6 módszer a Snapchat for Business használatára 2024-ban

Az üzleti célú Snapchat minden megfelelő okból felkapott. Ha gyorsabban szeretné elérni közönségét, és kevesebb időt szeretne tölteni a tartalom gondozásával, a Snapchat a megfelelő hely.

A beépített funkcióinak és frissítéseinek köszönhetően soha nem lesz hiány tartalomból és elérhetőségből. Közönsége minden alkalommal láthat valami izgalmasat, legyen az egy új szűrő vagy egy pillanat, amikor kapcsolatba lép Önnel.

Itt azonban jön egy meglepő tény. A Snapchat rendelkezik 306 millió napi aktív felhasználó és még mindig számol. Ennek ellenére a marketingszakemberek és cégtulajdonosok mindössze egy százaléka használja aktívan a Snapchatet üzleti célokra.

Miért is?

Mert sokan úgy gondolják, mint egy kizárólag személyes használatra szánt alkalmazást. Ráadásul a rövid életű tartalom nem biztos, hogy minden vállalkozásnál működik.

Tehát mielőtt mélyen beleásnánk a Snapchat üzleti célú használatába, először fedjük fel a Snapchat összes előnyét.

A Snapchat cégeknek 5 legjobb előnye

1. Érd el a fiatalokat

Az ezredfordulósok azok a feltörekvő vásárlók, akiknek közvetlen vásárlóereje 1 billió dollár. Ha márkája a Z generációt célozza meg, akkor a Snapchat a legjobb barátja.

 • A Snapchat évezredeket szentelt a 18-34 éves korosztályban.
 • Minden felhasználó átlagosan napi 30 percet tölt az alkalmazással.
 • Az aktív Snapchat felhasználók 60%-a impulzív módon vásárol.

Infografika

Nem szeretné kihagyni ezeket a komoly számokat, hogy az egekbe szökje eladásait a millenniumi évekkel a fedélzeten.

2. Felhasználó által generált tartalom megosztása

A Snapchat felhasználók által generált tartalom a legjobb az összes közül.

Megszünteti a tartalomkészítési nehézségeket. Ez a márka befogadó részévé teszi őket, érzelmi kapcsolatokat kezdeményezve a felhasználókkal.

Ez egy nagyszerű módja a márka hitelességének erősítésének.

Daniel Wellington

Tekintse meg ezt a Daniel Wellington kampányt. Ez egy történetsorozatból állt, amely iránymutatásokat tartalmaz a márkás óramatricáikkal készült szelfik kattintására vonatkozóan. Követőik újra közzétették őket, és a márkaismertség csodálatos hullámát keltették.

Olvasni:  Hogyan segíti a tartalommarketing-platform csapatát a következetes közzétételben?

3. Egyszerű Snapchat hirdetések

Intsen búcsút az unalmas reklámbemutatóknak a Snapchat segítségével. Több Snapchat hirdetésformátum közül választhat. Rendelkezhet pillanathirdetésekkel, történethirdetésekkel, szűrőkkel és AR objektívekkel is.

Mutasson be funkciókat, és hirdetjen ajándékokat történethirdetésekkel. Keresse a pillanatnyi hirdetéseket, amelyek bepillantást nyújtanak a vállalkozásához kapcsolódó nagyszerű tevékenységekbe.

Legyen hirdetései rövidek és élesek, rengeteg izgalmas elemmel, amelyek kíváncsiságot és érdeklődést váltanak ki.

Adidas

Az Adidas és a Snapchat fantasztikus együttműködése egy vadonatúj Falcon cipősorozat elindítása érdekében 100%-os értékesítési potenciállal rendelkezik. A követőknek felfelé csúsztatniuk kellett, hogy megvásárolhassák a legújabb cipőkollekciót, és ezzel befejezzék az alkalmazásvásárlást. A kampány fenomenális hatórás teltházas volt.

Tippek Használjon mélylinkeket, hogy közönsége átugorhasson a Snapchat alkalmazásból a márkaalkalmazásába. Tegye őket a Cselekvésre ösztönző (CTA) részre.

4. Snapchat Insights

A Snapchat marketingstratégia felépítéséhez nem hagyatkozhat kizárólag a nézettségre és a készített képernyőképek számára. Ekkor jönnek a képbe a Snapchat betekintések.

A Snapchat-betekintések elengedhetetlenek a Snapchat marketingjének változásaihoz. A jobb tervezés érdekében többet megtudhat potenciális potenciális ügyfelek helyéről és demográfiai adatairól.

Snapchat Insights-snapchat-for-business

A fő teljesítménymutatók, például a megtekintések száma, a napi elérés stb. lehetővé teszik az érdeklődés és az elköteleződés értékelését.

Több száz kategória létezik a felhasználók csoportosítására érdeklődési köreik, például zene, filmek, utazás stb. alapján.

Sajnos azonban a nagy követőszámmal rendelkező Snapchat-felhasználók csak a fejlett Snapchat Insights-hoz férhetnek hozzá, mivel az új bevezetés korlátozott.

Tippek Személyre szabhatja a kampányokat érdeklődési kategóriák alapján a jobb potenciális ügyfelek generálása érdekében.

5. Pioneer Advantage

Amint azt korábban említettük, néhány marketingszakember használja a Snapchat üzleti célokra.

Míg a legtöbben még mindig erősödnek a Facebookon és az Instagramon, a Snapchat segítségével újabb közönséghez jutva legyőzheti versenytársait.

Használja ki az úttörő előnyeit. Válassza a kevésbé zsúfolt utat, és legyen feltörekvő márkanév a Snapchatben.

H&M Lengyelország

Vessen egy pillantást a H&M lengyelországi kampányára. Több rejtett jegy is volt a „Kazánterem” exkluzív bulira. A kampányt 3,8 millió felhasználó ismerhette meg, így a H&M mintegy ezer új követőt szerezhet pozitív médiavisszhanggal.

Zseniális, nem?

Most úgy tűnik, mindannyian izgatottak vagytok, hogy elkezdjetek. Nézzük meg gyorsan a Snapchat üzleti célú használatának 6 módját.

Mielőtt megvitatná a Snapchat üzleti célú használatának módját, először ismerje meg, hogyan hozhat létre üzleti fiókot a Snapchatben.

A Snapchat for Business használata

1. Hozzon létre egy Snapchat üzleti fiókot

 1. Töltse le a Snapchat alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play Áruházból iPhone-ra vagy Androidra.
 2. Kattintson a Regisztráció gombra.
 3. Érintse meg a Regisztráció és elfogadás gombot, miután kitöltötte adatait a megfelelő mezőkben.
 4. Életkorának igazolása után adjon meg egy felhasználónevet, amely a vállalkozását jelképezi, majd egy a erős jelszó.
 5. Adja meg telefonszámát, hogy megkapja az ellenőrző kódot. E-mail címeddel is bejelentkezhetsz.
 6. Miután megadta az ellenőrző kódot, érintse meg a Folytatás gombot, és kész.
 7. A bejelentkezéshez használja a fent említett felhasználónevet és jelszót Hirdetéskezelő.
 8. Adja meg a cég hivatalos nevét, és érintse meg a Tovább gombot.
 9. Válassza ki az országot és a pénznemet, majd kattintson a Tovább gombra.
 10. Snapchat üzleti fiókja készen áll az első elindítására reklámkampány fizetési beviteli módokkal együtt.
Olvasni:  7 módszer, amellyel az írók szabadúszó állást találhatnak online

Snapchat Business Account -- snapchat-for-business

Vegyen fel tagokat vállalkozásából, és hozza létre első Snapchat hirdetési kampányát. A Hirdetéskezelő irányítópultja tükrözi számlázási adatait.

Vegye figyelembe, hogy a hagyományos közösségi médiával ellentétben a Snapchat csak okostelefonján használható. Vannak módok arra, hogy emulátorok segítségével futtassuk őket a rendszerben, de nem használhatók. A legjobb, ha az alkalmazást a mobilodon használja.

2. Marketingesítse Snapchat üzleti fiókját

Minden közösségi média egyedi, és a Snapchatnak is megvannak a maga árnyalatai.

A Snapchat marketingjének megkezdése előtt reklámoznia kell fiókját. Említse meg Snapchat üzleti fiókjának felhasználónevét a te honlapodhírlevelek, promóciós e-mailek, Facebook-fiók, Instagram-fiók, Twitter-kezelő, LinkedIn-profil stb.

A Snapcode-okat is használhatja, ha rákattint Beállítások. Teremt Snapcodes és adj hozzá egy képet a szellemlogóban.

Snapcodes-snapchat-for-business

A Snapcode a Snapchat üzleti fiókjának QR-kódja. A követők, beleértve a fizikai üzleted vásárlóit is, egy szkennelésnyire távolodnak az üzleti fiókodtól.

TippekHasználjon pillanatkódokat fiókja, webhelye, személyre szabott márkaszűrők és exkluzív tartalom forgalmának növelésére. Gyors áttekintés céljából létrehozhat Add me URL-eket is.

3. Felhasználó által generált tartalom szolgáltatás

Ahogy korábban említettük, a felhasználók által generált tartalom közvetlenül növeli a szolgáltatás hitelességét. Nagyszerű ötlet, ha beépíti a Snapchat promóciós stratégiájába.

Követőid követői megbízhatónak találják vállalkozásodat, mivel a közvetlen körükben valaki közvetlen kapcsolatban áll. Őszinte visszajelzéseik és tapasztalataik nagy garanciák az Ön javára.

Anélkül, hogy időnként tartalom létrehozásán törné a fejét, tegye közzé újra követőinek az őket tartalmazó tartalmat.

Most túlléphet a reklámzajon anélkül, hogy nevetséges mennyiségű pénzt költene.

Starbucks

A Starbucks elindította első kampányát a „Vegyél egyet, szerezz egyet” ajánlatot amerikai fiókjai számára. Az ajánlat beváltásához egy követőnek egy pillanatot kellett használnia a „Snap it Forward” szűrővel. Nagy sikere után a Starbucks több ilyen kampányt indított.

Olvasni:  Üdvözölje a SlickGPT - A jobb felhasználói felület a ChatGPT - Business számára

4. Vegye igénybe a befolyásoló segítségét

Képzeljen el egy vírusos pillanatot, amely néhány másodperc alatt több ezer követő előtt tárja fel vállalkozását.

Őrülten hangzik, de egyáltalán lehetséges?

Nyilvánvaló, hogy az! Mindössze annyit kell tennie, hogy katalitikus Influencers segítséget kér. Ők a közösségi média világának szupersztárjai, és ajánlásaik figyelemreméltóan elérik a Snapchat márkákat.

De az lenne a legjobb, ha éber lennél. Ne tévesszen meg egy Befolyásoló követőinek száma – kutasson korábbi együttműködésükről és közelmúltbeli tevékenységükről.

Mielőtt erre egy fillért költene, íme néhány dolog, amit szem előtt kell tartania az influencer együttműködések megkezdésekor.

 1. Döntse el a kampány célját, és válassza ki a legfontosabb teljesítménymutatókat.
 2. Kezdjen el egy listát készíteni az üzleti domain releváns befolyásolóiról.
 3. Ellenőrizze, hogy melyek aktívak és spontánok.
 4. Használja a Snapchat kategóriákat, hogy nullára csökkentse ideális befolyásolója rését.
 5. Nézze meg velük egyenként az együttműködési javaslatot.

Tippek A Ghostcodes segítségével befolyásolókat találhat egy adott iparágban.

Dunkin Donuts

Vessünk egy pillantást a Dunkin’ Donuts nemzeti fánknapi kampányára.

Ebben az esetben nyolc influencer vette át a Dunkin’ Donuts Snapchat fiókját egy bizarr snapchat promóció miatt. Ez a kampány a szokásosnál tízszer több követőre tett szert. Több mint 40 000 felhasználó vett részt ebben a kampányban különböző platformokon.

5. Exkluzív ajánlatok népszerűsítése

A jövedelmező ajánlatokat nehéz figyelmen kívül hagyni. Az lenne a legjobb, ha ezt pontosan megtenné. Vonzzon több követőt lenyűgöző kedvezményekkel vagy ajándékokkal.

Tegyük fel, hogy Önnek egy sor szépségápolási terméke van. Megkérheti követőit, hogy vizsgálják át Snapchat-fiókját, és küldjenek képernyőképet a termékükről. A legjobbak következő vásárlásuk alkalmával kedvezményt kapnak.

Használhat AR objektíveket és Snapchat szűrők termékeinek virtuális próbaverziójára. Építsd fel az izgalom és a hype légkörét ezekkel.

Grubhub

Nézze meg, hogy a Grubhub napi kihívásokkal szembesül az egyetemisták számára, és ez kiváló példa a Snapchat marketingstratégiára. Ez az egyhetes #snaphunt kreatívkodásra buzdította követőit nyerj egy 50 dollár értékű nyereményjátékot. A követők több mint 30%-a vett részt, további 20%-uk pedig növelte a követők számát.

6. Ossza meg izgalmas közleményeket

A keresztplatformok népszerűsítése kötelező. Biztosítani fogja, hogy meglévő bázisa minden platformon követni fogja Önt.

 • Tegye kíváncsivá követőit azzal, hogy elegendő kedvcsinálót és betekintést ad nekik a színfalak mögé.
 • Hirdessen flash-eladásokat, és adjon ajándékot a kreatív versenyek nyerteseinek.
 • Használja ki a geoszűrőket és a helyspecifikus trendeket az exkluzív tartalom beállításához.
Olvasni:  6 jele annak, hogy rossz piaci szegmenseket céloz meg

Tegyük fel, hogy van fagyizója. Versenyt szervezhetsz követőidnek, hogy kitalálják, milyen új ízt fogsz bemutatni néhány héten belül. Az első három helyezettnek addig ingyenes a fagylalt íze.

Taco Bell szűrő

Itt van egy vírusos példa. A Taco Bell bemutatta új Ar objektívszűrőjét, amely azonnali siker lett. 224 millió ember volt szemtanúja. Mindenki átlagosan 24 másodpercet töltött a snap elküldése előtt. Rekordot döntõ Snapchat marketing kampány lett.

Fú, ezek néhány romboló számok!

Következtetés

Ez a platform még nem túlzsúfolt. Ez a tökéletes alkalom arra, hogy kísérletezzen a márkák Snapchaten, és a legtöbbet hozza ki belőle.

És most már tudja, hogyan használja a Snapchat üzleti célokra. Készüljön fel, hogy mindezt valóban megvalósítsa.

Kezdje el befolyásolni követőit néhány pillanattal vagy egy 5-15 másodperces videóval. Folytassa az egyéb funkciók, például az AR-lencsék, szűrők és matricák felfedezését a bolondbiztos márkaelköteleződési stratégia érdekében.

Legyen egy megvalósítható terved, és pályára lépsz.

Boldog csattogtatást!

Gyakran Ismételt Kérdések

🌟 A Snapchat használható üzleti célokra?

Igen, a márkák üzleti célokra használják a Snapchatet. A Snapchat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rövid ideig osszák meg pillanatfelvételeiket és videókat. Snap-hirdetések felcsúsztatható linkekkel, szponzorált AR objektívekkel, márkás szűrőkkel és földrajzi címkékkel mind a vállalkozások számára elérhetőek a Snapchat szolgáltatásban.

🌟 Ingyenes a Snapchat üzleti célokra?

A Snapchat üzleti fiók létrehozása ingyenes, de a hirdetésekért továbbra is fizetni kell. Fizetett és nem fizetett taktikákat egyaránt alkalmazhat vállalkozása piacra dobásához a platformon.

🌟 A Snapchat jó marketingre?

Igen, a Snapchat alkalmas marketingre, mivel az elkötelezettségi ráta meglehetősen magas. A Snapchat lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy valós időben kommunikáljanak közönségükkel. Hasznos a helyi hirdetésekhez, valamint lebilincselő, interaktív történetek közvetítéséhez.

🌟 Miért használják a marketingesek a Snapchatet?

A Snapchat Business fiókkal egyéni szűrőket hozhat létre hirdetései meghatározott közönségeinek megcélzásához. Ez lehetővé teszi, hogy kapcsolatba léphessen azokkal a Snapchat-felhasználókkal, akik már érdeklődnek a márkája iránt. Ez azonban segíthet új közönség elérésében.

🌟 Hogyan használd a Snapchatet üzleti célokra?

Íme 6 módszer a Snapchat üzleti célú használatára:

 1. Hozzon létre egy Snapchat üzleti fiókot
 2. Marketingesítse Snapchat üzleti fiókját
 3. Felhasználó által generált tartalommal
 4. Vegye igénybe Influencer segítségét
 5. Exkluzív ajánlatok népszerűsítése
 6. Ossza meg izgalmas bejelentéseket

Új publikációk:

Ajánlott