6 ok, amiért a közösségi média marketing lesz a következő nagy rögeszméje

Az elmúlt évtizedben a közösségi média óriási fejlődésen ment keresztül. A a közösségi média felhasználóinak száma világszerte A 2015-ös 3,43 milliárdról nőtt, és 2024-ra várhatóan eléri a 4,68 milliárdot.

Az egyes platformokat tekintve továbbra is a Facebook maradt a legnépszerűbb közösségi média platform, 2021-ig havi több mint 2,7 milliárd aktív felhasználóval. Más platformok, mint például az Instagram, a Twitter és a TikTok szintén jelentős növekedést tapasztaltak az elmúlt évtizedben.

A felhasználók számának növekedése mellett a közösségi média az emberek mindennapi életének egyre fontosabb részévé, valamint a vállalkozások és szervezetek elengedhetetlen marketing- és kommunikációs csatornájává vált.

Az olyan vállalatok, mint a Nike, a Spotify, az Airbnb, a Zara és mások, a közösségi médiát használják közönségük megcélzására, és a közösségi média platformok erejét használják termékeik vagy szolgáltatásaik egyedi és egyszerű kommunikálására.

Szeretnéd ezt a nyerő stratégiád részévé tenni?

Íme hat ok, amiért a közösségi média marketing lesz a következő nagy rögeszméje.

1. Növeli márkaismertségét

Ez a legáltalánosabb a vállalatok által kitűzött célok közül. Márkaismertség fontos szempont a cég számára, és a közösségi média marketinggel megismerteted a közönséget termékeiddel/szolgáltatásaiddal, és megkülönböztetheted a céget a versengő márkáktól.

Tipp: Fokozottan figyeljen profiljára és borítóképére a közösségi médiában. Az Adidas Twittere kiváló példa erre.

eredeti adidas

Számos módszer létezik a márka ismertségének növelésére a vállalatnál:

Használja ki a közösségi médiát saját hasznára

Az olyan platformok, mint a Facebook, az Instagram és a Twitter, segíthetnek nagyobb közönség elérésében és a célpiacon való részvételben.

Digitális információs világ

Hozzon létre értékes és informatív tartalmat

Az értékes és informatív tartalom biztosítása segíthet abban, hogy a márka vezető szerepet töltsön be az iparágban, ami növeli a márkaismertséget.

Hozzon létre egy e-mail listát, és rendszeresen küldjön hírlevelek vagy promóciós e-maileket, hogy a márkáját a közönség figyelmének homlokterében tartsa.

Olvasni:  Útmutató az Ace B2B TikTok marketingstratégiájához 2024-ban

Az olyan vállalkozások, mint az Uber, nagyszerű példái annak, hogy a márkák odafigyelnek e-mailes marketingstratégiáikra.

Az Uber egyszerűsége email marketing stratégia az ereje. Előfizetőit nem látja el sok bőbeszédű tartalommal, ehelyett a lényegre tér.

Az Uber marketingkampánya egy elfoglalt, tartalmat vizsgáló közönséget céloz meg. Megkapó címe, rövid leírása, valamint világos és egyértelmű cselekvésre ösztönzése van.

Az Uber e-mail témái is összhangban vannak a márka imázsával. Ez magában foglalja a konzisztens betűtípusok, színek és minták használatát a marketingkampányok során.

Tájékoztató tartalom

Vegyen részt kiállításokon és rendezvényeken

A kiállításokon és rendezvényeken való részvétel segíthet abban, hogy kapcsolatba léphessen más vállalkozásokkal, és új közönség elé állítsa márkáját.

Futtasson fizetett hirdetési kampányt

Növelheti a márkaismertséget, ha üzenetét nagyobb közönség elé tárja. Számos módja van a fizetett hirdetési kampány futtatásának, amely bevételt generálhat vállalkozása számára, és ezt megteheti a Google Adsense vagy a Pay Per Click Ads segítségével.

Kiváló ügyfélszolgálatot nyújt

A kiváló ügyfélszolgálat pozitív szájról szájra terjedő promóciót és fokozott márkaismertséget eredményezhet.

2. Javítja a keresőmotorok rangsorát

A vállalkozások már tudják, milyen fontos a jobb helyezés a keresőmotorokban. A SERP-k előkelő helyezése nagyobb láthatóságot és magasabb CTR-t jelent webhelye számára.

A közösségi média marketing egy másik eszköz, amely segít jobb helyezést elérni a Google-on és más keresőmotorokon. A minőségi tartalom biztosításával segít a közönségnek, hogy könnyen megtalálja Önt, és kapcsolatba lépjen vállalkozásával, ami befolyásolja a vállalat rangsorolását, bár nem közvetlenül.

Íme néhány módszer, amely segíthet javítani a keresőmotorok rangsorolását:

Optimalizálja webhelye tartalmát

Biztosítania kell, hogy webhelye tartalma releváns, jól megírt és informatív legyen. Ez nem csak javítja a keresőmotorok rangsorolását, hanem jobb felhasználói élményt is biztosít.

A keresőmotorok rangsorolásának javításának másik fontos módja a releváns és célzott kulcsszavak használata.

A releváns kulcsszavak webhelye tartalmában és a metacímkékben való szerepeltetése elősegítheti, hogy magasabb helyezést érjen el a keresőmotorokban. Mindazonáltal kritikus fontosságú, hogy kerüljük a kulcsszavak túlkapását, és ehelyett olyan jó minőségű tartalmat hozzunk létre, amely természetesen tartalmazza a megcélzott kulcsszavakat.

A jó minőségű backlinkek készítésének fontossága

Más jó hírű webhelyekről származó backlinkek segíthetnek előrébb helyezni a keresőmotorokban. Hozzon létre értékes és informatív tartalmat, amelyre más webhelyek hivatkozni szeretnének, hogy megszerezzék kiváló minőségű backlinkek.

Ügyeljen arra, hogy javítsa webhelye betöltési sebességét

A lassan betöltő webhely károsíthatja a keresőmotorok helyezéseit.

Használjon olyan eszközöket, mint például a Google PageSpeed ​​Insights a webhelyét lassító problémák azonosítására és megoldására.

Használja helyesen a fejléccímkéket

A fejléccímkék (H1, H2 stb.) megfelelő használata segíthet a keresőmotoroknak abban, hogy megértsék webhelye szerkezetét és tartalmát.

tartalom a seo számára

Tudta: a Google keresési eredményeinek első oldala jelenik meg 31,7% az összes kattintásból, míg a második oldal csak 0,78%-ot kap? Most megteszed.

Olvasni:  A digitális marketing ügynökségek 8 legfontosabb tulajdonsága

3. Segít a magasabb konverziós arány elérésében

Biztosak vagyunk benne, hogy magasabb konverziós arányt szeretne, és a közösségi média marketingje előnyös e cél érdekében.

A tanulmányok azt mutatják, hogy a közösségi médiában 100%-kal magasabb lehet a bezárásig való leadások aránya, mint a kimenő marketingnél.

A magasabb konverziós arány elérésének különböző módjai vannak.

Egy jól megtervezett, világos és intuitív elrendezésű webhely javíthatja a felhasználói élményt és növelheti a konverziókat. Legyen a cselekvésre ösztönzése (CTA) világos, releváns és könnyen megtalálható. Ez elvezeti a felhasználókat a kívánt művelethez.

Egy minőségi blogbejegyzés, egy érdekes, informatív és minőségi kép, egy tetszetős videó, közösségi bizonyíték vagy közönség megjegyzése a látogatókat a céged weboldalára terelheti, és növelheti a látogatottságot, ami pedig magasabb konverziós arányt eredményez.

Magasabb konverziós arány

4. Segít az emberek elégedettebbé tételében

Az emberek jobban szeretik, ha folyamatosan frissülnek. A közösségi média marketingjének különböző platformokon történő használatával pontosan azt tudja kielégíteni, amit célközönsége keres. Az emberek jobban érzik magukat a vállalkozásban, ha különféle dolgokat tesznek közzé, például az összetevők használatát, a befolyásolókat és a társadalmi felelősségvállalást.

A közösségi média különféle módokon segítheti a vállalkozásokat az ügyfelek elégedettségének javításában. Például:

  • Gyors és kényelmes kommunikáció
  • Fokozott átláthatóság
  • Személyre szabott élmények
  • Továbbfejlesztett ügyfélszolgálat

Tipp: Bár a közösségi média hasznos eszköz lehet az ügyfelek elégedettségének növelésére, ez nem garancia. Az ügyfelek elégedettségének hatékony javítása érdekében a vállalkozásoknak proaktívnak és érzékenyen kell használniuk a közösségi médiát

5. Segít a bizalom és a tekintély kiépítésében

A különféle bejegyzések és informatív frissítések révén az emberek többet fognak kapcsolatba lépni Önnel. Kipróbálják termékeit, és bizalmat építenek a márkája iránt. Vállalata akkor nyer tekintélyt, ha kielégíti az embereket, és erőssé és megbízhatóvá teszi márkáját.

Ezt úgy érheti el, hogy következetesen megosztja a releváns és értékes információkat közönségével, aktívan kapcsolatba lép a követőivel és megválaszolja kérdéseit vagy aggályait, együttműködik befolyásolókkal és iparági partnerekkel, valamint válaszol a véleményekre és visszajelzésekre.

6. Könnyen használható és kiváló bevételszerzési lehetőség

Manapság a vállalkozások a közösségi médiát használhatják célközönségük egyszerű és hatékony eléréséhez és megszólításához, ami viszont kiváló bevételszerzési lehetőség lehet.

A közösségi média marketingjének jobb kezeléséhez azonban elengedhetetlen, hogy a megfelelő közösségimédia-kezelési eszközöket használja. A jónak különféle szolgáltatásokat kell kínálnia, amelyek segítenek a vállalkozásoknak létrehozni és kezelni közösségi médiában való jelenlétüket, beleértve a bejegyzések létrehozására és ütemezésére, a teljesítmény elemzésére és a meghatározott közönségek megcélzására vonatkozó lehetőségeket.

A közösségi média automatizálása olyan eszközökkel, mint pl SocialPilot fenomenális megoldás lehet a közösségi média kezelésével kapcsolatos összes problémájára. Ez az egyetlen eszköz képes egymaga több profilt kezelni a különböző közösségi média platformokon, így ütemezheti és közzéteheti a bejegyzéseket, elemezheti azokat, elköteleződést generálhat és még sok minden mást.

Olvasni:  10 interaktív közösségi média bejegyzés vállalkozásoknak 2024-ban

Nézzünk néhány statisztikai adatot, amelyek igazolják, hogy a közösségi média hogyan tud jó bevételt generálni a márkáknak/embereknek.

  • A közösségi média hirdetések globális bevétele 2021-ben 183 milliárd dollár volt. Ez a szám 2027-re várhatóan 385 milliárd dollárra nő. (Statisztika)
  • Az Instagram-hirdetések teljes potenciális elérése 2022-ben 1,44 milliárd ember volt. (Adatjelentés)
  • A TikTok hirdetések közel 885 millió embert érhetnek el (Nem jó)
  • Az ügyfelek arról számoltak be, hogy 20–40%-kal több pénzt költenek olyan márkákra, amelyek kapcsolatba léptek velük a közösségi médiában. (Optinmonster)
  • Jelenleg több mint 50 millió kisvállalkozás használja a Facebook-oldalakat, hogy kapcsolatba lépjen ügyfeleikkel. (Optinmonster)
  • Átlagosan 1000 dollárt kereshet egy videó a Facebookon, amely egymillió megtekintést kapott. A CPM-ártól függően több mint 1500 USD-t kereshet. (Investopedia)

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a közösségi média hasznos eszköz lehet a bevételszerzéshez, ez nem garancia. A vállalkozásoknak proaktívan és stratégiailag kell használniuk a közösségi médiát, hogy hatékonyan növeljék az értékesítést és bevételt termeljenek.

Social Media Marketing Esettanulmányok

Az alábbiakban példákat mutatunk be arra, hogy a vállalkozások hogyan profitálnak a közösségi média marketingből.

Hogyan növelte az Egyház Csirke Társasága az eladásokat a Facebook segítségével

Egyházak csirke

Az 1952-ben alapított Church’s Chicken, az egyesült államokbeli San Antonio-i csirke étterem Facebook-hirdetésekkel próbálta növelni az eladásokat.

2017 februárja és októbere között egy sor hirdetést futtattak a sajátjukat népszerűsítő étterem a közösségi médiában. Az ügyfelek kaptak egy linket egy vásárlási vagy rendelési oldalra, beleértve az „Útvonalterv” üzenetet is.

Szerencsére ezek a hirdetések elképesztő eredményt produkáltak: az étterem 592 000 bolti látogatást tett egy 800% ROI. Minden látogatás átlagosan 1,14 dollárba került a vállalkozásnak.

A közösségi média marketingje képes növelni az eladásait, ezért meg kell próbálnia integrálni az eladásaiba üzleti terv és stratégia.

Hogyan segített az Instagram abban, hogy a kozmetikumok az egyik legkeresettebb vállalattá váljanak

Haszon

Két nővér 1976-ban alapított egy kis sminkboltot San Franciscóban, amiből Benefit Cosmetics lett.

Idővel megpróbálták különböző stratégiákkal és módszerekkel bővíteni üzletüket, de az Instagram platform változást hozott számukra.

Per Allie Stallone, a márka e-kereskedelmi marketingmenedzsere: „Az Instagram Shopping megnyitotta az utat a Benefit Cosmetics terjeszkedése előtt a közösségi kereskedelem felé az Egyesült Államokban. Termékbevezetési stratégiánk szerves részét képezi. Az Élő vásárlás, a cseppek és a termékcímkék segítségével kapcsolatba léphettünk követőinkkel, és lehetővé tették számukra, hogy könnyedén vásárolhassák meg legújabb termékeinket a platformon.”

Teljes mértékben kezeskednek az Instagramért, ami sokat segített nekik az ügyfelekkel való kapcsolattartásban.

Kiala Nutrition – A TikTok sikertörténete

Kiala Nutrition

A Kiala Nutrition egy női táplálék-kiegészítőket kínáló márka. A vállalat úgy döntött, hogy a TikTok segítségével népszerűsíti a Super Greens kiegészítő porát, amely állításuk szerint csökkenti a puffadást, valamint javítja a hangulatot és a bélrendszer egészségét.

Olvasni:  Tartalomoptimalizálás 101: A webhely potenciáljának maximalizálása

Mit csináltak?

A vállalat a Spark Ads segítségével közvetlenül a hirdetéskezelőjében növelte a tartalmat, megcélozva a 18 és 34 év közötti nőket, akik korábban vásároltak, és 50 dollárt költhetnek egy tápláló italra. A cég vonzó videókat és egyértelmű cselekvésre ösztönzést alkalmazott a lenyűgöző eredmények elérése érdekében.

A Kiala több mint 10,6 000 konverziót ért el, és több mint 301 000 kattintást regisztrált webhelyére több mint 75,3 millió videómegtekintéssel. Ez hatással van márkájuk sikerére, és azt javasolják, hogy minden vállalkozás használja a platformot.

Hol tanulhatunk közösségi média marketing stratégiákat?

Ha szeretne többet megtudni a közösségi média marketingstratégiájáról, számos forrást találhat, amelyek segítenek megérteni a különböző közösségi média platformok fontosságát és használatát.

Céljai elérése érdekében online platformokon tanulhat, tanfolyamokon vehet részt, vagy professzionális cégekkel dolgozhat együtt.

Néhány online kurzus:

Alternatív megoldásként a valós élet tapasztalataiból tanulhat, ha egy vállalat közösségimédia-marketing csapatánál dolgozik vagy gyakornok.

Következtetés

A digitális marketing módszerek alkalmazása alapvetően nem alku tárgya azoknak a vállalatoknak, amelyek egy rendkívül versenyképes iparágban szeretnének sikeresek lenni.

A kitűzött céloktól függően üzleti tervében különböző típusú és módszereket alkalmazhat a digitális marketingben. Az egyik, amely jelentős hatással lesz az üzleti működésre, a közösségi média marketing.

A közösségi média marketing számtalan előnnyel jár az Ön vállalkozása számára, és számos platform közül választhat. Mindazonáltal, ha tudja, hogyan kell ezeket használni, mikor kell közzétenni, és aktív rajtuk, az számít.

Akár a közösségimédia-marketing elindítását fontolgatja vállalkozása számára, akár többet szeretne befektetni abba, biztosak vagyunk benne, hogy ezek a __ pontok beindították a kerekeket!

Gyakran Ismételt Kérdések

🌟 Milyen előnyei vannak a digitális marketingnek?

A digitális marketing előnyei közé tartozik a márkaismertség, a vállalat rangsorának javítása a keresőmotorokban, a magasabb konverziós arányok elérése, valamint a bizalom, a tekintély és az emberek elégedettségének növelése.

🌟 Melyek a legjobb időpontok az Instagramon való posztolásra?

A legjobb idő az Instagramon való posztolásra hétfőn 11:00, kedden és szerdán 10:00 és 13:00 között, valamint csütörtökön és pénteken 10:00 és 11:00 óra között.

🌟 Vannak kurzusok a közösségimédia-marketing elsajátítására?

Számos online kurzus létezik a közösségi média marketing használatának és a rendelkezésre álló stratégiák és trükkök megismerésére. Néhány népszerű közülük a Social Media Certification by HubSpotA digitális marketing alapjai by Googleés a PPC Egyetem által Szófolyam.

🌟 Melyik közösségi média platform a legjobb a cégem számára?

Nem vonhatjuk le arra a következtetésre, hogy bármelyik platform a legjobb, de próbáljon ki egyet vagy többet, hogy elérje céljait, mert ez biztosan előnyös lesz, és elősegíti vállalkozása sikerét.

Új publikációk:

Ajánlott