6 UX-tipp az e-kereskedelmi üzletének sikeresebbé tételéhez

Az e-kereskedelem területe hihetetlenül jövedelmező lehet – ha megfelelően csinálják.

Egy sikeres e-kereskedelmi üzlet létrehozásakor számos területet kell figyelembe venni, beleértve a SEO-t, a reklámozást és a tartalommarketinget.

Az e-kereskedelmi áruház teljesítményének javítása érdekében azonban az egyik legfontosabb vizsgálandó terület a felhasználói élmény.

Hiszen az online vásárlás csak annyira sikeres, amennyire kényelmes, ezért a felhasználónak az Ön webhelyével való interakcióinak a lehető legegyszerűbbnek és könnyebben használhatónak kell lenniük.

Olvass tovább, hogy megtanuld a alapvető e-kereskedelmi felhasználói élmény bevált gyakorlatai Tudnod kell.

Az e-kereskedelmi felhasználói élmény bevált gyakorlatai

 1. Tedd intuitívvá a navigációt
 2. Hívjon különleges termékajánlatokat és értékesítést
 3. Fontolja meg a Visual Appeal-et
 4. Optimalizálja CTA-jait
 5. Egyszerűsítse fizetési folyamatát
 6. A termékleírások alapos elkészítése

Nézzük meg részletesebben ezeket az e-kereskedelmi felhasználói élményre vonatkozó bevált módszereket.

Adj el bármit, bárhol az interneten…

… e-kereskedelemre optimalizált gazdagéppel

1. Tegye a navigációt intuitívvá

A vásárlók gyakran küldetéssel érkeznek webhelyére. Webhelyének segítenie kell őket abban, hogy a lehető leggyorsabban megtalálják, amit keresnek, különben megkockáztatja, hogy csalódottan elkattannak.

Annak érdekében, hogy a navigáció a lehető legintuitívabb legyen, kövesse a webhely formázására vonatkozó szabványos konvenciókat. Ez azt jelenti, hogy a termékeket egyértelmű kategóriákra kell bontani, és biztosítani kell, hogy minden oldal világos vizuális hierarchiát tartson fenn. Ezenkívül adjon meg linkeket a közösségi média profiljaihoz.

Olvasni:  Niche vs. Általános célú WordPress-témák: melyik a megfelelő az Ön számára?

Az egyik legnagyobb e-kereskedelmi piactér, az Etsy a termékkategóriák egyértelmű listáját kínálja előre. Ez az elrendezés különösen sikeres, mert a felhasználónak nem kell egyetlen gombra sem kattintania vagy az egérmutatót letennie a kategóriák megtekintéséhez – ezek mind ott vannak a kezdetektől fogva.

Lehet, hogy ez a stílus nem működik minden típusú e-kereskedelmi üzletnél, de rávilágít arra, hogy az egyszerűség és a hasznosság mennyire nyeri el a felhasználói élményt.

Ha még nem tette meg, kritikus fontosságú egy keresősáv használata, lehetőleg keresésszűrő funkciókkal.

A navigáció elengedhetetlen a kezdőlapon, de minden utána következő oldalon is fontos. Ezért érdemes navigációs útvonalat vagy ütemtervet használni, amely megjeleníti a felhasználó aktuális pozícióját a kezdőlaphoz képest.

A kenyérmorzsa az e-kereskedelmi felhasználói élmény egyik legjobb gyakorlata, mivel segíti a felhasználókat a webhelyen való eligazodásban, és több böngészésre, és ezáltal több értékesítésre ösztönöz.

2. Hívjon különleges termékajánlatokat és értékesítést

Főleg, hogy több a fogyasztó aggódik az érték miatt mint valaha, a kedvezmények növelhetik a konverziókat és növelhetik a hűséget.

Ne temessük el az eladásokat a navigációs kategóriák alá. Az e-kereskedelmi webhely elején található szalaghirdetés vagy hirdetés, amely felkelti a felhasználó figyelmét, ráveszi őket, hogy kattintsanak, és több időt töltsenek az Ön online áruházában, csökkentve ezzel a visszafordulási arányt.

Használjon nagy szöveget és élénk színeket, hogy felhívja a figyelmet az ajánlatokra, és fogalmazza meg az ajánlatot, hogy azonnal világos legyen, milyen értéket nyerhet a felhasználó.

3. Fontolja meg a Visual Appealt

Bár azt szeretné, hogy webhelye vonzó legyen, az e-kereskedelmi felhasználói élmény bevált gyakorlata nem túlterhelni a közönséget dizájnelemekkel. A weboldal kialakításának egyszerűnek és vonzónak kell lennie.

Olvasni:  A WordPress webhely felépítésének valós költsége 2024-ben

Kutatásokon alapuló felhasználói élmény csoport Nielson Norman a következő UX tervezési elveket fekteti le egy kiváló webhelyhez:

 • Skála: A fontosságot a mérettel kommunikálja.
 • Vizuális hierarchia: Használjon léptéket, színeket és szöveget, hogy a kívánt sorrendben irányítsa a szemet.
 • Egyensúly: Rendezd el az elemeket vizuálisan tetszetős szimmetriával vagy aszimmetriával.
 • Kontraszt: A különbségek kommunikálása vizuális eltérésekkel.
 • Gestalt: Helyezze a kontextuálisan kapcsolódó elemeket közelebb egymáshoz.

Számos módja van a vizuális vonzerő optimalizálásának, de az e-kereskedelmi webhely lényege, hogy az egyszerűséget és a könnyű használhatóságot helyezi előtérbe.

Végül fektessen be jó minőségű fényképekbe és termékképekbe. Még a legkisebb pixelezés vagy foltosodás is ronthatja webhelye megbízhatóságát és minőségét.

4. Optimalizálja a CTA-kat

A cselekvésre ösztönzés (CTA) a legkisebb szöveg az oldalon, és a legkritikusabb. Meg akar győződni arról, hogy értékesítési szempontból meggyőzőek és meggyőzőek.

Az ügyfélélmény szempontjából fontos, hogy a felhasználók pontosan tudják, mit tesz a gombra kattintva. A cselekvéssel együtt bizalmat kell kelteniük.

Tehát tegye konkrétan a CTA-kat, és győzze le az esetleges kifogásokat („ingyenes”, „nem szükséges hitelkártya”, „csak percekig tart”). A társadalmi bizonyítékok, például a pozitív értékelések vagy a vásárlói vélemények a CTA közelében szintén segíthetnek a konverzióban.

Az e-kereskedelmi felhasználói élmény bevált gyakorlata, hogy különböző helyeket, fejléceket és másolásokat tesztel, hogy megtalálja a célközönség számára a legjobb konverziós aránnyal rendelkező CTA-kat.

5. Egyszerűsítse a fizetési folyamatot

Ügyfelei számára a vásárlás jelenti a szórakozást – és kevesebb fizetés. Ha a felhasználó rákattint a „kosárba” gombra, fontos, hogy a fizetési folyamat a lehető legegyszerűbb legyen.

A felhasználók 24%-a azért hagyja el bevásárlókosarát, mert fiókot kellett létrehoznia, ezért engedje meg a felhasználóknak vendégként jelentkezzen be.

Olvasni:  19 legjobb WordPress téma a divatblogokhoz (sok ingyenes!)

A kosár elhagyását okozó egyéb dolgok a meglepetés díjak, a magas szállítási költségek és a jobb árak keresése. Legyen a lehető legátláthatóbb az árakat illetően, és tegye kevésbé észrevehetővé az akciós kód dobozait.

6. A termékleírások alapos elkészítése

Az e-kereskedelmi felhasználói élmény bevált gyakorlata, ha a termékpéldány írásakor figyelembe kell venni a vásárló szempontját. Biztosak akarnak lenni abban a döntésben, amelyet meghoznak.

Nem szeretné, ha további információért el kellene hagyniuk webhelyét, mivel jó eséllyel nem térnek vissza. Tehát a termékoldalon adjon meg minden információt, amelyre szükségük lehet a vásárlási döntés meghozatalához.

Bár nem a meggyőzésre kell összpontosítania, alkalmazhat olyan finom értékesítési taktikákat, mint például az ingyenes szállítás egy bizonyos összeg felett.

Utolsó gondolatok: Az UX e-kereskedelmi bevált gyakorlatai üzlete sikeresebbé tételéhez

Azzal, hogy a hangsúlyt arra helyezi, hogy ügyfelei utazása a lehető legkellemesebb legyen, az Ön e-kereskedelmi üzlete biztosan virágozni fog.

Ügyeljen arra, hogy kövesse az e-kereskedelmi felhasználói élmény bevált gyakorlatait – tegye intuitívvá a navigációt, hívja fel a figyelmet az értékesítésre, tegye látványossá, optimalizálja a CTA-kat, egyszerűsítse a fizetési folyamatot, és készítsen alapos termékleírásokat.

Ha kezdő az e-kereskedelemben, akkor tudnia kell, hogyan kell e-kereskedelmi webhelyet felépíteni. Szüksége lesz egy nagy teljesítményű, e-kereskedelemre optimalizált gazdagépre is.

Tekintse meg a Hostinger Managed WooCommerce-t, hogy elkezdje még ma.

Új publikációk:

Ajánlott