6 tipp a blog elnevezéséhez

Tartalomjegyzék

  • Tippek a fülbemászó blognevek kidolgozásához
  • Kulcs elvitelek
  • Következtetés
  • GYIK

Amikor új blogot indítasz, a nevének meghatározása a legfontosabb rész. A blogod neve nagyon fontos, mivel ez az első dolog, amit az emberek látnak. Egy jó blognév kitalálása nehéz feladat lehet. Ez dönti el, hogy az emberek mit gondolnak és éreznek a blogoddal kapcsolatban.

Több mint 600 millió blog található az interneten. Erőfeszítést igényel egy olyan blognév kiválasztása, amely kitűnik a tömegből. Ha hosszú távon szeretné bővíteni a blogját, a nevének elég vonzónak kell lennie. Mielőtt elkezdené írni a tartalmat, ki kell gondolnia egy nagyszerű blognevet, amelyre az emberek emlékezni fognak, és amelyet a jövőben is használhat. Legyen valami egyedi a blogodban, amire az embereknek emlékezniük kell. Ez a blog megmutatja, hogyan nevezzünk el egy blogot.

Tippek fülbemászó blognevek kidolgozásához

Íme néhány tipp, amelyek alapján dönthet a blog nevéről.

1. Döntse el a blog rést

Döntse el, miről fog szólni a blogja. Válassz egy nevet, amely megmagyarázza blogod fő célját. Blogod neve az Ön egyedi gondolkodásmódját és pozícióját fogja képviselni az iparágban. A blog nevének le kell írnia az írandó tartalmat.

Vannak, akik saját neveként tartják a blogjuk nevét. Most hogyan dönti el, hogy ez jó ötlet-e? Ha a blogod rólad, az életedről, küzdelmeidről, szolgálataidról vagy munkádról fog szólni, akkor ez jó ötlet, mert az emberek a nevedre keresve információkat találhatnak rólad.

Olvasni:  25+ tartalomírási példa, bevált gyakorlatok és hasznos eszközök

Például: Syed Balkhi saját nevét használja blogja neveként, hogy megossza másokkal vállalkozói útját.

2. Végezzen kutatást

Kezdje egy egyszerű Google-kereséssel, hogy ellenőrizze, mely nevek vannak már foglalt. Ha talál egy ingyenes és a blogjához megfelelő nevet, regisztrálja azt, hogy megvédje. A fülbemászó blognév elősegíti, hogy a márkáját jól ismerjék a piacon, és népszerűsítsék.

Forrás

Próbáljon más blogokat keresni, és próbálja meg megtudni, mit csinálnak a kiemelkedő blogok az Ön iparágában. Készíts egy listát azokról a dolgokról, amelyeket szeretsz és nem szeretsz ezekben a blogokban. Tegyük fel, hogy ezek a blogok referenciaként szolgálnak ahhoz, hogy az olvasók manapság mit szeretnek olvasni. Ez hasznos betekintést nyújthat abba, hogy mi legyen a blogod, és hogyan nevezheted el.

Ha például a blogod a technológiáról szól, próbálj meg tartalmat keresni a TechCrunch oldalon. Ez egy jól ismert blog a startupokról és a technológiáról. A név rövid és egyedi, és megmagyarázza a tartalom lényegét. Próbáljon meg olyan nevet adni, amely különbözik a többiektől, és az olvasók emlékezni fognak rá. A versenytársak blogneveinek ellenőrzése segít a saját blogja nevének kidolgozásában is.

3. Gondolja át, mit szeretne közvetíteni

Döntse el, mit közvetít a közönség felé. Ennek a célnak következetesnek kell lennie most és a jövőben is. Megpróbálhatsz ötéves tervet készíteni a blogoddal kapcsolatban. Kérdezd meg magadtól, hogy a blog releváns marad-e a jövőben.

Például a BuzzFeed YouTube-csatornájának több millió feliratkozója van. Az elmúlt néhány évben exponenciálisan nőtt. Ahogy a cég növekedett, elkezdték bővíteni a YouTube-on található tartalmakat. A BuzzFeed számos YouTube-csatornával rendelkezik, amelyek mindegyike más-más célközönséget szolgál ki. Ezek közül kettő a BuzzFeedViolet és a BuzzFeed Multiplayer.

Olvasni:  Hogyan indítsunk el egy sikeres kisállat-oldalt az Instagramon

4. Próbáljon meg egy blognévgenerátort használni

Használhat blognévgenerátort a blog nevének meghatározásához. Ha belefáradt a fülbemászó blognevek gondolkodásába, csak írja le a blog kulcsszavait, kifejezéseit és rését. Írja be ezeket a blognévgenerátorba, és jó blognévjavaslatokat kaphat, amelyek alapján dönthet.

Néhány eszköz, amelyet használhat Themeisle blog névgenerátora, Domain kerék, Zyroés Panabee. Ezek kiindulópontok lehetnek, és segíthetnek egy fülbemászó blognévlista létrehozásában.

5. Vegye figyelembe a célközönséget

Az egyik legfontosabb tipp a blog elnevezéséhez, hogy meg kell határoznia, milyen a célközönsége. Az első dolog, amit át kell gondolnod, az a célcsoportod. Ki fogja olvasni a glogodat? A blogodat olvasó emberek megváltoznak, vagy ugyanazok maradnak? Az emberek növekedni fognak a márkáddal vagy sem?

Például a The Children’s Place a fiatal gyerekek szüleit célozza meg. Míg ezek a gyerekek egy napon fel fognak nőni, a célközönségük ugyanaz marad. Tehát a célközönség változhat veled együtt, vagy nem. A blog nevének elég sokoldalúnak kell lennie ahhoz, hogy minden korosztályhoz illeszkedjen, és növekednie kell a közönségével.

6. Válasszon egy egyszerű nevet

Győződjön meg arról, hogy a blog neve könnyen leírható. Fogósnak és egyszerűnek kell lennie, és mindenkinek könnyen emlékeznie kell rá. Felhasználóinak néhány percen belül fel kell tudniuk idézni a blog nevét. Néhány példa a fülbemászó blognevekre: Belly Over Mind, The Wandering Lens, Temptalia, The Write Life és Oh My Veggies.

Kulcs elvitelek

  • A blog nevének fülbemászónak és egyszerűnek kell lennie.
  • Sokoldalúnak és a tartalom szempontjából relevánsnak kell lennie.
  • Világosan meg kell magyaráznia a rést.
  • Annak érdekében, hogy fülbemászó blogneveket találjon ki, használhat blognévgenerátort.
  • Egy fontos tipp a blog elnevezéséhez, hogy döntsd el, milyen üzenetet szeretnél közvetíteni a közönségednek.
  • Mielőtt eldönti a blog nevét, végezzen megfelelő kutatást.
Olvasni:  4 tipp egy közösségi média marketing kampány megvalósításához

Következtetés

Ebben a folyamatosan fejlődő, digitális tulajdonságoktól hemzsegő világban a felhasználó könnyen megfeledkezik blogjáról. Ezért a blog nevének a legjobbnak kell lennie ebben a versengő világban, és elég fülbemászónak kell lennie ahhoz, hogy vonzza a közönséget. Kell, hogy legyen valami egyedi dolog a blogodban, ami segít kiemelkedni. Ötletért vagy inspirációért mindig kereshet tippeket a blog elnevezéséhez.

A blognév az egyik első dolog, amit az emberek látnak. A blog nevének annyira vonzónak kell lennie, hogy az olvasók sokáig emlékezzenek rá, és meg kell magyaráznia a blog végső célját vagy rését. Más szóval, a blog nevének magától értetődőnek kell lennie. Szinkronban kell lennie a növekvő közönséggel is. Végezzen megfelelő kutatást, és próbálja meg kideríteni, mit csinálnak versenytársai, és merítsen ötleteket a munkájukból, hogy megnyerő blognevet találjon ki.

GYIK

1. Hogyan nevezzem el a blogomat?

Olvasson el egy jó könyvet, hogy jó blognévjavaslatokat találjon. Próbáljon humort használni a nevekben, mert így még emlékezetesebb lesz a blogja.

2. Milyen szempontokat kell szem előtt tartani egy blog elnevezése során?

Gondold át, mit akar üzenni a neved. A nevednek növekednie kell a vállalkozásoddal. Próbáljon megragadó és egyszerű nevet tartani.

5. Nevezzem el a blogomat magamról?

Ha a blogod magadról, az utazásodról vagy a küzdelmeidről fog szólni, akkor jó ötlet egy blogot magadról elnevezni.

Új publikációk:

Ajánlott