7 alapvető LinkedIn marketingstatisztika: mikor tegyen közzé, mit tegyen közzé és hogyan javítson

Íme hét fontos LinkedIn Marketing statisztika, amelyek segíthetnek a LinkedIn marketingstratégiájának fejlesztésében.

A közösségi média platformok már nem csak a társadalmi és szakmai kapcsolatokra szolgálnak. Mára a marketing és a márkaépítés helyévé váltak. Az ezeken a platformokon történő marketinggel a vállalatok és vállalkozások szélesebb célközönséget érhetnek el.

Kinsta szerint a LinkedInnek több mint 740 millió aktív felhasználója van világszerte, és több mint 650 000 előfizetővel rendelkezik Indiában. Napjainkban kétségtelenül nagyszerű erőforrásként használják a vállalkozások, hogy kapcsolatba lépjenek leendő ügyfeleikkel és javítsák piaci bázisukat.

Miért érdemes kihasználni a LinkedIn marketing előnyeit?

Forrás

A LinkedIn marketing jobban működik, mint a többi közösségi média platform. Íme néhány ok, amiért a marketingesek kezeskednek érte:

Beállítja a megfelelő kontextust

A LinkedIn marketing fő előnye, hogy megfelelő kontextust állít be. A szakembereket célzó LinkedIn-hirdetések az iparág szempontjából releváns hírfolyamokkal, ajánlásokkal, tippekkel és egyebekkel együtt jelennek meg. Ez megadja a megfelelő kontextust a vállalkozás számára, ellentétben a Facebookkal vagy az Instagrammal, ahol az elsődleges cél a barátok és a család bejegyzései, fényképei stb.

Segít több leadet generálni

A LinkedIn segít több leadet generálni a vállalkozások számára, mivel a platformot főként szakemberek, cégtulajdonosok és marketingesek használják. Egy felmérés szerint a LinkedInről érkező ajánlások jobb potenciális konverziót mutatnak, mint a Facebook és a Twitter.

Segít a jobb célzásban

A LinkedIn által a hirdetések célzásához felhasznált adatokat a felhasználóktól szerezzük be. Tehát megfelelő használat esetén a LinkedIn hirdetések a megfelelő célközönségnek jelenhetnek meg.

Olvasni:  A max_execution_time hiba kijavítása a WordPressben

Táplálja a potenciális ügyfeleket

A LinkedIn professzionális hálózati oldalként nagyszerű eszköz az ügyfelek oktatására. Lebilincselő, oktató és elgondolkodtató tartalom szállítható vállalkozása termékéről vagy szolgáltatásáról. Ez a közvetett marketing és a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatépítés segít az értékesítés fellendítésében. Ezenkívül a kérdésekre adott válaszok közzététele jó módja annak, hogy bemutassa tudását a tartományban.

Szerezzen betekintést

A közösségi média marketing célja, hogy betekintést nyerjünk az üzletbe és visszajelzéseket kapjunk az ügyfelektől. A LinkedIn remek hely arra, hogy megtudja, mit akarnak a potenciális ügyfelek, és ezeket az információkat az üzlet fejlesztésére használhatja fel.

Hatékony stratégiák a közzétételhez, a közzétételhez és a fejlesztéshez

Most, hogy egyértelműbbé vált, hogy a LinkedIn miért hatékony közösségi média marketingplatform, íme a követhető LinkedIn marketingstratégiák listája:

Profil optimalizálás

Minden közösségi média felhasználó tisztában van egy érdekes profil létrehozásának fontosságával. De mégis, ez az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott szempont. Leggyakrabban a fejlett marketingstratégiák állnak a középpontban, miközben az alapokat figyelmen kívül hagyják. A megfelelően optimalizált LinkedIn-profil létrehozása több megtekintést és jövőbeli sikert jelent, legyen szó személyes fiókról vagy céges oldalról.

Mivel a LinkedIn egy professzionális hálózati platform, profiljának is nagyon professzionálisnak kell lennie. A jó minőségű profil a következőket jelenti:

  • Nemrég kattintott profilfotó, céglogó és borítókép.
  • Megfelelően kitöltött rovatok, amelyek tájékoztatnak másokat a cégről, emberekről, kultúráról, munkahelyekről stb.
  • Szinkronizálva van az e-mail címjegyzékével, hogy új csatlakozási javaslatokat kapjon a hálózat folyamatos bővítéséhez.
  • Megtalálhatja és követheti az üzleti területéhez kapcsolódó befolyásolókat, csoportokat és cégeket.

Az Aramco cégprofilja jó példa az optimalizált cégoldalra. Részletes szakaszokat tartalmaz, amelyek leírják a vállalatot, szellemiségét és embereit.

Tegyél közzé értékes tartalmat

A LinkedIn marketingstratégiája magában foglalja az érték hozzáadását a felhasználók életéhez. Ha azt szeretné, hogy a vállalkozás sikeres legyen, a tartalommarketingnek a pontosnak kell lennie. A tartalom lehet:

  • Tájékoztató, oktató, szórakoztató vagy valami, ami inspirálja a közönséget. Egy vonzó bejegyzés magasabb nézettséget és nagyobb márkaismertséget jelent. A képek az egyik legnépszerűbb bejegyzéstípus, mivel önleíró jellegűek.
  • A következő népszerű lehetőség a cikkek, amelyek nagyszerű lehetőséget nyújtanak a minőségi információk professzionális bemutatására.
  • A videótartalom, bár népszerű, számos módozattal rendelkezik, így még mindig nem ez a legnépszerűbb választás a LinkedIn-en.
Olvasni:  Mi a vevő lelkiismeret-furdalása és hogyan kell kezelni?

Ismerje meg a közzététel legjobb időpontját

Csak alapos piackutatás után tudja meghatározni a LinkedInen való közzététel legjobb időpontját. Ne feledje, hogy ha potenciális ügyfelei dolgozó szakemberek, előfordulhat, hogy munkaidőben nem nézhetik meg a közösségi médiát. A nap folyamán azonban vannak olyan időszakok, mint például az ebédszünet és az utazási idő, amikor várhatóan eléri őket.

Egy felmérés szerint a legmegfelelőbb nap és időpont a posztolás keddtől csütörtökig, valamint 8 és 14 óra között. Ez az időkeret jobb, mint a munkaidőn túli vagy hétvégén és ünnepnapokon történő közzététel. Hétfőn és pénteken van a legkevesebb eljegyzés, kedden, szerdán és csütörtökön a legtöbb. A hétvégi elköteleződések meredek csökkenése tapasztalható, ami érthető, mert egy szakmai hálózatról van szó.

Milyen gyakran kell tartalmat közzétenni

Fontos megérteni, hogy milyen gyakran és mikor kell közzétenni. Aktívan jelen kell lenni a közösségi médiában, hogy a potenciális ügyfelek ne a versenytársakat válasszák.

Másrészt a közzététel gyakran rossz hatással lehet a vállalkozására, mivel az ügyfelek bosszantónak találhatják, és nem követhetik Önt. A kiegyensúlyozás érdekében naponta legfeljebb egyszer vagy kétszer posztoljon, a további előnyök érdekében pedig használhatja a LinkedIn bejegyzésnaptárát is. A LinkedIn is körülbelül 20 bejegyzés megosztását javasolja havonta, ami átlagosan egy bejegyzés munkanaponként.

A közösségimédia-műveleteket kezelheti és értékesítheti a különböző legnépszerűbb közösségimédia-ütemezési platformok segítségével, amelyek segítenek a LinkedIn-en közzétett bejegyzéseinek ütemezésében.

Forrás

Ösztönözze az alkalmazottakat a részvételre

Az alkalmazottak kritikus szerepet játszanak vállalkozása sikerében, legyen szó nagy vagy kisvállalkozásról. Ők a legnagyobb márkavédők is. Megerősítheti hálózatát a LinkedInben rajtuk keresztül, mivel ez a platform a „kapcsolatokról” szól. Ennek elérése érdekében az alkalmazottakat ösztönözni kell arra, hogy a cégprofilt adják hozzá profiljukhoz. Miért?

  • Ez segít a cég követőinek növelésében.
  • Az alkalmazottak megoszthatják kapcsolataikkal az üzleti frissítéseket; ez növeli az érvényességet.
  • Megoszthatnak bejegyzéseket és egyéb hasznos információkat a márkáról; ez hírnevet épít.
Olvasni:  Eredményközpontú tartalomstratégia létrehozása tartalommátrix segítségével

Vegyük például a Visa-t. Munkavállalói érdekképviseleti programot indítottak a LinkedInnel, hogy bemutassák globális vezető pozíciójukat a bankszektorban. A program elindítása után a munkavállalói részvények segítették a vállalatot négyszer több követője van, mint korábban.

Személyre szabott InMail

A személyre szabott e-mail küldése nagyszerű módja annak, hogy megszólítsa a potenciális ügyfeleket. Ez is egy kiváló módja annak, hogy kapcsolatba lépjen befolyásos személyiségekkel. Mivel az InMails közvetlenül a beérkező levelek közé kerül, személyesebb, és nagyobb valószínűséggel kap választ, mint a hagyományos e-mailek. Frissítéseket és releváns ajánlatokat küldhet legújabb ajánlatairól, amelyek a profil alapján érdekelhetik a címzettet.

Használja a LinkedIn elemzést

A LinkedIn analytics adatai piackutatáshoz használhatók. Tiszta képet ad a korábbi bejegyzések teljesítményéről, az elkötelezettségről, a demográfiai adatokról és még sok másról. Ha tanul ezekből az elemzésekből, optimalizálhatja bejegyzéseit a maximális elérés érdekében.

Az alábbi kép például egy vállalati oldal látogatói mutatóit mutatja. Nyomon követi az egyedi látogatókat és oldalmegtekintéseket.

Forrás

A LinkedIn erőteljes közösségi média platformmá vált magánszemélyek és cégtulajdonosok számára egyaránt. Segíti a szakmai kapcsolatok kialakítását, a vállalkozások népszerűsítését és az iparág gondolati vezetőjévé válását. Használja a fenti stratégiákat, és szerezzen több leadet és konverziót az üzleti hálózati platform előnyeinek kihasználásához.

Következtetés

A LinkedIn megközelítés végül egy hosszú játék, ha sikeresen szeretné elérni marketingcéljait. Ezeken a stratégiákon kívül kísérletezzen saját maga is, mivel a közönsége egyedi, és csak Ön érti őket.

Ha továbbra is kiváló minőségű anyagokat készít, és más, az iparág szempontjából releváns darabokkal foglalkozik, fontos betekintést nyerhet a LinkedIn-tartalommal kapcsolatban. Ahogy a LinkedIn marketingstratégiája fejlődik, ezt megismételheti, miközben megtudja, melyik tartalom teljesít a legjobban vállalati oldalán.

Olvasni:  Ezt a fiókot felfüggesztettük: Teendők & Hogyan lehet javítani

GYIK

1. Hogyan lehet megtalálni a a legjobb idő az indiai LinkedIn közzétételére?

Íme néhány tipp arra vonatkozóan, hogy 2022-ben mikor érdemes közzétenni a LinkedIn-en, kifejezetten a profilodhoz:
1. Elemezze LinkedIn-profiladatait
2. Válasszon ki több időkeretet a LinkedIn-en való közzétételhez
3. Használja a LinkedIn ütemező eszközét vagy a LinkedIn bejegyzési naptárát a kiválasztott időkeretekben történő közzétételhez
4. A teljesítmény értékeléséhez nyissa meg a LinkedIn elemző oldalát
5. Jegyezze fel az adatokat egy táblázatba, és hasonlítsa össze, hogy melyik nap és időpont hozta el a legnagyobb elköteleződést

2. Milyen előnyökkel jár a LinkedIn-bejegyzések ütemezése?

A bejegyzések LinkedIn-ütemezésének néhány előnye:
1. Időt takarít meg és csökkenti az erőfeszítéseket
2. Növeli az elkötelezettséget
3. Segít a rugalmasság növelésében
4. Segít a márka egységességének kialakításában

3. Melyik a legalkalmasabb nap és időpont a LinkedIn közzétételére?

A LinkedInre a legjobb nap a hétköznapok közepe, azaz keddtől csütörtökig, a LinkedInen pedig reggel 8 és délután 2 óra között lehet posztolni.

4. Hogyan lehet növelni a LinkedIn teljesítményét 2021-ben?

Néhány módszer a LinkedIn teljesítményének növelésére 2021-ben:
1. Rendszeresen tegye közzé
2. Vegyen részt azokkal, akik hozzászólnak
3. Jelölje meg az alkalmazottakat és a befolyásolókat
4. Koncentráljon a videó- ​​és vizuális tartalomra
5. Próbálja ki a LinkedIn Live szolgáltatást
6. Csak LinkedIn számára hozzon létre tartalmat
7. Használjon elemzést

5. Miért olyan fontos a LinkedIn marketing?

A világ legkiterjedtebb professzionális hálózataként a LinkedIn 227%-kal több leadet generál, mint a Facebook és a Twitter, így a HubSpot szerint a cég kritikus marketingcsatornája.

6. Soroljon fel néhányat a LinkedIn leghatékonyabb marketingeszközei közül.

Íme néhány a leghatékonyabb LinkedIn marketingeszköz a sikerhez: SocialPilot
1. Kristály
2. IFTTT
3. Aeroleads
4. SalesLoft
5. LinkedIn Sales Navigator
6. Dux-leves
7. LeadFeeder

Új publikációk:

Ajánlott