6 marketing lecke Emilytől Párizsban minden digitális marketingszakember számára

Olvasson tovább, és tanuljon meg hat izgalmas marketingleckét Emilytől Párizsban, egy népszerű műsortól, amely egy szenvedélyes marketingvezető életét járja körül.

Ha szeretne tájékozódni a felkapott tartalmakról, valószínűleg hallott már az Emily In Paris-ról. A 2020 októberében kiadott előadás, amikor az első járványhullám miatt mindannyian bezártak minket, sokak számára kellemes menekülésnek bizonyult.

Érdekes módon ez a Netflix Original azért bontakozott ki, hogy izgalmas taktikákat tanítson a mai digitális marketingszakembereknek. És ha a területen dolgozik, akkor egyetért abban, hogy a popkultúra és a marketing kéz a kézben járnak. Ezért összeállítottunk egy útmutatót a párizsi Emily legjobb marketingleckéihez, amelyeken átgondolhatod magad a műsorban.

6 Marketing lecke től

1. Tartsa a felhasználókat marketingkampányai középpontjában.

Ha bevonja a felhasználót a marketingkampányba, fontosnak érzi magát, és jobban kapcsolódik a márkához. A sorozat során a főszereplő Emily bőven rávilágít a felhasználói élmény szerepére, amely a kampány sikerének hajtóereje.

Végül a felhasználók véleménye a márkáról, kampányairól és termékeiről lesz a végső döntés. Így értelmes marketingkampányokat tervezni a felhasználó számára és a felhasználóról.

  • 1. példa: Amikor egy ágyakat árusító céget hirdet, Emily a márka ágyait Párizs legvonzóbb helyein szereli fel. Ezután a közösségi médiát használja fel, hogy meghívja a látogatókat, hogy aludjanak a Hastennel, a márkával.

Aki kipróbálta az ágyat, készíthetett képet, és feltölthette Instagramjára, megjelölve a márkát, és ezzel terjeszthette a Hasten ágyak hírét.

Olvasni:  7 titok a Zomato nyertes marketingstratégiája mögött

Forrás

  • 2. példa: Kollégái mind megosztottak azzal kapcsolatban, hogy milyen lebilincselő új stratégiát dolgoztak ki egy parfümmárkára egy másik esetben. Azt vitatták, hogy a felhasználók „szexisztikusnak” vagy „szexistának” tartják-e az adott marketingstratégiát. A döntéshez Emily közvélemény-kutatást végzett a márka profiljában, és megkérdezte az emberek véleményét az ötletről.
  • 3. példa: Hasonlóképpen, Emily megtervezte a „The Champere Video Challenge”-t ügyfelének, aki pezsgőt árult úgy, hogy bevonta az embereket az ital megvásárlására, csak azért, hogy a partikon permetezze őket.

Forrás

2. Építsen fel figyelemre méltó közösségi média jelenlétet

Ha Ön tartalomkészítő, feltétlenül ossza meg életét, utazását, gondolatait és egyebeket a közösségi médiában. Segít a követőidnek, hogy személyes kapcsolatot érezzenek, és másodlagosan élvezzék a veled kapcsolatos élményeket.

Forrás

A márkák számára is létfontosságú, hogy közösségi média jelenlétük erős és határozott maradjon. És ha Ön marketinges, a hálózatépítés hosszú távon hasznosnak bizonyul.

  • Példa: Miután megérkezik Párizsba, Emily bepillantásokat kezd megosztani Párizson keresztüli utazásáról. Követőinek száma ezzel gyorsan növekedni kezd.

Emily munkájának nagy része lenyűgöző hálózati képességeiből származik. Ügyfelei együttműködésre késztetése, körének releváns személyiségeinek megismertetése, sőt párizsiak megismerése barátokon és kollégákon keresztül. Mindez a hálózatépítés segít neki számos kihívás leküzdésében és szilárd tartalmak létrehozásában.

3. A befolyásoló marketing hatékony eszköz.

Az befolyásoló marketing az egyik legrelevánsabb online marketing leckék a mai világban. Kulcsfontosságú az olyan befolyásolókkal való együttműködés, akiknek közönsége megfelel a márkája célcsoportjának. Segít a márkájának elérni a közönség előre elkészített csoportját.

Ez segíthet növelni az elköteleződést és a követők számát márkája közösségimédia-profiljában. Végül, az influencer marketing egy vállalkozó szellemű új terület, amelyet fel kell fedezni, ha Ön is kezdő marketingszakember, és szeretne első kézből tanulni a marketingről és annak hatásáról.

Olvasni:  Kiberbiztonsági fenyegetések Hogyan védekezhet a kibertámadások ellen

Példa: Emily nagy jelentőséget tulajdonít az influencer marketingnek. Meghívást kap egy Duree rendezvényre, hogy a márkát, mint mikro-befolyásolót népszerűsítse. Azt is látjuk, hogy Pierre Cadault-t alkalmazza divatvonalának marketingjére, mivel ő egy személyiség.

Forrás

4. A tartalmi stratégiák fontosak.

A marketing világában a tartalom a király. Minden sikeres közösségi média profil vagy digitális marketing kampány mögött. A tartalmi stratégiák segítenek elképzelni a márka marketingcéljait és konverziós céljait. Segítenek abban is, hogy hozzáférjen a felhasználók által élvezett tartalmakhoz, és utat építsen a márka marketingjének virágzóbb jövője felé.

Példa: A műsorban Emily és kollégái kiterjedt megbeszéléseket folytatnak, hogy minden márkához tartalomstratégiát tervezzenek. Látjuk, ahogy ötletelnek, és belső értekezleten vitatják meg őket, kiválasztva a legjobbakat a sok közül.

Ezután megbeszélnek egy találkozót a leendő ügyféllel, hogy bemutassák nekik a csapat által tervezett márkapozíciót, nyelvet és stratégiát.

A frissítő, átfogó és részletes tartalomstratégiák kulcsszerepet játszottak Emily és csapata összes sikeres kampányában.

Forrás

5. Indítson beszélgetéseket a tartalommal.

Alapvető fontosságú, hogy bemutassa a közönségnek a márka eszményeit, céljait és lehetőségeit. Ezt megteheti aktuális tartalmak készítésével, a releváns iparágak trendjeinek felzárkóztatásával, vagy még jobb – olyan új trendek létrehozásával, amelyek lekötik a felhasználók figyelmét. Az ilyen kampányok benyomást keltenek, és növelik a felhasználók elköteleződését.

  • Példa: Még egy kampány Emilyben Párizsban ami nyomot hagyott az volt, amikor Emily egy női higiéniai és tápláló termékeket árusító márkát forgalmazott. Úgy döntött, merészen folytatja a márka kommunikációját, és egy idézettel hirdette a márkát: „A hüvely nem férfias!” Ez egy ásás volt a francia „Le vagin” kifejezésnél, ahol a „Le” kifejezést általában a férfi nemre használják.
  • Példa: Emily együttműködési stratégiát tervez Pierre Cadault és Rimowa számára, és Pierre arcát nyomtatja a Rimowa új táskakollekciójára. Így két divatóriást összehozva a termék a város szóbeszédévé válik, bárhol is bukkannak rá.
Olvasni:  A WhatsApp Marketing áttekintése 2024-ben

6. Legyen kreatív és kísérletezzen.

Végül a műsor megtanít arra, hogy ne féljünk ötleteket adni. Emily arra inspirál bennünket, hogy kreatívak legyünk és teljesen kimerítően gondolkodjunk. Bár Emily számára ez mindig bejön, lehet, hogy a való életben számítóbbnak és óvatosabbnak kell lennünk.

Példa: Emily mindig izgatott az ötletelés miatt, és pozitívan fogadja a kritikát. Sokat kísérletezik minden ügyfelének szánt tartalmi ötleteivel. Azt is látjuk, hogy közzétesz egy kockázatos képet egy színésznő házának padlójáról, amely a Pierre Cadault ruhában pompázik, és úgy dönt, hogy a helyszínek hiánya miatt ügyfélpartit rendez a hajóúton.

A marketing egy folyamatosan fejlődő terület, amely megköveteli, hogy naprakészek legyünk és kísérletezzünk. Míg a műsor egy fikció, Emily Párizsban digitális marketingleckéket tart, amelyeket érdemes megérteni és megvalósítani. Tehát maradj merész, maradj kreatív, és tanulj tovább.

GYIK

1. Milyen marketinget végeznek Emily Párizsban?

Emily különféle marketingtevékenységeket végez, amelyek online marketingleckéket kínálnak, beleértve az influencer marketinget, a márkamarketinget, a digitális marketinget, az offline marketingeseményeket, a hálózatépítést és még sok mást.

2. Mi volt a Emily Párizsban ágy kampány?

Emily Párizs városát fedezi fel, miközben ott dolgozik egy francia marketingcéggel. Egyik városfelfedezése során ellátogat a Van Gogh Múzeumba. A magával ragadó élménytől lenyűgözve Emily egyedi kampányt tervez a Hastens, az ágyakat árusító márka számára. Párizs legfestőibb helyein felszereli Hasten ágyait, majd tömegeket hív meg, hogy aludjanak a márkával. Ez az egyik legfigyelemreméltóbb marketinglecke Emily Párizsból.

3. Mit csinál a közösségi média Emily Párizsban használat?

Emily az Instagramot használja elsődleges marketingcsatornaként saját maga és kijelölt márkái számára.

Olvasni:  Az 5 legjobb márkaszín közül választhat 2024-ben

4. Mi a legjobb módja annak, hogy digitális marketing leckék?

A digitális marketing leckék megszerzésének legjobb módja a gyakorlati tapasztalat. Ha Ön amatőr marketingszakember, kezdheti azzal, hogy ír egy blogot, iratkozzon fel digitális marketing tanfolyamokra, olvasson marketinggel kapcsolatos könyveket és blogokat, vagy végezzen gyakorlatot.

5. Tudsz-e önállóan tanulni online marketing leckék?

Az online elérhető, ellenőrzött digitális marketing leckék és kurzusok növekvő számának köszönhetően autodidakta digitális marketingszakember lehet. Időnként az Emily In Paris-hoz hasonló tévéműsorok is megmutatják, hogyan.

Új publikációk:

Ajánlott