7 Ad Guru megosztja a vírusos tartalom készítésének titkait

Tartalomjegyzék

 • Mi az a vírusos tartalom?
 • Tippek a tartalom vírusossá tételéhez
 • 7 Reklámguruk titkai a vírusos tartalomhoz
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Gondolkozott már azon, hogyan készíthet vírusos tartalmat? Tartalommarketingesként mindannyian erre törekszünk. Végül is melyik szervezet nem szeretné, hogy a tartalmát több ezer ember megosszák és élvezzék?

A jó hír az, hogy a „vírusos állapot” elérése teljesen lehetséges. Nem akarod a véletlenre bízni, de nem kell tartalommarketing specialistának lenni a vírusos tartalom fejlesztéséhez. Csak meg kell értened, hogyan működik a vírusos tartalom. Ezt szem előtt tartva nézzünk meg néhány tippet a tartalom vírusossá tételéhez, valamint 7 reklámguru titkait a vírushirdetések készítéséhez.

Mi az a vírusos tartalom?

A vírusos tartalom gyorsan terjed (például egy vírus). Köröztetésre készült. Az emberek megnézik a választékot, kedvelik, és megosztják a közösségi médiában. Emberek százezrei, ha nem milliói foglalkoznak az anyagával, mielőtt észrevenné.

De milyen tartalom terjedhet el? Bármi lehet: kép, videó, esszé vagy akár egy okos szlogen. Egyedinek, megosztottnak és emlékezetesnek kell lennie minden megfelelő okból. A vállalatoknak jelentős kihívással kell szembenézniük célközönségük figyelmének felkeltésében az internetes tartalom hatalmas mennyisége miatt. Sok ilyen vállalkozás számára a vírusmarketing sok figyelmet ígér egy kis befektetésért cserébe.

Korábban a szóbeszéd a céginformációk terjesztésének szokásos módszere volt. Másrészt a digitális korszak új módokat kínál a vállalkozások számára a potenciális ügyfelekkel való kapcsolattartásra, például a közösségi médiában való „megosztással”.

A vírusmarketing során az anyagok vírusként terjednek egyik emberről a másikra, miközben a fogyasztók márkavédőként lépnek fel. A videók, fotók és szövegek gyakran több millió megosztást generálnak a Facebookon, a Twitteren és a blogszférán.

Forrás

Ha valaha is megpróbált vírusos tartalmat generálni, tudja, milyen nehéz lehet.

Nagyszerű tartalmakat készíthet, szenvedélyesen írhat arról, amit szeret, és fáradhatatlanul népszerűsítheti azt – és mégsem érheti el a kívánt eredményt. A vírusos tartalomkészítés művészet. Ahelyett, hogy feladná üzenetét, próbáljon meg néhány jól bevált internetes marketing taktikát alkalmazni a profik által használt, ellenállhatatlanul megosztható tartalmak fejlesztésére.

Itt található a válasz a vírusos tartalom készítésére. Összeállítottunk egy tipplistát a tartalom vírusossá tételéhez, amelyek megkönnyítik a feladatot, és segítenek elérni a kívánt eredményeket.

A SEO a kulcs

A keresőmotorok kétségtelenül a legmegbízhatóbb és leghosszabb távú forgalmat biztosítják a webhelyeknek. Azonosítsa a potenciálisan vírusos és alacsony versenyhelyzetű kulcsszavakat, majd optimalizálja a tartalmat ezekre a kifejezésekre, hogy tartalma vírusos legyen.

Különféle eszközök állnak rendelkezésre az interneten a releváns kulcsszavak megszerzéséhez és a tartalom optimalizálásához a keresőmotor számára.

 • Google Search Console
 • Google Ads Kulcsszótervező
 • BrightEdge
 • Keresési metrikák

A keresési eredmények rendezett listában jelennek meg, és minél előrébb kerül egy webhely a listán, annál több látogatót kap. Például egy tipikus keresési lekérdezés legjobb eredménye az adott lekérdezés teljes forgalmának 40-60%-át kapja, míg a második és harmadik találat sokkal kevesebb forgalmat ér el. A keresőknek csak néhány százaléka megy túl a találatok első oldalán. Ennek eredményeként a keresőmotorok rangsorában még kisebb javítások is növelhetik a látogatók számát, és talán a webhely üzleti tevékenységét is.

Olvasni:  10 tipp epikus e-kereskedelmi SEO tartalom írásához 2024-ben

Ügyeljen a címekre

A főcímek befolyásolják az olvasók tartalomról alkotott képét. Meg fog lepődni, hogy milyen egyszerű gyilkos címsorokkal vírusossá tenni tartalmait.

A cím a tartalom egyik legfontosabb eleme: történetet készíthet vagy elpusztíthat. Így annak érdekében, hogy olvasói az elejétől a végéig ragaszkodjanak Önhöz, találjon ki egy olyan címet, amely felkelti az olvasók érdeklődését, és ráveszi őket, hogy folytassák az olvasást. Ha nincs ideje kiemelkedő ötleteket kidolgozni minden egyes blogcikkhez, vagy segítségre van szüksége az induláshoz, számos nagyszerű blogbejegyzés címsablon áll rendelkezésre.

Forrás

Engedje meg olvasóinak/nézőinek, hogy megjegyzéseket írjanak

A kommentek kiváló társadalmi bizonyítékot szolgáltatnak, de nem terjednek olyan gyorsan. Az emberek nem kommentálnak annyit a blogokhoz, mint korábban, mert folyamatosan vissza kell térniük hozzájuk. Az emberek azért tesznek megjegyzéseket, hogy meghallgassák őket.

Vegyük például a Facebookot. Ha valaki megjegyzést tett a rajongói oldaladra, vagy ami még jobb, megcímkézett egy barátot a bejegyzésedben, akkor a Facebook-kapcsolatai valószínűleg észreveszik és beszélgetésbe kezdenek.

Ez a vita az Ön webhelyén és a többi ember hírfolyamában zajlik.

 • Használjon hatalmas megjegyzésterületet, hogy kiemelkedő társadalmi bizonyítékot nyújtson;
 • Használjon felhasználó által generált bevitelt tartalmai minőségének javítására, és
 • Válaszoljon olvasói megjegyzéseire, hogy fenntartsa és erősítse a kapcsolatot.

Használja ki a listákat

Van valami a listákban, amit annyira vonzónak találunk. Ha többet szeretne megtudni erről a furcsa kapcsolatról, olvassa el a cikket arról, miért imádja agyunk a listákat.

Eközben fontolja meg a vírusos tartalom királyát és a lista bejegyzését. Ahogy a legnépszerűbb anyagukból is láthatjuk, szinte minden bejegyzés valamilyen lista.

Ennek a képnek üres alt attribútuma van; a fájl neve lZFqKFDVhCb_2otTsBY6GJxdXj4yPuPhGNlBYRLSN5Wm_gSyFBEFS-6IDdj0zOLT3dKxNasRniLoi11Ao9qs4ntRPLCTzeNv0jhbib_WKiJB8t

Forrás

Mitől olyan hatékony ez a posztstruktúra? A listák világosabbá teszik a megosztó személyt, megszámolhatók, és gyakran segítenek megoldani a nehézségeket. Nem meglepő, hogy a csapat nagy tisztelője.

Az emberek értelmetlen macskavideókat néznek az interneten, mert éreznek valamit, amikor nézik őket – szórakozás érzését a kaotikus világban, kapcsolatot egy dédelgetett háziállattal, vagy csak a nevetési lehetőséget. A lecsapni készülő macskát ábrázoló videó nem változtat meg az életben, nem értelmes és még csak távolról sem jelentős, de érzelmeket generál.

Vizualizáld

Intellektuális képeket és infografikákat kell beépíteni az anyagunkba, hogy kiemelkedő interakciót inspiráljunk blogunkon vagy közösségi média bejegyzéseinken. A vizuális tartalmat a marketingesek körülbelül 55%-a használja, hogy megragadja célpiaca figyelmét. A nagy szövegtömbökhöz képest a grafikus információk szebb élményt nyújtanak olvasóinak.

A tartalommarketingesek nyitóoldalakat hoznak létre nagy felbontású grafikák felhasználásával, hogy olyan érzelmeket jelenítsenek meg, amelyekhez az olvasók kapcsolódhatnak. A képek, videók és kiterjedt infografikák csak néhány a vizuális elemek közül, amelyeket felhasználhat a tartalom javítására. Néhány bekezdésnyi szöveg után vizuális elemeket és dinamikus infografikákat kell használnia, hogy megtörje az anyag szerkezetét, és magával ragadja az olvasót. Bár a vizuális játék szintre emelése jelentősebb időráfordítást tesz szükségessé az Ön részéről, ez a marketingszakemberek által bevált stratégia a tartalom vírusossá tételére.

Olvasni:  Minden, amit a gondolatvezetési tartalom létrehozásáról tudni kell

Forrás

A vírusos tartalom létrehozásának legfrissebb trendje a hitelesség, amely önmagában is érzelmi horogként hat. Miután az ügyfelek panaszkodtak, hogy nem akarják látni az élet tökéletes képváltozatait, eltűnt az a trend, hogy az influencerek az élet tökéletes változatait kínálják. A befolyásolók most videókon és Instagram-bejegyzéseken keresztül osztják meg nehézségeiket, életleckéket és mindennapi életüket.

Lehet, hogy azt hiszed, hogy egy vírusvideó létrehozása kockázatos vállalkozás, de van néhány dolog, amit megtehetsz, hogy elősegítsd az anyag fellendülését. Először is ne feledje, hogy a hosszabb nem mindig jobb videóknál. A közösségi média eléréséhez a mobiltelefont használják legaktívabban, így tudja, hogy az emberek mozgásban vannak, miközben nézik a videót.

A jó videó titka az, hogy egy lenyűgöző címmel vagy egy figyelemfelkeltő miniatűrrel gyorsan vonzza a nézőket.

Legyen ropogós és lényegre törő

A hosszú formátumú cikkek kisebb eséllyel terjednek el, mint a rövid és célzott anyagok.

A vírusos tartalom nagy része csak néhány másodperces. Az olyan platformokon, mint a TikTok és a Facebook, a videók általában 30 másodperctől egy percig tartanak. Ha a videó túl sokáig tart, a néző elveszítheti érdeklődését.

Ugyanez mondható el a blogokról is. Hacsak nem próbál meg mindent az egyben útmutatót összeállítani infografikával, a szövegformátum rövid és rendezett tartása kulcsfontosságú. Mivel az emberek figyelme rövid, használjon alcímeket, felsoroláspontokat és grafikákat, hogy tartalmait áttekinthetővé tegye.

Másrészt a hosszú szövegnek megvan az a versenyelőnye, hogy több kontextust és információt biztosít az olvasóknak. Ez azonban nem a legegyszerűbb módszer a vírusos tartalom létrehozására.

7 Reklámguruk titkai a vírusos tartalomhoz

A tartalommarketing hosszú ideig divatszó volt. Minden tartalomkészítő azon van, hogy egy hirdetést vírusossá tegyen. Nem titok, hogy a verseny kiélezett odakint, a cégek több mint 90%-a tartalommarketing taktikát alkalmaz termékeinek és szolgáltatásainak az interneten történő népszerűsítésére.

Amikor a tartalom vírusossá válik, önálló életet kezd, és egy teljesen új közönség elé állítja vállalkozását, amely egyébként nem lenne elérhető a szokásos csatornákon keresztül. Ez lehet egy YouTube-videó, egy blogbejegyzés, egy tweet vagy szinte bármilyen más megtekintett, megosztott és megvitatott anyag.

A legfontosabb dolog az, hogy azonosítsa a befolyásolni kívánt emberek által használt népszerű platformokat. A közösségi oldalaknak például szerepelniük kell a listán. Az Ön bejegyzései a Facebookon, a Twitteren és esetleg a YouTube-on is a legnagyobb vonzerőt kapják.

A BroadbandSearch szerint a felhasználók naponta több mint két órát töltenek a közösségi médiában. Kétségtelenül ezek a legjelentősebb módjai az üzenet hatékony közlésének.

7 reklámguru kínálja a legjobb tippeket a tartalom vírusossá tételéhez.

1. Stephanie Sammons

Stephanie Sammons a Build Online Influence alapítója – egy olyan cég, amely szakembereket, cégtulajdonosokat és vállalkozókat képez ki arra, hogy a közösségi médiát használják vállalkozásuk népszerűsítésére. A vírusos tartalom létrehozásának mantrája az, hogy ne aggódjon amiatt, hogy a bejegyzései vírusosak lesznek. A vírus egy múló jelenség, amelyet nem lehet fenntartani. Inkább az egyes és a párosok ütésére koncentráljon. Törekedjen kiváló minőségű anyagok előállítására, és állandó hírnevét szerezze.

2. Brian Honigman

Brian Honigman marketing tanácsadó, előadó és szabadúszó író. Dolgozott a Dell-lel, a HubSpottal, a Citibankkal, a Toyotával és a Poppittal, és írt a , , , és rengeteg más publikációba. Szerinte kihívást jelent egy olyan blogbejegyzés létrehozása, amely vírusos lesz. A speciális közönség elérését célzó tartalomfejlesztés célja nem egy vírusos darab létrehozása, hanem az, hogy releváns, eredeti és meggyőző információkat közöljön. Ez csak egy bónusz, ha az interneten addig visszhangzik, amíg el nem terjed.

Olvasni:  Kapcsolatfelvételi űrlap hozzáadása a WordPresshez a HappyForms segítségével

3. Kristi Hines

Kristi Hines egy fantasztikus webmarketinges, aki szabadúszó íróként, professzionális bloggerként és szellemíróként dolgozik. Elmondása szerint két módszer létezik a blogbejegyzések terjedésére: a szerencse és az előléptetés. Kiváló anyagokat írsz, és szerencséd van, ha valaki nagy követőivel megosztja, a Lifehacker felveszi, vagy híressé válik a Redditen. Vagy közzétesz egy nagyszerű tartalmat, és minden elképzelhető módon hirdeted, beleértve az e-maileket, a közösségi média hirdetéseket stb. Bár ez utóbbi időt és erőfeszítést igényel, ez az egyetlen biztos módja annak, hogy elterjedjen.

4. Gregory Ciotti

Gregory Ciotti a Help Scoutnál dolgozik, amely egy láthatatlan e-mailes támogató szoftver olyan cégek számára, akik törődnek a fogyasztóikkal. Szerinte lehetetlen valamit vírusossá tenni. Azonban a „csepegő megközelítés”, ahogy ő nevezi, az egyik módja a tüzet táplálásának. Itt írhat egy eredeti darabot, és mellékelhet néhány idézetet az iparág vezetőitől. A kritikus dolog, amit emlékezni kell, az, hogy olyan ügyfelei legyenek, amilyeneket szeretne. A New 4Ps of Marketingről szóló bejegyzésében láthatja, hogyan érte el ezt. Az idézetek nem foglalják el a poszt középpontját, de segítettek abban, hogy elterjedjen, mert mindenki (kedvesen) újra közzétette.

5. Stanford Smith

Stan Smith elindította a Pushing Social programot, hogy hatékony tartalommarketing- és közzétételi stratégiákon keresztül segítse az egyéni vállalkozókat és a rosszindulatú esélyeseket meghódítani a rést. Szerinte hozzon létre egy teljes hirdetést egy “Rekurzív” témában. Például a „Hogyan használjuk a Twittert főnökként” címmel vonzza a Twitter-felhasználókat a retweetelésre. A „Hogyan használjuk a Facebookot vállalkozása fejlesztésére” című témakör vonzza a Facebook-felhasználókat, akik kedvelni fogják.

6. Henri Junttila

Henri Junttila a Wake Up Cloud alapítója – egy olyan cég, amely megtanítja Önnek, hogyan változtassa hobbiját nyereséges vállalkozássá. Szerinte az első lépés a vírusos tartalom létrehozása felé az, hogy megvizsgáljuk, mitől válik vírusossá egy bejegyzés. De ami még fontosabb, fontolja meg, miért szeretné, hogy a blogbejegyzése vírusos legyen. Bízik-e abban, hogy ez növeli az olvasóközönségét? Ha ez a helyzet, miért akarsz szélesebb közönséget? Pontosan mit próbál elérni? Ha vállalkozást indít, összpontosítson az értékesítésre és mások segítésére. Koncentrálj az eredményre és arra, ami lényeges.

7. Neal Schaffer

Neal Schaffer a közösségi média stratégia, a tartalommarketing szakértője és a fantasztikus könyv szerzője. Szerinte a reklám vírusossá tételének trükkje az, hogy olyasmit hozz létre, ami egyszerre találékony és éleslátó, valamint „Te”. Engedélyeznie kell azt is, hogy csodálói megosszák adatait hálózataikkal.

Kulcs elvitelek

 • A vírusos tartalom olyan online tartalom, amely gyorsan terjed a közösségi média hálózatokon, hírwebhelyeken, aggregátorokon, e-mailes hírleveleken és keresőmotorokon keresztül.
 • Futtathatsz fizetett marketingkampányt, ha akarsz, de lehet, hogy nincs rá szükség, mert mindenki ingyen osztja meg a tartalmadat az interneten. Következésképpen pénzt takaríthat meg a marketingen, és növelheti a ROI-t.
 • Az Ön témája központi szerepet játszik a vírusos tartalom készítésénél. Olyan témában szeretne tartalmat fejleszteni, amely jelenleg felkapott. Így meg tudod lovagolni a hullámot. És mi a legjobb technika a forró témák megtalálásához? A Google Trends egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy megnézze, mi a legnépszerűbb.
 • Amikor az emberek látják az Ön tartalmait megosztva a Twitteren, a Facebookon és más közösségi oldalakon, az Ön címe az, ami miatt kattintani akarnak. Bár a bejegyzés tartalma döntő fontosságú, a cím befolyásolhatja vagy megzavarhatja a teljesítményét.
 • Könnyű elfelejteni a bemutatkozást egy vírushirdetés létrehozásakor. Másrészt az emberek a blogbejegyzéseknek csak nagyjából 28%-át olvassák el. Tehát, ha azt szeretné, hogy a darabja elterjedjen, gyorsan meg kell ragadnia az olvasók figyelmét. Ez azt jelenti, hogy a bemutatkozásnak magával ragadónak és érdekfeszítőnek kell lennie.
Olvasni:  5 csodálatos tartalomírási hack új ügyfelek szerzése érdekében

Következtetés

Nem könnyű vírusos tartalmat létrehozni. Még ha követi is a fenti ajánlásokat, nincs garancia arra, hogy munkája vírusos lesz. Vannak azonban olyan dolgok, amelyekkel növelheti a vírusos tartalom létrehozásának esélyeit. Ezekkel a hasznos tippekkel hozzon létre olyan vírusos tartalmat, amelyet közönsége élvezni fog, és meg akar osztani másokkal.

Határozza meg, mi motiválja őket, és tegyen „megoszthatóvá” egy anyagot. Vizsgálja meg az Ön szakterületén dolgozó emberek által létrehozott vírusos anyagok példányait, és derítse ki, mitől volt ilyen sikeres. Mit tanulhatsz a korábbi sikeres erőfeszítésekből, és hogyan javíthatsz rajtuk?

GYIK

1. Mit értesz vírusos tartalom alatt?

Minden olyan tartalmat, amely néhány óra vagy kevesebb idő alatt széles körben elterjedt az interneten, vírusos tartalomnak nevezzük. Más szóval, ezek az információk gyorsan népszerűvé válnak. A mémektől a hírekig minden tartalom vírusossá válhat.

2. Mi a legjobb módja annak, hogy az anyagom elterjedjen?

Először meg kell határoznia egy célt. Határozza meg, mi vonzza célközönségét, és hozzon létre olyan anyagokat, amelyek jellegzetes „kampóval” felkeltik érdeklődésüket. Mivel a vírusos tartalomnak gyakran van vizuális összetevője, próbáljon meg videót, képet vagy GIF-et beilleszteni.

3. Mennyibe kerül a vírusos tartalom elkészítése?

Bár egyes megvásárolt hirdetések elterjedhetnek, nincs garancia arra, hogy vírusos tartalmat hoz létre, ha fizetett hirdetési kampányt hajt végre. Fókuszáljon az izgalmas tartalom fejlesztésére és a fizetett hirdetési kampányok végzésére, ha van marketingpénze, hogy növelje a vírus terjedésének esélyeit.

4. Milyen előnyökkel jár a vírusos tartalom a cégem számára?

A vírusos tartalom lehetővé teszi, hogy gyorsan elérjen új személyeket, közvetítse üzleti üzenetét, és növelje bizalmát. Ráadásul gyakorlatilag ingyenes reklám, amikor az emberek online megosztják az anyagodat. Hát nem csábító az ingyenes reklám?

5. Igaz, hogy a Facebook fizet a vírusos posztokért?

A Facebook új eszközökkel bővíti videókészítői kínálatát, legyen szó akár vírussztárokról, akár médiacégekről, hogy segítsenek nekik pénzt keresni a Facebook-felhasználók hirdetései és közvetlen kifizetései révén.

6. Milyen típusú dolgok válnak vírusossá?

Nem egyszerűen szellemes mémek vagy egy gyors kihívást jelentő videó terjed el. Lehetnek infografikák vagy narratívák is. Bármi, amire a közönség pozitívan reagál, amit a rövid időn belül kapott kedvelések, megosztások, megjegyzések és megtekintések száma is bizonyít.

Új publikációk:

Ajánlott