanánk a Netflix legjobb videós tartalommarketing-példái mögött meghúzódó stratégiát, vessünk egy pillantást a platform korai kezdeteire, mint platform és eredeti alkotó.

A Netflix sikerének nagy része az eredeti tartalomnak köszönhető. A Netflix korábban mások által készített filmek és tévéműsorok büféjét kínálta. De még időben megértették, hogy a filmek HD minőségben történő bemutatása nem ad elég okot a vásárlóknak arra, hogy megvásárolják a Netflix fizetős csomagjait, olyan filmek streamelésére, amelyeket bárhol máshol is megnézhetnek. Vállalkozásuk fenntartásához előnyre volt szükségük a műsorok és filmek streamelésére rendelkezésre álló számos más platformmal szemben. Ezzel az igénysel jelent meg 2012-ben az első Netflix eredeti – a Lilyhammer.

Ezt az eredetit belső okok miatt törölték, de ez vezetett a következő eredetihez, amelyről mindannyian hallottunk, vagy akár néztünk is, a House of Cards-hoz. Ez a Netflix nagy sikere volt. A House of Cards az, ami miatt a Netflix egy egyszerű igény szerinti videóplatformból egy teljes értékű produkciós ház lett, amely saját eredeti tartalommal rendelkezik, így páratlan streamelési választássá tette.

Olvasni:  A legjobb ingyenes WordPress előugró beépülő modul kiválasztása webhelyéhez

Nos, mint mindannyian tudjuk, a Netflix két okból köszönheti sikerét – a műsoroknak és magának a streaming platformnak. Míg az ügyfelek fizetnek a Netlfix előfizetéseiért, hogy élvezhessék a nagyszerű szórakozási élményt, az is jelentős, hogy a Netflixen ma elérhető tartalom több mint fele saját eredeti tartalom. Ha a Netflixnek nem lenne egyedi tartalomgyűjteménye, akkor idővel egy újabb redundáns streaming platformmá vált volna.

A Netflix eredeti tartalma segít ebben

 • Folyamatos elkötelezettség kialakítása a platformon, mivel a Netflix előfizetői elsősorban az eredeti sorozatok és filmek megtekintéséhez vásárolnak terveket
 • Az aktív felhasználók megtartása azáltal, hogy minden héten/hónapban új tartalmat adunk nekik
 • Építsd a tartalom hitelességét
 • Exkluzív egyéni tartalmat hoz létre, amely csak a Netflixen érhető el, és sehol máshol

Sikeresen megismételheti a Netflix tartalommarketing-stratégiáját, ha megérti a rését, elemzi ügyfeleit és problémáikat, és olyan módszereket dolgoz ki, amelyek segítségével márkája egyedi és exkluzív megoldásokat kínálva megoldhatja azokat. A Netflix tartalma miatt a felhasználók odafigyelnek a szolgáltatásukra, ami a Netflix marketinggyakorlatának egyik legfontosabb tanulsága.

A Netflix marketingjének alapelvei

A Netflix legjobb videós tartalommarketing-példáin kívül sok mindent lehet tanulni a Netflix marketing alapelveiből.

1. Ügyfélközpontú

A Netflix az ügyfélélményt helyezi előtérbe. Számos egyéb üzleti célja és partnersége előtt az ügyfélélmény áll. Adatbetekintést gyűjt, elemzi és alkalmaz az ügyfélút különböző szakaszaiban.

2. Integrált

A Netflix hagyományos és modern marketingstratégiákat is használ. Digitális marketingstratégiájával a csatornák széles skáláján kívánja megragadni a közönsége figyelmét, ahol tartalmait népszerűsíti. A marketingeszközök és csatornák zökkenőmentes integrációja jobb ügyfélélményt teremt.

A legtöbben találkoztunk a Netflix hirdetéseivel a mobiltelefonunkon, bár a tartalmait lehetőleg nagyobb vagy szélesebb képernyőn érjük el. A Netflix marketingstratégiájának egyik alapvető tanulsága az, hogy bár termékük/szolgáltatásuk a legjobban nagy képernyőn érhető el és tapasztalható, promóciós tartalmuk nagymértékben mobilra optimalizált. Ez segít nekik könnyedén elérni ügyfeleiket, sőt potenciális előfizetőket is mobiltelefonon keresztül.

3. Innovatív

A Netflix marketingstratégiája sikerének egyik kulcstényezője az agilitása. A Netflix marketing technikái modernek és haladnak a korral. A Netflix adatelemzést használ, és személyre szabott ügyfélélményt hoz létre azáltal, hogy megtekinti az ügyfelek postaládájába küldött ajánlásokat és ajánló e-maileket. Reagál a vásárlók igényeire, és meglepi őket. Ezenkívül biztosítja, hogy a tartalmi ajánlásokat megfelelően kapja meg.

6 videó tartalommarketing példa a Netflixtől

A Netflix kétségtelenül rendelkezik a legjobb videotartalom-marketing példákkal, amelyekből jegyzeteket készíthet. Itt van néhány közülük.

1. Kínáljon közönségének megszakítás nélküli megtekintési élményt

A Netflix marketingstratégiájának egyik legfontosabb szempontja, hogy zökkenőmentes megtekintési élményt biztosít ügyfelei számára. Nincsenek reklámszünetek vagy egyéb felugró ablakok, amikor filmet vagy sorozatot néz a Netflixen. A megtekintési élmény megszakítás nélküli és folyamatos.

Ez a megszakítás nélküli megtekintési tényező kiválóan alkalmas hosszú formájú, történetvezérelt tartalomformátumhoz, például a Netflixen. Még akkor is, ha a néző befejezte egy sorozat vagy egy film megtekintését, a Netflix a már megtekintett tartalmak alapján javasolja, hogy nézze meg a következőt. A „Nézés folytatása” részben azokra az epizódokra vagy filmekre is emlékezteti, amelyek megtekintését még nem fejezte be.

Olvasni:  A legjobb VR Gaming fejhallgatók 2024-ben

2. Keltsön vizuális benyomást

A Netflix 2017-ben megváltoztatta tartalomajánlási stratégiáját. Az új algoritmusa a legutóbbi megtekintési előzmények alapján megjósolja, hogy az előfizető mit szeretne megnézni. Ez az algoritmus olyan egyedi képet alkalmaz, amely felkelti az Ön felhasználói érdeklődését. Például: ha mostanában sok sitcomot és vígjátékot nézett, akkor hajlamosabb látni a nevető szereplőket. A Netflix ezután beépíti ezeket az információkat a megfelelő bélyegképek és címek tervezésébe a megjelenített tartalomhoz.

A Netflix által használt optimalizált címek és miniatűrök azonnal tájékoztatják az előfizetőt arról, hogy a tartalom valószínűleg milyen műfajról vagy trópusról szól; ugyanakkor visszatartja a fontos információkat, ami a felhasználót kíváncsivá teszi, hogy többet tudjon meg.

3. Határozza meg célközönségét

Ha elég figyelmesen észreveszi, észre fogja venni, hogy a Netflix-műsorok egy kicsit újra megjelennek. Nem állítanak elő eredeti tartalmat minden korcsoporthoz és műfajhoz. Jól sarokba szorítják a közönségüket. Műsoraik a tizennyolc és negyvenkilenc év közötti korosztályt célozzák meg. Természetesen van néhány kivétel időnként, mint például a Stranger Things, a Godless stb. A Netflix nagyon közel ismeri a közönségét, és kivételesen jól ismeri a közönségét, és ezeket az információkat használja fel a sikeres videotartalmak összegyűjtésére.

4. Használja ki a stratégiai megjelenési dátumokat

A Netflix nem szórványosan és véletlenszerűen teszi közzé tartalmát időnként. Van egy jól megtervezett stratégia, amelyet a Netflix használ műsorai új évadainak kiadására. A Stranger Things második évadában a Netflix pénteken ejtette az összes epizódot, ami kiegészíti a műsor kísérteties természetfeletti témáját, ráadásul a hétvégi megjelenés garantálja a sikert.

Az adatelemzés szerint a túlzásba vitt nézegetés rendkívül elterjedt jelenség a hétvégéken. Ez az egyik legjobb videótartalom-marketing példa, amelyből tanulhatunk.

5. On-demand versus élő közvetítés

A Netflix egy másik kiváló tartalomstratégiája, hogy hű marad ahhoz, hogy hirdetésmentes, igény szerinti streamelést biztosítson a felhasználóknak. Míg számos más streaming platform próbálta megmagyarázni az élő közvetítés terén tett erőfeszítéseit, a Netflix határozottan úgy döntött, hogy távol marad ettől a területtől. A Netflixet páratlan választássá teszi az a döntés, hogy a mennyiség helyett a minőség mellett kötelezzük el magunkat az egyéb videoformátumokra való kiterjesztéssel. Nem hajlandó megváltoztatni alapszolgáltatását az értelmetlen verseny kedvéért.

6. Lebilincselő és érdekes tartalom reklámozása

Míg szinte minden platform a legjobb tudása szerint reklámozza a tartalmát, a Netflix egyedülálló és lenyűgöző tartalompromóciójáról ismert. Videókat tesznek fel a Facebookra, mini trailereket tesznek közzé a Youtube-on készülő műsoraikkal és filmjeikkel kapcsolatban, érdekes Instagram-képeket, rövid videókat tesznek közzé a szereplőkkel és a stábbal, sőt egyes műsorainak elkészítésével kapcsolatban. Videóbejegyzés-ajánlások is találhatók a következő nézendő sorozat kiválasztásához. Az ilyen posztok nagy elkötelezettséget eredményeznek.

Forrás

És a Netflix nem hagyja annyiban; újra bekapcsolódnak a társaságba. Tweetelnek és retweetelnek, válaszolnak a megjegyzésekre, és megkérdezik követőiket. Ez segít megőrizni márkájuk hangját.

7 kulcsfontosságú marketinglecke a Netflix marketingből

A legjobb videós tartalommarketing-példák mellett a Netflix marketingstratégiája 7 kulcsfontosságú leckét kínál a sikeres marketingstratégiához, amelyek a következők:

 1. Használjon többcsatornás marketinget: A Netflix igyekszik megszólítani közönségét, ahol és amikor csak lehetséges. Ez magában foglalja a Netflix elérését okostévéken, okostelefonokon és táblagépeken. A Netflix célja, hogy kapcsolatot teremtsen a nézőkkel offline és online médiumokon keresztül. Felhasználóinak kiterjesztett valóság-élményt kínál a Snapchaten, valamint a Twitteren folytatott interakciókat és a szájról szájra terjedő marketing erőfeszítéseket. Nagyon aktív márkaként a közösségi médiában.
 1. Az e-mailekben rejlő lehetőségek kihasználása: Míg sok márka feleslegesnek tartja az e-mail marketinget, a Netflix folyamatosan kihasználja az e-mailekben rejlő lehetőségeket. A Netflix e-mailben ismerteti új felhasználókkal előfizetési csomagjaikat és streaming szolgáltatásaikat.
Olvasni:  Hogyan lehet törölni az Amazon rendelési előzményeit

Forrás

E-mailben küldik a meglévő felhasználóknak a megtekintési preferenciáik alapján releváns frissítéseket. Számos e-mailjük tartalmaz GIF-eket, amelyeket műsorok és filmek ihlettek. Az értékes, áttekinthető és ötletes e-mailekkel a Netflix bebizonyította, hogy az e-mail marketing rendkívül hatékony.

 1. A tartalom személyre szabása: A Netflix szolgáltatásainak egyik alapvető jellemzője, hogy a személyre szabottságra összpontosít. A modern marketing sikere a személyre szabáson múlik. Minden Netflix-felhasználónak más-más kezdőlapja van, teljes egészében a megtekintési előzményei, preferenciái, legnézettebb műfajai stb. alapján. A Netflix algoritmusa folyamatosan változtatja és frissíti a kezdőlapján lévő programokat, és ízlése szerint átrendezi azokat. A streaming óriás nem hagyatkozik általános találgatásokra. Kihasználja a testreszabás erejét. A személyre szabott megtekintési élmények és ajánlások biztosítása a Netflix egyik legfontosabb tanulsága.
 1. Az adatok erejének kihasználása: A Netflix jól tudja, hogy az adatok jelentik a szilárd modern marketing alapját. A marketing automatizálás ereje lehetővé teszi a Netflix számára, hogy rendkívül személyre szabott szolgáltatásokat hozzon létre. Algoritmusuk adatok alapján jósolja meg a vásárlói értékeléseket. Az adatelemzés továbbfejlesztett módszere segít a Netflixnek közelebbről megérteni és kielégíteni a felhasználók igényeit.
 1. A gépi tanulás felkarolása: A Netflix jól kihasználta a gépi tanulásként ismert figyelemre méltó technológiát. Minden műsorához több leszálló kártya tartozik. A vállalat évente körülbelül 250 A/B tesztet hajt végre. A változatos landing kártyák segítségével a Netflix láthatja, hogy egy adott műsor vagy film grafikájának melyik verziója hívja fel a figyelmet és kap nagyobb érdeklődést. Ha az egyik verzióban többen kattintanak a „Lejátszás” lehetőségre, akkor a Netflix ezt a verziót az egész szolgáltatásba beépíti.
 1. Interaktív termékek készítése: A Netflix jobban összpontosít a „tapasztalt” szóra, mint a „nézett” kifejezésre. A Netflix sorozatok és műsorok inkább élményt jelentenek. Egyes műsorok, különösen a „Black Mirror” briliánsan használják ki a technológia elvetemült lehetőségeit azáltal, hogy szimulációs élményt nyújtanak, ami jóval magasabb, mint a normál nézés. A nézők részt vehetnek ennek a műsornak a történetében.

Forrás

Még kulcsfontosságú döntéseket is hozhatnak a sorozat szereplői számára minden döntő fordulópontnál. Ez egy merész próbálkozás a Netflix részéről, ezzel megszegve a képletes tartalommarketing gyakorlat szabályait. Az olyan műsorok, mint a Black Mirror, önálló termékek, amelyek egyedülálló élményt nyújtanak a közönségnek/nézőknek.

 1. Az ügyfélszolgálatra összpontosítva: Mindannyian tudjuk, hogy a Netflix az egyik leginkább kockázatvállaló és kockázatszerető márka. Soha nem haboznak kipróbálni valami újat, bármennyire is kihívást jelentenek az eredmények.

Ennek egyik példája volt, hogy a Netflix június hetedikén elindított egy videót, amelyet az „A Great Day In Harlem” című fotó ihletett. Az említett fénykép fekete jazz zenészek gyűjteménye volt; A Netflix videójában 47 fő fekete karakter szerepelt műsorokból, filmekből és dokumentumfilmekből. Ez megmutatta a Netflix véleményét a nemek, életkorok és etnikai hovatartozások sokszínűségéről. Ez a Juneteenth videó segített megerősíteni a márka imázsát.

Olvasni:  A legjobb tartalommátrix sablonok és példák felfedezése

A Netflix digitális marketing modellje

A Netflix digitális marketing modellje egyedülálló, amint azt fentebb említettük. A Netflix digitális marketing modelljének néhány lenyűgöző eleme a különféle kampányok, közösségi média bejegyzések, mobilra optimalizált tartalom, személyre szabás és a reklámokban használt humor. Még ha nem is tagja a szórakoztatóiparnak, a Netflix által használt elemek szinte bármilyen résbe emulálhatók. Szövetséget kötött a Smart TV gyártókkal, játékpartnerei pedig a PlayStation és az Xbox.

Kulcs elvitelek

 • A Netflix a streaming televíziós szenzáció és a világ vezető lekérhető videoszolgáltatója.
 • Nagymértékben támaszkodik a tartalommarketingre, amely egyesíti az innováció legjobb kihasználását, a legújabb technológiát, a kreatív reklámozást és a valós idejű adatelemzést.
 • A Netflix kulcsfontosságú marketingelvei közé tartozik az agilitás, az innováció, az integráció és az ügyfélélmény előtérbe helyezése.
 • A Netflix egyedülálló tartalomgyűjteménye „Netflix Originals” formájában segít fenntartani az üzletet.
 • A Netflix marketingstratégiájának egyik legfontosabb tanulsága az, hogy bár termékük/szolgáltatásuk a legjobban nagy képernyőn érhető el és tapasztalható, promóciós tartalmuk nagymértékben mobilra optimalizált.
 • A Netflix marketingstratégiájának egyik legfontosabb szempontja, hogy zökkenőmentes megtekintési élményt biztosít ügyfelei számára. Nincsenek reklámszünetek vagy egyéb felugró ablakok, amikor filmet vagy sorozatot néz a Netflixen.
 • A Netflix nagyon közelről és kivételesen jól ismeri a közönségét, és ezt az információt használják fel a sikeres videotartalmak összegyűjtésére.
 • A Netflix digitális marketing modelljének néhány lenyűgöző eleme a különféle kampányok, közösségi média bejegyzések, mobilra optimalizált tartalom, személyre szabás és a reklámokban használt humor.

Következtetés

A Netflix összes sikeres modern marketingstratégiája egy közös elemet tartalmaz. A márka mer más lenni. Folyamatosan igyekszik feltárni az unortodox és fantáziadús marketing-, valamint tartalmai és szolgáltatásai reklámozási módjait.

A Bandersnatch, a Black Mirror és a Stranger Things mind remek példái annak, hogy a Netflix hogyan keverte egy kicsit promóciós kreativitását a felhasználóinak kínált műsorok tartalmába. Arra törekszik, hogy kapcsolatot alakítson ki felhasználóival. A Netflix azon szándéka, hogy feszegesse a határokat és a végtelenül egyedi tartalmakat bontsa ki, a korszak egyik legnagyobb marketing tanulsága.

GYIK

1. Mik a Netflix marketingcéljai?

A Netflix célja, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa értékes ajánlatok bevetésével.

2. Mi a Netflix üzleti stratégiája?

A Netflix általános versenyelőny-stratégiát alkalmaz, hogy hatékonyan hozzon létre új tartalmat meglévő előfizetői számára. Ennek az intenzív növekedési stratégiának az a célja, hogy a vállalat jelenlegi online streaming üzletágán kívüli új műveletekkel bővítse az üzletet.

3. Mi a Netflix közösségi média stratégiája?

A Netflix hatékonyan használja a közösségi hallgatást. A videómarketing a közösségi média stratégiájának középpontjában áll. Több videótartalmat készít, mint bármely más tartalomtípus a közösségi médiában. Ezek a videók a készülő filmeket és sorozatokat reklámozzák, így a közönség bepillantást enged az elvárásaikba.

4. Milyen erősségei vannak a Netflixnek versenytársaival szemben?

A Netflix fő erőssége a márkafelismerés, a személyre szabási algoritmusok és az eredeti tartalmat készítő stúdiók növekvő száma.

5. Mely streaming platformok a Netflix fő versenytársai?

Egyes streaming platformok, amelyek közvetlen versenyt jelentenek a Netflixnek, többek között az Amazon Prime Video, a Disney + Hotstar, a Youtube TV, a Hulu, az HBO Max, a Paramount + Viacom CBS.

Új publikációk:

Ajánlott