7 bevált e-mail-írási gyakorlat, amelyet tudnia kell

Tartalomjegyzék

  • Az e-mail marketing és jelentősége
  • Bevált módszerek az e-mail íráshoz
  • Kulcs elvitelek
  • Következtetés
  • GYIK

Nem számít, hogy az e-mail marketingben próbálgatja-e magát, vagy egyszerűen csak arra törekszik, hogy megtanuljon jobb e-maileket írni, ez a cikk jót fog tenni Önnek! Bár az e-mailek már nem az elsődleges kommunikációs formánk, továbbra is hihetetlenül relevánsak maradnak.

Munkahelyi e-mailekre ébredünk, e-mailben meghívókat kapunk az eseményekre, és – igen, kitaláltad – e-mailben értesülünk azokról a vállalkozások frissítéseiről/ajánlatairól, amelyekre feliratkoztunk! Ilyenkor teljesen természetes, hogy fejleszteni akarod e-mail-írási készségeidet. Nézzünk meg néhány adatalapú e-mail-írás bevált módszert, amelyek segítenek javítani az e-mailes kommunikációt.

Az e-mail marketing és annak jelentősége

Először is beszéljünk arról, mi az e-mail marketing. Az e-mail marketing a digitális marketing egyik leginkább alulértékelt, ugyanakkor legjobban teljesítő formája. Az e-mail marketing tevékenység promóciós anyagokat tartalmazó kereskedelmi e-mailek küldésére utal a leendő ügyfelek számára. Mint a marketing minden más formája, ez is azért történik, hogy a funkciót végző vállalkozás értékesítését ösztönözze.

Szóval, miért minden digitális marketingszakember kedvence az e-mail marketing? Az e-mail marketing a régi és új ügyfelekkel való bensőséges kommunikáció költséghatékony módja. Bár nem mindig számíthat rá, hogy a közönség követi a bejegyzéseit a közösségi médiában, mindig számíthat rájuk, hogy megnyitnak egy fülbemászó tárgysorral ellátott e-mailt. Emiatt és még sok más miatt az e-mail marketing továbbra is virágzik a digitális marketing környezetben.

Olvasni:  Az üzleti alkalmazások biztonságának bevált gyakorlatai

A cikk további része erre összpontosít e-mail írási tippek és technikák, amelyek lehetővé teszik, hogy fejlesszék saját e-mail íráskészség.

Bevált módszerek az e-mail íráshoz

Forrás

Egy jó, hatékony e-mail írása növelheti eladásait. Itt van, hogyan.

1. Vegye figyelembe az e-mail kliensek sokféleségét

Az emberek különböző levelezőprogramokat használnak e-mailjeik nyomon követésére. Az ilyen viselkedés kihívás elé állítja a konzisztens e-mail marketing stratégiát kidolgozó vállalkozásokat. Az iOS első helyen áll az összes levelezőprogramban, mögötte a Windows, az Android, a Blackberry és az Outlook áll.

2. Értse meg, hogy az elkötelezettség e-mail kliensenként eltérő

Sajnos a leggyakrabban használt e-mail kliens jelenti a legalacsonyabb elkötelezettséget. A legtöbb iOS-felhasználó hajlamos eldobni az e-maileket anélkül, hogy elolvasná azokat.

3. Ne felejtsen el mobilra optimalizálni

A célközönség nagy része valószínűleg okostelefonján ellenőrzi e-mailjeit, mint bármely más eszközön. A mobilhasználat 400%-kal ugrott meg 2011 óta. Más szóval, ha nem optimalizálja marketinges e-mailjeit az okostelefonok megtekintésére, akkor a közönségbázisa jelentős része elveszíti láthatóságát.

4. Formázza meg e-mailjeit

A megosztott professzionális e-mail-tippek közül ezt könnyen lehet figyelmen kívül hagyni, de nem szabad – és jó okkal! Az e-mailek HTML formázása lehetővé teszi, hogy a szöveget félkövérre, dőltre vagy akár színesre is szedje. A 18-44 év közöttiek 75%-a preferálja a HTML formátumú e-maileket a hagyományos szöveges e-mailekkel szemben.

5. Ügyeljen az e-mailek szűrővizsgálatára

Az e-mail-szolgáltatók szigorú intézkedéseket vezetnek be, hogy kiszűrjék azokat az e-maileket, amelyekről úgy gondolják, hogy nincs értéke a felhasználó számára. Az egyének egyre gyakrabban használnak szűrőket, és egyesek külön e-maileket tartanak fenn kereskedelmi kommunikáció céljából. Koncentráljon arra, hogy a tartalom mely aspektusa vált ki szűrőt.

Olvasni:  Nagyszerű közösségi média kampányok létrehozása és követése

6. Tudja, hogy e-mailjei nagy valószínűséggel interakciót vonzanak

Bár meglepő lehet tudni, a fogyasztók aktívan intézkednek a kapott nem kívánt e-mailekkel kapcsolatban. Ha az Ön e-mailje nem nyűgözi le őket értékes ajánlatával, nagy eséllyel spamként jelölik meg, és soha többé nem látja a fogyasztók beérkező leveleinek fényét.

7. Végül adjon hozzá egy jó tárgysort

Mitől jó egy e-mail tárgysor? Bár a zsűri még mindig nem foglalkozik ezzel, a legtöbb e-mail marketinges egyetért abban, hogy a nagy teljesítményű e-mailek tárgysorai általában tömörek, egyéneknek szólnak, és sürgős érzést keltenek a címzettben. Gondolkodjon el a marketinges e-mail tárgysorán, és magas átkattintási aránnyal jutalmazza meg magát!

Forrás

Kulcs elvitelek

  • Az e-mailek olyan költséghatékony marketinggépek, amelyek kevesebb erőfeszítéssel jó megtérülést hozhatnak vállalkozásának.
  • Az e-mail marketing bevált gyakorlatait követni kell a ROI biztosításához.
  • Minden e-mail marketingszakembernek meg kell tanulnia az e-mail kliensek sokféleségét. Végtére is, a közönség által használt e-mail kliensek meghatározzák az e-mail marketingkampány iránti elkötelezettségüket is.
  • A mobil optimalizálás és formázás vonzóbbá teheti e-mailjeit.
  • Az e-mailek ugyanolyan jók, mint a tárgyuk! A rosszul megírt tárgysor megakadályozhatja egy jól megírt e-mail megnyitását.

Következtetés

Az e-mail marketing már jó ideje létezik, de csak a közelmúltban ismerték el óriási előnyeiről a marketingesek számára világszerte. Költséghatékony digitális marketingstratégiára van szüksége? Ne gondoljon másra, mint az e-mail marketingre. Szánjon egy kis időt egy e-mailes marketingstratégia kidolgozására, és hamarosan észre fogja venni, milyen előnyökkel járhat ez a szerény marketingeszköz vállalkozása számára! Reméljük, hogy e-mail marketing tippjeink jó szolgálatot tesznek a jövőbeni e-mail marketing tevékenységei során.

Olvasni:  7 bevált marketingstratégia a vállalkozás növekedésének szárnyalásához

GYIK

1. Hogyan csábíthatom az ügyfeleket, hogy olvassák el a teljes leveleimet?

Az ügyfelek hajlamosak reagálni a számukra releváns tartalomra. Amikor e-mailt ír, győződjön meg arról, hogy a tartalom vonzó és személyre szabott a közönség igényeihez.

2. Hogyan bővíthetem az előfizetői listámat?

Személyesen lépjen kapcsolatba az ügyfelekkel, és kínáljon számukra értékes tartalmat e-mailjeiben.

3. Milyen jellemzői vannak a jó tárgysoroknak?

A hatékony tárgysorok rövidek, és sürgősséget okoznak a közönségnek.

4. Milyen gyakran kell e-mailt küldenem?

Próbálja meg az e-mailek gyakoriságát havi háromnál kisebbre tartani, hogy ne zavarja ügyfeleit.

5. Mi számít jó e-mail megnyitási aránynak?

A 10-15% közötti arány jó e-mail megnyitási arányt jelent.

6. Hogyan tervezhetek vonzó e-mailt?

Használhat fülbemászó képeket, színes betűtípusokat és egyéb formázási stílusokat, hogy vonzóvá tegye e-mailjeit.

Új publikációk:

Ajánlott