60+ minőségi blog listája, amelyek fogadnak vendégbejegyzéseket

Tartalomjegyzék

 • Hogyan indítsunk el vendégblogot
 • A közzététel lépései
 • Azon blogok listája, amelyek vendégbejegyzéseket fogadnak el utazása indításához
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Vendégblog-oldalak vagy vendégküldő oldalakahogy a neve is sugallja, vannak vendégposztokat fogadó weboldalak, vagy a saját íróiktól eltérő blogok, amelyeket a házigazdák közzétesznek a webhelyeiken. Ez rendkívül előnyös egy blogger számára, mivel hitelesség és szakértelem szükséges egy adott területen ahhoz, hogy megjelenjenek egy vendégblog-webhelyen. A vendégblogolás növeli hitelességét a téma szakértőjeként.

Ezenkívül a vendégblogok azt az előnyt is biztosítják, hogy linkeket építenek vissza a blogodhoz. Ez különösen egy nagyon áhított SEO-technika, amely szervesen növeli egy adott téma vagy terület szakértőjének minősítését, és javítja a blog forgalmát.

Számos vendégküldő webhely áll rendelkezésre, amelyek segítenek növelni az elérést.

Hogyan indítsunk el vendégblogot

Mielőtt elkezdené posztolni a vendégblog-oldalakon, nem fontos, hogy nagyszerű író legyen. A vendégküldő oldalak a blogbejegyzések elengedhetetlen részét képezik. A blog indításához meg kell értenie, hogy megfelelő információkkal kell rendelkeznie arról a témáról, amelyről írni szeretne. A blogírás olyan, mintha megosztaná adatait a világgal. Ha más blogok számára ír egy blogbejegyzést, új távlatokat nyit meg egy szélesebb közönség eléréséhez, akik esetleg ismerik vagy nem ismerik márkáját.

Íráskészséged fejlesztéséhez követned kell a hatékony vendégküldési tippeket is.

Domain jogosultsága és oldal jogosultsága

A vendégposztokat elfogadó webhelyhez való hozzájárulás folyamata nem olyan egyszerű, mint egy dokumentumot elküldeni a vendég posztoló webhelyeknek, majd csak megvárni, amíg közzéteszik azt. Ha ilyen egyszerű lenne, nem tudnának hitelességet teremteni, és nem tudnának kínálni semmit. Szinte minden vendégküldő webhely rendelkezik Domain Authority Rankings (DA) és Page Authority Rankings (PA) rangsorral.

Az oldal jogosultsága a Moz által létrehozott mérőszám, amely az interneten található összes weboldal jogosultságát jelzi. Az oldal jogosultsága az iparági szabvány annak megjósolására, hogy egy adott weboldal hogyan fog teljesíteni a keresőmotorok eredményoldalain (SERP).

A PA mérése 1-100 skálán történik. A magasabb pontszám azt jelenti, hogy egy weboldal erős tekintéllyel rendelkezik, és nagyobb esélye van a jó helyezésre. Az alacsonyabb pontszám azt jelenti, hogy az oldal nehezebben versenyezhet más hasonló oldalakkal a keresési eredmények között.

A Domain Authority (DA) egy keresőmotor-rangsorolási pontszám, amelyet szintén a Moz fejlesztett ki, és megjósolja, hogy egy webhely mekkora valószínűséggel fog rangsorolni a keresőmotorok eredményoldalain (SERP). A tartományi jogosultsági pontszám egytől 100-ig terjed, a magasabb pontszám pedig nagyobb rangsorolási képességnek felel meg.

A tartomány jogosultságát több tényező kiértékelésével számítják ki, beleértve a gyökértartományok összekapcsolását és az összes hivatkozások számát egyetlen DA-pontszámba. Ezt a pontszámot azután a webhelyek összehasonlításakor vagy egy webhely „rangsorolási erősségének” időbeli követésére lehet használni.

A közzététel lépései

1. Keresse meg a vendégbejegyzés célpontjait

Ön közönségnek ír, nem keresőmotornak. Az interneten több ezer vendégküldő oldal található. Szánjon egy kis időt arra, hogy megvizsgálja, melyik webhely a leghitelesebb. Ez megtehető a DA és PA rangsorok gyors összehasonlításával. Kiválaszthat olyan blogokat, amelyek kifejezetten arra a témára vonatkoznak, amelyben tekintélye van. Legyen szó utazási blogokról, étkezési blogokról, üzleti blogokról stb.

Olvasni:  Testületi értekezlet-alkalmazások, amelyek segítenek Önnek nyertes üzleti stratégia létrehozásában

2. Készítse el vendégposztját

Miután megtalálta azokat a webhelyeket, amelyeken közzé szeretné tenni blogját, készítse el vendégbejegyzését. Mivel ezek a vendégblog-oldalak ragaszkodnak az eredeti tartalomhoz és a szakértelemhez, szigorú irányelvekkel rendelkeznek, amelyek célja a reprodukált tartalom büntetése és jutalmazása. Egyes webhelyek rövid összefoglalót is kérnek a blogírással kapcsolatos utazásáról. Győződjön meg arról, hogy tisztában van a benyújtási irányelvekkel, és győződjön meg arról, hogy azokat betartja, mielőtt elkezdi írni. Tartsa be a megfelelő elrendezést. Fontos megtalálni a megfelelő blogokat, amelyek fogadják a vendégposztokat.

3. Írja meg vendégbejegyzését

Az irányelveknek megfelelően itt ragyogsz. Ha a behozott szakértelemmel ír tartalmat, munkáját kiegészítheti webhelyére mutató hivatkozásokkal. Egy kivételes cikk írása linképítéssel hitelessé teszi mind Önt, mind vendégbloggereit, és fontos SEO szempont.

4. Kövesse nyomon

Tartsa naprakészen blogja állapotát. Ha bármilyen javításra van szükség, fejezze be azokat, és tartsa be a határidőket. Ha eredeti blogot írt, akkor számíthat arra, hogy bonyodalmak nélkül publikálja. Miután közzétette a blogot a vendégküldő oldalon, ossza meg a blogot társaival és a közösségi médiával, hogy elterjedjen.

Azon blogok listája, amelyek fogadnak vendégbejegyzéseket az utazás indításához

Az alábbiakban felsoroltuk azoknak a blogoknak a listáját, amelyek fogadják a vendégbejegyzéseket. Ide tartoznak az üzleti blogok, a marketingblogok és az élelmiszerblogok. Utazási blogok, sportblogok, technológiai blogok, egészség- és fitneszblogok és divatblogok.

Ezen vendégblog-oldalak DA-rangsora megkönnyíti az új bloggerek számára, hogy megfelelő webhelyet válasszanak a listából, és nem kell az internetet böngészni, hogy megtalálják őket. Íme a vendégküldő oldalak listája:

Üzleti blogok

 • AllBusiness.com – DA Pontszám: 79

Olyan blogokat keresnek, amelyek elsősorban a vállalkozásokra és az azokhoz kapcsolódó tippekre összpontosítanak.

Forrás

 • Business.com – DA Pontszám:78

Ennek a vendégblog-oldalnak az a célja, hogy feljavítsa vállalkozását, és márkaértéket építsen vállalkozása számára.

Forrás

 • Exabytes.com – DA Pontszám: 33

Ez egy egyedülálló webhely, amely a saját rése szempontjából releváns tartalmat keres, és megoldásokat kínál az üzleti növekedéshez.

Forrás

 • Success Magazine – DA Pontszám:76

Sikertörténetekről szól, és arról, hogy ezek hogyan befolyásolnak másokat. Végignézheti korábbi blogjaikat, és többet megtudhat az általuk közzétett tartalomról.

Forrás

 • Crunchbase.com – DA Pontszám: 91

A Crunch base a vezető vendégblog-platform, amely segíti a vállalkozásokat a növekedés korai szakaszában, és betekintést nyújt róluk.

Forrás

 • Businessinsider.com – DA Pontszám: 83

A Business Insider megosztja az üzlettel kapcsolatos legfontosabb történeteket. Olyan blogokat keresnek, amelyek a jelenlegi üzleti forgatókönyveket tárgyalják.

Forrás

A Bplans olyan blogokat biztosít, amelyek segítenek jobb tervek elkészítésében a vállalkozások számára.

Marketing blogok

 • Marketingprofs.com – DA Pontszám:75

Ezek a bloggerek a marketing technikai vonatkozásairól és a márkaépítéssel, promóciókkal, reklámozással stb. kapcsolatos témákról írnak tartalmat. Ha Ön a marketing birodalmához tartozik, válassza ki webhelyüket vendégbejegyzésként.

 • Hingemarketing.com – DA Pontszám: 52

Ha szeretne szakmai tapasztalatokról írni, akkor ez a tökéletes webhely az Ön számára. Írhatsz tartalommarketingről, SEO-ról, lead generálásról, videókészítésről stb.

Forrás

 • Dealermarketing.com – DA Pontszám: 43

Megoszthatja mindennapi tippjeit és trükkjeit a marketinggel és egyéb meglátásaival ezen az oldalon, amely fogadja a vendégbejegyzéseket.

 • Webengage.com – DA Pontszám: 49

Ha jó a digitális kommunikációhoz és a marketing különböző aspektusaihoz kapcsolódó blogok készítése, akkor ez a megfelelő platform.

 • Nethunt.com – DA Pontszám: 38

A Nethunt nagyszerű lehetőség a blogolásra vágyók számára. Ha valami fontosat szeretne elmondani a marketingről, válassza ezt a vendégblog-oldalt.

Olvasni:  8 tartalomírási szolgáltatás, amelyek ár-érték arányt érnek el

Forrás

 • Promo.com – DA Pontszám: 55

Megválogatják, hogy mit tesznek közzé, és elfogadják a videómarketinghez kapcsolódó tartalmakat.

Élelmiszer blogok

 • Thekitchn.com – DA Pontszám: 86

Oszd meg az egészséges és finom recepteket. Tökéletes hely az ételek szerelmeseinek, és nagy forgalmat generálhat, ha vendégbejegyzést szeretne itt küldeni.

 • disneyfoodblog.com – DA Pontszám: 64

Mutasd meg a Disney iránti szeretetedet étellel. Különféle receptekről írnak a Disney világában.

Forrás

 • Insteading.com – DA Pontszám: 65

Ehelyett olyan blogokat tartalmaz, amelyek különböző cikkeket tartalmaznak a kertészeti és mezőgazdasági készségekről. Válassza ki a vendégblog-oldalukat, hogy megosszon történeteket és képeket kertészeti erőfeszítéseiről.

 • Onegreenplanet.com – DA Pontszám: 78

A Onegreenplanet lehetővé teszi az olyan témák írását, mint a vegán receptek, a fenntartható mezőgazdaság stb.

 • Fooddive.com – DA Pontszám: 62

A Fooddive egyike azoknak az oldalaknak, amelyek vendégposztokat fogadnak ételhírekről, történetekről, sajtóközleményekről stb.

Forrás

 • Thefoodxp.com – DA Pontszám: 23

Ez egy étkezési és utazási csatorna, amely szívesen posztol az életmódról és az ételekről.

 • Tasteofhome.com – DA Pontszám: 85

Ha olyan webhelyet keres, amely fogadja a vendégposztokat az otthoni főzés területén, a TasteofHome szerkesztői kedvelik a különböző ételblogokat, amelyek az otthon érzését kelti.

Forrás

Utazási blogok

 • Boardingarea.com – DA Pontszám: 78

Szívesen írhat blogokat a Boardingarea utazással kapcsolatos új fejleményekről. Olyan blogokat választanak ki, amelyek nagyon finomak és megfelelnek a követelményeknek.

Forrás

 • Globalgrassgopper.com – DA Pontszám: 58

A Globalgrassgopper forrásokkal látja el olvasóit a független utazásról és egyéb utazással kapcsolatos tippekről.

 • Hostelbookers.com – DA Pontszám:77

A Hostelbookers egy vendégküldő oldal, amely cikkeket tesz közzé a világ legjobb turisztikai helyeiről és megfizethető hosteleiről.

 • Goabroad.com – DA Pontszám: 66

Ha ismeri a különböző külföldi programokat, akkor ez a tökéletes lehetőség az Ön számára.

Forrás

 • Wanderlust.com – DA Pontszám: 49

A Wanderlust egy vendégblog-oldal, amely világszerte fogad különféle eseményekről és élményekről szóló blogokat. A weboldal az utazásokról, eseményekről stb.

 • Nomadsworld.com – DA Pontszám: 56

A Nomadsworld elfogad olyan blogokat, amelyek utazási tippekhez és különböző kultúrákhoz kapcsolódnak.

 • Theplanetd.com – DA Pontszám: 68

Szenvedélyesek a kalandos utazási blogok? Ragadja meg a lehetőséget, és küldje el blogjait a theplanetd-nek.

Forrás

Sportblogok

 • Offthepost.info – DA Pontszám: 59

A vendégblog-webhely szerkesztői elfogadják a futball különböző aspektusait feldolgozó blogokat.

 • Caughtoffside.com – DA Pontszám: 89

A Caughtoffside a futballfanatikusok központja. Jóváhagyják azokat a blogokat, amelyek középpontjában a futball áll.

 • Crictracker.com – DA Pontszám: 67

A Crictracker egy népszerű vendégküldő webhely a krikettrajongók számára. Ez a legjobb platform a sportbloggerek számára.

Forrás

A pályád minden bizonnyal esélyes lesz, ha a világ minden tájáról származó sportágakat fedi le.

 • Workinsports.com – DA Pontszám: 52

Ha van fogalmad a sportról, biztosan elküldheted blogjaidat erre a vendégposztokat fogadó oldalra.

Technológiai blogok

 • Sitepoint.com – DA Pontszám:86′

A világ legújabb technológiáira összpontosít. Ha érdekel ez a téma, akkor el kell küldened nekik a blogjaidat.

 • Slashdot.org – DA Pontszám: 91

Célközönségük a technológiai őrültek. Ha Ön is közéjük tartozik, akkor mindenképpen el kell helyeznie blogját ezen a vendégblog-oldalon.

Forrás

 • Techwalls.com – DA Pontszám: 57

Küldje el a legfrissebb információkat a technológiáról, és kapjon lehetőséget vendégküldésre.

 • Inspirationfeed.com – DA Pontszám: 78

Ez egy digitális magazin, amely szinte mindent lefed, ami a technológiával kapcsolatos. Ha felkeltettük érdeklődését, elküldheti pályafutását erre a vendégküldő webhelyre.

 • Venturebeat.com – DA Pontszám: 92
Olvasni:  Hogyan lehet azonosítani a rossz backlinkeket, amelyek lejjebb húzzák a rangsort

Ez a legjobb hely a technológia szerelmeseinek, hogy megmutassák tehetségüket, és írjanak is róla.

 • Manning.com – DA Pontszám: 65

Lehetővé teszik, hogy a technológiával kapcsolatos cikkek széles skálájáról írjon.

Forrás

 • Techlila.com – DA Pontszám: 44

A Techlila olyan vendégbejegyzéseket keres, amelyek hosszúak és mindent lefednek a témával kapcsolatban.

 • Techbhai.com – DA Pontszám: 39

Ha szeretne írni a technikai támogatásról, akkor küldjön egy pitch-et erre a webhelyre, amely fogadja a vendégbejegyzéseket.

 • Alltechbuzz.net – DA Pontszám: 60

Az Alltechbuzz olyan vonzó tartalmat szeretne a technológiához, amely megfelel a hátterének.

 • Callhippo.com – DA Pontszám: 40

Virtuális telefonrendszert biztosítanak az ügyfeleknek. Rövid vendégposztokat írhat a technológiájukról.

 • Jungletech.com – DA Pontszám: 39

A Jungletech egy másik vendégblog-webhely, amely technológiát kínál a vállalkozásoknak, és kielégíti igényeiket.

Forrás

 • thenexttech.com – DA Pontszám:31

A thenexttech minden információt lefed a legújabb technológiáról. Megnézheti a blogjaikat, hogy világos képet kapjon arról, mit akarnak és hogyan működnek.

 • Patresearch.com – DA Pontszám: 31

Ez egy B2B szolgáltatás, amely minden technológiáról tájékoztatást nyújt.

Egészségügyi és fitneszblogok

 • Kevinmd.com – DA Pontszám: 68

Ez az egyik legjobb vendégblog-webhely, amely megosztja az egészséggel és a fitnesztel kapcsolatos ismereteit.

Forrás

 • Naturalnews.com – DA Pontszám: 86

Szerezze meg a legjobb természetes egészségügyi tippeket a Naturalnews oldalon. A természetes tippek és trükkök megosztásával néhány brownie pontot nyerhet.

 • healthresource4you.com – DA Pontszám: 41

Ez a vendégblog-webhely főként olyan blogokra összpontosít, amelyek olyan témákkal foglalkoznak, mint az egészségügy, fitnesz, gyógymódok, betegségek stb.

 • Themastercleanse.com – DA Pontszám: 56

Ossza meg néhány természetes gyógymódot az egészségügyi ellátással kapcsolatban a themastercleanen.

 • Mindbodygreen.com – DA Pontszám: 88

A Mindbodygreen egy másik vendégküldő webhely, amely szívesen ír blogokat lelki, fizikai, mentális és érzelmi problémákról.

 • wellbeingsecrets.com – DA Pontszám: 54

Ez a vendégposztokat elfogadó webhely olyan informatív és jól kutatott tartalmat keres webhelyéhez, amely vonzó és a megfelelő közönséget célozza meg.

 • Ideafit.com – DA Pontszám: 64

Ez egy egészségügyi és fitnesz egyesület. Végignézheti korábbi blogbejegyzéseiket, hogy világos képet kapjon a tartalomról.

Forrás

 • Trailrunner.com – DA Pontszám: 55

Próbáljon meg az éberségről szóló blogokat megjeleníteni ezen a webhelyen, amely fogadja a vendégbejegyzéseket ezen a helyen.

 • Tnation.com – DA Pontszám: 72

Ez a tökéletes vendégblog-webhely fitneszbloggerek számára, mivel a webhely főként az erősítő edzés és a testépítés körül forog.

 • mercola.com – DA Pontszám: 91

A Mercola blogok az egészségügyről és az ezzel kapcsolatos hírekről szólnak.

 • Evidencebasednursing.com – DA Pontszám: 90

Elfogadják azokat a blogokat, amelyek a folyóiratok kommentárjai. Olyan professzionális írót igényelnek, aki tud írni az egészségügyről.

Forrás

Divatblogok

 • Justjared.com – DA Pontszám: 86

Küldj blogokat, amelyek kiemelik a legújabb trendeket és azt, hogy milyen divat uralkodik a piacon.

 • Fashionista.com – DA Pontszám: 83

Mutasd meg divatérzékedet, és készíts az aktuális divathoz kapcsolódó blogokat erre a vendégblog-webhelyre.

Forrás

 • Offbeatbride.com – DA Pontszám: 68

Az offbeatbride szerkesztője olyan cikkeket keres, amelyek a menyasszonyi divatot ismertetik, és az oldal kifejezetten a leendő menyasszonyoknak szól. Megoszthatod saját történetedet is.

 • PRcouture.com – DA Pontszám: 48

Ez az oldal fogad vendégposztokat divattippekről, stratégiáról, szabadúszóról stb.

 • Hellogiggles.com – DA Pontszám: 88

Tökéletes útmutató a női divathoz és életmódhoz.

Forrás

 • Glitterguide.com – DA Pontszám: 56

Ossza meg saját tapasztalatait vagy a divat legújabb trendjeit ezen az oldalon, amely fogadja a vendégposztokat a divatrésben. Blogjaik a divat és az életmód keveréke.

 • Lovemydress.com – DA Pontszám: 55
Olvasni:  SaaS fejlesztő cég vagy szabadúszók – Hogyan válasszunk?

A Lovemydress elfogadja a gyönyörű esküvőkről szóló blogokat, legyen szó esküvői divatról vagy dekorációról.

 • wiseshe.com – DA Pontszám: 47

Ez a legjobb vendégblog-webhely smink- és divattippek megosztására.

Forrás

Kulcs elvitelek

 • Keressen olyan webhelyeket, amelyek fogadják a vendégbejegyzéseket, és kapcsolódnak az Ön réséhez.
 • Kövesse a megfelelő szerkezetet, lehetőleg azt, amelyik a vendégküldő webhelyek listájában szerepel.
 • Keressen kulcsszavakra és egy fülbemászó címre. A kulcsszavak javítják a keresőmotorok rangsorolási esélyeit. Ha alapos kulcsszókutatást végez, számos vendégküldő oldalra is rábukkanhat.
 • Olvass el több blogot, mielőtt írsz. Ügyeljen azonban arra, hogy ne plagizáljon egyetlen írótól sem. Olvassa el minden olyan vendégküldő oldal korábbi blogjait, amelyekre pályát kíván küldeni.
 • Írj összefoglalót. Strukturálja az elrendezést. Tervezze meg az alcímeket. Az írási folyamat sokkal gyorsabb lenne.

Következtetés

A vendégblog-oldalakon található információk birtokában most megkezdheti utazását vendégbloggerként. Ne feledje, hogy a hitelesség vagy az eredetiség hitelt kölcsönöz a blogjának, és a sokszorosított munkákat rossz szemmel fogják nézni. De ne aggódjon, ha olyan témáról ír, amelyet már alaposan megvitattak. Ha az eredeti ötleteit és perspektíváját viszi bele, akkor elfogadják, és a jó munka szervesen vonzerőt kap. Fésüljön át a vendégbejegyzéseket fogadó webhelyeken, végezzen alapos kulcsszókutatást, és kezdjen el írni. Minden jót kívánok ehhez a csodálatos új vállalkozáshoz!

GYIK

1. Mi a vendégblogolás a digitális marketingben?

A vendégblogolás fontos része a digitális vagy tartalommarketingnek, amely növeli az elérést és több közönséget vonz. Számos webhely fogadja a vendégbejegyzéseket. Keressen webhelyeket a saját résén, végezzen kulcsszókutatást, és kezdje el a dobást. Olvassa el figyelmesen a vendégblog-oldalak irányelveit. A vendégek bejegyzéseit elfogadó webhelyek gyakran rendelkeznek pitching irányelvekkel és meghatározott formátumú e-mailezéssel.

2. Kapnak fizetést a vendégbloggerek?

Nem minden vendégblogger kap fizetést, de egyes webhelyek fizetnek a szerzőknek a hozzájárulásukért. Bármely vendégblog-webhely „Rólunk” vagy „Írjon nekünk” szakaszt megnyitva ellenőrizheti az információkat. Általában a webhelyek nem fizetnek a vendégblogolásért, mivel ez hálózatépítési lehetőséget biztosít, és visszamutató linkeket is tartalmazhat.

3. Hogyan találhatok olyan blogot, amely fogadja a vendégbejegyzéseket?

Számos webhely fogadja a vendégbejegyzéseket. A fentiekben több mint 60 minőségi vendégblog-oldal található. Találja meg azt, amelyik illik a réséhez. Olvassa el az irányelveket. Kezdje el a dobást. A vendégblogolás értékes és olcsó eszköz az elérés növeléséhez, a hálózat bővítéséhez és a webhely forgalmának növeléséhez.

4. Hogyan tudok vendégként közzétenni?

A vendégküldés megkezdése előtt megfelelő ismeretekkel kell rendelkeznie arról a rést, amelyen dolgozik. Kövesse a legnépszerűbb blogokat, gondosan ellenőrizze blogját, hogy elkerülje a hibákat, és keressen a vendégblogok listájában.

5. Hová küldhetem be a blogbejegyzéseimet?

Ingyenesen küldheti be blogbejegyzéseit azokon az oldalakon, amelyek fogadják a vendégbejegyzéseket. Próbáljon meg megjelenni a megfelelő webhelyeken. Keressen blogoldalakat a saját rése körül. A vendégblogolás egy módja annak, hogy hitelesnek tűnjön, és minden területen vezető szerepet töltsön be.

6. Működnek a vendégposztok?

Igen, a vendégposztok kétségtelenül működnek, és figyelemre méltó eredményeket mutatnak. Fontos, hogy megkeresse a legrelevánsabb webhelyeket, amelyek fogadják a vendégbejegyzéseket az Ön résén. A vendégblog-oldalak hatékony módja annak, hogy vezető szerepet töltsön be bármely területen.

7. Hogyan pályázhatsz egy vendégposta oldalra?

Témákat állíthat be azokon a webhelyeken, amelyek fogadják a vendégbejegyzéseket:
1. Rész kiválasztása.
2. Kutatás arról.
3. Különféle ötletek előállítása.
4. Összefoglaló írása róla.
5. Küldje be a témát és a tartalmat a megcélzott blogba.

Új publikációk:

Ajánlott