6 tipp a hatékony hideghíváshoz

Hogyan lehet hatékony hideghívást vállalni? Ez a cikk segít választ találni erre a kérdésre.

Tartalomjegyzék

  • Pontosan mi az a hideghívás?
  • Hogyan lehet hatékony hideghívási sikerarányt elérni?
  • 6 tipp a hatékony hideghíváshoz

A hideghívás sok értékesítési szervezet által alkalmazott általános tájékoztatási módszer. Az emberek azonban utálják, ha eladják nekik. Ez az oka annak, hogy a hideghívással következetesen elért sikerhez türelemre, kitartásra, gyakorlásra és kifinomultságra van szükség az értékesítés művészetében.

Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk a hideghívás fogalmát. Azt is áttekintjük, hogy az értékesítési szervezetek miért használják még mindig, és megvitatjuk azokat a stratégiákat, amelyeket a szervezetek és az értékesítők használhatnak a hatékony hideghívásokhoz. Kezdjük el.

Forrás

Pontosan mi az a hideghívás?

Forrás

A hideghívás a potenciális ügyfelek előzetes értesítés nélküli telefonos megszólításának módja. Ez egy népszerű értékesítési stratégia, amelyet számos iparágban alkalmaznak.

A Zippia.com szerint a hideghívások átlagos konverziós aránya alacsony, 2% körüli. És általában 18-20 tárcsázásra van szükség ahhoz, hogy egy képviselő elérje a potenciális ügyfeleket. Mindazonáltal továbbra is rendkívül népszerű tájékoztatási eszköz, mivel képes segíteni a vállalkozásokat, hogy személyesen találkozzanak potenciális ügyfeleikkel.

Ez a tájékoztatási módszer népszerűsége csak a második az e-mailek után. A RAIN Group tanulmánya azt találta, hogy az eladók 70%-a a telefont használja a potenciális vevők eléréséhez és találkozók megszervezéséhez.

A Sales Insight Lab másik kutatása azt találta, hogy az értékesítési képviselők 42%-a a telefont tartja a leghatékonyabb értékesítési eszköznek.

Olvasni:  Függőleges képcsúszka beállítása a WordPressben

Kíváncsi vagy, hogy alacsony konverziós aránya ellenére miért népszerű még mindig a hideghívás? Nos, mert a proaktív megszólításban rengeteg lehetőség rejlik az értékesítésben. A RAIN Group tanulmánya szerint a vásárlók 82%-a valószínűleg találkozik olyan eladókkal, akik proaktívan fordulnak hozzájuk. Mivel a hideghívás is ebbe a kategóriába tartozik, potenciálisan befolyásolhatja az ügyfelek vásárlási magatartását.

A hideghívás valójában egy „kész” módszer az új leadek felkutatására. Emellett ez a legértékesebb marketingeszköz azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek nincs kapcsolatuk vagy pénzügyi lehetőségük a marketing egyéb formáinak gyakorlására. A hideghívások egyike azon egyszerű, alapvető tájékoztatási taktikáknak, amelyekre a marketingesek esküsznek.

Hogyan lehet hatékony hideghívási sikerarányt elérni?

A hideghívás olyan, mintha háztól házig mennénk eladni egy terméket. Igen, az emberek hajlandóak lesznek megvenni, de a legtöbb ajtó valószínűleg zárva maradna. De mivel a telefonhívások nagyszerű módja a potenciális ügyfelek elérésének, az értékesítési szervezetek nem akarják elvetni ezt a marketing technikát. A hideghívás időnként frusztrálóvá és stresszessé válik, de a mögöttes filozófiája továbbra is hatékonynak bizonyulhat a vállalkozások számára.

Felmerül itt a kérdés: Hogyan válhat a hideghívás rendkívül hasznossá? Sok marketingszakértő úgy véli, hogy a hideghívás nem halt meg; csak az eladók rosszul csinálják.

Az értékesítési képviselők hatékony telemarketing és hideghívási technikákat keresnek. De nem értik, hogy a hideghívás sikere nem a hívások számától függ, hanem attól, hogy mennyi időbe telik a megközelítés tökéletesítéséhez.

Kizárólag jól bevált, eredményorientált és hatékony hideghívási technikákat használjon, hogy felkeltse a potenciális ügyfelek figyelmét. Mielőtt tárcsázna egy számot, ellenőrizze, hogy a célközönséghez tartozik-e.

A véletlenszerű hívás nem jó ötlet csak azért, hogy növelje a napi megkeresések számát. Ezenkívül fontos ellenőrizni a potenciális ügyfeleket, mielőtt megkeresné a potenciális ügyfeleket. Ez biztosítja, hogy a potenciális ügyfelekhez közelítsen, és ne a hideg potenciális ügyfelekhez.

Ne feledje, a célzott marketingnek kevesebb a kudarc esélye, mint bármely általános megközelítésnek.

Olvasni:  A témacsoportok és miért fontosak a SEO számára

6 tipp a hatékony hideghíváshoz

1. A hívásidő-tervezés kulcsfontosságú

Forrás

Amikor a sikeres hideghíváshoz szükséges tippekről van szó, a hívásidő-tervezést mindenképpen külön meg kell említeni. Igen, az időzítés minden az értékesítés és marketing világában, különösen a hatékony hideghívások érdekében.

Próbáljuk meg ezt egy példával megérteni. A hatalommal és befolyással rendelkező emberek gyakran a legelfoglaltabbak egy szervezetben. Ez azt jelenti, hogy kutatást kell végeznie, hogy megtudja, mikor érheti el őket a legjobban. 9 és 5 óra között nem lesznek elérhetők. Túlságosan el vannak foglalva más feladatokkal a nap folyamán ahhoz, hogy elérhetőek legyenek az ismeretlen számokról érkező hívások fogadására. Emellett szorosan őrzik őket asszisztenseik és beosztottaik. Tehát a legjobb alkalom, hogy felhívd őket kora reggel vagy késő este.

Hasonlóképpen, kerülnie kell a hétfőket, amikor az emberek éppen munkába állnak, és a péntekeket, amikor a hétvégére készülnek. Az Ön célszemélye a hét közepére foglalkozik a hét legsürgetőbb problémáival, és kevésbé lesz hajlandó arra, hogy hívását elterelőnek tekintse.

Tehát a hét közepén hívhatja a dolgozó szakembereket. De mikor a legjobb idő felhívni őket? A legtöbb munkatárs általában korábban elérhető a nap folyamán, ezért érdemes reggel 9 óra előtt felhívni, hogy nagyobb eséllyel érje el őket. Az is előfordulhat, hogy jó választ kap, ha 17-19 óra között telefonál, amikor az emberek végeztek a napjukkal, és van tétlen ideje a beszélgetésekre.

2. Hívás átütemezése

Bár ez az egyik leghatékonyabb hideghívási stratégia, az eladók gyakran figyelmen kívül hagyják. Miután kitalálta a legjobb időpontot egy potenciális ügyfél felhívására, azonnal hívja fel őket. Ha válaszolnak, és azt mondják, hogy nem tudnak időt adni, mert elfoglaltak, egyeztessen időpontot egy későbbi időpontra. Nem jó ötlet erőltetni a beszédet.

Kezdje azzal a kérdéssel: „Ez megfelelő időpont a telefonálásra?” Ha nem, állítson be egy jövőbeli hívásidőt. Változtasd ezt szokássá, hogy soha ne veszíts el egy esélyt csak azért, mert nem volt idejük beszélni, amikor felhívtad őket. Ez egyike azoknak a hatékony hideghívási stratégiáknak, amelyekre az optimista értékesítési képviselők esküsznek.

Olvasni:  Hogyan írj jó bevezetőt, hogy a bejegyzésed látható legyen: 8 tipp

3. Szánjon rá időt, és találja meg a megfelelő személyt

Forrás

A számok növekedése sok marketinges és értékesítő számára az egyik legfontosabb tipp a hatékony hideghívásokhoz. De vajon tényleg ennyire fontosak a számok?

A siker esélyeinek növelése érdekében meg kell győződnie arról, hogy a megfelelő személlyel beszél. A számok önmagukban nem segíthetnek. Ez azt jelenti, hogy fel kell keresnie valakit, aki valóban érdeklődik a megoldás iránt, és megvásárolhatja azt. Bár nem mindig ők a végső döntéshozók, értékesek és könnyen elérhetők lehetnek.

Sokkal jobb, ha 10 percet töltesz azzal, hogy megbizonyosodj arról, hogy a megfelelő személlyel beszélsz, mint hogy rossz embernek közvetítsd az ötletedet.

4. A felkészülés kulcsfontosságú

Forrás

Az értékesítés nem a termékek eladásáról szól; az ügyfelek problémáinak megoldásáról szól. Ez a hideghívásra is igaz. Éppen ezért a felkészülés a kedvenc hatékony hideghívási technikáink közé tartozik.

Gondoljon a potenciális ügyfelekre, és arra, hogyan teheti termékét vonzóvá számukra. A beszélgetés fókuszált és nyomon tartása érdekében fontolóra veheti egy szkript használatát. Ha nem tudja, hol kezdje, csak készítsen egy általános vázlatot, és igazítsa azt az Ön egyedi igényeihez. Mindig legyen oka a hívásra, és legyen egy elképzelése a leendő ügyfél igényeiről.

5. Legyen kitartó és kövesse nyomon.

Forrás

A kitartás szintén szerepel a sikeres hideghíváshoz szükséges legjobb tippek listáján. Kitartás nélkül nem érheti el a kívánt marketing eredményt. Az értékesítők tudják, hogy a megszakított hívás elszalasztott lehetőség. Szóval, udvariasan tarts ki, és járj utána – meglepő, hogy milyen sokan nem teszik ezt.

Habár előfordulhat, hogy nem kapja meg a keresett találkozót, lehetséges, hogy beutalót kapjon. Az ajánlások hitelességet adnak ahhoz, hogy rávegyék az embereket, hogy beszéljenek Önnel vagy kötjenek megállapodást Önnel.

Olvasni:  Szerezzen Instagram-követőket – 10 biztos tipp, amit most használhat

6. Tisztában kell lenned azzal, hogy mi romolhat el.

Forrás

A hatékony hideghíváshoz rendelkezésre álló összes tipp ellenére a hideghívás trükkös üzlet. Még a legjobb értékesítő sem tud 100%-os sikerarányt elérni. Ha azonban sok balszerencsét tapasztal, nézze meg alaposan, és nézze meg, van-e mód a fejlesztésre. Határozza meg, milyen durva hibákat követ el, és próbálja meg kijavítani azokat.

Összefoglalva

A hideghívás marketing technikaként óriási lehetőségeket rejt magában. De jól átgondolt megközelítésre lesz szüksége, ha ki akarja aknázni a benne rejlő lehetőségeket. Az olyan szempontok gondos mérlegelése, mint a „ki” és „mikor”, jelentősen növelheti a siker esélyeit.

Ne feledje, a hatékony hideghívás trükkös lehet, de ha egyszer megtanulja a kereskedelmi trükköket, ez lesz az Ön által használt technikád!

Kulcs elvitelek

  • A hideghívás egy népszerű kapcsolatfelvételi technika, amelyet az értékesítők az iparágakban alkalmaznak.
  • Noha alacsonyabb a konverziós aránya, lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy egytől egyig találkozzanak a potenciális ügyfelekkel.
  • A proaktív tájékoztatás nagyon nagy potenciállal rendelkezik, mint értékesítési technika.
  • A hideghívás hatékonysága attól függ, mennyire kifinomult a megközelítése.
  • A hívásidő megtervezése, a megfelelő személy megtalálása és a kitartás a hatékony hideghívás egyik legjobb tippje.

GYIK

1. Miért hívják hideghívásnak?

A hideghívás hideg hívást jelent, akár telefonon, akár személyesen, előzetes bemelegítés vagy talajfelkészítés nélkül.

2. Nehéz a hideghívás?

Nem nehéz, de a hideghíváshoz kapcsolódó egyik leggyakoribb érzelem az elutasítástól való félelem.

3. Milyen öt készség szükséges a hatékony hideghíváshoz?

1. Kutatás
2. Pozitivitás
3. Gyors gondolkodás
4. Kitartás
5. Kutatás

Új publikációk:

Ajánlott